Ystad

Vi tog bussen in till Ystad idag... Det var jätte dimmigt när vi åkte och Isabelle tyckte det var lite häftigt. "Nu ser jag bilen!" sa hon när dom kom fram från dimman =)
Jag hittade ett par sommarskor till lilltjejen som hon kan ha nu när vi åker till Tunisien. Mille han fick en fin liten tröja.
Jag kan säga detta om och om igen.... GUD VAD JAG ÄR TRÖTT!!! Och detta beror bara på att jag ensam tagit hand om våra 2 barn själva i 4 dagar snart. 4 dagar... det är ingenting! Hur gör ensamma föräldrar för att få ihop tiden när barnen är så små? Är jag berättigad till att ens klaga på att jag är trött? =)
Hur som helst så börjar rutinerna falla på plats när det gäller allt som ska skötas... Och när barnen har lagt sig och allt annat smått är fixat så sätter jag mig och kollar på Tv i sisådär.... 20 minuter, sen däckar jag =)
Imorgon ska vi ha en liten picknick nere på stranden. Ska bli supermysigt... om nu vädret är fint!

Söndag och regn...

Idag vaknade vi upp av regn... precis sådant väder som man bara vill krypa upp i soffan och mysa hela dagen. Men här är det full rulle så någont sådant hinns inte med =) Isabelle hon har lekt med små valpar... ja inte riktiga utan hennes fantasivalpar som hon har bäddat ner under filten. Vi tog oss sen upp på en auktion och kikade lite... fanns lite fint men vi har ingen plats att handla något nu om vi ska kunna få plats själva i bilen hem till Göteborg sen. Jag har väl sovit sisådär inatt. En gång vaknade jag av att Isabelle var på väg att ramla ur sängen. En annan gång så frös jag och hade inget täcke på mig. Och från fyra så var Mille lite grinig så då fick jag sitta upp i sängen så att han kunde somna om. Vaknade upp halvt som halvt död imorse. Kan tillägga också att jag, Isabelle och Mille sover allihopa i en 1,20 m säng. Och det är dom små som tar all plats och ligger huller om buller =) Tanken var att Isabelle skulle fortsätta sova med mormor i hennes säng men när väl jag kom ner så gick inte det =) Sen passar hon på att njuta rejält av att sova med oss när hon får chansen eftersom det inte är ofta det görs hemma... Mille han har börjat fått ett litet temperament dom här dagarna... Han brukar annars bara ligga och kolla och vara glad när man lägger ner honom. Men nu så ligger han och skriker och låter som en katt när han börjar bli sur. Han låter riktigt rolig och jag och mamma smyger och skrattar på honom medans =) Nu ska vi ta och baka lite... inget avancerat. Bara en liten sockerkaka. Men det bryr sig inte Issa om. Det är att blanda alla ingredienser som är det roliga.

Framme

Ja vi kom fram till Beddinge igår kväll.... Issa mötte oss vid dörren och var jätte lycklig. Sen har hon inte lämnat min sida =) Dock så har hon testat mina gränser lite mer än vanligt men jag har hört att det är ganska normalt när man varit borta några dagar...
Mille var jätte duktig hela resan ner, eller han sov så gott som hela resan ska jag säga =)
Johan var ju tvungen att åka tillbaka redan igår kväll för han ska hjälpa sin mamma att flytta idag. Vi saknar honom redan! Jag kommer väl åldras 10 år den här veckan när jag har barnen själv =) Ensamstående 2 barnsföräldrar kan man inte annat än ge all beröm dom kan tänkas få!!!

Idag började vi dagen men att gå ner till havet. Det finns en jätte mysig lekpark under ett jätte stort Pilträd där nere. Ser hur fint ut som helst och Issa älskar att springa där nere... måste kännas lite som en frihet att ha hur mycket plats som helst att springa på och ha ett öppet hav framför sig. Sen fick hon sätta sig i vagnen och vila lite... Jag och mamma passade då på att ta oss en långpromenad och kolla på alla STORA strandvillor som finns här... För att få bort lite avundsjuka så tänkte vi att det måste vara otroligt jobbigt att städa dessa hus =)













Jag ska ha en helkväll och läsa egenom allas bloggar jag följer när jag kommer hem... hinns tyvärr inte med det nu!!

Kungsbacka

Sitter nu i Kungsbacka på Johans jobb... Jag fick ett infall när vi låg i sängen och kände att det hade varigt lite trevligt. Tror att jag satte något personligt tidsrekord när det gäller att göra sig iordning för dagen. Kvart i sju låg jag kvar i sängen och klockan halv åtta hade jag sminkat mig, plattat håret, packat det sista inför resan, matat och klätt på Mille och slutligen betalat räkningarna...

Nu ska jag och Mille gå lite i Kungsmässan tills Johan slutar jobbet. Sen åker vi direkt härifrån ner till Isabelle och mamma.

