hmm

Vet inte vad som hände i mitt förra inlägg med bilder i början och så... men strunt samma.

stan, avslutningsamtal och move it...

Jag har varit jätte trött dom senaste dygnen... vet inte riktigt varför. Kanske är det så att tröttheten kommer släpandes i efterhand efter allt som har hänt under den senaste tiden. I början när man får barn har man massa extra energi för att klara av allt... Allting har gått så fort den senaste tiden att jag knappt hinner tänka efter. Så här löd ett samtal mellan mig och Sarah förra veckan:
Sarah: Nu har jag bott i min nya lägenhet i 3 månader snart.
Jag: Men hur har du kunnat gjort det? Jag var ju i nionde månaden när jag hjälpte dig flytta.
Sarah: Ja vaddå?
(Efter mycket tänkande och lite lätt matematik från min sida)
Jag: Ja just ja... Mille blir ju två månader snart!

Usch tiden går alldeles för fort...

Idag var vi som sagt och träffade Jenny... det var så roligt att träffas igen, och en riktig norrländska hade hon lagt till med efter alla år i Ö-vik =)
Vi fick lämna henne shoppandes ensam på stan runt ett tiden för att åka och ha avslutningsamtal på dagiset. Vi stannade även kvar ett tag efter och bara pratade och hade roligt med fröknarna och dom andra barnen. Mille är väldigt populär där och alla bråkar om att få hålla honom, både fröknar och dagisbarn =) Och Issa har verkligen etsat sig fast i fröknarnas hjärtan... det blev många bamsekramar innan vi kunde lämna byggnaden. Men vi har lovat att hälsa på och dom sa att dom gärna tar våra vackra barn på fredagar så jag och Johan kan gå och ta en after work =)

När vi kom hem och hade ätit middag så ville Isabelle kolla på filmen "movi, movi" vilket betyder madagaskar... låten " I like to move it, move it" är med där och därav hennes tolkning "movi,movi"... Vet inte riktigt varför hon tror att filmen heter så =)

Nu ska Mille få sitt sista mål mat sen bär det av till sängen...



Jenny och Mille...










Ännu en Onsdag...

Jag och Mille gick upp till farmor när vi lämnat Issa på dagis... hon hade sovmorgon innan hon skulle iväg på möte, så hon fick gosa lite bebis innan arbetsdagen började. Mille sov dock hela tiden men det gjorde nog ingenting =) Ska jag vara ärlig så somnade jag med sött på soffan. Vi stannade kvar där tills Issa skulle hämtas, och sen raka vägen till affären för att inhandla 18 glasstrutar till hejdå kalaset  som hålls för Issa imorgon.
När vi kom hem så kom en tjej från föräldrargruppen förbi, vi åt en semla och gick sen ut och på promenad för att få bort den lika snabbt =) Besöken slutade inte där, för när jag kom hem från promenaden så sa Johan att Daniel och Malte var på väg.  Issa blev superlycklig och väldigt uppspelt lagom till det  var dags  att sova... dom är lite av favortiter från hennes sida, ja från vår sida med så klart =) Men nu ligger hon och sover cirka två timmar efter schemat.

Imorgon ska jag ta och träffa Jenny, en gammal kompis från Gävle som är på besök. Hon skulle shoppa upp sin enorma norgelön och jag får väl kolla på med min föräldrarpenning =) Nej så illa är det allt inte men det känns klart i plånboken att  ha 80% av sin inkomst. Hur som helst, om jag kommer hem med några kassar eller inte så ska det bli super roligt att träffa henne!


Ikea

Ja idag har vi varit på Ikea... det vart en del inköp. Jag hade Mille i bärsele i 7 timmar så det känns lite i svanken nu på kvällen =)
Vi köpte nya handtag till köksluckorna och en ljuskrona som vi satte över köksbordet. Det vart även en ny spegel och lampa till toaletten... självklart lite annat smått och gott med som brukar slinka ner i vagnen när man är där.
Mille hade även premiär för storlek 62 på sina kläder idag, stor killen min! Vi har så mycket fint i den storleken så det är väl mamma som är gladast över detta =)

Vi fick informationsbrev från dagiset i fredags och där stod att dom var tacksamma om vi föräldrar kunde göra lämning och hämtning så korta som möjligt... jag vart så arg, jag vill vara involverad i Issas dagismiljö så mycket som möjligt för det är en stor del i hennes liv. Leker hon när jag kommer och hämtar henne tänker jag inte bara riva upp henne från det. Hon vill visa vad hon har gjort under dagen och är väldigt stolt över detta. Är hon ledsen och trött en dag vid lämning vill inte jag bara springa ifrån henne. Vart tog "involvera föräldrarna i dagismiljön" vägen? För bara nått möte sen så var fröknarna bara glada över om vi föräldrar ville vara med en dag på dagiset!
Ja jag kan inte hålla tyst så jag tog telefonluren och ringde upp dom och berättade vad jag tyckte. Inga fröknar på dagiset har barn själva och kommer förhoppningsvis förstå föräldrarnas situation bättre när dom får egna...

