4 årskontroll

Mille och Isabelle kom inte i säng förrän väldigt sent igår. Det blir lätt så efter en helg hemma hos morfar, sommarlov och en hel dag sittandes still i en bil.
Vi kom hem runt halv åtta tiden på kvällen och barnen var som vilda höns här hemma med massa spring i benen.
Som tur var hade de varit pigga och glada under dagen enligt Johan.

Efter lunchtid idag var det dags för Isabelles 4 årskontroll. Det hade tagit cirka en timma med alla syn, prat, längd och vikttester. Och hon klarade allt galant! Perfekt 4 åring helt enkelt!

Nästa vecka är det Milles tur för 1 1/2 årskontroll.

Nu har verkligen sommaren kommit på riktigt här nere och jag hoppas den håller i sig till min semester börjar.
Min älskade familj ska nog åka till stranden imorgon. Jag kan faktiskt inte annat än att bli liiitttee avis ;).


Hejdå Bollnäs!

Vi ska snart sätta oss i bilen och bege oss hem till Göteborg igen.
Helgen har varit bra med familj, vänner och värme, även fast det har kommit några korta regnskurar ibland.
Barnen har varit utomhus mest hela tiden och lekt och Issa passade även på att bada i poolen när vi var hem till Åsa igår.
Det är sommarvärme här uppe. Jämfört med Göteborg som fortfarande ligger mellan 18-19 grader.
Vi ska upp hit om 2 veckor igen när jag går på semester. Då ska vi stanna en vecka och träffa alla som man inte hinner träffa över så här kort tid.

Impulsresa

Jag håller på att packa. Kom på den lysande idén med min pappa att vi ska åka till Bollnäs över midsommar. Så efter lite prat hemma i familjen så bestämde vi oss.
De flesta resor vi har haft till Bollnäs har varit impulsiva. Antingen har vi åkt samma dag eller dagen efter. Det här är anledningen till varför vi inte ska ha något husdjur i denna familj. Jag älskar att vara impulsiv och sticka iväg på resor när det passar och man har lust. Det och självklart att jag aldrig skulle vilja ha ett husdjur så klart =).

Så imorgon sticker vi efter att jag jobbat färdigt!

Mille har börjat prata som bara tusan! Han säger inte bara ord utan meningar lite titt som tätt. Tex - "Pappa, vad är det?"
Det är jätte roligt och det kom verkligen fort. Förra helgen kom det bara och dagisfröknarna märkte det och skrattade som bara den när han kom på Måndagen.
Ska bli roligt att se hur fort hans göteborska kommer att komma =).





Sommarlov

Jag är nyss hemkommen efter en kväll på Liseberg och femkamp med jobbet. Vi har haft det jätte skoj och med massa god mat.
Barnen ligger och sussar sött och jag önskar att jag hade hunnit komma hem innan de somnat.

Igår var det sista dagen för barnen på dagis. Isabelle blev firad och alla teckningar och saker blev ihop packade inför sommarlovet.
Johan och barnen tog sig en tripp till en gigantisk zooaffär idag medans jag var och jobbade. Men nu har jag bara 2 1/2 vecka kvar till semester med. Då kan vi alla i familjen vara lediga, njuta, resa till Turkiet och Bollnäs och hitta på massa roliga saker tillsammans!!

Isabelle 4 år!

Idag klockan 17:30 var det exakt 4 år sedan vår sockersöta dotter kom till världen och förändrade våra liv till något helt underbart! Hon har alltid kunnat det där med att charma människor. Som nyfödd bebis fick hon mig och Johan att bli stannade av främmande människor på stan för att de skulle få beskåda något av det sötaste de hade sett när hon låg där i vagnen, utomlandsresor där andra hotellgäster stannade upp i lobbyn för att knäppa kort på henne och beundra henne länge. På äldre dagar lärde hon sig snabbt att charma dagisfröknar, grannar, kassapersonal mm utan att ens behöva säga så mycket.

