Hemma igen

Sista dagen i Bollnäs tillbringades med vänner. Vickan kom ner från Ljusdal. Vi tog oss lunch på stan med lite shopping. Det var så underbart att få träffa henne igen... Det blir alldeles för sällan med oss två och avståndet. Finns det någon tjej som är så glad och kan göra en glad så är det hon!!!
Sedan hem till Pappa för middag, lägga barnen och sen kom min underbara Åsa för att tillbringa vår sista kväll i Norrland med oss och en film.
Jag hade velat åka runt till alla andra och sagt hejdå med men tiden räcker inte till, men nu är det inte lång kvar till alla kommer ner till oss i Göteborg till vårt bröllop.
Jag saknar inte Bollnäs men jag saknar mina underbara vänner och familj som finns kvar där uppe!
Jag har tur som har världens bästa vänner... Både här nere i Göteborg och däruppe i Bollnäs.


Det tog oss dryga 8 timmar resan hem. Inte så värst farligt och barnen var snälla. Vi lämnade av barnen hos farmor för övernattning medans vi åkte hem och packade upp. Herregud vad grejor vi hade. Alla julklappar, shoppingfynd, kläder, dvd, stereo, ja allt man kan tänka sig. Det kändes faktikst som ett bra beslut att låta barnen sova borta och få packa upp i lugn och ro. Imorgon kan barnen äntligen få börja leka med sina julklappar (de har varit packeterade då vi skulle kunna ta med allt hem) och vi måste nog åka till Ikea och införskaffa lite mer förvaring i form av hyllor och bokhyllor.

Vi glömde så klart Milles overall i Bollnäs men morfar har lovat att skicka ner den så fort som möjligt. Vi får pracka på honom något gammalt så länge. Tur att det inte är lika kallt och lika mycket snö här nere som i Bollnäs. Det skiljer nog 30 grader. Från närmare minus 30 till nästan plusgrader här hemma. Och jag blir konstigt nog lika förvånad vad kallt där är där uppe varje år trots att jag bara varit Göteborgsbo i 7 år.


Vi har blivit inbjudna till grannarna ikväll för lite nyårsfirande. Jag är så himla trött efter resan så jag skickade varma hälsningar med Johan som gick över precis.
Jag får besök av min fina vän Riikka och sen blir det mys hela kvällen med älsklingen.

Bollnäs forts....

Vi har det bra här uppe!
Igår var jag, Åsa, Issa, Rio och Juli till pulkabacken (En stor backe som även jag åkte pulka i när jag var liten). Det är fortfarande lika roligt att åka nu som det var för 20 år sedan. Rio och Issa satt i samma pulka och skrek när de åkte ner i rasande fart: "Se upp i backen!"

Dagarna har gått väldigt fort och innehållsrika med att träffa vänner, familj och lite annat smått och gott. Vi åker nog hem på Onsdag så att vi är hemma innan nyår. Det kan vara skönt att vara hemma några dagar innan man börjar jobba på Måndag.

Isabelle har fått ett trumset i julklapp som även har en mikrofon. Den går i högvarv titt som tätt här. Isabelle och morfar tycker den är jätte rolig. Morfar sjunger och Isabelle spelar... Vi andra sitter mest och håller för öronen och hoppas att de snart ska ge sig ;). Mille vill även han vara med på ett hörn men storasyster springer då snabbt iväg med det och spelar någon annanstans.

God Jul!!

Vi har nyss kommit tillbaka till pappa/morfar efter en underbar julfrukost hos Anna-Maria. Barnen har redan fått lite julklappar av familjen som var där och som vi inte kommer fira med ikväll.
Mille mår bättre idag (dålig i magen) och har varit på strålande humör hela morgonen. Julandan har nog tagit tag i lilla prinsen idag.
Isabelle somnade inte förrän 22:30 igår och tog verkligen uppesittarkväll på allvar. Hon somnade sen som en stock i morfars säng. Det var en trött tjej jag väckte imorse, men så fort jag nämnde ordet Julafton så gick allt galant.


God Jul allihopa!!!


Lite bilder från de första dagarna i Bollnäs






Mille har nyss ramlat i snön...








