Kärlekens tecken

Som småbarnsförälder kan det vara lite svårare att rå om kärleken till varandra (mellan mamman och pappan).
Det är viktigt att inte glömma bort att man inte "bara" är föräldrar utan även ett kärlekspar...
Så idag har dagen gått i kärlekens tecken. Mamma/mormor tog barnen vid två snåret idag och jag och Johan hade tänkt att boka in oss på ett 4 stjärnigt hotell med SPA. Tyvärr så var SPA avdelningen stängd denna vecka på grund av renovering så vi struntade i det och gick tillsammans hela eftermiddagen på stan och shoppade, kollade på vigselringar och åt god thaimat.
Nu är vi hemma och har laddat upp med massa gott och ska lägga oss och mysa framför en bra film!!

Älskar dig!!

Snälla Anci

Tusen tack för den fina awarden!!


Här kommer en lista på de personer som jag vill skicka den vidare till:


Elina

Anna-Maria


Heldag i Lysekil

Ja då var det dags att bocka av ännu en stad längs västkusten denna sommar. Vädret var inte på sitt bästa humör när vi åkte och hämtade upp (min) mamma som också skulle följa med. Och när vi om fram så blåste det ganska mycket men klarnade snabbt upp och gav oss strålande sol.
Vi började dagen i Lysekil med att äta god lunch alldeles vid havet, väldigt livat då det var womens match race och massa åskådare, högtalare, tvmonitorer mm. Men det blir lite charmigt och lite mer livat =).
Johan och Issa gick sen in på Havets hus medans jag, Mille och mamma promenerade runt om i villaområdena och granskade alla underbara vackra hus och natur.
Gick sedan vidare till "huvudgatan" och kollade lite i affärer och såg även att ostindiefararen Götheborg (eller som jag kallade den, piratskeppet) låg inne i hamnen för åskådare att komma ombord att titta i.
När vi var på väg tillbaka till bilen så började Issa klaga på att hon inte orkade gå så mycket längre. Eller hennes egna ord: " Jag orkar inte gå längst bort", som översatt betyder "Jag orkar inte gå så långt". För efter 5 timmars springande, gående och hoppande i hoppborgar så blir en 3 åring trött i benen. Johan och Issa hoppade då på ett litet tuff, tuff tåg som hade en hållplats alldeles vid vår bil.... Enkelt och barnvänligt =).

På vägen hem skulle vi stanna på en loppis som jag ville in och kika på, men självklart somnade jag så sött efter all frisk luft.

Ja det är allt en rent nöje att avsluta sina sista lediga dagar på detta vis!!


På färjan över till Lysekil


Mille glad över att få sitta fram när vi är på färjan


I väntan på att Johan ska parkera bilen


Issa hoppar i hoppborg




Issa vill knäppa kort på mamma


Mille och mormor



När Mille är lite ledsen och kryper omkring och ser mig så säger han "mamm, mamm" och ser han Johan så säger han "paaa, paaa"... Urgulligt!


Mille tycker visst att Bolibompa redan är roligt








Igår Malmö, idag Lysekil

10 minuter innan mitt tåg till Malmö gick så ramlade Mille så illa så illa på sitt lilla underbara huvud, mitt på stationen. Jag fick panik och bara skrek rakt ut av ren reflex. Sa till Johan att ringa sjukvårdsrådgivningen medan jag satte mig gråtandes på tåget av oro. Ja resan kunde ha fått en bättre början. Sjukvårdsrådgivningen sa åt honom att åka till sjukhuset. Det hade varit helt tomt på akuten så de kom in på en gång men fick vänta de "kritiska"  första 4 timmarna där så att de hade översyn på honom. Johan ringde sen och berättade att allt var som det var och att de var på väg hem. Mitt hjärta släppte då världens tyngsta sten. Tänk vad jobbigt det var att se ens barn ramla så illa och sen tvingas åka ifrån honom. Visst hade man åkt hem igen om det var något allvarligt, men i sådana stunder vill man vara hos dem hela tiden.
Annars så har jag haft ett toppendyng nere i Malmö. Det kändes som igår jag träffade mina gamla vänner och vi hade det jätte bra!
Familjen mötte upp mig på stationen när jag kom hem igår och Issa höll i en blombukett som hon hade valt helt själv... söt snöret!