Jag klev upp vid fem imorse för att slå in presenter och göra iordning lite inför morgonsången för Isabelle. Jag väckte sedan resten av familjen och Mariella som sov över här. Vi smög in på hennes rum och sjöng. Isabelle vaknade och gömde sig under täcket med världens största leende.
Presenterna från oss öppnades sedan nere i soffan och det blev succé. En av presenterna var en kassaapparat med scanning och allt med. Och den har gått varm här hela dagen!

Jag och Isabelle bakade tårta inför kalaste efter frukosten och sedan var det bara att invänta gästerna.
Vid elva började det komma folk och sedan höll det på fram till eftermiddagen.
Dagen har verkligen varit lyckad och Isabelle har varit sååå lycklig, både av att få träffa alla som bryr sig om på en och samma dag till att självklart få massa presenter!

(Kort kommer vid senare tillfälle då vi inte använde vår kamera)


Vi älskar dig Isabelle!!

Buspojk!

Det var ett mindre dagis här hemma när jag kom hem. Isabelles kompisar från dagis och gatan var här hemma och hälsade på. De hade roligt med vattenkrig och massa andra skoj.

Mille var lite grinig och trött efter en helgs ledighet men piggnade till som alltid strax efter middagen. Han skrattade så att han kiknade när Isabelle "lagade glass" åt honom med ett pizzaslice redskap i hans potta =).

Jag och Johan har verkligen skapat en lite buspojk! De senaste två dagarna har Mille lyckats fylla en kastrull med blomjord och hälla ut det på vardagsrumbordet för att leka som man gör i sandlådan. Detta var självklart mitt fel då jag var mitt upp i ett telefonsamtal och var inte tillräckligt uppmärksam på pojken i två minuter. Sedan har han dragit av alla de resterande blombladen (som inte hade regnat sönder) på uteblommorna för att ha något att sopa upp. Han var superlycklig och sa - "aj, aj", när han såg mig komma springades efter honom.
Men han är inte vilken buspojk som helst, utan han är vår underbara och söta lilla buspojk!











Ullared

Jag fick med mig mannen till Ullared denna Söndag. Han var självklart inte så sugen på detta men med lite övertalning från mig, Isabelle och Mille (som inte har någon aning om vad Ullared är men tyckte det lät roligt), plus en och annan tanke från hans sida om någon ny elektroniksak så åkte vi =).
Vi hittade en del saker, bland annat presenter till Isabelle.

På vägen hem köpte vi med oss fika och stannade till vid en kyrka där det sprang två hästar i hagen bredvid. Barnen tyckte det var skoj och försökte locka fram hästarna med gräs. Tyvärr var hästarna lite tråkiga idag och höll sig på lagom avstånd.

Barnen glada medans mamma och pappa provar skor



Issa gillade Buttericks där det finns massa roliga saker





Fikapaus










När vi hade cirka 20 minuter kvar av hemresan så hände något med bilen och det var precis som vi fick punktering. Bilen åkte in i vägräcket med en himlans fart. Det hela gick bra förutom min lilla hjärtattack som jag fick och vänstersidan på bilen. Men som Johan sa - Det är bara materiella ting, huvudsaken vi mår bra!


































Examen!

Igår var äntligen dagen då jag tog min examen. Nu är jag officiellt en redovisningsekonom =).
Ceremonin höll på i ca 2 timmar med inledande tal och sedan självklart det viktigaste då vi en och en fick gå fram och ta emot våra diplom. Efteråt bjöds det på snittar och bubbel.
På kvällen bjöd jag min mamma, syster och Yohanna på lite middag och jag fick lite presenter i form av champagne och blommor. Av min fina man fick jag ett litet set med trädgårdsredskap som varit ganska efterlängtat då jag hela förra sommaren använt mig av... hmm... barnens leksaksspadar mm. Ja, jag vet. Ni behöver inte säga något =).

