Fredag

Idag var jag med Issa till läkaren igen. Hon fick annorlunda utslag som kliade igår. De trodde att hon haft scharlakansfeber och nu även fått streptokocker både i hals och ansikte. Men nu har vi fått antibiotika som vi ska kämpa och ge henne 10 dagar framåt. Ja kämpa är verkligen rätt ord... Jag bad om tabletter denna gång då den flytande bara kräks upp. Kom hem, krossade den och blandade med sylt.. hon spottade ut den. Vi fick ta en ny hel tablett och tvinga i henne den med vatten under mycket gråt, sparkande och skrik. Det är inte roligt men det måste göras för att hon ska bli frisk. Ikväll så försökte jag blanda den med blåbärssoppa men hon kände smaken på en gång. Som tur var så drack hon upp allt med många grimaser efter att vi mutat med lite efterrätt.


Det var meningen att vi skulle ha familjemiddag imorgon med barnens farmor, moster och kusiner och massa häftiga halloweensaker som lite blodiga fingrar och färgad spaghetti mm men nu får vi stanna hemma själva och göra allt detta och leka sjukstuga ett tag till....

Issa och Mille

Jag satt och kollade på gamla kort och blev sugen på att jämföra hur lika Issa och Mille var första månaderna i sina liv... Varsågoda!


Nyfödda Issa:


 


 


Nyfödd Mille:





Issa 4 månader:







Mille 4 månader:








Issa 6 månader:







Mille 6 månader:








Våra underbra små liv!!!!




Det börjar arta sig...

För Issa. Det är första dagen idag hon är feberfri. Utslagen som hon fick är på väg bort, istället så börjar hon bli lite torr där de har varit istället. Halsen klagar hon inte över längre men den är fortfarande svälld och hon snarkar mer än vanligt =)
Johan, Issa och Mille var smått rastlösa idag efter en hel vecka hemma med sjukstuga så de tog en tripp till farmor för att hälsa på då hon var ledig. Det ryktades om något sydamerikanskt mellanmål som Issa uttalade jätte bra när jag kom hem men som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.

Jag var jätte trött på praktiken idag. Det känns att man inte fått sin sömn nu när Issa har varit sjuk och vaknat varenda natt. Helgen är mycket välkommen denna vecka med halloween och allt. Det är bäst att handla hem en hel godisfabrik nu när man bor i ett område med bara småbarnsfamiljer... Om man nu inte föredrar att få ägg eller något dylikt kastat på huset ;)


Milles vilja blir bara starkare och starkare. På både gott och ont. Ibland kan vi bli tokiga när han är på sitt värsta humör och bara slänger sig baklänges för att han inte får leka tvkontroller, telefoner, blommor, ljusstakar. Men vi ger oss inte. Inget ska plockas bort... han ska lära sig vad man får leka med och inte!
Han går mycket mer nu. Inte lika rädd utan tar sig gåendes mellan leksaker och allt möjligt.

Nu ska jag ta och avnjuta en bit dubbelnougat och bara slappa i soffan. Imorgon är det äntligen Fredag... Tack och lov!! =)

Farbror doktorn

Johan och är på väg till läkaren nu. Issa har blivit jätte uppsvälld i halsen och andas tungt. Hon är snart inne på sin 4:e dag med feber också. Jag stannar hemma med Mille eftersom han redan ligger och sover. Det känns tungt att behöva vara hemma när lilla prinsessan är på sjukhuset. Men nu hoppas vi att allt är bra och att hon kanske får med sig någon medicin hem som kan hjälpa henne att bli frisk!

Välbehövligt frisörbesök

Jag har turen att vår granne har en frisörsalong... En jättebra sådan! Så idag efter praktiken så åkte jag dit och kände mig väldigt ompysslad och lycklig. Det blev slingning i två färger, blont och mörkblont. Blev JÄTTE nöjd med resultatet!
När jag kom hem så blev barnen jätte glada och började hoppa i sängen och brotta ner mig. De var redan färdiga för att gå och lägga sig men vad gör det att mamma kommer hem och speedar upp dom =).

Issa har fortfarande feber och Johan har kämpat på bra här hemma med termometrar och alvedon. Hon är ganska pigg och glad ändå men man hör att hon är genomtjock i halsen när hon pratar.

Jag är faktiskt jätte trött och ska gå och tvätta av mig smink och lägga mig och kolla på serier i sängen nu...

Godnatt!

Sjukstuga... igen!