Här kommer lite bilder från kök och badrum:


Kök



Ljusen på kronan ser väldigt snea ut =)








Badrum


Ny lampa och spegel






GLAD!

Inatt klockan 04.15 så fick min underbara Åsa en liten dotter!! Så nu är det bara att boka biljett upp till Bollnäs och se det lilla underverket... GRATTIS!!!
Nu ska jag väcka Mille så han hinner äta innan vi sticker till dagis...

Vi hörs sen!

Bära-hela-dagen dag...

Idag har Mille haft en ganska jobbig dag... då han har varit vaken så har han velat bli buren hela tiden, och när det har varit dags att sova så har det bara varit mammas famn som funkat. Som tur är har Issa varit jätte snäll och accepterat att Mille varit lite gnällig jätte bra!
Jag hade händerna fria i en halvtimme eller nått så då var vi uppe och gjorde iordning Milles rum lite mer. Nu är det inte mycket kvar som ska göras där inne...
Jenny och Viktor åkte hem idag med så det har varit lite tomt här nu på eftermiddagen...
Vi har inte haft någon återträff med vår föräldrargrupp än men vi har haft lite mejlkontakt några ändå, så nu på Onsdag ska jag och en till tjej antagligen träffas här för första gången efter födseln. Det ska bli roligt att se vad det var för spillevink som låg där i magen =)
Imorgon är det dags för dagis igen för Issa (sista vecka där borta nu). Jag funderar på att åka till Ikea under tiden och handla lite... nu är det dags för lite toalettinredning. Jag ska köpa ny lampa och spegel in dit, ska även försöka hitta nya handtag till köksluckorna. Sen till helgen ska jag nog ta och börja måla om toaletten.

Johan, Issa och Mille tog och badade här nu på kvällskvisten... dom var så söta!

              



     Mille med Issas morgonrock

Söndag igen...

Jaha nu var Söndagen här... det innebär att Johan börjar jobba imorgon igen och även att Jenny och Viktor åker hem imorgon. Tycker inte om Söndagar och har därmed bestämt att jag ska skriva ett brev till Reinfeldt eller någon som kan lägga in ett förslag om längre helger!!!
Helgen har annars varit väldigt trevlig... igår så satt jag och Jenny och drack lite vin och pratade lite syskonsnack =)  Vi kollade även på körslaget, Bollnäs i final =) Issa var så trött efter dagen så hon däckade redan under filmen dom skulle kolla på innan sängdags... sen sov hon i 14 timmar! Mille var också duktig så klart... han sover hela nätter fortfarande. Iförrgår sov han mellan 22.00 till 07.30. ( peppar, peppar ta i trä)
Idag var vi ner på stan och åt frukostbuffè och kikade lite i affärer... Issa och Mille fick presenter av moster Jenny som var väldigt uppskattat. Nu sitter vi här i soffan efter god middag och är ganska slitna allihopa. Vi ska kolla på Brad Pitts nya film Benjamin Button ikväll när barnen gått och lagt sig. Har hört att den ska vara jätte bra. Blir nog lite ost och kex med.... har man ätit strunt hela helgen kan man lika fortsätta Söndagen ut =)

Lägger upp lite bilder från helgen:



För barnens del är helgen slut, lördagsgodiset är lagt på hyllan och nu är det morötter som gäller =)


Storasyster leker med lillebror




Moster Jenny och Mille


Pappa och son har gått upp till sovrummet för att kolla på handboll


Viktor blev suddig på varenda bild för han kunde inte sitta still =)




Gullungarna ligger och sover middag... det här är syskonkärlek!


Glömde bort att berätta att Issa lyckades söva Mille igår... hon låg och höll om honom och stoppade i nappen när han tappade den. Så låg hon till han somnade, hon var överlycklig sen gullungen min =)

Uppdatering...


Somnade gjorde dom allt... men båda två på mig =)
Jag får nog vänta med att göra mig iordning till Johan kommer hem...


Bilder...

Jag älskar dom här bilderna från Beddingestrand... vet inte om det är den fina vintern i skåne, att jag saknar min höggravida mage eller hela familjen tillsammans som gör det. En kombination säkerligen =)























Typisk förmiddag...

