Mille "tungan" Wikman

Mille har upptäckt sin tunga och älskar att tugga på den, HELA TIDEN. Vi var i Slottskogen i Lördags och då passade jag att knäppa lite kort på prinsen medan de andra var uppe vid djuren... När jag sen kom hem och kollade på dom så märkte jag att det inte fanns ett enda kort på honom utan tungan =)








Årets första dopp på mors dag...

Helgen har gått superfort och varit underbart varm! Vi har hunnit med grillning, Slottskogen, jobba, kalas och badat.
Isabelle sov hos Mariella/farmor igår kväll och badade badkar och kollade på Bolibompa samtidigt. Farmor har en lyxig lägenhet med inbyggd tv i duschen/badkaret som var väldigt poppis... Hon hade badat innan hon gick och lade sig igår och självklart även imorse =)
De mötte sen upp oss på stan där vi tog oss en god Mors dag frukost, jag fick även härliga badprodukter och ett thè som var bra för stressiga mammor. Alldeles perfekt!
Hittade även en tunika som jag ska ha på Milles dop...
Vi for sen vidare allihopa ut till Tuve och firade mamma/mormor som fyller år idag. Där blev det massa tårta, bullar och kakor. Det blev även årets första dopp idag för Isabelle, dock i en uppblåstbar pool, men vatten som vatten =) Mille han provade vi att doppa fötterna på med, men vattnet var för kallt så han började bara gråta istället.
Helgen har varit en av de bästa på länge. Man blir så otroligt glad av vädret...


Issa och Noah leker med vattnet...


...medans Mille tittar på.

"Nu är jag för stor för nappen"

Då var den stora dagen här, lite tidigare än vi hade tänkt (Hade tänkt väntat till 3-årsdagen). Dagen då nappen ska bort...
Jag började förbereda Isabelle redan igår med fraser som "När dagen kommer som du är för stor för nappen så kommer du tycka den är äcklig" Issa nickade, flinade och höll med. Påminde henne några gånger idag med. Så idag lagom tid för Bolibompa så hade jag doppat napparna i vinäger. Issa gick i vanlig ordning och hämtade sin napp som hon alltid gör när Bolibompa kommer... Stoppade den i munnen och gjorde världens min!

Issa: BLÄÄÄ
Jag: Var den äcklig?
Issa: mmmm
Jag: Men har du blivit för stor för nappen gumman?

Issa kollar lite fundersamt på mig...

Johan: Vill du ha vatten?
Issa: mmm
Johan: Vill du testa en ny napp?
Issa: aaaa

Johan hämta en ny vinäger napp

Issa: BLLÄÄÄ, skölj den!

Johan låtsas skölja nappen och Issa stoppar in den igen men tar ut den lika fort...

Jag och Johan: Men gumman, du har blivit för stor för nappen! Vilken grej!!!
Issa: Jaaa, nu är jag för stor för nappen

Sen dess har hon varit jätte stolt och gått omkring här jätteglad. Hon har även ringt runt till mormor och Malin för att berätta den stora nyheten.
Nu får vi bara hoppas att det håller i sig. Man blir lite fundersam och undrar om det verkligen ska gå så här bra? =)
För Issa hon har ALLTID varit en otrolig napptjej. Ett otroligt sugbehov redan från födseln. Vi har haft många kamper här hemma när det gäller nappen... Hon har bara fått den när hon ska sova, och jag kan lova att hon varje morgon försöker med att hon är liiittte trött och behöver sova =)



Tandläkaren

Idag var det dags för Issa att gå till tandläkaren... Det gick galant och tandläkaren var jätte snäll. Hon tittade hur många tänder Isabelle hade (20 st såklart) och kollade om det var några hål (självklart inte). Sen när det var dags för att lägga fluor på tänderna började stumpan bli lite rädd och osäker så då ville hon inte gapa längre. Som tur var så försökte tandläkaren inte tvinga på Issa något som hon inte ville så att hon skulle få dåliga erfarenheter av dem. Toppen tycker jag! Man har hört alldeles för många historier om hur sura, dumma och klantiga tandläkare kan vara.
Och den självklaraste saken som finns hos tandläkaren efter besöket är så klart dessa eftertraktade klistermärken... Issa valde mellan ett lejon, tiger och någon konstig dansande figur. Den sistnämnda vann =)
Jag frågade även om det syndes att hon haft napp och det gjorde det men knappt något... Hon gav ett tips som hon gjort med sin dotter. Lägga napparna i vinäger... Då blir de så äckliga så att de inte vill ha dem något mer. Ganska roligt tips tycker jag och ska absolut provas om inte kaninerna på Liseberg hjälper ihelgen.

