Londonresan

Vi landade Tisdageftermiddag. Tog tåget till Liverpoolstreet och därefter tunnelbanan till vårt hotell. Hotellrummet var i minsta storleken och frukosten inte den bästa. Men för det läget och priset vi betalade så var det absolut värt det. Inte för att vi tillbringade så mycket tid på rummet heller.
Vi gjorde oss lite iordning och gick och åt lite middag och en och annat glas. Jag lurade i Jenny riktig engelsk mat (Steak and ale pie with mash and pies). Hon åt inte så mycket den kvällen =).

Onsdag morgon vaknar vi upp klockan kvart i åtta. Hoppar in i duschen och klär på oss... Går ut för att äta lite frukost innan vi beger oss. Men till vår förvåning var det inte öppet. Jag kollar på klockan som sitter på väggen och ser att den bara är kvart över sju. Jag hade så klart glömt bort att ställa om min klocka. Vi väntade snällt på frukosten och sen begav vi oss ut på äventyr till fots. Genom Hyde Park (där vi bodde), Kensington Palace (Dianas och Charles bostad), Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, Picadilly circus, Trafalgar square, Lite lunch däremellan, Oxford street för lite shopping. Sen hem till hotellet för att lämna av lite saker och sen till vår granngata Portobello road/market (Känd från filmen Notting Hill).

Vårt hotell

 

Kensington Palace

 

Här inne finns Dianas personliga saker till beskådning

 

Buckingham Palace

 

Big Ben


London Eye

 

Jag och Jenny 

 

Picadilly Circus

En sämre bild på annars så charmiga portobello road

 

Kvällen avlsutades med middag på Italiensk restaurang...



Torsdagen började som dagen innan men med helt andra saker att se. Först blev det Harrods sem bar det av till Oxford street igen. Primark var så billigt och bra så man kunde inte undgå att göra lite sista shopping =). Vinterjacka för 190 kr till mig själv, jacka till Mille för 65 kr, jättefina underkläder för 12 kr plus mycket mer...
Vi var otroligt ömma i hela kroppen, speciellt fötterna plus att vi ville prova att åka dubbeldäckare så vi hoppade på bussen till Tower Bridge. På vägen så såg vi St: Pauls katedralen och lite annat smått och gott. Vi hoppade av en station för tidigt men vyn var lika vacker ändå. Lite promenad i detta område sen bar det av till hotellet för att vila i ca 1 timme innan det var dags  för middag igen. Hittade en mysig och väldigt populär pub.

Åker buss, självklart högst upp och längst fram

 


St Pauls katedralen



Tower Bridge


På Freadgen var det bara att packa ihop sig och sätta sig på Tunnelbana, tåg och flyg hem till sina tre underbara som väntade här hemma.


Kommentarer
Postat av: Anonym

MEN vilket fint hotell ni verkar ha bott på! :)

2009-09-27 @ 15:54:53
URL: http://mammaannamaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0