Så här har vår förmiddag sett ut:

Mille vaknade klockan sju och var hungrig, Issa vaknade kort efter. Gick ner och kokade lite gröt till mig och Issa efter att Mille fått mat... Efter mycket om och men så var vi färdiga för dagen ( ätit frukost, bäddat sängen, vikt tvätt, slängt i en ny maskin, klätt på barnen, borstat tänderna, toalettbesök för Issa) Vi sätter oss i soffan och ska ta det  lugnt och gosa lite när Issa säger.. "jag är hungrig". Jag kollar på klockan, elva redan!!! Jaha då är det bara att börja om från början. Tror att jag ska hinna med att göra iordning Issas mat innan Mille vaknar. Men icke, mitt upp i allt vaknar han och är hungrig igen.. så då satt man där och gav Issa mat, matade Mille samtidigt som jag skulle försöka äta lite själv. Jag kan säga att eftersom sist jag kollade bara hade två händer så sölade jag mer mat på golvet än dom två tillsammans =) Mitt upp i det så ringer även Anna-maria men telefonen lyckades jag iallafall ha mellan örat och axeln...
Hittade ett gott recept som jag tänkte laga åt familjen till ikväll när jag jobbar.. tänkte " jag går ju bara hemma idag så slipper Johan göra det efter en lång arbetsdag" Såg att det fattades en ingrediens i kylskåpet, men vi hara bara 20 meter till affären så det gör inget. Tills det slår mig att då måste jag klä på båda barnen och då kommer allt ta 40 minuter för denna satans ingrediens... Nej dom får köpa hämtmat om dom inte orkar laga mat ikväll!!! =)
Ja det sägs att vara hemma med sina barn är det tyngsta och svåraste jobbet man kan ha, och det stämmer nog. Men man kan inte annat än att älska det!

Nej nu ska jag försöka få dom att sova middag så att jag kan byta kläder (andra gången Mille spyr ner mig idag) och göra mig iordning för jobbet ikväll


Stor kille...

Vi mötte upp Sarah och åt lite frukost idag, strosade sen runt lite i affärer.
BVC ringde och sa att vår sköterska var sjuk så vår tid imorgon skulle inte bli av, men hon frågade om vi hade tid att komma idag istället... så efter lite omplanering hoppade vi på spårvagnen dit. Vår guldklimp väger nu 5160 och är 56,8 cm lång... en riktig gobit!! =)
Det ska bli skönt att det är helg snart och få ha Johan hemma med oss om dagarna i två dagar... synd bara att jag ska jobba imorgon kväll. Men sen ska resten av helgen bara tillägnas åt familjen!! Vi får ju även besök av min syster och hennes son Viktor så vi får se vad vi hittar på. Det blir garanterat inte en lugn stund med två busungar som Issa och Viktor tillsammans =)

I några nätter nu så har Mille ätit runt klockan 20.00, varit vaken ett tag och somnat efter en timma ungefär ( jag har varit noga med att inte söva mina barn till bröstet/flaskan för att det ska bli lika lätt för Johan att natta dom som för mig). Vi har trott att han ska vakna igen för ett sista mål inför natten men inte då... han har sovit som en stock fram till cirka 06.00. Hoppas att det håller i sig =)


Lite bilder från dagen...

Dagen började med att jag gick upp klockan 06.00 som jag alltid måste göra när Issa ska iväg till dagis. Hon börjar inte förrän klockan 09.00 men det är så mycket som måste göras nu när man har 2 barn. Jag tycker också att Issa ska få vakna i lugn och ro så man slipper stressa iväg så på morgonen. Sen har man även en buss att passa som tar omvägar in till stan så det tar sin lilla tid. Men nästa vecka är det sista veckan på gamla dagiset. Issa kommer nog sakna alla där jätte mycket, men samtidigt  kommer hon få nya vänner och härliga fröknar på det nya dagiset. Det blir roligt att få vänner  i samma område för henne nu med när vi flyttat.
Jag och Mille gick sen upp till Mariella (farmor), där vi bara tog det lugnt för en gång skull... låg och kollade på TV och hade några vettiga konverstioner som löd gaahh, dahh och resulterade i några underbara leenden. Det är så härligt att han har blivitså stor att man får lite respons tillbaka nu =)
Eftersom farmor bor så nära dagiset så gick vi tillbaka dit efter vi hämtat Issa och väntade på att pappa skulle sluta jobba. Han köpte med sig lite god kyckling som vi åt till middag innan vi åkte hem.
Min syster Jenny ringde med och berättade att hon och Viktor förmodligen kommer och hälsar på oss i helgen. I så fall skulle dom stanna tills på måndag... JIIPPIIEE säger vi till det!! =)

Här kommer lite bilder från dagen...



Så här ska Issa ligga i vagnen när man är ute tidigt på morgonen... folk kollar lite skeptiskt ibland och undrar vad man gömmer där under =)















Issa fick låna farmors halsband...