Mamma var barnvakt åt Mille under tandläkarbesöket och när vi kom tillbaka så rullade det upp en bil på uppfarten. Malin, Meela och Noah kände även för att göra en tripp till Eklanda innan det var dags att åka hem och göra middag. Noah och Issa hann med att vända upp och ner på hennes rum.. som vanligt =)

Annars så har jag haft en ganska så skräckinjagande kväll... Johan fick för sig att raka av håret så att det bara är 4 mm långt. Jag satt hängandes över honom och försökte intala honom att inte göra det med en lätt desperat ton på rösten. Tycker han är så fin i håret när han har lite längre... Men nu är det gjort och jag får trösta mig med att hans hår växer som ogräs =)

Vart är mamma?

Mille vet nu vart jag är om man frågar "vart är mamma?"... Nu är det bara de andra klassiska kvar som "Vart är pappa, lampan, klockan?" kvar =)
Inte nog med det så har han idag ålat sig lite baklänges och varit på god väg att ta sig upp och ställa sig på alla fyra... Vad stor han blir min lilla pojk! Han är idag 5 månader och 17 dagar...


Öppna förskolan

Elina och William kom på besök här i Eklanda och vi gick till Öppna förskolan en liten stund. Självklart så var Issa lite för blyg för att springa omkring och leka själv eller med andra barn. Fast hon blir oftast så när jag är med. På dagis är det inte några som helst problem, så det beror nog mest bara på att det är en trygghet när jag eller Johan är i närheten.
Efter det blev det lite kaffe hemma hos oss. Mille gick omkring i gåstolen medans William ville gå runt hållandes i gåstolen medan Issa försökte ta bort William från gåstolen =) Väldigt poppis den där saken...

Mina fötter värker en hel del ikväll då jag och mamma tog oss en 2 timmars promenad i Änggården, med helt fel skor... Men ska man bli fin så får man lida pin =)

Ångesten börjar dra sig över mig med att börja skolan snart igen. Inte för att jag inte tycker det är roligt, snarare tvärtom så längtar jag efter att få komma tillbaka till en vanlig vardag igen, utan det är bara tanken på att man har varit mammaledig ett bra tag och man oroar sig lite för hur mycket man har tappat, ny klass som man ska försöka lära känna innan exarbetet sätter igång mm... Men jag och Elina, som också varit mammaledig och börjar samtidigt som mig, får slå våra kloka huvuden ihop och klara detta galant! För nördiga redovisningsekonomer/konsulter ska vi vara i Juni 2010 =)


Tidig filmvisning i sängen

Mille är i någon tillväxtperiod eller nått för han vaknar tidigt och är störthungrig. Imorse vaknade han kl. 05:30 och då fick han en flaska i sängen... Han somnade sen om men jag har inte riktigt samma gåva att somna om lika fort så jag satte på en film (pojken i den randiga pyjamasen) och låg och kollade på den tills han vaknade igen. Filmen var riktigt bra!
Goprinsen fick sen följa med mig på min morgonpromenad medan Johan och Issa som låg kvar i sängen lite längre än oss åt frukost.

Issa springer för tillfället omkring och velar lite om hon ska försöka sova middag eller fortsätta leka =)
Jag ska ta och gå till jobbet och tjäna lite extra pengar för att fylla ut min mammaledighetskassa...


Slottskogen

Issa vaknade 4 inatt och kom in till oss. Om hon gör det annars så lägger hon sig bara snällt brevid någon av oss och somnar om, men inte inatt. Hon ställde till med ett himla liv bara för att hon inte fick ligga vart hon ville, det vill säga på Mille så gott som. Det slutade med att hela familjen hade vaknat och Mille tog det sen över en timma för att somna om. Han låg och hade sina glädjetjut rakt i örat på mig medans jag snällt bad honom (läs desperat) att somna om...

Riikka ringde mig vid åtta imorse och sen tog vi oss en långpromenad  på 2 timmar i Änggården. Underbart sätt att starta dagen på och gud vad god frukosten blir när man kommer hem sen =)
Efter lunch packade vi in oss i bilen och for till Slottskogen där vi lekte i lekparken, åt glass, hängde på en filt i gräset och njöt av vädret... Issa for runt som en yr boll och sprang iväg med Johan tätt bakom =)


Ikväll blir det Robinson och eventuellt någon film, beror på hur länge jag orkar hålla mig vaken. Det hade varit gott med en påse chips men jag ska stå emot begäret... jag klarar det, jag klarar det, jag klarar det....


Lite bilder från dagen:


                                                   







''

''


Bilder från förra helgen när Issa fick provköra Hans buss:







Lunch på stan

Vi har hade en bra morgon med god frukost, promenad till 421 och sedan bar det iväg ner på stan för en lunch med Mariella/farmor. Johan är ledig även idag och det är verkligen guld värt...
Mille blev rädd för en liten hund idag. Det är första gången han blir rädd för något sådär. Han är en modig liten kille annars... Men jag kunde inte annat än att tycka att han var så otroligt söt när läppen började darra och tårarna kom. Hemska mamma ;)
Isabelle hon var allt rädd för lite olika saker hon när hon var runt halvåret. Som tex. dammsugaren, ljudet av när man tar saxen för att göra krumelurer av presentsnören, elvispen mm. 