Idag ska vi ha ännu en familjeutflykt, lika bra att samla på sig innan skolan börjar =). Den här gången bär det av till Lysekil. Om vi har tur så kanske vi hinner med hela västkusten innan veckan är slut =).

Kärlek

Issa ligger och kollar på film... Jag kryper ner under täcket och håller om henne.
- Mamma, jag vill ligga bakom dig.
- Men då ser du inte något på filmen gumman.
- Men ser du något nu då?
- Nej, men det gör ingenting. Jag vill bara gosa med dig!

Issa vänder sig mot mig

- Åh mamma vad jag tycker om dig!

Finns nog inget härligare sätt av avsluta dagen på....Kärlek!

Marstrand

Vi packade in oss i bilen och fick idèn att våldgästa Jasmin och Kimmo i Kungälv innan vi begav oss till Marstrand. De blev måttligt överraskade när de låg och gosade i soffan och fick syn på oss utanför =). Det slutade med att de också följde med ut till ön.
Det var ganska mycket folk som trängdes på båten, båten går ändå var 15:e minut och fullsatt varenda gång. Västkusten är populärt resmål på sommaren.
Det var mysigt, dock lite blåsigt men det får man väl räkna med. Barnen badade och sen fika vi lite vid en lekpark. Men det populäraste för barnen var nog alla maneter som låg längs bryggorna. Visst vackra hus, båtar och landskap i all ära, men när det kommer till djur så lyser barnen upp...

Vi kom hem på eftermiddagen och fick då beök av Riikka. Det var ett tag sen vi träffades, man har fullt upp på egna håll när det är semester. Vi tog oss hem till Charlotte (en gammal arbetskamrat) och satt ute på hennes balkong ända till elva när vi for hemåt igen.

Imorgon bitti åker jag ner till Malmö över en natt... Jag ska träffa två gamla klasskamrater sen min tid då jag bodde där nere. Ska bli superroligt och det var jätte många år sedan vi sågs.














Fredag

Vi hämtade upp Mariella/farmor vid åtta imorse och skjutsade henne till Landvetter. Nu blir hon borta i sydamerika i 3 veckor. Hon checkade in och sen tog vi oss en frukost tillsammans innan hon åkte upp för rulltrappan och gick igenom säkerhetskontrollen. Ja man kan inte vara annat än lite avundsjuk på henne =).

När vi kom hem så satt jag och mailade lite revisionsbyråer angående praktikplats, ja för nu är det nästan bara en vecka kvar till skolan börjar. Jag längtar nu.... Samtidigt som jag är nervös. Kommer jag klara av att komma in i "pluggtänkandet" snabbt? Vad är det för klass som jag hamnar i sista året? Kommer jag komma ihåg allt som jag läste förra året, eller kommer jag bara stå gapandes när resultaträkningen hamnar framför nosen på mig?
Nej då, det ska nog gå bra... det är bara jag som börjar bli lite nervös som sagt =). Sen har jag ju även min förre klasskamrat Elina med mig sista året, även hon har varit mammaledig samtidigt som jag.

Issa har haft sin kompis N här hela eftermiddagen. Dock har inte gumman varit på sitt bästa humör då hon varit trött. Det har märkts att hon gick och lade sig lite senare än vanligt igår.
Mille är det full fart på nu. Inget går säkert längre... Blommor, apparater, byråer, trappor, lådor, böcker... you name it! Men han blir alltid lika överlycklig när han hittar något spännande.



Bild på byrån jag köpte på blocket och målade om vit. Även loppislampan jag köpte:





Imorgon ska det bli finare väder, så då har vi bestämt oss för att åka på en dagsutflykt till Marstrand... Mysigt!


Shoppingfynd och bio

Dagen började tidigt idag. Mille vaknade redan fem imorse och var PIGG. Det var bara att klä på sig och gå ner på nedervåningen så att de andra fick sova lite iallafall. Dröjde nog inte mer än en timma så vaknade Issa av Milles lekar. Redan vid nio så däckade jag på soffan medans Johan var uppe och lade Mille för första middagsluren. Vaknade 1 1/2 timme senare av att barnen badade och skojade. Hade kunnat sova ett par timmar till men jag väntade besök av Jasmin och ville piggna på mig lite.