Det kom väldigt plötsligt, från ingenstans. Tidigare idag så åkte jag och Mille till Frölunda Torg som har byggt ut med lite nya affärer. Johan och Issa åkte till Sjöfartsmuseet och mötte sedan upp oss på Frölunda. Issa var pigg och glad och inga tecken på att bli sjuk över huvudtaget. På eftermiddagen följde jag med Riikka till Backaplan och när vi kom hem 1 1/2 timma senare så såg jag direkt att inte Issa mådde bra. Tog tempen på en gång. Och självklart så var det feber. Stackaren var helt utmattad, rödblommig om kinderna och blank på ögonen. Hon lade sig efter middagen och kollade på film. Hon ville ligga på golvet med filten och där somnade hon. Hon ligger kvar här neranför mina fötter och snarkar. Vi ska lyfta upp henne snart, till en mjuk och härlig säng. Nämligen våran. För är man sjuk då får man ligga med oss som är det populäraste som finns!


Choklad

Vi skulle till Universeum idag men ångrade oss i sista sekunden och åkte till Göteborgs stadsmuseet istället där de hade en utställning om choklad. Ni kan bara gissa hur glad Issa blev av all gratis choklad som fanns! Lite för mycket folk i min smak men huvudsaken barnen trivdes med det.

Igårkväll hade vi famljen Dove här på middag. Det blev kycklinggryta, vin och en massa kortspel ända in på småtimmarna. Barnen somnade ganska sent men de hade så roligt. Noah och Issa somnade nere i gästrummet, överlyckliga över det nya rummet!

Jag skrattade gott åt vår lilla prinsessa idag när hon kom ner med sin sångbok. Hon började sjunga på Pippi Långstrump. När meningen "kappsäck full med pengar...." kom så sjunger hon överlyckligt sin version "Tack så mycket pengar..." Och "Nu ska vi leva loppan..." blev istället "Hej sa lilla Lotta..."
Vid sängdags så ville hon även förutom en saga att Johan skulle sjunga Trollmors visa. När Issa var nyfödd och pappa/morfar kom ner till Göteborg för att träffa sin lilla skatt så gick han omkring och bar och sjöng den för henne varje gång hon var ledsen. Så den låten är lite extra speciell...




Halvvägs in i veckan...

Medans Issa har varit på dagis så har rörmockaren varit här och fixat till vår värme i huset som har krånglat lite. Jag och Johan är inte jätte haj på sådant där med vilket tryck det ska vara för att värmen ska nå ut i hela huset mm som förstagångs husägare =). Men nu är trycket fixat och värmen börjar komma både i element och golv. Sedan tog Johan med Mille till läkaren. Han hade tid för sitt återbesök för örat. Nu är han friskförklarad (igen) och så hoppas vi att det kommer vara ett bra tag nu. Inga mer öroninflammationer är välkomna innanför dessa dörrar!

Själv har jag varit på praktiken i vanlig ordning och haft det bra. Kom hem lagomt till middagen som Johan fixat. Han hade till och med skrivit en liten meny "Ädelostspäckad kycklingfilè på ett täcke av Goudaost samt pesto. Till det en ungsgratinerad höstfest". Ja ni ser... Mannen i mitt liv är bra på många sätt han =).

Igår kväll satt jag och kollade runt lite på bröllopstorget. Det är inte så långt kvar nu. Får se om vi kan åka och kolla på lokalen någon dag (Sissi så du vet =) ) så att vi kan boka den. Sen när min älskade Åsa kommer ner till gbg så ska vi ta en hel dag på stan och prova brudklänningar till mig, planera och skratta! Jag har världens bästa kompisar!

Gästrummet kommer bli invigt till helgen med. Malin ringde och bjöd in sig och familjen på middag på Fredag. Vi fixar mat och dom tar med vin. För att slippa ta bilen hem sen så sover dom över. Kommer bli supertrevligt!




Måndag

Jag var lite Måndagsseg när jag klev upp på morgonen. Ibland känns det som helgerna går allt för fort. Men jag piggnade på mig så fort jag kom till praktiken och en kopp thè... Tänkte ta mig en promenad till Frölunda Torg på morgonen och hoppa på bussen där man rör sig alldeles för lite nu när man sitter på kontor hela dagen och det inte är promenad eller cykelavstånd dit. Men jag fick ge upp efter 10 minuter då det regnade och jag var utan paraply eller regnkläder. Ska göra ett nytt försök om exakt 20 minuter då jag ska pallra mig iväg hemifrån.