Snö, snö

Det snöar massor här uppe. Idag är det lagom kallt så vi passade på att åka upp till Bolleberget (Bollnäs slalombacke) och åka pulka. Backen var inte riktigt iordninggjord så det var lite svårt att åka men lika roligt för det.
Mille har lite svårt att gå i en halv meter snö och ramlade framlänges med huvudet ner i snön. Det såg himla roligt ut men han var inte lika glad när vi snabbt lyfte upp honom med ett helvitt anskite =).
Isabelle har kollat på tomtens hus, som enligt morfar bor uppe på Bolleberget. Han låg dock och sov inför julafton så vi fick ingen glimt av honom. Men vi ropade att Isabelle önskade sig ett trumset så vi får väl se om han hörde oss ;).

Ikväll ska vi hem till Åsa, Magnus, Rio och Julie på lite julmys och mysa. Antar att jag och Åsa kommer babbla huvudena av karlarna, men det får dom ta när vi bor så långt bort ifrån varandra =).

Tyvärr har jag ingen sladd till kameran med mig så bilder kommer inte förrän vi är hemma i Göteborg igen.

Bollnäs

Barnen somnade inte som vi hade tänkt oss igår i bilen. Båda var vakna till 23:00. Men det gjorde ingenting för de var snälla. Mille grät inte en enda gång förutom i slutet när han blev trött. Isabelles DVD spelare var sönder så hon kunde inte titta på någon film, istället satt hon och lekte med Mille så att han kiknade av skratt. Jobbigast var det väl för mig som satt mellan de två små busfröna =).
Efter 8 timmars bilfarande var vi framme och möttes av -27 grader... BRRR!! Barnen vaknade igen och var vakna medans vi åt en liten nattsmörgås. Tyvärr var de inte lika glada när det var dags för sängen igen utan protesterade ganska starkt i 10 minuter innan de somnade. 10 minuter är inte så lång tid men hela huset hann nog vakna =).

Idag är det bara -19 grader så förhoppningsvis kan vi gå ut och leka lite i snön. Johan och Mille sover fortfarande efter den långa resan igår och jag Isabelle sitter här vid granen nyduschade och klara.

Packar

Det har varit några snoriga dagar här hemma. Mille har varit förkyld och sovit dåligt, och därmed vi vuxna med såklart. Jag har varit kass med feber och allt.
Imorgon far vi till Bollnäs... Och denna vecka har det kommit massor av snö där uppe och minus grader. Vi fick åka och köpa riktiga, vattentäta vantar åt Mille så att han kan vara ute och leka i snön.

Jag bävar lite inför resan imorgon för jag vet hur Mille är i bilen. Han är OMÖJLIG! Han kan börja protestera redan innan vi har hunnit kommit utanför Göteborgs kommun och då är det ju som sagt en bit kvar =). Men imorgon åker vi på kvällen så förhoppningsvis så somnar han och sover hela resan sen. Isabelle däremot hon har alltid gillat att åka bil så det har aldrig varit några problem.

Det ska bli skönt att få rymma från vardagen lite och komma upp till familj, vänner och ett härligt vinterland.
Och barnen längtar efter att få träffa allihopa där uppe. Vi satt just och gick egenom vilka som bor där och som vi ska träffa. Isabelle utbrast av lycka "Jaaaaa.... Massa, massa allihopa!"






Fått mitt drömjobb

Det hela började med ett telefonsamtal i mitten på November när jag nyss kommit hem från praktiken. Det var Eklandia Fastigheter AB (Min förra praktikplats). Jag var lätt chokad att de var i andra sida luren och berättade att de hade en tjänst ledig som de var intresserad av mig till. Det var dock fler kandidater till tjänsten men jag var bara överlycklig att de hade hört av sig till mig. Jag kände att jag måste ha gjort bra ifrån mig om de ens ringde. Efter några veckors semestrar mm så var alla chefer samlade igen och jag var där idag för samtal. Jag hann bara hem och sätta på dammsugaren så ringde telefonen. JAG HADE FÅTT DET!! Så nu börjar jag arbeta efter nyår. Jag ska fortsätta i skolan samtidigt på sidan av... Det är bara en termin kvar så jag känner att jag borde klara en kort men intensiv period fram till sommaren.

Johan är äntligen hemma. Han kom hem sent igårkväll och det var så mysigt att få sova bredvid honom igen. Isabelle vaknade någon gång inatt och kröp ner med oss. Det första hon sa till Johan var:
- Åh, pappa som jag, mamma och Mille har letat (letat är detsamma som längtat) efter dig! Och vet du pappa... Jag har lyssnat på mamma allla dagar.

Det sista Johan sa till Issa vara att hon skulle lyssna på mig nu när han skulle åka bort =).
Och jag måste säga att hon har varit så duktig den lilla prinsessan!! Fast självklart så har det varit stressigare än vanligt. Man märker hur mycket man tar varandra för givet när den andra halvan är borta...

