Tillbaka till vardagen

Igår var det dags för första dagen på jobbet. Nu är vardagen tillbaka - åtminstone för mig. Johan och barnen har sommarlov 3 dagar längre än mig och ska på Kulturkalaset idag.

Igår hade Issa två kompisar här hela dagen. Hon/de är inne i en riktig mamma/pappa/barn lek period. Och de turas om att vara de olika rollerna. Det är väldigt roligt att se när hon är förälder, för man hör verkligen sig själv i henne. Tänk vad man präglar de små =).

Milles tänder ser mycket bättre ut nu och återbesöket på Fredag kommer nog att gå galant.
Han har blivit så stor. Lika smal som vanligt men stor i den bemärkelsen att han verkligen inte är någon liten bebis längre.
Han springer omkring här som en liten mini Issa och härmar allt hon gör. Vi fick åka till Ikea ihelgen och köpa bord och stolar till hans rum då Issa börjar vilja vara lite själv ibland. Och Mille älskar att sitta inne i hennes rum och måla.
Läsa böcker har även blivit en favorit. Igår läste vi nattsaga i 45 minuter tror jag (samma bok hela tiden) innan jag fick dra ur boken ur hans händer för att sova.

Jag vet inte om jag skrev att han fick sluta med nappen nu när han ramlade ner för trappen oh skadade tänderna.
Det går iallafall jättebra och han pratar inte om den, somnar lika bra utan den och vaknar inte på natten för att vilja ha den. Skönt att ha blivit av med den, lite tidigare än tänkt och inte riktigt rätt orsak till varför, men nu är den borta.




Hej igen!

Det var ett tag sen, men vi har som sagt semester och då även härifrån =).

Vi kom hem från Turkiet i Lördags. Resan har varit suveränt bra men kanske liiiittte för varmt, om man nu får klaga på det. På dagarna kunde man inte annat än att bada hela tiden. Man klarade väl ungefär max 3 minuter ovanför ytan innan man var sjöblöt av svett.
Mille älskade att bada där nere då temperaturen på vattnet var badkarsvarmt och lärde sig ganska snabbt att hantera sina armpuffar.
Isabelle var som en tokig fisk och var så gott som aldrig uppe ur vattnet förutom när det var dags för lunch, glass och dryck. Hon är kanonduktig på att simma under vattnet nu och tar sig från ena poolkanten till den andra.

Jag och Johan hade även en "egen" dag då farmor var barnvakt. Vi tog oss ut på en båttur... Det var helt fantastiskt! Vi snorklade med havssköldpaddor, simmade in i grottor mm hela dagen.
Johan är inte lika feg som mig så han hoppade även från 12 meters klippor.
På kvällen var vi ute och åt på restaurang och kollade runt lite på stan. Vi var dock hemma tidigt då båtresan och solen tog ganska bra på tröttheten.

Då kvällen var den enda gången man kunde se lite av staden på grund av värmen ( ca 46 grader vissa dagar i Turkiet) så var kvällen vi fick ta tillvara för att se lite. Vi tog oss upp till borgen som finns i Alanya, med en otrolig utsikt över hela staden, promenader runt om och många restaurangbesök.


Vi hann vara hemma i 2 dagar när Mille ramlar ner för trappan med sin bobby car. Vi var så rädda och munnen såg ut som tredje världskriget. Vi åkte direkt upp till akuten där man kunde konstatera att inga ben eller skallfrakturer fanns men att munnen fått sig en rejäl smäll så att tandläkaren fick titta på den. Framtänderna satt löst men inget kan göras förutom att han ska äta mjuk mat, ingen napp eller nappflaska och sedan återbesök om en vecka. Mille har haft det lite kämpigt de sista två morgnarna nu då han vaknar och vill ha nappen av ren vana. Men han har varit jätte duktig med att somna utan den.
Vi har inte behövt grindar på jätte länge men funderar på att sätta upp dem igen efter detta.



Nu är vi inne på sista semesterveckan och vi har inte något inplanterat. Det är så skönt! Vi tar dagen som den kommer. Igår var vi på Gunneboslott och idag väntas loppis.

Bilder kommer ikväll då de ligger på Johans dator.



RSS 2.0