Johan och barnen hade varit på öppna förskolan hela eftermiddagen och lekt av sig. De var som två tokar enligt honom =).
å kvällen var det dags för ännu ett möte angående friköpet. 2/3 har röstat ja till det hela så nu ska processen gå vidare med bla mer information och fakta angående det hela. Vi får se vart det slutar. Men vi är inte lika negatvia till friköpet längre iallafall...


Underbara höstdag!

Vilken härlig dag! Glada barn och fint väder... Vi packade på barnen och begav oss till lekparken. Issa cyklade på sin cykel dit. Tyvärr så passade inte hennes stödhjul på den så det blev att Johan fick sätta på en "pinne" bak på den så att hon får lite hjälp med balansen. Vi tog med oss varm choklad och fika (som vi glömde bort och fick hugga i hemma istället). Efter ekparken blev det en promenad till ICA Maxi med mellanlandning förbi stallet här borta med massa hästar att klappa på för barnen. Mille var helt frälst  hästar och ville nog helst sätta sig på en =).













Som ni märker så är det lättare att få bilder på Mille... Issa hon springer iväg så fort linsen kommer fram =).



Dagen till ära så håller jag på att laga kalops. Det är inte alla dagar man har tid att stå vid spisen i 2 timmar.

Lördagskväll med massa gotta

Ja och det innebär god middag, chips, dricka och trevligt sällskap och film. Mamma bjöd mig och min syster på middag igår så jag bjöd tillbaka idag. Även Riikka kom på besök. De underhöll barnen rejält innan middagen och hade det roligt. Vi blev färdiga med gästrummet idag så nu kommer våra besökare att få ett eget lite krypin med tillgång till egen dusch och toalett alldeles utanför deras rum.
 Issa var på ett storslaget kalas med farmor igår och enligt rapporten vi fick därifrån igår så hade det varit helt otroligt. Clowner, MASSA mat, godis, piñata... Issa kom även hem med en påse med leksaker, halsband, armband och godis. De hade inte kommit hem förrän sent på kvällen. Sydamerikanare kan det där med tillställningar dom.
Hon har även kommit in i en period när hon är väldigt mån om att berätta hur mycket hon tycker om en. Flera gånger per dag så säger hon "Jag älskar dig" eller "Jag tycker om dig jätte mycket" till oss alla här hemma. Underbart charmigt!

Milles förkylning går åt rätt håll som tur är men han är fortfarande inte bra. Men nu sover han iallafall på natten och kan andas genom näsan. Han protesterar inte ens längre när jag kommer fram med renässansen stackaren.
Och nu är det inte långt kvar innan han kommer springa omkring här hemma. Det går framåt för var dag som går. Nu går han mellan saker istället för att sätta sig ner för att krypa dit. Han vågar mycket mer nu...

Nu ska jag ta och äta upp det sista i skålarna och umgås med mamma. Men jag bjuder på några underbart roliga ord som Issa kan lyckas få till när hon mixar om bokstäverna i ord:

Kalla Lanka= Kalle Anka
Alfons Blåbär= Alfons Åberg
Lasglögon= Glasögon








Tuff natt!

Mille har inte mått bra inatt... Skrikit om vartannat hela natten. Jag gick ner och lade mig på soffan tillslut så att jag skulle orka upp till jobbet. Issa kom även hon ner efter ytterligare några timmar och lade sig med mig med en kommentar "Jag orkar inte höra Mille skrika något mer mamma". Tycker så synd om lillplutten! Johan kämpade på bra och är förvånansvärt pigg idag ändå. Jag har inte hunnit känna så mycket då vi har haft fullt upp på jobbet.
Tur nog så har han varit pigg och glad idag på dagen enligt Johan så vi får hoppas att det inte blir en tredje natt nu utan sömn...

Tentaresultatet kom idag med.... JAG KLARADE DEN!! Så som jag har haft ont i magen över denna kurs. Men nu är den över!
En annan rolig sak är att Mille har fått dagisplats. På samma dagis som Issa vilket känns underbart. Han börjar i mitten på Januari... Tänk att han är så stor nu.
Idag under de få timmar jag har varit hemma på eftermiddagen så har han tagit 3 steg själv 2 gånger.

 

 


Kalas

Johan och barnen kom och hämtade mig och Adam efter jobbet idag. Ja Adam (Noahs pappa) jobbar på vfs där jag har min praktik. Det blev raka vägen hem till dom på kalas. Vi möttes i dörren av Noah som var överlycklig av uppmärksamheten. Mark och hans flickvän kom även från England idag för att fira honom.