Nu är barnen badade och och sover som stockar redan...
Vi skippade babyrytmiken idag och åkte ner på stan och inhandlade lite nödvändiga saker istället. Tog mindre tid än beräknat så vi hämtade upp Issa på dagis 1 timma tidigare. Hon hade jätte roligt när vi kom och åkte rutschkana som vanligt i lekrummet...
- Mamma titta nu, säger hon om och om igen ungefär 30 ggr... Och jag lovar att hon märker om man vänder bort blicken en halv sekund =)
På bussen hem sen så tyckte hon att det var jätte roligt att lampan blev röd varje gång någon tryckte på stopp knappen...
- Åh wow... den är röd, lät det sen ett antal gånger under hemfärden.
Idag var det första gången storasyster och lillebror badade tillsammans med... Issa är mäkta stolt över sin lillebror. Det är så roligt att se... man var lite nervös över att det skulle bli svartsjuka som inte är helt ovanligt, men inte då. Minsta lilla pip från Mille så är hon där och ska hjälpa honom och beskydda =)


Issa lånade ut sitt finger när Mille var ledsen på BB =)

Äntligen

Äntligen har dagen kommit när Bush inte längre är president och Obama tar över!!!!
Ska dammsuga av huset en snabbis, göra pannkakor och sätta mig och kolla på när eden svärs in.....

Hörs sen!

En liten morgonuppdatering...

Idag var det andra natten Mille sov hela natten!!! Stolta föräldrar =)

Måndag igen...

Johan började inte jobba förrän klockan 13.00 idag, så jag och Mille började dagen med en morgonpromenad medans dom andra två låg och sussade gott...
Efter att Johan åkte till jobbet tyckte jag att vi skulle spendera en timma till att sova middag, konstigt nog var jag jätte trött även fast Mille sovit ända till sju utan att ha ätit nått under natten. Men barnen tycktes inte hålla med mig... Issa ville bara kolla på Nicke Nyfiken och Mille bara låg och stirrade på vår uppenbarligen intressanta hylla. Så det var bara att bita ihop =) Sarah kom förbi sen på eftermiddagen, vi lagade lite mat och hade det bra. När Sarah sen åkte hem vid 19.30 hade Mille fortfarande inte sovit något. Vet inte riktigt vad han fick för sig idag, han sover ju annars fortfarande så gott som 19 timmar/dygn.



En av få bebisar Sarah har hållit i under 26 år då hon är lite rädd att hålla i dom. Mille känner sig mäkta stolt =)



Imorgon är det dags för Issa att gå på dagis och träffa lite kompisar igen. Jag och Mille tänkte inviga babyrytmiken här i Eklanda.




Hallen

Nu är vår hall färdig, här kommer lite bilder på den...
















Annars var jag iväg och jobbade idag, var faktiskt ganska roligt. Det var länge sen man träffade sina arbetskamrater.


Det ska bli så roligt att se Mille växa upp nu och jämföra utvecklingen mot  hur Issa var i den åldern ... kommer dom ligga ungefär lika i allting?
Issa var tidig på ganska mycket... tex. med att gå. Hon var 9 månader när hon gick omkring hemma. Alla säger att Mille är så stark och med och har varit det från första början... det sa dom redan på BB. Jag gick omkring på BB och Mille var klarvaken och kollade på julgranen =) Och alla var så frälsta i hans hår... men vi var vana sen Issa var liten, hon hade tjockare hår till och med =) Vi kunde gå på stan och folk stannade oss hela tiden för att få en glimt på lilltrollet. Det var även ett par tyskar som kom fram och ville ta kort på henne när vi var på Rhodos...
Ja dom har allt varit populära dom här små liven!

Nu ligger Issa och kollar på Djungelboken och ska snart hoppa i säng. Mille ligger här i soffan  med mig och sover på mitt bröst. Är  det något bra på TV ikväll tro?



Undrar vad vi kollar på...







Så här ligger vi för tillfället...




Mammas och pappas lilla rocker...


annorlunda,roliga ord och meningar

Här är några smakprov på Issas fantastiskt gulliga grammatik och uttal:

Hur gör man?
Issa... hur gömme man?

När vi åker bil och vill att pappa ska höja musiken:
Issa... pappa, fortare (högre) fortare (högre)

Något slags mellanord hon har i  vissa av sina meningar:                                               
Issa... hämta båddå skeden

När hon vill gömma sig
Issa... måste göms

Låt den vara där!
Issa... Båt den bara där!

När hon tittar upp på stjärnorna i himlen
Issa... Oj, titta alla lamporna i taket!

Plus några ord hon kallar Mille för:

* Lilla hjärtat
* Lilla gubben
*  Min lillebror
* Min Mille


                                                                                                   







 














Blocket

Jag hittade en vit byrå på blocket för bara 300 kr idag... den var jätte fin och skulle passa jätte bra nere i vår hall. Så nu håller jag tummarna för att vi får den och har den hemma hos oss imorgon =)




Imorse när jag stod och duschade så fick jag en sån härlig lycko känsla... två barn som man älskar över allt annat och en underbar fästman/blivande man (inget datum fastställt än men 2010 iallafall) som jag får dela min vardag med. Inte fy skam det inte!!!