När vi sen kom hem så var Issa sugen på sin napp och blev helt hysterisk när hon inte fick den (napp ska bara användas när det är dags att sova). Så tillslut så gick hon upp och satte på sig sin pyjamas, ville gå och borsta tänderna och lägga sig. Jag fick försöka få henne på andra tankar så jag mutade henne med att hon skulle få vattna blommorna. Och det kan hon absolut inte tacka nej till... Så nu är alla blommorna vattnade med.
Men om ca. 1 månad är det dags för att lämna napparna hos kaninerna på Liseberg och det ser hon verkligen fram emot, hon inser nog inte konsekvenserna av det hela än =)

Nu ska barnen läggas och jag och Johan ska ha tacosmys...
 

Bamsedag

Idag hade Fässbergsförsamling Bamsedag med sång, gympa, fika, mat och inte minst så var så klart Bamse och alla hans vänner där! Jag och Isabelle var självklara gäster...
Issa gick fram till både Bamse, Lilleksutt, Vargen och Skalman men vågade inte riktigt krama dom. Men det var inga problem att ta emot lite godis från Vargen inte =)
Det var väldigt mycket folk där så när sångstunden var över så tog vi med oss korven, tårtan och saften och fikade utomhus. Där spelade även Bamses jazzgubbar...
Eftersom vädret var så bra så fortsatte vi dagen sen i lekparken där Issa åkte linbana för första gången, det var verkligen en hit!
Johan och Mille de hade far och son dag på stan och hämtade sedan upp oss.





Ikväll vankas det långpromenad, godis och film med Riikka... Mys!!!





Två ljus tända i Fässbergskyrka till lilla C som fick lämna världen ALLDELES för tidigt!

Heldag hos moster och kusin

Vi har varit hemma hos Malin, Adam, Meela och Noah hela dagen. Issa och Noah har börjat bli som syskon nu, det blir väl så när de är nära släkt. De bråkar om vem som ska komma först till matbordet, vem som ska vinna och äta upp först, vem som ska ha de olika leksakerna... Men de gör inget annat än att verkligen bry sig om varandra heller. Om Issa slår sig så kommer Noah nerspringandes för trappan och ropar på oss och tröstar henne. Om Noah slår sig gör Issa detsamma. 

Det är verkligen bara att gå, gå och gå som gäller för Mille nu för tiden... Gåstolen är också en hit men helst ska det vara på riktigt =) Han skrek av lycka idag när han sprang omkring i deras vardagsrum. Mamma kom uppspringandes från källaren och undrade vad det var som lät. Jag skrattade och berättade att det bara var hennes barnbarn som var överlycklig.






Dagens samtal mellan pappa och dotter:
(Isabelle har hittat två kort)

Issa: Pappa, vem är de här?
Johan: Ja det är din gammel,gammel,gammelfarmor.
Issa: Jaaaaaa (överlycklig), vi träffa henne på Tisdag!
Hon går sen och hämtar det andra kortet...
Issa: Pappa, vem är det här?
Johan: Det är din gammel,gammel,gammelfarfar.
Issa: Jaaaaa, vi träffa honom på Tisdag med!


Imorgon vankas det Bamsedag med sång, morotsutdelning med Lilleskutt och mycket annat smått och gott som vi ska gå på. Underbart med röda dagar så att vi får ha älskade pappa hemma lite extra.




Hårklippning och kalas

Nu har vi nyss kommit hem. Väldigt trevligt med de närmaste i familjen och en massa gotta. Noah och Issa lekte med hunden Malte, som tillslut gick och gömde sig för att få lite lugn och ro, lekt kurragömma,  stängt in sig på toaletten för att hitta på en egen lek där de härmade fraser som vi föräldrar sagt och som de så klart snappat upp.
Issa har lagt sig lite senare än vanligt och jag fick läsa två Pongo och de 101 dalmatinerna böcker innan hon var nöjd. Försökte att hitta på lite kortare saga då böckerna är väldigt långa men jag är inte den bästa på det... Issa var nöjd iallafall och om jag missade något så påpekade hon det =)

Mille han har fått sitt hår klippt för första gången idag. Och det gjorde vi med stil... i diskhon =)
Han har sovit v'äldigt lite hela dagen och har fortfarande inte kommit i säng. Men är det kalas så är det.


Tisdag

Det var trötta barn som vi fick väcka imorse, Issa ville knappt vakna. Inte undra på då hon och Noah har lekt nonstop i 2 dygn... Issa fick sen åka till dagis och leka med P som hon tjatar om att få göra de dagar som hon är hemma. Jag och Mille åkte ner och mötte mamma/mormor på stan och Mille åt en jätteportion slottspuré medans vi andra åt en god  bakade potatis. Det blev också lite presentjakt åt morbror Daniel som fyller år idag... Han har ett litet kalas ikväll som Issa längtar efter, till viss del för att träffa Daniel och till viss del för att få äta kakor =)


Pappa/morfar skickade ett mms idag med på en liten kattunge... Han ringde sen upp och berättade att de hade skaffat sig en till. Ni kan ju bara gissa vad Issa blev lycklig när jag visade kortet och berättade att det nu fanns två katter hos morfar. Det ska bli roligt att ha dopet uppe i Bollnäs nu i Juni så att man får träffa alla. Morfar längtar nog ihjäl sig  efter sina skatter... Issa blir så bortskämd av honom med glass till frukost och godis till lunch om hon vill ha det =)

Nej nu måste det lagas lite middag innan vi ska bege oss på kalas!!


