Ett strejkande Spanien

Vi har haft några otroligt roliga och fina dagar i Barcelona.
Resan började med att vi tog fel hotell när vi kom fram. Vi var ganska förvånade över att vi inte stod med i deras bokning och blev ganska nervösa. Efter en halvtimma förstod vi att vi tagit fel på namn och kunde glatt gå till vårt hotell med en påse chips, vin, öl och massa ölkorv för att förbereda oss för en god middag ute.

Vi har hunnit se en hel del av staden. Tyvärr lite för lite promenader för min smak, men har man en man som är fascinerad av tunnelbanan är det bara att bita ihop =).
Vädret har varit bra hela tiden och vi hann även med en dag på stranden. Maten bestod av Tapas varenda dag med patatas bravas som en bestående tapas del.

Shoppingen blev ej så mycket som jag hade hoppats för kvällen innan vi reste fick vi ett mejl från Ryanair att de ej kunde ta incheckat bagage då Spanien skulle strejka dagen vi skulle åka hem. Det vi absolut inte kunde ana hände dock sista kvällen. Ryanair hade hela tiden sagt att de skulle flyga som vanligt fast bara med handbagage. Tisdag kväll får jag ett sms från dom att planet är inställt. Vi föröskte ringa till dom men de hade stängt. Vi var ut på deras hemsida med hopp om att de kanske lagt ut någon information eller fixat fler flyg, då de endast flyger två ggr per vecka till Barcelona.... men ingenting! Det var inte många timmar vi sov denna natt och ställde sedasn klockan på sju för att ringa dom dagen efter. Men det var omöjligt att få tag på dom. Vi kollade på alla alternativ och bolag och beslöt oss sedan för att bara åka till flygplatsen för att chansa på att hitta något.
Problemet var bara att hela samhället strejkade. Ingen buss, tunnelbana, taxi eller dylikt fick åka. Och jobbade man (som vissa gjorde) fick de bilarna eller affärerna förstörda av demonstranterna. Det var ett helt klart ett oroligt Barcelona vi begav oss ut i denna dag och vi var lite rädda att behöva gå mitt i dessa kravaller.

Tillslut kommer det fram en man och frågade om han skulle skjutsa oss för en slant till flygplatsen. Men det var väldigt viktigt att vi sa att Johan var hans kusin ifall vi blev stannade.
Väl på flygplatsen så var så gott som alla gater, informationsdiskar mm stängt. Det var klottrat överallt på väggarna om strejk.
Vi hittade en öppen incheckningsdisk som gick till Oslo. Johan plockade fram sin Laptop... och som tur var fanns det biljetter kvar på flyget. Vi bokade men kunde inte fortfarande inte veta att planet skulle gå förrän man var uppe i luften.

Vi kom fram till Oslo och tog oss in till staden, hittade en buss till gbg och kom hem sent inatt/tidigt imorse. Lite smått förvirrande av vår hemresa och sista dag i Barcelona men otroligt glada över att få se våra små ögonstenar!

Men även fast det blev ganska turbulent sista dagen så har vi haft en jättefin och härlig resa i vackra Barcelona!

Förberedelser inför bröllopsresa

På Lördag åker vi äntligen till Barcelona! Jag har förberett så mycket som möjligt så att jag kan tillbringa så mycket tid som möjligt med barnen sista kvällen imorgon innan vi åker.
Farmor och mormor ska bo här och vara barnvakt under tiden vi är borta. Issa och Mille har aldrig haft barnvakt under vardagarna förut och det är lite annorlunda då de ska upp tidigt till dagis varje dag. Jag har skrivit ett otroligt långt och överdrivet schema till farmor och mormor. De kommer garanterat få sig ett gott skratt när de kommer hit och läser det =).

Isabelle ser fram emot att ha dom här. Hon kommer nog vara en liten mini mamma här och visa vart allt är, vad de ska ha med sig till dagis, berätta vad Mille vill ha mm =).

Det kommer bli underbart med denna resa. Och tänk vad vi kommer gosa ihjäl våra små hjärtan på Onsdag kväll när vi kommer hem!

Idol för hela slanten

Äntligen har Idol börjat igen. När Isabelle var liten så var fredagar min och Johans dag. Kebaben var den fasta middagen när Issa hade gått och lagt sig. Kommer ihåg att man verkligen såg fram emot den dagen. Jag var även mammaledig under den tiden så det kändes alltid bra att få ha Johan hemma för en hel helg efter en arbetsvecka med att prata bebisspråk =).

Jag och Isabelle satt och pratade lite smått idag om att hon låg i min mage ända tills hon var tillräckligt stor för att komma ut och fortsätta att växa. Hon tycker det är fascinerande och visar hur liten hon var när hon var "färdigbakad". Sen tillägger hon - Sen var det Milles tur!

Imorgon är det Fredag och jag och min fina Riikka ska ha myskväll (tvinga henne till kebab kanske) här hemma.

Mycket tjat om kebab detta inlägg... Inte undra på att leken ett-minne-av-Jossan på min möhippa innefattade ganska många kebabminnen =).

Nu är det politikdebatt. Mycket viktigt. Kom ihåg att rösta!


Bilder från sommar och höst


Lill Lördag på gatan efter dagis


Issa med kompis på kulturkalaset


Vår alldeles egna lilla mini Håkan Hellström


Ute på cykeltur


På väg till dagis


Så här sov barnen när vi var i Turkiet


Mille fick dricka välling ur glas när han slog i tänderna i trappan

1 månad sedan

Oj då... Var det så länge sedan jag uppdaterade?!

Vår vardag rullar på som tusan. Ni som känner oss vet att vi oftast inte "bara" är hemma när vi väl är lediga på helgerna heller =).
Vi mår iallafall jätte bra även fast vi nyss har/haft en släng av dagisförkylningar.
Barnen älskar att vara på dagiset. De har verkligen förbättrat allt sedan förra terminen och vi får ständigt hem nya lappar om nya, härliga ideèr. Och det bästa av allt är att de ät ute jätte mycket både på den stora dagisgården (som är full med grönska, frukt mm) till att gå till skogen varje Tisdag, åker till biblioteket, Gunnebo slott och massa andra utflykter. Och det känns alltid mycket bättre för en själv att veta när man sitter på kontoret och jobbar. 

Jag har sagt det förr, men säger det igen. Isabelle är verkligen en liten minitonåring. När vi hämtar dom på dagiset så går hon och sina vänner alltid med varandra hem till oss eller till de andra. Vi ser henne lagon till duschen före läggdags =). Men dom har sååå roligt tillsammans!
Inte bara det, utan hela sätten hon pratar på kommer ut som en liten minivuxen.

Mille är inne i en älskar-att-läsa period. Ibland försvinner han och det blir alldeles tyst (händer inte här så ofta sedan barn nummer två kom). Då har han för det mesta gått och hämtat en bok, satt sig på sängen och börjat sin läsning. Favoritboken är självklart en flygplansbok. Vad är detta med fordon och pojkar???
Han fortsätter att vara duktig att gå på pottan när han går blöjfri. Vi har inte provat att ta av blöjna utomhus än och väntar nog till våren med det då det snart ska till att byltas på med overall. Men det gör ingenting för han blir bara två år i December och det känns inte som någon brådska då han redan vet hur man gör.

Jaha, nu sitter jag här som vanligt med en dator utan några nya bilder på. Måste omedelbart be Johan lägga in några så att jag kan uppdatera fina bilder på världens två sötaste barn!!

Och om 10 dagar åker vi på vår efterlängtade bröllopsresa!!






RSS 2.0