Jag och Jasmin åkte till Frölunda torg och shoppade loss efter vår goda salladslunch som det bjöds på här hemma. Och jag kan verkligen säga att jag fyndade! Grejer köpta på hemtex som egentligen skulle gått på 800 kr fick jag för ynka 60 kr... Är inte det att fynda så säg?! Det åkte även med en tröja till Mille, hårspännen till Issa, jacka och sjal till mig. Johan gick tyvärr lottlös denna gång men han fick en god puss istället när jag kom hem =).

Vi åkte hem och lämnade av grejerna och sen bar det av på bio. Vi tog den som började klockan sex, orutinerade och trötta mammor som vi är =).

När jag om hem så möttes jag av superglada barn som var överlyckliga att se mig.... Finns inget härligare! Mille borrade ner sig i min hals samtidigt som han gav av glädjestjut och Issa hoppade upp och gav mig världens största kram.
Jag frågade vad hon hade gjort medans jag varit borta... Hon svarade: - " Jag har inte byggt koja".
Nästa gång ska jag använda mig av tvärtemottaktiken och fråga vad hon inte gjort och se vad jag får för svar =).


Graviditetskrämpor som sitter kvar...

När jag väntade Issa så fick jag lätt foglossning. Jag hade ont, men inte så att jag led av det...
Efter hon var född så kände jag av det titt som tätt några gånger i månaden men fortfarande inte så att jag tänkte på det varje gång jag tog ett steg. Och hade det ända fram till jag blev gravid med Mille.
Värre blev det när jag väntade Mille. Redan efter de första veckorna fick jag kontakta mödravården som bad mig boka tid hos sjukgymnasten. Efter många besök med övningar om hur jag skulle gå med magen in, rak rygg, hur jag skulle kliva upp i sängen på lättast sätt utan att lägga all tyngd på ena sidan mm så ville hon sjukskriva mig. Sjukskriva sa jag? Från vad? Föreläsningar som jag hade sittandes bakom en bänk? Nej aldrig i livet, jag skulle minnsan gå så långt som möjligt på läsåret. Skam den som ger sig, envis som jag är. Jag fick kryckor med mig hem som jag använde när det var som värst, men det var oftast bara i vägen för vem kan gå med kryckor samtidigt som man drar en barnvagn framför sig. Jag var även envis på att röra mig mycket. Ville aldrig ta spårvagnen in till stan utan tog hellre en promenad även fast jag visste att jag skulle bli sängliggandes på kvällen. Röra sig ska man fast måttligt och vissa saker är bättre än andra tex, simma mm. De flesta kvällarna låg jag bara och tyckte synd om mig själv och tog mig inte upp ur soffan utan Johans hjälp. Hade nog ingen rätt att tycka synd om mig själv då det var lite självförvållat... kunde väl ha tagit spårvagn halva vägen?! 
Tillslut så började gå på akupunktur och första gången grät jag av smärta. Men redan efter 10 gånger var allt borta!
Det var underbart och jag kunde göra vad jag ville resterande av tiden.... Tills jag födde honom. Dagen efter förslossningen så kom smärtan tillbaka och Johan fick stanna kvar på BB med mig på grund av att jag behövde hans hjälp. Det värsta gick över fort men känner än idag av det när jag har varit på promenader eller rört mig mycket. Kan det ha blivit så här på grund av att jag inte lyssnade på kroppen och rörde mig så mycket när det var som värst, eller skulle det inte gå och förhindra att det skulle stanna kvar?
Det är nu 7 månader sen jag födde Mille... Inte så länge sen och det tar tid för kroppen att läka. Men som sagt, det är 2  1/2 år mellan Issa och Mille och foglossningen kände jag ju av hela tiden efter Issa...

Slappar dag!

Idag har det inte blivit gjort värst mycket, förutom min och Milles långpromenad imorse. Det var tänkt att han skulle somna i vagnen medans jag gick... men icke. Han somnade sött i sängen när vi kom hem =).
Jag har legat på golvet och lekt med Mille. Eller han har krypit fram till DVD:n, stereon, förstärkaren medans jag har varit som en hök över honom och försökt berätta att det inte är några leksaker. Tyvärr tror jag att han kommer göra samma sak nästa gång han är i näheten av apparaterna =).
Johan och Issa har varit hos en vän till Johan och är på väg hem nu...