Lycka

Så gott som alldeles utanför vår dörr så har vi ett underbart naturreservat... Jag och mamma gick omkring där i 2 timmar nu ikväll och bara njöt av vackra syner och goda dofter. Kan nog lätt bli lite beroendeframkallande.
Jag är så lycklig över att vi bor här!!

Svårt att fatta att man bor ganska centralt när man ser dessa bilder:














Annars idag så har vi hunnit med lekparken och lite annat smått och gott... Jag har väl inte varit så jätte pigg. Men det är självförvållat då jag var ut och drack lite vin igår =)
Mamma och Noah sover över här inatt. Noah och Isabelle var väl inte så jätte sugna på att sova när man kan göra så mycket annat roligt tillsammans. Men efter ett antal spring till bokhyllan för att hämta böcker, ligga och prata och ett par tillsägningar så somnade de sött och utmattade.










 


Ensam hemma

Idag känner jag mig mycket piggare och gladare. Vi låg allihopa i sängen enda till halv nio imorse. Gårdagen var bara en stor trött dag. Riikka ringde och frågade om jag ville följa med och kolla lite i affärer men jag orkade verkligen inte. Låg och sov i soffan 1 timma innan man tog tag i det sista inför kvällen.

Johan, Issa och Mille har åkt till Kungsbacka för att kolla på handbollscup... Jag valde att stanna hemma för att i lugn och ro få gå omkring i pyjamas, dona lite och prova lite kläder inför kvällen. Det här är första gången tror jag som jag är ensam hemma i detta hus.... Men det konstiga är att man ser fram emot att få lite egen tid, men nu när man sitter här så är det ovanligt tyst och tomt. Man längtar redan efter att de ska komma hem =) Vad ska jag göra nu då? Bara hänga i soffan och slappa? Känns lite annorlunda...
Men jag längtar otroligt mycket till ikväll. Vänner, vin och massa prat, prat och prat =)


Jag har hela tiden försöka dölja min rädsla för insekter för Issa, så att hon inte ska tro att de är farliga. Tror inte att jag lyckats så bra då hon imorse säger när jag ser en silverfisk:

" Ingen fara mamma, den är bara lite äcklig"
Hon är inte rädd för dom än iallafall, men hon vet gott och väl att jag inte gillar dom... Lillskruttan min =)


Pigga barn

Ja ikväll har våra barn varit väldigt pigga... Mille han somnade precis, efter att ha varit glad och sprungit omkring i sin gåstol. Issa hon gick och lade sig strax före åtta som vanligt, men när Johan gick förbi hennes rum alldeles nyss så stod hon vid sin garderob och bytte pyjamas =) Hon kände uppenbarligen för ett klädbyte så här sent på kvällen...

30 minuters vila för mamma...


Utmattad?

När man går med gråten i halsen och undrar när man får tillfälle för att ladda om batterierna nästa gång... Är man utmattad då?


Dagen började bra...

Jag gick hemifrån kvart över sex imorse och tog mig en promenad ner till Mölndals sjukhus för att röntga min handled. Var nästan bara jag ute och hörlurarna åkte på med hög musik. Det var jätte skönt...
När jag kom hem så fick jag finbesök av  Nina och 5 minuter senare kom Daniel. Vi drack the och åt nygräddade wienerbröd, mums! Mille somnade så sött på Ninas bröst och hon fick en liten försmak på vad som komma skall då det inte är långt kvar till hennes lilla plutt tittar ut =)
Jag och grannen bokade sen in ett spinningpass och ett corepass. Åh vad underbart det var att träna igen. Varför slutade jag ens?! Ja just ja, jag har ju varit gravid mm... men varför började inte träna redan förra veckan =)

När jag kom hem sen så fick vi reda på att vår barnvakt ej kan sitta imorgon så tyvärr blir det inget firande av  vår årsdag för mig och Johan.... Vi har verkligen sett fram emot detta och är faktiskt jätte ledsna över det hela =( Och kvällen före är det inte så lätt att hitta en ny barnvakt heller åt två barn. Och självklart är det vår andra årsdag som vi nu missar. Men, men nästa år kanske vi lyckas...

Så ikväll kommer jag lägga mig med lite ledsnare och lite besviknare än vad jag brukar.



Mille sover så sött på Nina...


