Bokstaven P

Barnens dagis har en gång i veckan, varje vecka, bokstäver som de lär ut till barnen. De får ta med sig något hemifrån som börjar på den bokstaven som det handlar om för varje vecka.
Denna gången var det bokstaven P...
Johan satt och pratade med Issa i bilen i Söndags om vilken sak hon skulle ta med sig denna vecka. De rabblade upp ord som polis, potatis, pannkaka mm. Då vräker Johan ut sig PMS. Isabelle verkar tycka detta låter som en rolig sak att ta med sig och undrar vad det är. Johan börjar skratta och jag rynkar lite surt på ögonbrynen mot honom. Vi pratade snabbt bort det. Och jag kan kanske vara glad att hon hade feber idag ändå, så att jag slipper skämmas av att fröknarna undrar varför Issa tog med sig sin mamma som veckans bokstav ;)

Vi kör några till...






Ullared

Vilken toppenhelg! Fredag, afterwork med jobbet hemma hos en kock och massa god mat. Lördag hemma hos grannarna med massa god mat. Barnen lekte hej vilt och Issa slockande som en sten när vi kom hem 24:00 (!).

Idag tog vi oss en sväng till Ullared. Barnen hade tur att slippa gå med oss där i flera timmar med andra fanatiska människor som trängs med dessa stora kundvagnar. De var hemma och busade hos Yohanna och Ida istället. Så här kommer bilder från barnvakterna.


















Projekt

Även fast vintern börjar komma och frosten låg kvar extra länge på gräsmattan denna helg, så tog solen över, utan ett moln på himlen och gjorde den helt fantastisk. Man ville knappt gå inomhus.

Johan tyckte jag behövde rastas i Lördags så vi åkte runt på olika loppisar. Vi hittade ett jättefint köksbord som jag har målat vitt. Nu ska jag bara hitta 6 fina stolar till. Jag älskar att gå på loppisar och hitta något man ser potential i.

På eftermiddagen fick vi besök av Jasmin med familj. Jag och Jasmin var inte sena med att bestämma träff hemma hos dom i Kungälv och äta lite middag, dricka ett gott glas vin och sova över. Vi packade ihop oss hela familjen och var redo att åka en timme senare.
Barnen hade så roligt tillsammans och blev vakna väldigt länge.

Vi mammor tog oss en långpromenad runt Kungälv när vi vaknade i Söndags innan vi åt god frukost för att familjen Wikman sedan skulle bege sig hem till Eklanda igen.
Vi hann precis upp på vår garageuppfart när Helena ringer och vill ta en promenad i Änggården. Issa och Mille skulle på barnkalas hos kusin Noah så detta var ett ypperligt tillfälle att ta tillvara på dagen och passa på att träffa ännu en kär vän.
Det var så vackert att gå där bland alla höstfärger. Tyvärr hade vi ingen kamera med oss så jag får behålla den vackra bilden kvar i mitt minne.
Hemma efter ytterligare en promenad och massa prat så ringer Riikka och undrar om hon får komma förbi.

Hur tur har inte jag som får träffa 3 av de finaste människorna på en och samma dag??!!

Mitt inredningsfinger hade inte mättats av köksbordet, så att när vi skulle hämta barnen på kalaset var vi och köpte golv till hallen.
Så idag efter jobbet har jag målat färdigt hallen, Johan har lagt golv, Issa har haft sin kompis här och Mille... ja vad ska man säga att han har gjort? Ja just det, han har: Doppat händerna i målarfärg, kladdat ner pappas Iphone med målarfärg, gjort sönder Issas pärlhalsband så det flög tusen pärlor över hela köket, hällde en hel kryddburk i kycklinggrytan när han skulle hjälpa mig göra mat, hällde ut hela sin flaska välling i vår säng...

Var det någon som sa att killar är lite vildare än tjejer?! =)

Mille har tyvärr också hunnit haft problem med örat igen. Vi var hos läkaren i Fredags men slapp pencillin som tur var.
Han var så söt när vi hoppade av bussen väl hemma igen. Då säger han: "Hejdå bussen! Tack skjutsen!"
Min lilla, lilla söta kille som egentligen är stor ( Men tyst, säg inget till mig för jag är i förnekelse). Det är ändå 2 månader kvar till han blir två år =).

4 år

Som ni märkt har bloggen prioriterats bort (ganska rejält). Har inget annat att skylla på än att jag har bättre saker för mig helt enkelt =).
Men det finns tillfällen då denna blogg är bra att ha, att kunna gå tillbaka och läsa de saker som kommer betyda mycket för oss, att minnas.

Vår prinsessa fyllde 4 år i somras. Vardagen flyter ihop och man hinner inte riktigt uppfatta allt som händer och hur barnen utvecklas. Isabelle är en liten funderare, precis som mor sin i hennes ålder. Hon ligger i sin säng och grubblar på saker som kan ha hänt, sett på TV, hört någon säga. Hon har börjat bli rädd och förstår mer och mer att "onda" saker kan hända.
Förut var häxor, spöken och troll i sagor det bästa som fanns. Nu är det det som hon är mest rädd för. Hon drömmer mardrömmar om att jag, Johan och Mille försvinner eller går bort.
Det är svårt att sätta sig in i den situationen, hur det skulle vara att från en dag till en annan börja förstå att vi föräldrar inte är odödliga.

Hon är en tjej med tusen bollar i luften. Vill helst springa och leka med sina vänner direkt efter dagis.
Isabelle har även en vilja av stål, vilket kommer vara henne till nytta i livet, samtidigt som det nu ger tillfälle till många dispyter här hemma ;).

Hon har börjat planera inför sin mammaroll... Och enligt henne ska hon helt själv ta hand om denna bebis och bygga ett rum åt den (i mammas och pappas hus såklart).
Mamma - pappa - barn leken är något av det populäraste man kan leka nu.

Hon har lärt sig skriva nästan hela alfabetet och på dagis har de teman varje vecka med en ny bokstav.
I helgen tog hon bokstäverna och trollade fram sitt första handskrivna brev i sitt liv (med liiiite hjälp av mamma).
Brevet var till morfar som hon saknar lite extra nu när hon vet att han kommer ner till oss om några veckor.
Nästan ingen kan göra någon så glad som Isabelle gör morfar glad!

Som sagt, det har gått 4 år sedan denna lilla tjej kom till världen och gjorde mamma och pappas liv helt olikt från vad det var innan. Hon visade vad livet verkligen betyder. Och kommer det gå i denna fart så har hon väl om 4 år flyttat hemifrån ;)



Mille hälsar att han är stolt över sin storasyster som lärt honom så gott som allt han kan, men att när han fyller 2 år så kommer det ett utlovat inlägg om hans tankar och utveckling med!

RSS 2.0