Valborg

Jag sitter här hemma själv i soffan. Barnen är på dagis och Johan är på jobbet. Jag passade på att ta kompledigt eftersom vi bara har halvdag på jobbet idag. Men någon tid att bara ta det lugnt har jag inte. Jag ska strax duscha, göra mig iordning och äta frukost (notera att jag är ENSAM hemma när jag gör detta, snacka om vardagslyx!) och sen bege mig ner på stan för att införskaffa saker till bröllopet.

Inatt ska Johan åk till Tyskland och handla alkoholen. Så tyvärr kommer vi missa majkasen (brasan för er som inte är norrut ifrån) som jag älskar att gå med barnen på. Cortegen är något för er Göteborgare som jag aldrig har fastnat för. Jag packar hellre lite picknick, lägger mig i Slottskogen och väntar på att brasan ska tändas =).
Men något speciellt ska vi allt kunna hitta på med Mille och Issa iallafall... Det är ju ändå våren som ska firas in!


Lilla snigel

När barnen blev hämtade på dagis idag så hittade Isabelle en liten snigel. Denna lilla slempropp plockade hon upp och gick och pratade med hela vägen hem. När vi kom upp på vår gård så sa jag åt henne att snigeln fick stanna ute. Hon satte ner den på backen och undrade vad skalet på ryggen var till. Jag berättade att det var hans/hennes hem och att den kryper in där när den vill.
Vi kom in och jag började med maten medan Johan och Mille duschade. Jag hör hur Issa försvinner ner för trappan och sen skriker hon : "Mamma jag kommer snart, jag ska bara kolla hur det är med min snigel".
Jag går fram till fönstret för att titta vad hon gör, och där går hon längs hela sidan av vägen och letar och letar... Jag ropar på henne att hon får hålla sig på gården. Hon tittar upp på mig och säger sen: "Men mamma... Jag tror inte att snigeln hittar hem igen. Den saknar nog mig!"
Jag berättade att den hade det bra och att den absolut skulle hitta hem utan problem. Isabelle såg nöjdare ut och vi kunde äta middag i lungnan ro... Men snigeln har en alldeles egen liten plats i Isabelles hjärta från och med idag!

Svensexa

I Lördags var det dags för Johan... Han misstänkte ingenting och trodde att vi skulle inhandla massa saker till bröllopet. Klockan 11:00 får han ett sms att han ska ta med sig ett örngott och hörlurar och ställa sig i rondellen utanför oss. Därifrån tog de honom till Säve med örngottet över huvudet. Även fast han inte såg något så misstänkte han sitt resmål och tänkte ut vart de åkte med hjälp av hur solens värme låg på hans kind. Där väntade en helikopter som tog honom runt bland de vackra vyerna och tillslut släpptes han ner mitt på en golfbana. Där fick han nya instruktioner och tillslut hamnade han på en buss där han skulle spela en spansk turist och ställa till med lite pinsamma situationer bland medresenärerna =).
Dagen gav också med sig gitarrspelning vid kopparmärra, klättring, grillning, nattklubb och massa roliga timmar och minnen med sina vänner. Johan kom hem klockan fem i morse och har inte lämnat huset något idag =).

Vi andra i familjen hade det också bra. Mamma/mormor, Malin, Noah och Meela var här ända fram till halv sju på kvällen. Mamma stannade kvar med oss, då även Riikka inräknad som kom framåt kvällskvisten. Vi stannde uppe och tjattrade till tolvslaget.

Idag har jag äntligen fått lite viktiga saker uträttade. Först frisören för klippning av löshåret som jag satte i i Fredags. Håret var lite för långt så jag och Issa hoppade på cyklen och cyklade till den snälla frisören som tog hand om oss denna Söndag.
Därefter åkte vi hem, lämnade av Isabelle och stack iväg med Riikka för storhandling. Vi har nog aldrig haft det så tomt i vårt kylskåp som nu när det händer massa saker inför bröllopet och Johan visste jag att han inte skulle kunna köra bil så då passade det perfekt när Riikka också ville sticka iväg.
Kylskåpet är fullt igen, precis som det ska vara!! =)

Jag passade även på att köpa lite kött så att vi kunde ha vår premiärgrillning för detta år. Tänk att man sitter varje år och njuter av doft och smak precis som det skulle vara första gången.

Nu film, chips och sen sova inför vardagen imorgon igen.

3 veckor

Om 3 helger gifter vi oss. Helt otroligt! Det känns inte som det var länge sedan Johan friade (2007). Tanken var att vi skulle gifta oss året efter men Mille blev till och växte i min mage detta år. Och jag är den fjantiga typen som inte vill vara höggravid på mitt bröllop.

Tänk om 3 veckor så heter Johan något annat i efternamn... Undrar hur lång tid det tar att vänja sig vid att säga Johan Wikman? =)
Hur blir det med barnen som för tillfället heter bådas efternamn?! Oj detta måste jag kolla upp på momangen... Hej så länge!!