 


Bra förmiddag

Vi var och lämnade Issa på dagis i vanlig ordning. Sen tog vi en promenad hem... Det var så härligt för sommarlukterna var så starka i morse. Skogsdoften, gräsdoften mm, underbart!!
Väl hemma så fick vi besök av Jasmin. Hon tog en tripp till oss innan jobbet.
Nu har jag lagat lite mat tills ikväll då jag ska iväg och jobba medans Mille har utforskat vardagsrummet med sin gåstol. Blomman i hörnet är utan tvekan populärast har jag upptäckt. Sen har han även kommit in i perioden då han upptäckt att jag kan försvinna. Så varje gång jag försvinner ur hans synvinkel så börjar han gnälla och skälla, när jag sen kommer tillbaka så lyser han upp igen med blicken " haha, jag förstod väl att du skulle komma" =)

Imorgon blir det premiär för ett träningspass. Grannen knackade på igår kväll och frågade om jag var intresserad. Så imorgon ska vi ta på träningskläderna och ta med ungarna och köra ett pass. De hade jätte bra barnpassning där sa hon och det ska bli jätte skönt att få träna igen.


Tröttheten gick över till överaktivitet

Ja vad gör man inte för att inte somna?! Jo man storstädar, ruskar mattor och gör om en skrubb till ett gästrum... Och konstigt nog så känner jag mig fortfarande ganska pigg.
Mille hade en jobbig kväll ikväll... Det började med att jag kände att jag behövde vara för mig själv en stund efter en ganska slitsam dag och Johan skulle lägga barnen. Mille som är så mammig när han är trött började så klart gråta när jag gick ner och efter ett tag orkade jag inte med att höra hans ledsna stämma mer så jag gick upp och tog över. Han blev då genast glad och verkade någorlunda pigg. Jag gav tillbaka honom till Johan och då blev det ju ÄNNU värre... Men jag får skylla mig själv när jag går upp dit och inte låter Johan fixa det... Han somnade tillslut iallafall, sisådär två timmar försent.

På Lördag ska jag och ett par vänner gå ut... Ska bli jätte roligt! Man behöver allt byta ut sina mys/kräk/dreggel kläder ibland mot högklackat och klänning. Hoppas att vädret håller i sig så man kan sitta på en mysig uteservering...
Men först kommer så klart Fredagen som innebär årsdag för mig och Johan. Och barnfria hela kvällen och natten, vilket innebär SOVMORGON!! Hmm, ja Johan får sovmorgon, för alla som känner mig vet ju att jag är uppe med tuppen iallafall =) Men bara känslan av att jag kan ligga kvar i sängen, kolla lite på Dr Phil (som är det enda som går på helgmornarna) utan att behöva gå upp och göra frukost på en gång...
Sådan här helg har jag inte haft sen... ja jag kan faktiskt inte komma på när.


Vaccination=feber

Mille har  haft feber hela natten pga vaccinationen han fick igår. Han har varit jätte varm och gnällt hela natten... Det ända som hjälpte var att jag satt upp med honom i famnen, så idag är jag helt orkeslös. Har nyss varit och lämnat Issa på dagis och Mille ligger i vagnen och sover. Hade tänkt lägga mig ner lite själv men vågar knappt för då vet jag att han kommer vakna. Och har man en gång lagt sig ner för att vila så blir man bara tröttare om man inte får sova ut så det är bara att försöka hålla igång till Johan kommer hem från jobbet...

Det är iallafall fint väder här och vinden som har kylt ner hela Göteborg den senaste veckan har börjat ge med sig som tur är...
Jag och Johan satt och bestämde datum för dop igår. Den 13:e Juni blir det av uppe i Bollnäs. Hade först tänkt att ha det här nere men här har de flesta kyrkor så att de döper flera barn samtidigt och det vill vi inte. Det blir inte lika personligt...
Hoppas att Mille inte växt ut dopklänningen bara =) Det är en klänning som har gått från generation till generation och alla som är döpt i klänningen har sitt namn broderat i den. Även jag och Issa hade den på oss när vi döptes.
 

Föräldrar jämför...

Det är ganska roligt att sitta i väntrummet och iakta hur mycket föräldrar jämför sina barn med andra... " Hur gammal är din lilla?", " När började han krypa? ", " Vad bra han sitter "... Mammor som stolt visar upp lite extra att barnet kan gå med en gåvagn är bara några av frågorna och sakerna som ställs i väntan på att få komma in till sköterskan. Det är klart att det är roligt att få prata med föräldrar som har barn i samma åldrar och få råd mm.  Jag själv kan också komma på mig själv att jag jämför, inte minst när det gäller vad Mille gör och vad Issa gjorde i samma ålder. Alla föräldrar jämför någon gång, hur mycket man än nekar till det, tror jag iallafall. Speciellt första året då det händer så mycket.
Men varför är det egentligen så viktigt att att jämföra vad barn kan och inte kan? Klart att man är stolt om ens barn kan krypa lite tidigare än vanligt, men varför blir det så att vi föräldrar alltid ska visa upp det lite extra framför en annan förälder vars barn inte börjat med det än?