I eftermiddag ska vi åka och hämta en byrå som jag hittade på blocket imorse, ja mitt ihärdiga uppdaterande på sidan gav resultat! Först ska det handlas lite färg för den ska målas vit. Sen ska jag ställa mig i garaget (det har börjat regna här som vanligt) och måla.

Stora tjejen


Varje gång Issa har sovit borta och vi hämtar upp henne så förundras alltid jag och Johan över vad stor Isabelle har blivit medans hon springer fram till oss. Det är som man ser det så tydligare när hon varit borta över natten. Lite som när man träffar sina gravida kompisar  och häpnar över vad magen växt sedan sist man sågs.
Dessa roliga dialogerna man får från henne titt som tätt...
Ikväll tex. så låg jag på sängen och Issa ropar på mig:
- Mamma vad gör du?
- Inget, jag bara ligger här...
- Du får gärna komma in hit!
- Jasså, får jag det? Vad snäll du är
...

Jag går in till henne och vi börjar måla lite... Issa springer sen in till pappa.

- Mamma jag ska bara kolla vad pappa gör. Jag kommer snart tillbaka.
- Ja gör det du...

- Pappa vad gör du?
- Jag och Mille ligger och kollar på tv.
- Ok... Låt oss (mig och Issa) vara då!
- Ja jag ska låta er vara ifred
.



En annan rolig sak som hon gjorde idag var när vi var på väg att hämta upp henne så ringde Johan till farmor. Issa svarade men sa inte ett ord. Efter mycket "Hej Issa! Vad gör du? Hallå, hallå, HALLÅ? sa hon... - "Jag vill prata med mamma". Jag tar över luren och möts av en total tystnad. "Hallå....Issa? Vad gör du? Har du haft roligt hos farmor? Ska vi gå på museeum? Hallå?". Jag frågar Johan om hon verkligen är i luren och då plötsligt vräker hon ur sig... " Jag har nya tofflor!"

Egentligen borde man skríva ner alla roliga ord, tankar, dialoger man har med sina barn. Tänk vad roligt det skulle vara att ta fram dessa igen sen när de är vuxna.







Naturhistoriska och myrorna...

Issa sov hos sin farmor natten till idag så imorse när vi var färdiga åkte vi och hämtade dem och begav oss till Naturhistoriska museet. Massor av uppstoppade djur, eller som jag sa till Issa "Hela lejonkungenfilmen är här ju".

Jag och Mariella/farmor hittade lite inredningsbutiker på vägen dit och började prata loppisar och fick sen tanken på att åka till Myrorna och leta efter fynd. Johan gick ut med barnen efter ca. 10 minuter då han är så ointresserad av inredning som man bara kna bli, medans vi forsatte vårt fyndsökande ett tag till. Både jag och Mariella hittade varsin lampa och sen hittade jag en underbar byrå som jag drömde mig bort om hur den skulle sett ut om man målade den vit. Kostade ynka 500 kronor så jag reserverade den så att Johan kunde gå in och kolla på den. Tyvärr var den så stor så den skulle inte få plats i vår bil och det kändes så jobbigt att behöva hyra släp mm.... Synd! Jag har nu suttit på blocket och uppdaterat sidan varje 10:e minut med förhoppningar att det dyker upp något fint där =).

Det blåser storm här borta. Inne i stan var det "lagomt" blåsigt men så fort vi gick ur bilen i Eklanda så var man på väg att blåsa bort. Blommor har blåst omkull, utemöblerna har hamnat på sniskan...

Dop för lilla Meela

Jag fick sovmorgon idag.... Underbart! Jag klev upp av att jag vaknat av mig själv klockan nio. Pigg och glad.... i en timma. Sen var jag lika trött igen. Vet inte vad det är. Avslappnad  nu när Johan har semester? Kanske skulle ta och knapra i mig dessa hemska niferex som jag motvilligt tog under graviditeten...