Som sagt i tidigare inlägg så var vi ner på stan en sväng... kikade runt i affärer och fikade lite. Träffade Kia, en tjej från Bollnäs som jobbar på barnavdelningen på Kapphal. Där blev vi ståendes ett tag och skvallrade lite om gammalt folk man känner. Och du ska ha tack Kia för alla rabatter vi får =)
Lillebror Marcus ringde idag med och sa att han var i Kungälv i Onsdags med bandyn, han hade kommit på på vägen hem till Bollnäs att det låg vid Göteborg. Ja hur står det till med geografin?! =) Där missade vi chansen att träffa honom en kortis... men men, vi ska upp till norrland snart igen för min älskade Åsa ska snart ha barn igen... vi längtar!!!!!! Jag och Åsa kan sitta i timmar och prata i telefonen och tiden bara rinner iväg... vi har kännt varandra sen vi föddes och är fortfarande lika nära som vi alltid har varit.

  Åsa och charmtrollet Rio

Jag fick ta en till värktablett idag för denna hemska njursten... trodde inte att det skulle behövas när jag inte känt något på länge, men ack så fel jag hade.
Ikväll ska jag krypa i säng i tid för klockan kommer ringa klockan 5, börjar jobba klockan 7 imorgon....

Godmorgon...

Det är bara jag som är uppe än så länge, så jag har passat på att göra mig iordning i lugn och ro. Jag har gjort det bästa köpet av alla locktänger som finns på marknaden än så länge...och jag har nog dom flesta, deep waver heter den och är perfekt. Allt som ger volym är uppskattat =)
Idag är det tänkt att åka ner på stan en sväng, ska ringa syster yster med. Hon bor här med nu, men man träffas inte lika ofta som man tror att man ska göra. Båda har fullt upp på sitt håll. Men idag vet jag att hon är ledig =)

Nästa helg ska Jenny, en gammal kompis från Gävle komma ner till Göteborg, ska bli jätte roligt!! Var jätte länge sen vi sågs. Skulle vara fullbordat om Sarah kunnat komma med =)

Morgonbild:





Let`s dance

Nu sitter vi här, jag, Riikka, Johan och Mille och kollar på Let`s dance och Hasse Aro.... man måste bara gilla honom när man ser honom på dansgolvet!! Fattas bara Leif GW Persson....
Jag och Mille tog oss en vals vi med och han gillade det skarpt =)
Min lilla skrutta har turen och få umgås med farmor ikväll... kan tänka mig att det blir mycket lördagsgodis för henne denna fredag =)
Mille gillar att sitta i sin bilbarnstol så den har vi uppe i vardagsrummer nu...  i den sitter han och smågnäller lite i för tillfället och väntar på att Blondinbella ska göra bort sig.



Här kommer kvällen i bilder....



  Riikka och Mille 


  Jag och sötisen






   Johan gör tummen upp för Hasse Aro

Utvilad

Idag vaknade jag pigg efter gårdagens smärta.. sov 12 timmar inatt vilket är väldigt ovanligt! Känner fortfarande av det lite men har smärtstillande i beredskap ifall att, och Johan stannar hemma från jobbet idag med vilket känns jätte bra!

Vi har börjat måla om i hallen nu. Lägger upp bilder när allt är färdigt. Sen blir det ett av badrummens tur...

Det är väldigt kallt ute idag men jag ska försöka ta mig ut en snabbis med barnen så dom får lite frisk luft... iallafall kanske dom kan få sova middag till en promenad.

Tänkte faktiskt försöka ta och öppna skolböckerna och räkna lite och läsa lite ifrån sista kursen jag var med på, ekonomistyrning... den var den svåraste hittils tycker jag. Man vill ju försöka hålla minnet lite färskt till jag börjar igen i augusti.

Njursten...

Jaha då var man nyss hemkommen från Sahlgrenska...
Har haft ont i svanken i några dagar men har inte tänkt på det så mycket, men imorse så brakade det löst. Vaknade och hade sånna otroliga buksmärtor.... frös, mådde illa och kunde inte ligga still. Samma symtom som jag hade förra gången jag hade njursten. Så det vara bara att göra iordning barnen och sticka till akuten. Fick gå före i kön som tur var och fick smärtstillande på en gång... Läkaren kom in och kunde så gott som konstatera njursten igen! Så nu hoppas jag på att det inte  blir operation utan att de åker ut naturlig väg.

På väg hem från dagis..

Så här  lät en konversation mellan mig och Issa på väg hem från dagis...

Jag: Har du haft roligt på dagis idag gumman?
Issa: mmm
Jag: Vad har du gjort då?
Issa: Åkt rutschkana
Jag: Men fröken sa ju att ni varit på biblioteket
Issa: JAAAA (jättenöjd)
Jag: Vad roligt! Vad gjorde ni där då?
Issa: Åkte rutschkana...
Jag: Men... jaja... vilka var med då?
Issa: mm....Eskil
Jag: Vilka mer då?
Issa: mm...Eskil



Snäckan min =)

En dag i Kungälv

Idag har vi varit och hälsat på familjen Niklasson i Kungälv...  Lilla William saknade sin flickvän Issa bara som var på dagis. Han är allt go denna William.
Jobbet ringde idag igen och frågade om jag kunde jobba imorgon, så jag gör premiär några dagar tidigare =)

På Fredag kommer Riika hit och myser med oss... det blir chips och godis för hela slanten. Issa kommer nog bjuda på några låtsaskakor hon med som hon bakat på sin leksaksspis så det är väl ingen risk att Riikka kommer åka hem hungrig sen =) Johan flyger boet och ska iväg på herrmiddag med sitt gamla kompisgäng.