En liten tanke bara...

Linus på Linjen

Nyss hemkommen från BVC... Mille vägde 7400g och var 66 cm lång. Han följer precis linjen på normalkurvan precis som Issa alltid gjort. Sen var det dags för vaccinationen. Det gick jätte bra även denna gång fast pneumokocker sprutan gjorde lite ondare som vanligt. Issa satt med stora ögon och kollade på... Hon blev jätte glad när han inte grät =)
Nu hoppas vi bara på att han inte kommer bli sjuk.... Hoppas, hoppas inte!!

Möblering...

När jag kom hem från jobbet idag, ätit middag och tagit mig en dusch så gick jag förbi Issas rum och tänkte att det var dags för att möblera om lite på hennes rum... Eftersom hon har en växa säng och den snart ska fällas ut så stod den inte på det bästa stället. Issa hjälpte mig, eller jag flyttade ut sakerna från hennes rum medans jag höll på och hon flyttade in dom till vårt sovrum =).  När allt var på plats igen så tog jag ut hennes hyllor och började måla de vita. Färgen tog dock slut så det räckte inte till båda hyllorna. Måste köpas lite mer färg imorgon kanske... Rummet blev iallafall jätte bra!

Medans jag var och jobbade idag hade Johan tagit med barnen till Slottskogen och hälsat på sälarna och pingvinerna. Sedan hade det blivit en tripp till morbror Daniel och hans jobb.

Jag är supertrött efter att ha varit vaken sen klockan fem imorse och ska bums i säng.... NU!!

Kossera springer in våren...

Gårdagen var jätte bra, filmen var jätte bra och vi avlsutade kvällen med en promenad längs avenyn innan vi åkte hem.
Det hade gått jätte bra för mamma/mormor här hemma med. Barnen hade varit snälla och sen somnat som de skulle =)

Imorse när vi vaknade gick jag ner med Mille till mormor (Issa sov redan med henne) och sen låg jag och Johan och gosade lite extra i sängen. Vi klev sen upp och gjorde oss iordning för att åka till en bondgård ute i Partille och kolla på betessläppning. Gud vad mycket folk det var där, säkert några tusen! De bjöd på mjölk (såklart) och kanelbullar... Sen gick vi och tog oss en plats längs hagen för att se när kossorna fick springa ut i hagen för första gången i år. De sprudlade och hoppade av glädje dess små kossor =) En väldigt bra och familjär utflykt får jag säga!
Sen tog vi oss en tur till Malin, Adam, Noah och Meela. Hon är så liten lilla Meela så jag hittade knappt henne i vagnen där hon låg och sov =)

Kvällen blir lugn med Robinson och mys bara... ska upp och börja jobba klockan sju imorgon.


Bilder från dagen:


Issa sitter och avnjuter sin mjölk...


Mille är glad även fast han inte får någon mjölk...


Issa och pappa kollar på kalvarna...



Och så bilden när Mille äter apelsin första gången, några dagar för sent:


Åhh morgon vila!!

Mellan klockan halv nio och halv tio imorse så låg jag, Issa och Mille och vilade framför Bolibompa. Det händer aldrig i detta hus!!! Sover den ena så är den andra pigg och ska leka... Men gud vad det gjorde mycket. Nu har jag fått lite krafter igen för att fixa tvätt, laga lunch och lite annat smått och gott =)
Något av det som jag sakar mest och som man ska ta tillvara på innan man får barn (kan kännas som en struntsak innan man får barn) det är att verkligen UPPSKATTA att man får vila, vare sig det är att slappa framför TV:n eller en liten tupplur, när man känner för det!!! För är det något som folk ofta missuppfattar när man är mammaledig det är att det är så fuskigt att bara gå hemma hela dagarna.... Men det är ett 200% heltidsjobb!!! =)




 


Quality time imorgon =)

Nu är det spikat... Imorgon ska mamma sitta barnvakt åt Mille och Isabelle. Jag och Johan ska gå på bio och se "Män som hatar kvinnor", bara vi två tillsammans. Kanske inte det mest exklusivaste men det känns mer än underbart att få göra något bara vi tillsammans!
Det blir första gången vi är själva på evigeheter och första gången vi lämnar bort Mille. Mamma kommer sitta här hemma hos oss så det blir ingen sovmorgon dagen efter men det blir perfekt lagom första gången man lämnar bort knytet =)
Och en "prövning" inför nästa helg när mamma ska ha barnen en hel kväll/natt när jag och Johan firar 4 år.