Idag var det dags för söta Meela att döpas. Det var ett litet och fint dop för de närmsta. Och halva skaran som fanns där var barn så vidare tyst var det verkligen inte i kyrkan =). Mille han skrattade och jollrade, Meela grät och ville ha sin napp, Issa "viskade" att hon ville sitta brevid Noah och smög sig sen till bänken framför, Noah ropade på sin pappa som stod längst fram vid altaret mm...
Issa blev tillfrågad om hon ville hälla upp dopvattnet med Noah men hon blev för blyg och ville inte gå fram.
Efter dopet bar det hem till familjen Dove för lite fika och tårta. Och sen vidare hem till Mariella/farmor för en liten snabbisträff. Issa ska sova där imorgon för sen ska hon bege sig av till Peru och Mexico i 3 veckor. Nästa gång skulle vi försöka att följa med tycker jag allt, så att släktingarna där borta får träffa barnen.

Nu har Issa kommit ner med en bok så nu är det bara att stänga ner datorn och läsa godnattsaga.

Hemma på bästkusten

Efter en lång bilfärd från Bollnäs är vi nu hemma... Mille tycker inte att det är lika roligt att åka bil som Issa alltid gjort så det har blivit lite mer gråt och rastlöshet i bilen idag.
Det känns alltid lika skönt att komma hem igen, men också är det med lite sorg i hjärtat som man lämnar alla nära och kära där uppe.

Mille kryper som sagt nu. Fast än så länge är det bara roligt att göra det om det är någon rolig leksak att ta sig fram mot. Sitter jag eller Johan och ropar att han ska komma så gråter han mer och tycker att det skulle vara bättre om vi inte bara kom och lyfte upp honom =).

Lite bilder från Bollnäsveckan:


Issa och Rio badar




Lika roligt utanför poolen som i...


Juli väntar på den goda maten som stundas...


Mille har det bäst i skuggan...


En liten kryptur hemma hos morfar...


På stranden...


Issa tog över mitt korsord... och lyckades lösa hela =)



Jag och Johan har nyss avnjutit lite kex och ost medans sommarkrysset sänds i rutan...


Bad, spel, släkt mm...

I Onsdags packade vi ihop oss och åkte hem till Åsa, Magnus, Rio och Juli. Det badades i poolen, lektes och lagades god middag. När barnen sen sov kom spelen fram. Vi hade så roligt och det var länge sedan man skrattade så mycket. Vi kom i säng runt två tiden och Mille vaknade så klart klockan fem som han aldrig gör annars. Vi var lagomt pigga när vi efter frukost och lite förmiddagsmys satte oss i bilen och åkte till (min) morfar. Det är så vackert där ute i hans stuga, som ligger omringad av vatten, åkrar och underbar natur.
Issa sprang omkring och lekte, åt hemlagad tårta, bullar och mammas favoritkakor Ökensand. Mille han charmade så klart med sitt glada humör och härliga skratt.
Barnen somnade hyfsat tidigt igår kväll efter mycket intryck och vi resterande av familjen kollade på film.

När vi vaknade imorse  sken solen så det blev en snabbis ner till stranden. Och ikväll ska (min) pappa ut och äta med ett par vänner så vi blir själva här hemma. Det ska lagas fläskfilè med champinjoner och grönmögelostsås och pressad potatis... MUMS!!

Imorgon far vi hem till Göteborg igen för det vankas dop för lilla Meela.

Får inte glömma bort att berätta att Mille kryper nu.... Idag på stranden så tog han sig fram i bra fart bara han hade lite roliga saker att ta sig fram till!!


Kort utlovas när vi är hemma, då min sladd till datorn ligger hemma i Eklanda.

Lite uppdatering

Söndagen gick i lugnets tecken. Vi var alla trötta och sega efter resan plus att det inte finns överdrivet (läs inget) med saker att göra i Bollnäs på en Söndag. Så den spenderades hemma hos (min) mormor på soffan förutom två promenader som jag gick.  Anna-Maria med familj kom och hälsade på så sista promenaden fick jag sällskap.

Igår så åkte vi hem till familjen Von sheèle/Rosèn... Tiden rann iväg som alltid när man umgås med sina bästaste, bästaste vänner och vi hade massor att prata om.
Rio (Åsas och Magnus äldsta) är lika gammal som Issa och de höll på att leka massor. Sparka boll som är Rios favorit, och en himla massa jagandes av varandra.
De har även en utomhuspool som är himla rolig. Vädret var inte det bästa igår så det blev inget badande... men däremot så gick det lika bra att kasta i alla leksaker och fånga upp dem med håven.