  Riikka när vi var en weekend i Prag sommaren 07...


Jag vill verkligen börja måla våra hallar nu... gäller bara att samla kraft och ork till det. Man har inte så myckt tid över till nått annat nu för tiden =)
Men som Riikka sa idag när hon fick veta att jag ska börja arbeta igen: Men hur orkar du Jossan? Är du gjord av stål eller?
Jag: Ja om inte annat så blir jag väl det snart!
Får se om det blir något gjort i helgen.







Tips på avänjning...

Fick en förfrågan om tips på att vänja av nattmålen...
Så här har vi gjort:

Jag har alltid varit väldigt noga med kvällsrutiner... Jag badade Issa varje kväll innan det var dags att lägga sig. Det har ju en liten lugnande effekt att bada med. Så bada, pyjamas, gosa, mat... så höll jag på varje kväll. Kunde vara lite jobbigt att behöva bada henne varje gång om vi var borta och skulle söva henne någon annanstans men badet kan man lätt ta bort sen när dom har fått in rätt dygnsrytm... 
Har gett badet som tips till vänner och det har funkat bra för dom med...
När Issa var så liten som 6 veckor när hon slutade äta mat så vart ju så klart sista målet senare, runt elva snåret. När hon sen vaknade på natten så gick jag bara runt och vaggade henne med nappen till söms igen... kan ta många timmar eller så har man tur att dom somnar om på en gång. Det viktiga var bara att vara konsekvent och inte ge med sig... kan vara otroligt jobbigt mitt på natten men det  får man igen sen =)
När hon sen blev äldre så trappade vi ner maten en timme i taget... Så först fick hon sista målet elva, sen tio, sen nio osv... slutade att hon vid tre månaders ålder sov sju till sju.

Hoppas att det var till någon hjälp...

En halv dag på stan...

Idag var vi uppe med tuppen för Issa skulle på dagis... Packade ihop oss och tog bussen in till Göteborg, ja vi måste ta oss in till gamla dagiset i 2 veckor till innan inskolningen i Mölndal börjar. Synd för oss bara att Johan börjar jobbet så tidigt så vi inte kan åka bil in med honom =)
Eftersom hon bara går halvtid nu när jag är mammaledig så finns det inte så mycket tid över för att åka hem innan man ska iväg och hämta henne igen så då tyckte jag och Mille det var ett ypperligt tillfälle att ta en halv dag på stan... Vi mötte upp Sarah som är en gammal god vän från Gävletiden som flyttat ner hit. Vi tog oss en frukost innan hon skulle iväg på arbetsintervju... hoppas det gick bra!
Jag och Mille fortsatte sen själva att strosa omkring en sväng.

Vi ska börja vänja av Mille nattmålen snart eller snarare nattmålet... Han går i sin systers fotspår. Issa var bara 6 veckor när hon sov hela nätter. Hon åt bara en gång och sent, ungefär vid 5 tiden. Så vi frågade på BVC om vi inte kunde vänja av och dröja med det målet några timmar... man ville ju fråga för man kände sig osäker med första barnet och hon var ju bara 6 veckor. Klart ni kan... hon växer ju precis som hon ska, var svaret vi fick. Sen tog det två nätter att vänja av henne.
Mille är likadan, jag ger honom mat innan jag går och lägger mig, sen vaknar han någon gång mellan 4 och 5. Så nu är det snart dags för hans tur med =)




  Nybadad liten kille...








 Mille är så stark nu att han orkar hålla sig uppe själv med armarna...




 Måste lägga in ett av mina favorit kort på Issa... här var hon 6 månader min lilla skrutta.







Nu är det dags för middag...


Börja jobba extra igen...

Jag är tjänstledig från mitt jobb sen jag började plugga på IHM men har jobbat extra hela tiden...så nu var jag  förbi där förra veckan så att de fick träffa Mille. Kunde så klart inte hålla mig och började prata lite löst om att hoppa in extra och jobba. Så nu gör jag premiär igen på jobbet på Söndag så här 5 veckor efter förlossningen. Tror nog att jag slår något rekord där borta att vara tillbaks så snabbt.
Men räcker det inte att ha fullt upp hemma om dagarna så måste man ju slå till med nått annat =)
Men det är ju inte fel heller att spara några mammadagar och få in lite extra pengar i kassan...

Trött...