Jobbig morgon, stan med mormor och smakprov på apelsin

Dagen började väl inte jätte roligt idag... Mille har legat och gnytt hela natten på grund av tänderna, Issa ropade runt klockan 5 i morse och hade råkat kissat i sängen.
När alla väl var påklädda, ätit frukost och borstat tänderna så var det dags för att lämna av Issa på dagis... Det ösregnade så jag hade paraplyt i ena handen, höll Issa i den andra och Milles vagn fick jag försöka styra med höfterna. Bussen var så klart försenad och någon busskur finns inte på vår hållplats. Mitt paraply gjorde heller inte så god verkan då det blåste storm och allt regn hamnade på mig iallafall. Bussen kom till slut men full med skolbarn som vi lyckades trängas med. Puhh, tänkte jag, äntligen är vi snart framme... Men just innan vi ska hoppa av så klämmer Issa fingret och gråter och blir helt paralyserad. Busschauffören väntar på att vi ska gå av och där får jag först ta ut vagnen och sen springa in och hämta Issa som är störtledsen. GAAAHHH!!!!  Framme vid dagiset så kommer fröknarna springades fram till dörren och hjälper till och hålla dörrar och tycker måttligt synd om mig som måste ta mig så långt varje gång (jag själv tyckte också väldigt synd om mig själv) och absolut när man har en liten till att ta med.
Isabelle blev fort glad igen som tur var och även min dag började vända åt rätt håll....

Jag och Mille tog oss in till Göteborg för att möta upp mamma/mormor. Vi tog oss en god lunch och Mille fick smaka apelsin för första gången. Det blev succé!! Han ville inte släppa den där apelsinklyftan efter det. Hur mycket vi än försökte lägga undan den (när all apelsinsaft var utsugen) så fick han tag på den med mycket koncentration och vilja =)
Vi gick sen och köpte en fin liten present till lilla Meela...

Nu har vi varit hemma i några timmar och hunnit tvättat, badat och ätit mellanmål. Isabelle hon älskar Milles fruktpureer så hon stod och dregglade och hoppades på att Mille inte skulle orka allt. Lyckan var gjord när jag frågade om hon ville ha det sista =)






Hemkommen från BB

Nu har vi varit och hälsat på nystillskottet i vår familj. Lilla Meela som var jätte liten och söt. Hon vägde 2445g och var 47 cm lång, med världens längsta tår och fingrar =)
Det är någon konstig grej i vår familj tror jag när det kommer till att namge våra barn... Noah, Neo... Mille, Meela. Snarlika namn hela tiden. =)
När Mille satt brevid Meela blev han plötsligt JÄTTE stor....

Isabelle var så trött när vi åkte hem så vi fick försöka leka med henne så att hon inte skulle somna. Så nu blir det pyjamas på för båda barnen och sen sover de båda två förhoppningsvis om ca.1 timma.



Lilla Meela...


Med världens längsta tår =)


Stor och liten bebis sover...


Stolt moster...


Mille och mormor...

Vi har besök...

Av familjen Dove, alla utom mamman i familjen aka min syster som ligger på BB.
Pappa Dove lånar vår säng då deras hus är i full renovering, mamma/mormor ligger i soffan och sover och Noah är uppe med Isabelle i hennes rum och leker....
Jag och Mille vi ligger och lyssnar på de stora barnen som stökar på övervåningen =)


Lägg märke till alla leksaker på golvet så förstår ni hur roligt dom har det...


Issa har klett ut sig i hatt...




Jag har blivit moster

Och Issa och Mille har fått en kusin. Det blev en liten tjej som ville titta ut 3 veckor för tidigt. Ni kan ju bara tänka er vad vi ser fram emot att få åka till BB idag och hälsa på underverket =)

Promenad i regn och babyrytmik...

Imorse när vi skulle ta oss till dagis så regnade det väldigt mycket... var en sådan morgon när man bara vill stanna inne och ta det lugnt. Men det var bara att bita sig i läppen och ta på mig och Isabelle regnställ och Mille fick sitt regnskydd till vagnen. Vi lämnade av Issa på dagis och då var jag redan sjöblöt så jag tänkte att det inte spelade någon roll om jag tog mig en promenad hem, kunde inte bli blötare... Hmmm, väl hemma så hade jackan läckt så jag var blöt ända in i benmärgen =)
Vi fixade så att Issa kunde stanna kvar på dagis en timma extra så att jag och Mille kunde gå på babyrytmik för en gång skull. Väldigt roligt och där träffade vi jobbarkompisar, mammor från föräldrargruppen, gamla dagisfröknar och Elina och William.
Milles favvolåt där är framåt, framåt, framåt, bakåt ,bakåt, bakåt (vet ej vad den heter). Men man svingar bebisarna åt sidan och upp och ner. Väldigt roligt, lite som en karusell och det var Isabelles favorit med när vi gick på babyrytmik. Våra barn har en förkärlek till mycket snurrande och kastandes upp i luften. Blir farligt i år på Liseberg när Isabelle får åka ALLA barnkarusellerna. Hon har tagit klivet över 90 cm nu sen ett tag sen som är gränsen för att man ska få åka de "större" barnkarusellerna. Kanske kan bli en säsongspremiär där i helgen om vädret tillåter...
Mille har annars varit ganska trött/grinig idag pga av tänderna. Självklart lite snorig med men det känns som det hör till när tänderna kommer, iallafall av erfarenhet av Isabelles bebistid.