Tidigare idag var vi även på 1 årskontroll med Mille. Han växer som han ska. Vikten är fortfarande lite under normal. Men det skulle vara konstigare om det vore annat, så aktiv som den pojken är. Han äter som en vuxen karl men ligger fortfarande lite under normalkurvan.
Sprutorna gick galant med. Han var redan snorig innan sprutorna och nu hoppas vi på att slippa feber som vaccinationen lätt kan dra med sig.
Jag själv känner mig inte så jätte pigg. Kliande näsa, retande hals och ont i huvudet. Det är väl så att allt släpper nu när mannen i huset har kommit hem igen och man kan slappna av mer.


Nu ska Mille gå och lägga sig.... Vi andra över 3 år ska ha myskväll med filmen "Up", godis och bara njuta av varandra!


Inatt kommer pappa hem!

Jag, mamma och barnen tog oss en tripp till Ikea igår. Jag och Johan fick en tidig julklapp i form av en riktig gjutjärnsgryta. Äntligen har vi en riktig gryta att göra mumisga maträtter i...


Vid halv fyra kom barnens moster hit och hämtade Issa för övernattning och lek hos dom med Noah.
När Mille hade somnat vid halv sju igårkväll så saknade jag henne så mycket. Någon att ligga och gosa med på soffan ett litet tag till =). Men jag försökte njuta av att bara vara. Tog fram en skål med nötter och julmust och kikade på lite TV.

Mille har sovit dåligt inatt. Han har blivit förkyld och har varje halvtimma kliat sig i näsan och gråtit. Vi sov lite längre än vanligt imorse på grund av detta... Ända till halv åtta =).
Nu ska vi äta lite frukost och sedan åka och hämta Isabelle.

Idag är det lucka nummer 13 på julkalerndern för barnen att öppna. Och som Johan sa till barnen för några dagar sen... Då det är nummer 13 på julkalendern, då kommer pappa hem!!!!


Som vi har längtat!!

Luciafirande

Imorse blev det lite stressigt. Jag trodde att det skulle vara tvärtom för att vi skulle till Issas dagis och kolla på luciatåg och få frukost efteråt. Härligt tänkte jag, ingen frukost hemma, då kommer det gå jätte fort med barnen. Så blev det ju inte så klart... Jag väntade lite extra länge med att väcka barnen. När jag väckte dom så var de inte alls på humör och gnällde och klängde istället. Vi om dit samtidigt som alla andra barn och Issa blev tyvärr lite blyg och vågade inte gå något tåg. Hon satt istället med mig, Mille och ett överfullt rum med andra förväntansfulla föräldrar. Barnen var jätte duktiga och söta med sina små lucialinnen och ljus. Issa sjönf med hon också, fast i mitt knä =). Efteråt blev det god tomtegröt och lite lussekatter...

Eftersom Issa bara går halvtid på dagiset nu så är detta inte hennes "dagisdag" så vi packade ihop oss och gick till öpnna förskolan så att de fick springa av sig lite.

Issa följde sen med sin kompis P hem och Mille somnade i vagnen. Jag tog tag i alla sysslor som jag struntade i igår. Så nu är klockan bara 12:30 och jag är redan helt slutkörd! Som tur är kommer min mamma hit ikväll och vi ska köpa hämtmat, kolla på Idol och bara ta det lugnt (och hoppas att barnen somnar i tid :))

 

Tyvärr så blev det inga bra kort tagna på luciafirandet för vår kamera är hopplös. Måste köpas en ny!!

 


Torsdag

Daniel kom förbi en sväng igår med Malte (sin lilla tax) och åt middag med oss. Malte är riktigt populär bland våra barn. Issa vill ha honom i koppel och gå omkring med honom och Mille springer efter och skriker TITTTAAA!
Jag sov inget vidare inatt. Det är ovant att sova själv i den stora sängen. Johan ringde vid 00:30 och berättade att han äntligen kommit fram... Och Mille vaknade redan strax efter klockan 5!! Herregud vilken unge att väcka mamma vid den tidpunkten ;).

Jag och Mille har nyss kommit hem från Öppna förskolan där vi har sjungit, eller jag sjöng. Mille han sprang bara omkring, överlycklig över alla öppna och nya ytor att röra sig på. Han höll på att däcka vid låten "Lilla snigel" så då satte jag honom vid bordet och gav honom lite lunch innan vi tog på oss skorna och promenerade de 20 metrarna som det är hem.