Dagen började bra med en sista frukost med mamma (mormor) innan hon for hem till skåne igen. Efter lunch tänkte jag ta med mig barnen ut och gå så dom kunde sova middag i vagnen, glömde bara att titta vad det var för väder innan. Så där stod man ute på uppfarten i storm och regnväder utan regnskydd tll vagnen som vi inte köpt än, efter att ha bytt blöja  och klätt på Mille, satt Issa på toaletten därefter jagat henne runt hela huset när det var dags för att ta på sig jackan, klätt på mig själv och till sist vecklat och mixat upp vår färja till vagn (syskonvagn)!!!!
Det vart en 5 minuters promenad sen var det bara att gå hem igen och göra samma procedur innan alla vart pissvåta.

Väl hemma så får Issa för sig att trots mamma till 100%...  finns det någon förälder där ute som har ett barn med 3 årstrots som kan komma med tips om hur man orkar vara superpedagogisk hela tiden?? Säkerligen önsketänkande men försöka måste man allt göra =)

Som tur var kom Nina på besök och förgyllde min eftermiddag lite.. vi satt och snackade lite skit över en kopp the, väldigt trevligt!!

Nu är Issas trots som bortblåst och hon är uppe och leker som världens snällaste barn, Mille sover och Johan är på väg hem... underbart!! Och jag ser fram emot att äta min underbart goda broccolimos med supergoda biffar ikväll för jag har ju inte hunnit ätit idag än heller...

Så positiv var jag idag =)



Huset...

Här kommer lite bilder på huset minus alla toaletter och hallar vi har... ha överseende med att vi inte målat  och gjort ordning alla rum som vi vill ha det än.

Fasaden:

  Fasaden från ena ingången        Fasaden från andra ingången


Nedre plan:

Groventrèn Groventrèn                        Mot tvättstugan


Mellersta planet:

  Vardagsrum                     Mot balkongdörren

 Vardagsrum           Mot köket          Vardagsrum      

Köket        Köket          Köket mot vardagsrummet

Köket var målat i denna hemska limefärg när vi flyttade in... men på nått konstigt vis så funkar den i verkligheten så vi behåller den ett tag till =)


Översta planet:

  Sovrummet      Sovrummet     Sorummet

  Issas rum     Issas rum      Issas rum

  Milles ofärdiga rum   Milles ofärdiga rum    Milles ofärdiga rum




Lugnet

Jag och Johan sitter nu och njuter av lugnet som har lagt sig över huset....
Issa som har sprungit runt och lekt, gråtit, skrattat, trotsat, ja allt som en 2 åring kan tänkas göra sover sen några timmar tillbaka. Mille sitter i Johans knä och börjar slumra in med nappen hängandes i mungipan. Det känns som det var en evighet sen det var så här lugnt... och man kan inte annat än och sjunka ner i soffan och njuta!

Idag har det pratats lite löst om en resa till Sicilien i april... hade varit så skönt! Ska bli intressant att se hur det är att ha med sig 2 barn i ett flyg =)
Issa har vi ju redan flygit med några gånger då vi varit i Prag, Grekland och Spanien under hennes två levnadsår. Och hon älskar verkligen att flyga. Sist när vi flög hem från Spanien hängde hon över fönstret och skrek " hejdå bilarna ".
Och när man frågar henne nu om hon villl flyga så svarar hon att hon vill flyga till havet =)

Nej nu ska jag ta och doppa dom sista chipsen i dippen och sen ta mig en trappa upp och lägga mig i sängen och sova...

Godnatt!

Lördag

Idag vaknade jag klockan nio, pigg och glad efter gårdagens bravader....
Det var jätte roligt igår, framför allt att träffa min förra klasskompis Kattis som jag inte träffat på år och dagar!!! Det  går alltför länge mellan gångerna. 

                                                                                  

I morse när jag låg i sängen vart jag så sugen på min älskade bakade potatis från cappucino. Övertalade Johan att det var en bra idè och hoppade in i duschen. Yasmin, Daniel, Oliver och Mariella (farmor) följde också med.
Cappucino har blivit vårt favorit hak och det märks att man hänger där mycket när personalen springer fram till dörren när dom ser oss komma för att kolla på vår nya familjemedlem =)
Det vart en sväng in på glitter med i ett försök att hitta lite örhängen... på nått konstigt sätt så försvinner mina smycken mystiskt nu för tiden. Men jag vet en tjej som älskar att använda mammas smycken...


                                                              Yasmin                            Issa, Mille och farmor           

Ikväll kommer Mariella över till oss och det blir chips och körslaget för hela slanten! Bollnäs är ju med så man måste ju  sitta bänkad på lördagarna nu och hålla tummarna för sin hemstad =)




Fredag

Idag har vi varit på Bvc... Mille väger nu 4460 och är 55,8 cm lång. Jag gillar verkligen vår bvc tant, tycker faktiskt bestämt att vi ska få adoptera henne som en extra mormor/farmor =) Vet dock inte om Issa och Mille håller med om det. Hur roligt är det att tro att man ska få ställa sig på vågen varje gång hon skulle komma hem till en =)

Mamma(mormor) håller på att färga sina ögonbryn och upptäckte att hon kollat på fel visare på klockan, får se om hennes barnbarn känner igen henne sen!!