Johan fixade jätte god middag idag men kyckling, pesto och mozarella när vi kom hem medans jag målade klart i hallen. Och idag är den dagen när jag har massa med underbara serier att kolla på och Johan lägger barnen =)

Bilder


Mille provar storasysters hårspänne...


Mamma och dotter har lagt sig för att vila lite...


Vi tog med oss gåstolen ut...


Glad skrutt på väg till öronläkaren...


Vår lilla prinsessa somnat med sin tiger...


Matdags...


Provar nya badbrallorna...





Issa kom hem för en timma sen och fick ta sig en snabb dusch innan det var dags för sängen... Hon hade haft det jätte roligt och lekt massor. Och mormor och moster hade visst stängt massa vatten på dom med vilket var väldigt populärt =)
Mille han är lika gnällig ikväll som han var igår. Kommer inte riktigt till ro när han är på väg att somna in. Kanske har med tänderna att göra? Återstår att se...

Första tanden har kommit!!

Idag när vi satt i väntrummet på ögon, näsa och halsmottagningen så känner jag att Milles första tand har titta ut!! Plutten blir så stor så snabbt....
Återbesöket gick också bra. Öronen kunde inte se friskare ut på honom sa det och han var superglad hela tiden även fast vi höll fast honom i både armar och huvud.
Isabelle och mamma/mormor åkte till Malin och Noah så att barnen fick leka lite tillsammans. Hon skulle även äta middag där så nu väntar vi på att Adam ska komma och lämna av henne. Kan tänka mig att hon är helt slut efter allt fotbollsspelande, som jag kan tänka mig att de har gjort. Det sa Issa iallafall att de skulle göra när vi satt i soffan imorse.

Ikväll när barnen ligger och sover så kommer det att komma lite bilder...

Söndag

Ja jag har ju sagt att vi skulle strunta i baksidan detta år men vad tror ni att jsg ställde mig och gjorde idag? Jo rensade hela rabatten, krattade upp alla löv och tvättade ren altanen... Väldigt roligt att pyssla och jag stormtrivs med trädgårdshandskarna på =)
Mamma/mormor är hos oss och ska sova över då hon ska passa Issa någon timma i morgon när jag är iväg med Mille på hans återbesök för öronen.

Idag efter middagen så tackade Issa nej till glass. Hon ville hellre ha Milles päron purè. Så där satt hon med skeden ner i burken och mumsade mosat päron och glassen ligger fortfarande kvar i frysen =)
Barnvakt kommer nog inte att vara några problem för oss här på gatan. Våra grannar har två döttrar som älskar att gå runt och söva en annan familjs 9 månaders dotter i vagnen. Dom är så gulliga när dom går fram och tillbaka här på gatan och hejar varje gång dom går förbi vår gård.

Mille han har fortfarande inte somnat (två timmar för sent) och är jätte ledsen och övertrött uppe i sovrummet i pappas knä... stackaren! Ska nog gå upp och försöka få honom att somna. För är det någon som är mammig när han är trött så är det allt lilla Mille...




Vänner

Idag har vi varit överöst med härliga, unerbara  vänner! Vi grillade, drack en och en annan gin och tonic.
Men detta inlägg kommer jag tillägna Sissi och hennes familj.
Hur sällan vi än träffas och pratar nu för tiden så ska du (ni) veta att vi finns här,  natt som dag, genom denna svåra period... Jag kan inte föreställa mig hur svårt detta måset vara.. men jag ger er all min stöd och kraft!! Jag varken tror eller ber till gud men jag kan lova att jag ska be en bön varje gång jag går och lägger mig!

ALL KÄRLEK!!



1 Maj (1 dag för sent)

Inga demonstrationer för vår del igår, utan dagen gick i trädgårdens tecken...
Vi rensade rabatten som var översvämmad av gamla buskar och ogräs, var till Plantagen och inhadlade lite blommor till balkongen.
Nu är baksidan kvar med altanen men den väntar vi med för vår förening har lagt in en motion för att få förlänga vår baksida så det känns lite onödigt att fixa den om man ska göra om allt sen.


Resultatet:













Runt sju på kvällen sen så ringer mamma som är på väg upp från Skåne med sitt flyttlass så det var bara att sätta på sig sköna kläder och förbereda sig på att hjälpa till att lasta ur allting. De kom förbi med flyttlastbilen och hämtade upp mig och Isabelle blev smått chockad när hon såg mormor kliva ur bilen. Hon sprang fram och var hur glad som helst. Mille han bara skrattade han med =)
Vi var klara med allting 3 timmar senare och jag somnade på en gång... Men nu bor mamma/mormor i gbg. Alldeles perfekt nära och bra och vi kan träffas när vi vill!!



Ikväll blir det grillning och Daniel, Yasmin och Oliver kommer hit. Det kommer bjudas på Fläskfilè, potatisgratäng, rotfruktsgratäng och en stor god sallad.


Två bilder på barnen från dagen:




RSS 2.0