Mille och Julie (deras yngsta) som även hon är jämngammal fast med Mille så klart då, tycktes ha roligt tillsammans både på filten utomhus och i sängen...






Nu när vi har varit hos mormor så har vi alla fyra sovit i samma säng. Vi var lite skeptiska hur det skulle gå och lägga Mille och Issa samtidigt. Storasyster har ju en tendens att vilja krama och gosa med sin lillebror ganska mycket =).
Men jag gick ner och lade Mille och sen fick Issa gå och lägga sig. Det vara bara att lägga Issa i sängen och berätta att hon inte fick väcka Mille... Sen gick vi upp. Vi hörde ingenting och lät de ligga så där ett tag innan vi gick ner för att kolla hur det gick. Då hittade vi dom så här...






Världens sötaste!!



Ikväll vankas det grillning hos (min) pappa och Anette och imorgon hoppas vi på fint väder för då kanske det blir lite bad eller loppis och sen grillning hemmas hos Åsa och Magnus....


Bollnäs

Vi åkte hit redan i Lördags kväll... Halv ett på natten körde vi in på mormors garageuppfart. Barnen sov, men de hade dock varit vaken länge i bilen.
Vädret har varit regningt och tråkigt... men vad gör det när man har gott sällskap =).
Långa promenader med goda vänner och härliga fikastunder!

Jag skriver lite mer imorgon för vi har nyss kommit hem till pappa, som kom hem från Värmland igår. Så nu ska vi bo här resterande av tiden.

Fredag men det känns som Söndag

Jag var hem till Malin igår och satt ute på altanen, i regnet, och tjatade. Det blev ganska sent så jag var inte den piggaste imorse när barnen studsade på mig =). Men jag hade lovat Malin (läs hon tvingade mig) att komma över till henne med Issa idag så att hon inte var trött själv med sina två barn... Så det var bara att bita i det sura äpplet och sätta sig på bussen och åka dit imorse. Issa tyckte det var ganska mysigt att bara få ha mig för sig själv och vi hade det jätte gosit på bussen.
Vi har skrattat mycket idag, så där fnittrig som man blir när man är lagomt trött... Men gud vad härligt det är att ha en sådan dag när man inte gör annat än att skratta!

Johan och Mille var snäll och hämtade oss sen på eftermiddagen. Johan berättade att Mille hade tagit sig från mattan i hallen in till toaletten när Johan stod och tog på sig sina linser. Det är inte så långt, bara ca 1 meter, men det är allt en stor meter! Synd för mig att jag inte såg det bara...


På Söndag åker vi till Bollnäs och denna gång ska vi stanna iallafall 5 dagar så man hinner med att träffa alla utan stress.


Issa lagar pannkaka...



Och resultatet blev jätte bra =)



Mille han har blivit förkyld och snorig. Inte på sitt bästa humör och är väldigt trött. Men vi såg att hans två framtänder är på väg så det är inte så konstigt... Synd bara att det ska komma nu innan hans öra har läkt helt efter inflamationen.

Vi har varit hemma och inomhus (för en gång skull) hela dagen. Man får passa på när vädret visar sin sämsta sida.
Men vi har besök av mamma/mormor så det gör det inte lika tråkigt =)

Tjolöholms slott

Gårdagen slutade med att jag och Johan tog en mysig hemmakväll. Det är allt skönt att bara vara hemma också när man är barnfri.
Jag vaknade inte förrän halv nio imorse och satte på ett Lipstick Jungle avsnitt och Johan sov en timme till.
Vi hämtade upp Issa och Mille vid tolvsnåret efter en god frukost ute på cafè. Sen följde vi med mamma/mormor och syster/moster med familj till Tjolöholms slott. Jätte vackert var det där och hade vi haft pengar till det så hade det nog varit vårt första handsval att ha vårt bröllop i Maj. Men ack så dyrt det måste vara!
Det var en bra dagsutflykt och vi kom hem lagom trötta och hungriga. Mille var dock tröttare än oss andra efter att bara ha sovit ca. 45 minuter i korta omgångar hela dagen så han har däckat för natten för länge sen.
Issa hon sitter och kollar på Nicke Nyfiken och ska hoppa i säng alldeles strax. 