Måndag

Helgen var faktiskt bra även fast det började med sjukdom. Det blåste bara så in i norden så man kunde inte hålla sig ute många minuter.
I Söndags var vi och inhandlade lite till bröllopet. Men det fattas fortfarande lite saker så det kommer vara fullt upp här fram till det är dags. På eftermiddagen fick jag fin besök av mina fina vänner, först ut Jasmin med barn och sen Riikka. Det kändes bra att få umgås med dom efter en intensiv helg.

Idag åkte jag iväg till jobbet som vanligt. Johan ringde vid elva tiden och var på väg hem för dagiset hade ringt. Mille var jätte hostig och grinig. Så imorgon blir jag hemma och arbetar...
Detta kanske ska bli en blogg om alla barnsjukdomar istället;).
Om inte annat så kanske jag kan gå tillbaka och läsa alla dessa inlägg och komma ihåg vad jobbigt det var och bara njuta av att det förhoppningsvis är bättre då =).

Nu väntar min granne på mig nere på gatan. Dags för en löprunda med andra ord!


Mille gräver i rabatten...


Och Isabelle nöjer sig uppenbarligen inte med 1 nattsaga =)


Häst

Glömde bort i det förra inlägget att berätta att Mille kan numer säga häst. Eller som han sa när han kollade på Bolibompa och såg en fyrbent galopperande "ääässst".

Inte riktigt som jag hade tänkt mig

Denna helg började inte riktigt som jag hade tänkt mig... Isabelle började kräkas vid åtta igårkväll och slutade runt ett tiden. Hon är pigg idag och äter fast inte lika mycket som vanligt.
Vi skulle egentligen över till grannarna ikväll då de skulle bjuda på middag men på grund av magsjuka hemma hos oss och inställda flyg hemma hos dom så blir det inget.

Så sjuk som barnen har varit de här första månaderna på 2010 har inte Isabelle varit under hela hennes 4 levnadsår. Stackars de små!!

Mille sov i vanlig ordning med mig på soffan som vi brukar göra när det går hemska baciller här hemma. Han hostar fortfarande en massa på natten och vi hade fullt upp med att tvätta och ta hand om magsjuka igår så vi glömde bort att ge honom ventolin innan han somnade.

Men nu så här en halv Lördag, 5 tvättmaskiner och storstädning rikare så går jag bara och håller tummarna för att ingen annan blir sjuk och att vi kan återgå till det normala igen. Det uppskattas så mycket nu när det inte har varit så långa stunder mellan sjukdomarna.

Trevlig helg på er alla, friska som sjuka!!

Träffat prästen

Det är inte varje dag jag säger detta, inte heller varje år, men vi var och pratade med en präst idag. Ja nu ska ni inte gå och tro att jag lyckas hitta tron på senaste dagar utan detta var så klart besöket innan bröllopet.
Jag och Johan fick välja vilka fraser vi vill säga till varandra, hur vi vill att bröllopet ska gå till (speciella önskemål), och psalmer. Resultatet av våra val ser ni om 1 månad =). Vi ska träffa henne samma vecka som bröllopet är igen för att repetera i kyrkan.
Det är verkligen så nära nu.... Jag är nervös! Inte nervös för att binda mig eller något dylikt, herregud vi har två barn tillsammans, mer bunden till varandra kan man inte vara. Utan hela grejen att jag ska stå framför närmare 100 personer och lite onaturligt men vackert hylla vår kärlek till varandra.

Just nu sitter jag och lyssnar igenom bröllopsmarscher och bloggar samtidigt. Imorgon ska tårta förhoppningsvis beställas.

Träningen har faktiskt blivit en del av min vardag igen och det är så skönt att ha kommit igång igen. Men att äta hemmagjord pizza alldeles innan man ska springa en halv mil är inget att rekommedera =).

Barnen hälsar så gott att de saknar alla nära och kära som bor långt bort och att de ser fram emot sommaren då vi alla kan samlas och vara tillsammans för en längre stund!!


Våren är här

Jag uppdaterar inte så ofta längre, eller det ingår inte högst upp i mina prioriteringar helt enkelt =).
Vi har haft den bästa helgen på länge. Vädret har nog haft en stor inverkan.
I Fredags satt vi utomhus hos grannarna, käkade lite korv och tog en öl medans barnen lekte.
Lördagen såg ungefär likadan ut fast den tillbringades ute på vår gård. Jag tog bort stenplattor för att plantera lite gräs, Johan klippte ner rosenbuske och städade rent på altanen. Vi öppnade garaget som är full med uteleksaker och alla barn på gatan sprang in och ut för att leka med allt =). Mamma/mormor och Meela kom på besök och sedan på eftermiddagen när Malin och Adam kom för att hämta Meela så följde Isabelle med dom hem för att leka och sova över hos Noah.
Igår var vädret så underbart att vi kunde gå omkring ute i kortärmat och ändå svettas. Det var föreningens städdag så vi hjälpte till lite innan Peter, vår bröllopsfotograf kom över på lite lunch och planering.
Isabelle kom hem och Noah stannde kvar hos oss några timmar för att fortsätta leka.
All mat denna helg har naturligtvis serverats utomhus då vi fått upp utemöblerna...