Onormal?

Är det bara jag som inte blir sentimental av barnens gamla kläder och leksaker? När barnen växt ur kläderna lämnar vi oftast in dom till någon klädinsamling som ger dom till barn i fattigare länder. Är det inte bättre att ge bort dom till mer behövande än att låta dom ligga på vinden? Eller är det bara jag som är onormal?


Shopping...

Ja idag var jag och Elina in till Göteborg. Det var meningen att jag skulle hitta massor och göra av med min guldbonus från HM. Men som alltid när man vill hitta något så är det inte så mycket som duger.... Lite följde med mig hem iallafall =)

Imorgon bär det av till Skåne och Beddingestrand. Jag har packat till mig och Mille hela kvällen. Jag hoppas jag fått med mig allt nu. Det snurrar runt i mitt huvud: AD-droppar, kläder, blöjor, ersättning, alvedon, mm.

Mamma och Isabelle ringde mig när jag satt på bussen in till stan idag... De har det sååå mysigt där nere tillsammans. Men det ska bli otroligt skönt att få träffa henne imorgon igen nu... Få lukta lite Isabelle =)
Mille saknar nog henne med. Det har varit lite tyst och lugnt här hemma för hans del tror jag. Han skrattar alltid till när Issa springer omkring här och låter. Ja man kan säga att han har blivit en härdad lillebror =)

Jag ska försöka uppdatera så gott jag kan veckan vi är borta nu.... Och självklart knäppa massa kort.


Ignorera

Tog bort länken till Elina för upptäckte att den kom till en helt annan person =) Så ignorera om ni hunnit gå in på den...
GAAHH jag och länkar funkar inte ihop!!

Härliga dag!

Jag och Mille tog en promenad ner till Mölndalsbro för att möta upp Elina och William. Väl där nere så tog vi oss en liten fika och fick idèn att inhandla parasoll till våra barnvagnar på Barnens hus... Så då vart det en promenad dit med. Och ni som inte kommer härifrån kan jag berätta för att detta blev ungefär en promenad på 2 1/2 timma sammanlagt. Underbart väder så vi bara njöt av tillvaron!!
Men nu kan jag säga att mina ben inte skulle vilja gå en meter till =)

Isabelle ringde mig för ett tag sen... De hade varit på stranden och plockat stenar och sen lagt upp dom på köksbordet och målat gubbar på dom. Tanken var att vi skulle åka ner och hämta henne ihelgen men det har blivit ändrade planer. Johan skjutsar ner mig och Mille på Fredag kväll och sen stannar jag och barnen där nere i 1 vecka. Johan kommer sen och hämtar oss helgen efter. Han kommer nog längta ihjäl sig efter sina guldklimpar... 1 vecka är lång tid!!  Kan nog vara bra att vara på skånska slätten där inga affärer finns. Då gör jag inte av med några pengar innan vår utlandsresa =)
Shoppa ska jag ändå göra imorgon... fick min guldbonus från HM idag på 1100 kr. Så det kommer att inhandlas lite sommarkläder.


Mille har tillskillnad från Issa aldrig brytt sig när han har varit i andras famnar. Men nu börjar han visa tendens till att vara lite mammig. I Måndags hemma hos syster så var han i systers mans famn och såg mig gå förbi och blev ledsen... Har hänt några gånger efter det med. Lilla plutten min!

Piggare...

Idag är jag piggare, om inte annat klarare i huvudet!

Det är väldigt lugnt här hemma när inte Isabelle är här. Jag har hunnit med massa denna morgon men när jag väl satte mig ner nu för att söva Mille så vart det lite tomt...
Saknar lite att hon springer omkring här och gömmer sig för krokodilen. Japp, hon har börjat använda fantasin!! Jätte roligt när man märker att sådana färdigheter börjar växa fram!!! =)

På Lördag är det Earth Hour mellan 20.30-21.30. Jätte fin tanke tycker jag, men det är då jag uppskattar tv:n som mest. Barnen ligger och sover och man kan bulta upp sig i soffan med en mysig filt. Är man hemsk dålig om man kanske bara släcker ner en halvtimma?! =) Kan kanske ha en nersläckt halvtimma mitt på dagen också =)

Idag ska jag och Mille bege oss ut och träffa Elina och William. Var någon vecka sen nu... Ska bli roligt!

hmm

Länken i förra inlägget verkade inte fungera....

Gör ett nytt försök... mammagalan

Den suddiga dagen...