Issa och Noah hade roligt med varandra som vanligt och Mille är alltid lika fascinerad över Meela som är 4 månader yngre. Vi vuxna kopplade av (så gott det gick) med ett glas vin.
Vi stannade inte så länge för båda barnen har blivit väldigt förkylda. Mille lite värre än Issa. Och Johan skulle iväg på möte med vår förening gällande friköp.

Issa sover sen ett tag tillbaka och Mille som annars brukar ha sovit i flera timmar ligger i mitt knä och kan knappt andas. Självklart har vi ingen nässpray eller koksalt hemma såklart så det får bli att tillaga egen koksaltlösning så att stackaren kan somna.


Här ligger vi och myser nu med levande ljus...


Nu får Johan ta och komma hem snart så att jag får veta hur det hela med friköpningen gick....






Vårt lilla modelejon...

Helgen förbi

Och den har varit bra! Lagom till Lördagen kom så piggnade jag på mig och kom ut lite...
Issa har hunnit med både Noahs barnkalas och bio med farmor. Alfons Åberg blev det.
Jag och Johan tog ett ryck igår och målade färdigt gästrummet. Nu är det bara golvet och inredning kvar. Skönt att se ett slut på det hela =).

Idag var jag tillbaka på praktiken och dagen har varit jätte bra. Fått mycket gjort och börjar bli lite varm i kläderna. Något nytt att sätta tänderna i varje dag och det tycker jag är roligt.
Fick ett telefonsamtal av familjen när de var nere på stan. De hade inhandlat lite nödvändigheter och även sprungit in på leksaksaffären en stund. Himmelriket med andra ord...

Mille börjar bli ganska duktig på att ta några steg själv nu för tiden med. Men ack så feg fortfarande =). Han kan bara han vågar... Men det får ta den tid det tar för det lilla knytet att våga sätta båda fötterna på jorden och springa omkring.

Imorgon är det Noahs födelsedag (barnkalaset var bara en liten försmak) så jag åker direkt dit efter jobbet så möter familjen upp mig där.


Sjuk

Det började igårkväll. Kroppen värkte som en ilande känsla inne i skelettet. När jag vaknade var den kvar... Åkte iväg till praktiken för jag kände mig inte sjuk. Min ena gnoge började svälla upp och bli blå efter vårt morgonmöte så jag ringde sjukvårdsrådgivningen. De tyckte inte att jag skulle vara kvar på grund av att det kan vara influensan... den influensan som man knappt kan nämna utan att folk stirrar oroligt på en. Jag fick helt enkelt plocka ihop på mitt skrivbord och pallra mig hemåt fast jag inte kände mig speciellt sjuk.
På vägen hem ringde jag mamma och berättade, eller jag fick vända mig om och kolla så att ingen satt bakom mig på bussen innan jag nämnde ordet. Annars kändes det som om jag hade blivit utslängd därifrån. Men har man inget körkort så har man inget val...
Jag kom hem och somnade med Mille och när jag vaknade så var febern där. Hängig, trött, ont i huvudet och en liten hosta börjar sakta men säkert träda fram.  Tråkigt avslut på veckan, abslout när det är min första vecka på praktiken.
Nu ligger jag här uppe i sängen och hör barnen på nedervåningen. Har dåligt samvete att jag inte är där nere med dom samtidigt som att jag vet att jag inte skall vara upp i dom. Johan har köpt hem chips så ikväll ska jag tycka synd om mig själv och hoppas att det inte är svininfluensan som jag fått.


Ordförrådet utökas

Om 2 dagar fyller Mille 10 månader. Och det märks att han bara blir större och större. Idag när vi skulle äta så öppnade jag skåpet över kylskåpet (där alla mackor finns). Han pekade och sa "dää.. itta.. acka". Vilket översatt betyder "där.. titta.. macka". Macka är det första gången han säger. Där och titta har funnits med ett tag. Jag testade honom och frågade vart mackorna fanns. Då pekade han på dom och sa "acka".
Ja tiden går allt för fort, samtidigt som varje utveckling är underbar att se.


Första dagen på praktiken

Det känns bra... Trevliga människor och allt därtill. Hann inte köpa busskort idag så imorgonbitti får jag cykla till Frölunda Torg för att köpa det och sen hoppa på bussen därifrån. Blir lite dyrt att köpa smsbiljetter i längden.