Jag vet inte om jag ska passa på att duscha, ta reda på tvätten, plocka ur diskmaskinen, byta sängkläder, dammsuga medans han sover middag för att sen springa och hämta Issa på dagis. Eller så ska jag kanske bara ligga på soffan framför TV:n de få stunder jag kan dessa dagar. Nu är det bara 3 1/2 dag kvar till Johan kommer hem och vi får krama om honom.... Vi längtar!!!

Grattis Mille 1 år!

Om exakt 6 1/2 timma så var det 1 år sedan vårt andra underverk ploppade ut från min lilla mage. Kan inte fatta hur mycket jag än försöker att det redan har gått så fort... Från att ligga som ett litet knyte på min mage till att han nu går, pratar lite, leker, har 7 tänder, förstår vad man säger mm.
Det är synd att Johan inte kan vara hemma med oss denna dag men vi tänker på honom plus alla andra där borta. Han ringde imorse när han mellanlandade i Amsterdam och grattade Mille och pratade med Issa. Han saknar oss med. Det hade suttit en familj med jämngamla barn som våra på planet till Amsterdam och han kände lite sorg att vi var här hemma utan honom. Nu sitter han på det andra planet och vi längtar efter att få prata med honom om 1 dygn när han landar.

Isabelle är på dagis och leker nu. Vår 1 åring var jätte trött och ligger och sover redan. Jag ska passa på att vila lite nu innan det blir full fart igen.



Vi sänder massa kärlek till er där borta på andra sidan jordklotet!!

Ensamma hemma från och med inatt...

Det kom väldigt plötsligt... Johans mormor är väldigt dålig och han sticker till Peru inatt. Jag och barnen ska försöka fixa ihop vardagen med allt vad det innebär. Mille går inte på dagis än så det är svårare än vad man tror. Det lutar åt att jag får stanna hemma hela veckan.
Huset kommer vara tomt några dagar framöver. Men tyst kommer det då inte vara. Två småbarn och en stressad mamma brukar alltid resultera i ganska hög ljudnivå =).


Liseberg, skolan och föräldrarmöte

Vi avslutade helgen och 2:a advent med Liseberg. Mille älskade alla djur som fanns där och att få springa omkring så klart. Vi hyrde ett par skridskor till Issa och Johan, sen bar det av ut på Lisebergs egna skridskobana. Det var första gången Issa åkte så det var lite Bambi på hal is. Så nu morfar får du fortsätta skridskoåkandet med henne när vi kommer upp till Bollnäs för att få henne till den bandyspelare du vill ha ;).



 

Som den stolta storasyster Isabelle är så ska hon alltid hålla Mille i handen =)




Idag var det dags att packa ihop block och penna igen och bege sig till IHM. Nu har vår sista kurs startat (Företagsjuridik och beskattningsrätt)... Sen är det "bara" exjobb och sista praktiken kvar!
Vi går bara 3 dagar innan jul så det kommer bli många kvalitetsdagar med familjen nu innan Johan börjar jobba, inskolning för Mille på dagis och sen heltid där för båda barnen.

Johan och barnen kom och hämtade mig på skolan så att vi kunde luncha ihop för att sen gå och inhandla den sista julklappen. Skönt att ha det gjort!
Kvällen inleddes med föräldrarmöte på Isabelle dagis och nu sitter jag och Johan och mumsar i oss varma mackor.







Isabelle passade på att busa lite inne på Zara... =) 








Milles 1 årskalas (Några dagar för tidigt)

Idag samlades släkten (de som bor i Göteborg). Mille hade sitt första kalas någonsin... Det blev ett julinspirerat kalas med våra hemmagjorda lussekatter, pepparkakor, mandelmassa, glögg, russin och julmust. Mille fick smaka på julmust. Och det var en hit! Han slängde sig efter glaset så fort jag tog bort det. Ovant då Isabelle fortfarande inte tycker om något med bubblor i och synd om Mille då jag och Johan aldrig har läsk hemma annars. Många paket blev det med. Det var dock inte så roligt att öppna dom så det hjälpte Issa och Noah till med. Han fick många roliga leksaker och även regnställ nu när dagiset börjar. Mille var helt slut redan vid fem och höll på att somna på min axel när jag gick och bar omkring på honom. Men vi hann äta lite middag, få på barnen pyjamas och borsta tänderna innan han däckade. Isabelle hon ligger och kollar på Spöket Laban i vår säng.