Johan tog med Isabelle till badhuset idag och hon tog sina första simtag utan varken armpuffar eller något annat. Duktiga, fina tjejen som för övrigt fyller 4 år om 8 dagar!
Hon hade lite högläsning för mig innan läggdags ikväll. Hon läste en egen påhittad saga om olika förskolor. Det var en väldigt intressant historia som löd:

- "Det var en förskola som var så gammal, gammal, gammal, gammal, gammal. Men då kunde man bygga en ny och fin precis hela dagen. Så då behövde den inte vara så gammal, gammal, gammal, gammal, gammal."

Och så höll den på med lite olika händelseförlopp =).

Mille har nu äntligen flyttat in till sitt rum. Det tog ett år längre än det gjorde med Isabelle, men prioriterar man sömnen med barn två så blir det lätt så.
Han ligger så fint där i sin växasäng och suger på nappen när man kikar in.

Imorgon är det Söndag och vi hoppas på lite bättre väder, för här nere i Göteborg har det regnat och blåst storm hela dagen.

7:e gången!

De sista dagarna har varit jobbiga för Mille. Han har nämligen åkt på öroninflammation igen. Det var bara 3 veckor sedan sist och därmed 7:e gången för honom. Som tur var fick han en remiss till öronläkaren nu så vi får se vad som händer.
Stackaren vaknade i Söndagskväll vid tio och skrek sedan hysteriskt av smärta fram till halv sex på morgonen. Vi var trötta när vi satte oss på bussen till vårdcentralen klockan åtta på morgonen efter ca 1 1/2 timmas sömn.
De skrev ut pencillin åt honom igen men vi skulle avvakta några dagar innan vi påbörjade kuren för att se om febern gick ner och samtidigt peppra honom med koksalt i näsan och lite örondroppar. Sagt och gjort, och nu är han mycket bättre. Utan en enda dos pencillin, för den här gången!

Isabelle har haft lite avslutning på dagis där de sjöng fina sånger. Tyvärr regnade det så picknicken som skulle varit ute i det fina gräset fick hållas på golvet inne på dagis efter sången. Det gjorde inte så mycket för barnen hade fullt upp med att visa det fina kollage av kort som knäppts under terminen som satt uppsatta i rummet.

Vi reser till Turkiet i sommar. En vecka är nu bokad i Juli med hela familjen och farmor. Som vi längtar redan, fast resan bokades igår =).


Nationaldagen

Helgen har svischat förbi som vanligt, men det är precis som det ska vara, för det är ett tecken på att man har haft det bra och roligt. Och denna helg har minst sagt varit det!

Vi grillade i Fredagskväll och barnen var uppe senare än vanligt. Tack vare detta fick vi en "sovmorgon" till halv åtta i Lördags =).
Isabelle packade en liten väska och begav sig till farmor för en tjejdag/kväll med bio och massa mys. Tråkigt nog så hade Isabelle blivit ledsen på kvällen och ville hem. Det lugnade ner sig men på natten vaknade hon och gick fram till dörren, tog tag i sina skor och grät och sa att hon saknade Mille och ville hem till honom. Hon som aldrig är ledsen när hon är med sina mor/farföräldrar. Det märks helt enkelt att hon inte längre är van att vara utan Mille. Han är ju alltid med nu när de sover borta.
Men det var en glad tjej vi hämtade idag på avenyn med en varmkorv och räkröra i handen.

Vi har sedan varit på barnkalas hela dagen. Barnen har haft det jätte roligt och med magen full med mat och tårta somnade de som stockar strax efter klockan sex.


Jag själv var ute på dubbeldejt med min klasskompis Elina och våra mödrar igår. Vi åt middag på Linnéterassen och hade så trevligt att vi var kvar där tills de stängde och fortsatte sedan hem till Elinas mamma igen för en liten avslutningsdrink.

Nu ska jag och Johan mysa ner oss i soffan med film och chips. Imorgon  är det vardag igen och vi åker direkt till dagis efter jobbet för lite picknickmys. Det ryktas även om att barnen har tränat in lite låtar som de ska sjunga för oss föräldrar.

RSS 2.0