Jag kom till sjukhuset en halvtimma innan det var dags för operationen. Blev visad ner till stötvågsenheten och fick dessa underbara sjukhuskläder att byta om till. Sköterskan var väldigt trevlig och gjorde sitt bästa för att distrahera mig medan jag fick en stor dos morfinspruta (nålskräck). Jag fick sen ligga ett tag och låta morfinet göra sin grej...
Och mycket riktigt. Efter ca. 10 minuter så var jag VÄLDIGT yr och de fick leda mig in i operationssalen. Där inne väntade en speciell brits där jag skulle ligga på mage. Britsen var konstruerad så att där min mage låg så var det mjukt och genomskinligt med vatten under. De började på en gång att röntga för att se vart exakt stenen låg.
De letade och letade... kom sen ut och sa att de ringt en läkare som skulle komma ner och hjälpa dom lite med att leta. Läkaren kom in och hälsade, jag var så pass borta så jag nästan missade hans hand när jag skulle presentera mig.
Alla gick sen in i rummet brevid och granskade röntgenbilden. Läkaren kom ut efter 5 minuter och sa att stenen hade lyckats åka ut av sig själv... Jag blev ganska chockad över att jag inte kännt en nästan 1 cm stor sten när jag kissat men samtidigt MYCKET lättad över att slippa ingreppet.
Problemet var bara att de redan hunnit ge mig denna morfin och hade helst sett mig stanna kvar ett tag på sjukhuset.
Jag var bara så glad och sa att det inte var någon fara och att skjutsen väntade utanför entren. Klädde på mig och sa hejdå till alla medans jag öppnade dörrarna för att gå ut. Fick för mig att dörrarna var tunga och tröga och tryckte på som bara den. Jag FLÖG ut, hmmm dörrarna var visst inte så tunga hann jag tänka generat medans alla sköterskor kollade på =)
De erbjöd sig hjälpa mig ner, men jag var inte den utan vinglade mig ner alldeles utmärkt själv....

Väl hemma så började jag må väldigt illa och har legat och sovit hela dagen. Tog mig upp efter 3 timmars sömn och åt en kanelgiffel innan jag pallrade mig upp i sängen igen. Har nyss tagit mig ner till soffan för lite omväxling. Något av det värsta jag vet är att sova bort en hel dag. Kanske har hänt mig två gånger i mitt liv och då var jag ungefär 14 år. Men idag hade jag inte så mycket val.  Jag har även hållit i Mille för första gången på hela dagen nu ikväll då jag har varit för yr och orkeslös så har ej vågat förrän nu.

Men kort och gott så kan man allt säga att operationen gick suveränt då den inte blev av =)




Har fått en del mms av mamma med under Issas och hennes resa ner till Skåne. De hade det jätte bra och fick en bild när Issa satt och beundrade sjöräddningsbåtarna. Hon var så söt när hon sa hejdå till oss på garageuppfarten dragandes med sin lilla resväska =)







Vinkevink stumpan...





Rösta gärna på mig med på mammagalan under flikar rösta 1 och rösta 3..... =)

Mormor är här!!

Ja idag kom äntligen den dagen som Isabelle länge har väntat på.... Dagen då mormor har anlänt till Göteborg!
Jag sammanfattar dagen kort då kvällen kommer tillägnas åt gemenskap  =)

Vi började dagen lugnt med lite lek här hemma. Åkte sen ner och hämtade mormor på busstationen. Fortsatte därifrån färden vidare mot Tuve och syster där vi blev bjudna på god mat. Har nyss kommit hem och Issa är fortfarande uppspelt av allt lekande med Noah och att mormor är här. Hon håller även på att gå upp i eld och lågor av glädje av att få åka buss hem med mormor imorgon. Och dom har redan planerat massa saker som dom ska göra dessa dagar i Skåne!!

Barnen har nu fått på sig sina pyjamaser och ska lägga sig. Jag och mamma ska ta oss en långpromenad och få lite frisk luft... Börjar bli lite nervös inför morgondagen och operationen.
Jag uppdaterar om hur allt gått om jag är tillräckligt pigg imorgonkväll.



Kärlek

Har ni någonsin funderat på vart man hade varit och vad man hade gjort om man inte fått sina underbara barn?
Hade jag valt en annan arbetsinriknting? Kanske varit ute på resande fot igen? 
Ja många frågor som kan radas upp men som man aldrig kommer att få svar på... Men en sak som jag VET, det är att jag inte vill vara någon annanstans än just HÄR!!!!

Mina barn har fått mig att känna en sådan underbar glädje... Dom har även fått mig att känna en enorm frustration efter sömnlösa nätter och trotsiga dagar... 
Men det bästa av allt är att dom har gett mig den starkaste kärlek som finns på denna jord!!!!



Solstrålen som oftast har ett leende på läpparna...



Vad händer där uppe?


Vilken blixt det var som kom från kameran...




Min lilla prinsessa..