Jag kom hem till en fotbollsmatch. När jag kom upp på garageuppfarten så lät det som om Ullevi bara låg ett kvarter bort. Issa och Johan skrek och skrattade medans bollen flög överallt. Mille körde runt med bilen och tyckte det bara var allmänt roligt över allt som hände runt omkring. Tråkiga mamma kom hem och var med en sväng innan jag bestämt sa till de 3 barnen att inga bollar ska kastas inomhus ;). Sen blev det rulla boll... Issa tyckte det var lika roligt bara jag och Johan klappade händerna. Ja för det gör man på fotboll och handbollsmatcher... =)

Tiden går så fort här hemma när man bara har 2-3 timmar med barnen innan de ska sova. Lek, middag, mys, pyjamas, godnatt. Johan tycker nog tvärtom... De hade försökt ta sig ut till lekparken en sväng idag. Efter en halvtimma fick de ge upp av stormen.




Bra Söndag!

Det har varit storm här i Eklanda... Jag försökte mig på en promenad när Mille skulle sova middag men fick vända efter ca 15 minuter. Kan inte förstå hur det kan vara sådan skillnad mellan här och några kilometer ner till Mölndal.

Issa bakade äppelpaj åt oss medans vi var ut på vår försökspromenad. Johan hade inte hjälpt till ett dugg förutom att mäta upp sakerna och stoppat pajen i ugnen. Den blev jättegod! Hon kan hon min prinsessa =).

Mille han vill gå mer och mer. Och vågar släppa taget mer och mer. Snart har vi en liten pojk som springer runt här och leker jaga med Issa, istället för nu när de kryper och jagas =). Usch vad tiden går fort. Tur att vi snart får en till bebbe i familjen så att man får gosa lite ett tag till =).

Nu ska jag ta och göra mig iordning för min praktik som börjar idag... Nervös och spänd inför det hela men det kommer nog sluta bra och vara jätte roligt.

Heaven 23 och lite annat smått och gott

Min syster fyllde år igår. Efter tentan (som kändes ok) gick jag ner på stan för att leta present. Johan och barnen mötte upp mig för lunch. Sen var det bara raka vägen hem för att byta kläder och smink. Åka hem till Malin och fira henne och sen vidare till Heaven 23. Vår granne hade fixat en liten tillställning där med bokat bord, räkmacka lite gott att dricka och mingel. Det var jätte trevligt och jag och Johan fortsatte sedan vår kväll med Malin och Adam i Linnè.

Vi har inte varit jätte pigga idag... Åkte och hämtade barnen som har sovit hos Mariella och där blev vi kvar några timmar. Det hade gått jätte bra men Mille hade ramlat så han har ett litet blåmärke på kinden. Inte nog med det så ramlade han på munnen när vi kom hem så att han har fläskläpp nu med stackarn!
Issa och jag tog bussen till Liseberg idag och hade en liten mor och dotter kväll. Knappt några folk där så det var bara att stampa in på alla attraktioner utan att köa... Vi åkte Flume Ride (Issas favorit), farfars bilar, Rabalder, knatterallyt, skeppet och åt poopcorn och glass. Vi har nyss kommit hem och Issa har lagt sig i sängen för att läsa lite böcker under hennes nya sänglampa =).
Jag och Johan ska ta och krypa ner under täcket och kolla på ett avsnitt av Oskyldigt dömd.

Fortfarande tentaplugg

Det märks att jag inte är mammaledig längre. Det är inte alls lika mycket skriverier om barnen utan mitt studerande har tagit över mer och mer. Får tvinga Johan att starta upp en blogg ;).

Igår och idag så har jag varit ledig men det har väl mest blivit pluggande inför tentan imorgon. Fick ett uppskattat sms av grannen i precis rättans tid (tyckte att allt inte gick som jag ville med alla räkneuppgifter) att det bjöds på paj ute på hennes altan. Jag och Mille klädde på oss och var där inom 10 minuter =). Sedan tog vi oss en promenad. Hemma igen efter lite frisk luft så gick det mycket bättre.
 Issa har varit på dagis båda dagarna. En av hennes kompisar (Pontus) följde med hem från dagiset igår och de satt och lekte med modellera i flera timmar. Sen packade vi in oss i bilen och åkte hem till Nina för att kolla på hennes och Mattias lilla Emilia. Hon var så söt! Tänk vad fort tiden går. För bara några månader sen så låg Mille där. Och ännu svårare att tänka sig är att för bara 3 år sedan så låg Issa så. Helt ofattbart vad dom lär sig under så kort tid. Om jag försöker tänka på vad jag har lärt mig på lika lång tid så vinner dom med hästlängder... =)

Idag har vi hunnit med Ikea. Inhandlat lite till gästrummet. Johan var duktig och spacklade rummet igår så nu är det bara målningen och golvet kvar. Sakta men säkert...

 

Håll tummarna för mig imorgon mellan klockan 9-12 =)


RSS 2.0