                  

Mille...                             Mille...                          Jag och Johan...                 Mamma, syster, Meela, Mille, Johan...




Issa och Noah framför slottet...



Bröllop här? =)














6 månaders kontroll

Nu har vi varit på kontroll... Mille är så duktig och vi är så stolta!
Läkaren tyckte att de lika gärna kunde göra 10 månaders kontroll samtidigt eftersom han kunde klappa händer, resa sig upp, nästan krypa mm. När hon skulle ta tag i hans tummar för att se att han satte sig upp så ställde han sig på fötterna på en gång istället. Hon var mycket imponerad!
Hon kollade även hans öron för att se att det såg bra ut efter inflammationen, det var inte så länge sedan han hade det men hon tyckte att hon lika gärna kunde kolla det. Det såg inte helt 100 ut så vi ska vänta tills vi får tid för återkontroll.

Nu är vi hemma hos mormor och lämnar av Mille och umgås lite innan vi åker till farmor för att lämna av Issa...


Tisdag morgon

Nu har Mille flyttat över till sitt rum på nätterna... Han har sovit med oss fram till nu, förutom några gånger i sin egna säng men eftersom jag har varit en liten vekling och viljat haft honom hos oss i vår säng så har det mest varit det =). Men han tar så mycket plats och rör sig så mycket så är det dags för sin egna lilla säng. Och då får han även flytta in i sitt rum. Men man märkte igår när vi lade honom att han är van vid mycket plats. Han låg och vred och vände sig och fick knappt plats (tyckte han själv). Han somnade tillslut utan några problem.

Om några timmar är det dags för Milles 6 månaderskontroll på BVC. Jag tycker det är så roligt varje BVC- besök när man ser hur mycket han har växt, utvecklats som han ska mm.

Ikväll ska mormor ha Mille och farmor ska ha Issa och jag och Johan ska antingen gå på Liseberg eller så ska vi kanske ha ett Prison Break marathon. Vi har inte kollat på ett enda avsnitt sedan Mille föddes. Det är absolut inte lika bra som det var när det började men man vill ändå se hur allt slutar.

Mulet men fuktigt...

Ja solen skiner med sin frånvaro, men det tycker vi här hemma är skönt! Jag svettas lika mycket för det... antingen är jag inne i ett alldeles för tidigt förklimakterie eller så måste jag har någon slags hormonrubbning efter Milles graviditet. Jag vill ha ett riktigt ösregn som rensar luften från det fuktiga och klibbiga som sätter sig som plåster på kroppen.

Isabelle vaknade redan halv sex imorse, hon som kan vara en riktig sömntuta på morgonen. Hon kom in till oss och vi satte på Pippi Långstrump som hon låg och kollade på tills vi andra vaknade till. Det var underbart att vakna upp en Måndag och ha Johan brevid sig i sängen och veta att han inte ska iväg och jobba.
Vi träffade sedan mamma/mormor på stan. Imorgon ska nog jag och barnen åka till henne och kolla hur hon fått det i sin nya lägenhet. Det har inte hunnits med än då vi har haft besök och sen så var jag bortrest i helgen.

Mille han är verkligen SÅ NÄRA man kan komma nu när det gäller krypningen. Han ställer sig upp på alla fyra hela tiden och hoppar fram med bakbenen medans han sakta men säkert går framåt med händerna. Tyvärr hände en liten olycka imorse när jag skulle hålla emot hans fötter på golvet medans han skulle krypträna... Han tappade balansen med händerna och flög med huvudet i golvet. Inget högt fall precis men lagom för att han skulle få en liten fläskläpp och lite blödande tandkött. Lillpojken min!
Issa tycker det är väldigt rolig att få Mille att klappa händerna...
"Mille klappa händerna" säger hon och visar hur han ska göra. Sen så skiner hon upp när Mille härmar henne och skrattar. Det är så mysigt att se syskonkärlek och hur Isabelle verkligen hjälper honom med vissa saker. Det behöver inte bara vara det, utan till exempel idag när vi var på stan så gick vi förbi ett akvarium med massa fiskar. Isabelle blev överlycklig och gick fram till Mille och sa " Mille, titta fiskarna! Res dig upp!" så hjälpte hon honom att sätta sig upp i vagnen och pekade samtidigt vart han skulle kolla.