Mille har försökt ta sig fram med spade och hink i jorden där vi planterat gräs och blivit arg då vi plockat bort honom därifrån. Tillslut gav han upp och tog Isabelles dockvagn och sprang runt med. Lika roligt var det när mamma satte honom i den och körde racerfart runt området.

Idag vaknade vi upp till lika fint väder och jag satte på mig sommarskor när jag åkte till jobbet. Äntligen kan man lägga undan alla tråkiga, varma skor. Lunchen satte vi oss ute och åt på en uteservering på Lindholmen med båtarna som utsikt.


Nu kommer lite bilder som inte har något med helgen att göra alls, utan sedan några veckor tillbaka. Men helt ny för er iallafall =)


Mille är ute och cyklar


Två utslagna barn som somnat i soffan medans pappa hängde tvätt och mamma jobbade


Mille äter muffins på Kungsmässan...


...och provar lite accossearer. (De sista bilderna är stulna från Yohanna :))

Dagen i korthet

Utomhus, påtat i trädgården, lek med barnen, mamma/mormor och Meela på besök, och sist men inte minst VÅR

Host, host

Mille är för dålig för att vara på dagis. Johan stannade hemma Tisdag, jag igår, Johan idag, får se imorgon.
Han har sådan hemsk hosta så att han var inte långt ifrån att kräkas flera gånger inatt. Stackaren!!
Men vi hade en jättemysig dag igår trots sjukdom. Iallafall till ungefär klockan halv sex på kvällen då lille flickan fick ett hysteriskt trotsutbrott, två bestämda föräldrar och en tillslut utmattad Isabelle som somnade på golvet. Jag gick sen upp och bar över henne till sängen och då tog hon tag i handen och kramade om den samtidigt som hon tittade upp. Jag kramade hårt tillbaka och klappade henne på ryggen tills hon somnade om för att visa att allt var bra och att hon och vi skulle få ett bra avlsut på dagen iallafall.

Isabelle har nu fått sin nya fina 16 tums cykel. Den är väldigt poppis och ska cyklas på hela tiden... Om vi är med. Hon är lite för rädd än för släppa taget utan oss i närheten på den nya stora cyklen. Detta kommer bli väldigt roligt i sommar.
Mille har tagit över Isabelles trehjuling och cyklar på så gott han kan. Sådär 20 meter efter Issa som han alltid ska följa efter =)



Godmorgon!

Tisdag och tillbaka till jobb. Isabelle ligger brevid mig här och kollar på film och väntar på att få klä på sig och gå på dagis.
Jag känner mig lite extra trött idag då man varit ledig några dagar extra.... Men man piggnar väl på snart =).

Mille har sovit dåligt två nätter nu på grund av hosta och förkylning. Vi får se hur han mår nu på morgonen när han vaknar och ta ställning till hurvida han ska vara hemma eller inte.

Vi hade iallafall en fin sista dag på påskhelgen. Noah var här hos oss hela dagen och Isabelle och han lekte så gott. De var ute och lekte på gården i ca 4 timmar och var forfarande inte sugen på att gå in när jag ropade.
Mille var ute han med men inte lika länge. Vi gick tilllslut in och lekte hans favoritlek - Springa och jaga varandra.
Och trots sin förkylning var han pigg och ville vara med de stora barnen när de kom in.


Påskafton

Vi har haft en fin dag tillsammans minst sagt!
Först ut, Lerums vattenpalats. Massa rutschkaneåk, simning och bubblande innan det begav sig till Allum för lite lunch och shopping. När vi rullade upp på uppfarten hemma var hela gatan ute. Det blev fika och massa snack med alla grannar och barnen njöt av det strålande vädret och kunna springa omkring i våren, ansiktsmålade av fina granntjejen och både Issa och Mille hoppade hage som vi målade upp på gatan.
Middagen har precis ätits upp i form av hemmagjord pizza och påskäggen har letats fram som påskharen hade gömt.
Isabelle ligger och knaprar på påskägget framför Bolibompa och Mille sitter och suger på sin napp uppe i pappas knä.
Dagar som dessa är helt underbara!!














I Torsdags var vi på restaurang med Riikka och Johan. Vi hade bokat bord på "Hos Pelles". Det vi inte visste var att det var en av Göteborgs exklusivaste restauranger och priset där till. Men det är viktigt att få lyxa till det ibland. Maten var supergod och sällskapet var självklart också toppen! =)
Långfredagen tillbringades på stan för att köpa resten av min bröllopsoutfit. Skor, smycken och allt annat är nu inhandlat och nu fattas det bara löshåret som jag ska gå och göra om några veckor.
Från och med i Torsdags kan vi säga att nästa månad gifter vi oss... overkligt!

RSS 2.0