Snart kommer min älsklingstjej hem från dagis... kan tänka mig att det kommer bli en och annan thebjudning uppe på hennes rum i eftermiddag...
Sen bär det av ner på stan ikväll... ska faktiskt ut och dricka lite vin!! Vi får hoppas att barnen är snäll mot pappa när han ska vara själv med dom =)

Får se om kameran slinker ner i handväskan och kommer fram efter två glas...






En dag på stan

Issa sov med mormor hos moster Malin inatt så jag och Mille hade en lugn morgon här hemma idag.
Mille vaknade runt halv åtta och var hungrig men bestämde sig för att ta ännu längre sovmorgon och somnade om på en gång igen...  Jag passade då på att göra mig iordning eftersom vi skulle ner på stan och möta upp Issa, mormor och Malin.
Man måste planera lite bättre nu  när man inte är lika bortskämd  med att bo mitt inne i stan... man måste till och med hålla reda på när bussarna går =) Men det slutar med att jag är först inne i stan iallfall som vanligt och har så gott som ätit upp min goda macka innan resten av gänget har kommit.
Vi tog oss sen en sväng i i Nordstan och efter det en promenad upp till haga. Jag älskar verkligen haga men det är allt annat än barnvagnsvänligt.... och då har vi en tvillingvagn!
Hittade så klart lite kläder till barna... som vanligt!!!

Nu har vi lyxen att mormor står och lagar mat åt oss... inte fy skam att ha besök =)

Ikväll blir det en tidig kväll för imorgon ska Issa upp tidigt till dagis för första gången på en månad och Mille ska till Bvc.

Dagen i bilder...

      

    




Första inlägget...

Jaha då har man hamnat i denna bloggvärld som jag aldrig trodde jag skulle göra.
Men det är alltför många släktingar och vänner som bor långt borta som vill följa Milles och Isabelles vardag så gott som det går så detta är ett perfekt tillfälle att följa våra hektiska och roliga dagar =)

Det har varit en stressig och underbar månad för oss.
Mille föddes den 9:e december. Det var meningen att Issa skulle vara med oss på dagarna på bb och sova hos farmor i 2 nätter. Hon åkte dock på magsjuka och fick inte träffa sin efterlängtade lillebror på ytterligare några dagar.
Som tur är farmor helt fantastisk och ställer upp i vått och torrt även fast hon haft massa på jobbet!
När vi väl kom hem var det bara att packa det sista inför vår flytt till Eklanda... den 12:e for lasset!
Jag var inte mycket till hjälp utan mest en stor mjölkmaskin bara men jag var ganska duktig på att dirigera vart allt skulle stå =) När allt väl vara inne i huset så blev Johan sjuk och låg däckad i feber. Så det vara bara att börja packa upp allt mellan amningarna... men allt var färdigt inom några dagar som den supermorsa som man är =)

Mamma (mormor) kom på besök några dagar före jul och stannade över 1 vecka vilket var uppskattat.. iallafall av Issa som avgudar henne över allt annat =)
Jag och Johan kunde också passa på att inhandla julklapparna som inte hade hunnits med.
Julafton var meningen att vi skulle ha firat hos oss med cirka 4 personer eftersom jag kände att jag inte orkade så mycket mer, men det slutade med 14 personer hemma hos min syster =)

På juldagen packade vi bilen (ni kan aldrig föreställa er hur mycket packning man har med 2 barn) och for upp till Bollnäs.
Där var det underbart kallt och mycket snö, precis som det ska vara på julen.
Det bli alltid lika stressigt att försöka hinna träffa alla där uppe... men man får prioritera och jag hann träffa de som ligger mig varmast om hjärtat!

Under allt som har hänt denna månad har vi haft turen att Johan lyckats varit ledig hela tiden tack vare jullovet.
Men idag är det hans först arbetsdag... vi saknar honom här hemma =(
Men inte hänga läpp... mormor har kommit på besök igen och stannar minst en vecka iallafall.
All ära att vara hemma med sina underbara barn.. men ibland behöver man umgås med vuxna med. Och det är inte alltför många vänner som är lika lediga som jag =)
Men några jobbar skift iallafall som kan hänga med mig under dagarna... sen får vi inte glömma Yasmin som är mammaledig i 3 veckor till =)
Jag är bara hemma till augusti med sen börjar jag i skolan igen.

Nej nu ska jag börja förbereda middagen till mig och min älskling som kommer hem snart. Mille dricker ju bara mjölk än så länge och Issa har turen att få följa med mormor till moster Malin och kusin Noah =)

Lägger upp lite bilder på vår första månad med 4 st i familjen
Bilder på huset kommer senare.


       

       

       

   

       






RSS 2.0