Idag var det också premiär för hemmagjord mat för Milles del. Han har tidigare alltid fått burkmat för att det är smidigt. Vi har fortfarande inte skippat burkarna, men nu ska vi iallafall försöka ge honom hemmagjord mat till middag när vi ändå gör åt oss själva. Och då kanske det sparas lite pengar om det bara blir hälften så många burkar att inhandlas i månaden =). Jag fick dock inte maten till så små bitar som Mille vill ha med stavmixern så han fick lite kväljningar ibland som han brukar få när det är stora bitar.

Nu ska jag sätta mig och leta upp revisionsbyråer, för snart börjar skolan!

Återförenade

Nu är jag hemma med mina alldeles egna underbaraste älsklingar! De inväntade mig vid perrongen, dock fel perrong så vi fick vårt efterlängtade kramkalas efter ett telefonsamtal till Johan från mig som undrade vart de var någonstans (jag hade redan då hunnit gått till bilen som jag förstod vart den stod parkerad) =).

Johan har nu semester och i Fredags efter hans sista arbetsdag så stannade vi till på en mysig loppis ute i Vallda. Jätte mysigt med fina saker och lite fika på gräsmattan utanför gården där loppisen hölls.

Snart är det min tur att börja arbeta, eller sätta sig i skolbänken kanske jag ska säga. Johan kommer nu vara pappaledig fram till Januari. Den här veckan ska vi nog bara vara hemma och ta det lugnt och njuta av att vi alla i familjen är samlade utan några måsten!




Kil

Det blev ett mycket impulsivt besök till Kil och släkten ihelgen... Kom upp i Fredagskväll och åker hem om 4 timmar.
Det har varit fint väder och några båtturer och mycket umgås med släkt.
Men nu saknar jag mina barn så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
De kommer och hämtar mig på tåget när jag kommer fram och då blir det kramkalas....


Det som skulle vara en bra dag på stranden...

Slutade i trots, gråt och gnäll. Issa var trött efter gårdagens resande och sen sänggång så det var inte hennes bästa sida som kom fram vid lunchtid idag. Så jag packade bestämt ihop alla saker, tog på henne kläder (kan säga att hon grät av förtvivelse över att behöva åka hem), lade Mille i vagnen och tog snabba fotsteg tillbaka till bussen hemåt. Ska man vara konsekvent så ska man. Hon fick en chans att skärpa sig. Hon testade den så klart och då är det bara att packa ihop sig och åka, hur tråkigt det än är! 
Och är det något jag har lärt mig av denna 3 årstrots så är det att en chans, sen är det bra! För ju mer chanser man ger dom desto mer testar dom.
Väl hemma så var hon sitt normala igen. Jag satte mig på huk framför henne och frågade om hon förstod varför vi åkte hem. Hon kollade på mig och sa " ja mamma, jag måste inte gråta hela tiden och jag måste lyssna".  Sen kramades vi och hon fortsatte leka ute på gården. 

Pappa och bror har nyss åkt, de skulle vidare till Kil.
Mille ligger och dricker välling och Issa kollar på film. Jag ska hoppa in i duschen och sen gå och mysa lite med barnen innan de somnar.

Ingen strand idag...

För min och Milles del... Prinsen har varit så trött de dagarna vi varit där på grund av allt badande och värmen så idag tog vi vila från det! Pappa och bror är dock där och gassar =)
Jag ska passa på att göra lite här hemma som lätt glöms bort/inte has tid med när man är borta hela dagarna.

Nu ska jag vika tvätt... Mille kommer nog sitta bredvid och röra om all tvätt igen kan jag tänka mig =).
Sen blir det till att förbereda lite inför middagen och sen vänta på storasyster!! YEY!!!

Klappa, klappa händerna...

Ja nu kan Mille mycket bestämt och bra klappa sina händer. Har börjat med det ganska mycket bara de senaste dagarna... Så säger man till honom nu " Mille kan du klappa händerna?" så skiner han upp som en sol och börjar klappa (oftast)!

RSS 2.0