Jag har kommit en bit på väg med skoluppgiften som ska vara klar nu till veckan och kan nog släppa den i tanken för resten av kvällen då Yohanna kommer på besök.

Mille är fortfarande vaken

Klockan är 20:45 och Mille är fortfarande vaken... Det har nog aldrig hänt innan, om han inte varit sjuk då. Och det sprudlar i hela hans kropp. Det är något konstigt med småbarn, för på något sätt så märker dom att vid den här tidpunkten "får" man inte vara vaken egentligen och allt blir helt plötsligt jätte roligt. ALLT är jätte roligt! Han springer omkring och tjuter, skrattar och är så glad så han nästan kissar på sig. Det gör han väl kanske med men nu har han ju blöja på sig så vi märker inte det =).
Jag och Johan hade tänkt att ha en myskväll med Idol i godan ro men nu nu får vi helt enkelt underhållas av Mille med Idol i bakgrunden. Och vi låter honom ha roligt... För vad spelar en uppe-lekar-kväll för roll någon dag på året när han är så charmigt rolig.


Idag var sista dagen på praktiken. Lite sorgligt att lämna alla fina människor men vi kommer fortsätta att ha kontakt ändå.
På Måndag är det skolbänken igen som gäller. Och samtidigt som det är tråkigt att lämna praktiken så ska det bli roligt att återvända till pluggandet (Påminn mig att jag sagt det när nästa tenta kommer :)).







Under tiden jag har skrivit detta inlägg så har Mille sprungit runt bordet och förbi mig tusen gånger, kollat på mig lite busigt och sprungit vidare med skrattet i halsgropen... Tänk om allt vore lika roligt om dagarna! =)

Gårdagen i bilder

Igår tog Johan med barnen först till Slottskogen och sedan till Naturhistoriska museét.



 

 

 

 

 




Lussekattsbak

Idag tog vi tag i lussekattsbakningen. Isabelle hjälpte glatt till. All mjöl och deg som for runt, även på Mille som så klart också är nyfiken på vad vi gör och står och klättrar på mig tills jag lyfter upp honom, gjorde att barnen fick ett välförtjänt kvällsbad innan läggning =). Men äntligen har vi frysen full med nybakta goda bullar...

Jag tror Mille börjar få lite tänder igen. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte hur många han här där inne i sin söta plutmun för de ploppar ut hela tiden tycker jag. Han dregglar ungefär lika mycket som när han var 4 månader och jag vart jag än går så känner jag hans blöta snigelspår på golvet =).

Igår fick Johan chans att ta svinsprutan efter hans antibiotikakur. Han fick lite, lite ont i armen bara. Skönt då han lätt kan bli ganska klen och sängliggandes, eller ska jag säga en riktig "karl" när han blir dålig ;). Han började skämta redan efter en timme vid middagsbordet om hur ont och dålig han började bli. Jag suckade medan han skrattade så gott åt sitt lilla skämt. Men nu är alla 4 vaccinerade och klara (förutom barnens andra spruta som ska tas om några veckor).

Bordsskick

Johan tog kort på Mille idag när han åt lunch. Så här ser vårt underbara monster ut när han äter... =)





Sista veckan på praktiken... Och ännu ett ord från Mille

Jag passar på att uppdatera här innan jag ska slänga i mig frukost och sticka iväg till Vfs. Ja nu har jag inlett min sista vecka på praktiken och det är helt ofattbart att 9 veckor redan har gått. Och inte är jag färdig med skoluppgiften heller än... optimist, eller kanske bara rent av slarvig ;). Det blir till att sitta på kvällarna nu för att göra det sista innan jag och Elina ska träffas på Lördag för att finslipa lite.
Idag måste jag gå lite tidigare från praktiken för att åka hem till barnen. Johan ska på möte med jobbet då han snart slutar sin pappaledighet och kommer komma in i vardagen igen med.

Igår ringde Johan för att berätta att Mille sagt ännu ett ord. Nämligen häst.... Så när jag kom hem så sa jag åt honom att hämta hästen för att sen försöka få honom att säga ordet. Hämtade den gjorde han men sen kollade han bara överlyckligt på oss och sa TITTTAAAA =). Om 9 dagar fyller han 1 år lillplutten.

Julkalendern sitter uppe med nu. Jag och Johan satte upp den igårkväll när barnen hade somnat. Det ska bli roligt (för Johan) att se deras reaktion när de vaknar. Men öppna något paket får de inte göra förrän jag också är hemma... Jag kan ju inte missa allt roligt =)


RSS 2.0