Det enda kortet jag lyckades fånga henne på idag innan det var dags för ännu en runda spring =)



Badhus och smakis

Johan tog med sig Issa på badhuset idag... Något av det roligaste hon vet!
Armpuffarna sätts på och sen är det full rulle. Det ska åkas rutshkana, hoppas från kanten och simmas. Och hon är så duktig på det sistnämnda. Hon hoppar i vattnet från kanten och simmar vidare själv efter hon kommit upp till ytan igen. Hon klarar galant att ta sig några meter utan oss. Vi har inte gått på något babysim eller något sånt med henne men varit ganska trogna besökare av badhuset iallafall. Och hon är ett levande bevis på att man kan allt det där med vatten ändå.
På vägen hem hade hon även tillrätta visat Johan med...

Johan:  Åhh, nu är pappa trött!!
Issa: Nej pappa, inget mer sova middag nu!! Vi har redan gjort det än gång idag!! Gör man inte så!!



Liten fikapaus mellan allt lekande:

               



Jag och Mille vi stannade hemma och hade lite Söndagsmys. Vi låg på filten och roade oss med lite sånger och underbara skratt =)


Idag inhandlade jag lite smakportioner till lillkillen. Vi fuskade lite med en vecka eller så och gav honom en premiär tesked idag. Det vart potatis och majspurè. Han visste inte riktigt vad han skulle göra med det och det mesta kom väl ut lite i omgångar =) Men tillslut så slank det ner och ingen vidare grimas gjorde han heller. Men man kan undra vad dom små liven tänker egentligen när 3 personer hänger över en och verkar otroligt upprymd medans dom stoppar in något konstigt gegg i munnen på en =)


Imorgon kommer mamma/mormor hit... vi längtar!! Blir dock inget långt besök eftersom hon kommer för att hämta Issa för några dagar. Men det är alltid något. Jag gruvar mig lite för att inte ha Issa hemma i några dagar. Inte för att jag inte tror att dom kommer att ha det underbart utan rent av egoistiska skäl.
Sist hon var borta ifrån oss i några dagar var när Mille föddes. Hon sov hos sin farmor då och tanken var så klart att hon skulle komma hem på en gång när vi kom hem från BB. Men Issa åkte på magsjuka och fick stanna 2 dagar extra hos farmor för att inte Mille skulle bli smittad. Vi kom hem från BB efter 2 dagar och var mitt upp i flytt. Jag var helt i obalans ( läs 2:a dags gråten :)) och höll på att packa ner Issas DVD filmer när jag plötsligt brister ner i gråt av saknad...
Men det är lite andra omständigheter den här gången ;)
Jag ska inte föda barn denna gång utan bara ta ut en förbaskandes njursten...

Mamma/mormor kommer nog bli chockad av Milles utveckling och tillväxt sen sist dom sågs!

Värsta dagarna i mitt liv...

Satt och kollade på gamla bilder på datorn och hittade bilder från när min älskade Isabelle var dålig. Så jag kände att jag vill skriva av mig  och berätta historien om de värsta dagarna i mitt liv.

Det var sommaren 07 och Isabelle hade fyllt 1 år några dagar innan. Jag och lilla prinsessan var uppe i Bollnäs på besök medans Johan var kvar i Göteborg. 2 dagar innan vi skulle åka hem till  Göteborg igen så blir Isabelle dålig. Hög feber och allmänt slapp. Jag ringer Johan och ber honom ta bilen upp (60 mil) och hämta oss för det känns inte som allt står rätt till. Han åker samma kväll och kommer upp runt midnatt. Morgonen efter packar vi bilen och beger oss hemåt. Isabelle var fortfarande hängig men piggare än dagen innan så det kändes skönt.
Vi är hemma någon gång på kvällen och lägger oss för att sova. Då var Isabelle helt plötsligt feberfri och jag kände mig ganska dum som hade fått Johan att åka ända upp för att hämta oss.
Men sen tidig morgon dagen efter börjar helvetet... Isabelle ligger brevid oss i sängen och jag vaknar upp av att hon är kokhet! Går upp för att ta tempen på henne men när termometen går över 41 grader blev jag för rädd och drog ut den. Såg även att hon hade fått två små utslag under blöjan som nästan såg ut som spruckna blodkärl. Sprang in till toaletten gråtandes där Johan stod och duschade... vi åkte sen direkt upp till Drottning Silvias barnsjukhus.
Framme på sjukhuset så kom vi in direkt och fick världens bästa doktor. Han tog tempen, kollade utslagen och gav febernedsättande... Febern gick ner men Issa var okontakbar. Läkaren ville rådfråga en kollega om detta och in kommer en kvinnlig läkare som säger till oss att detta bara är feberutslag och att vi ska åka hem igen. När denna DUMSTRUT gått ut ur rummet igen säger jag till vår läkare att detta är inte feberutslag.... hon har haft det förr och det ser inte ut så. Läkaren håller med mig och vill att vi stannar kvar 2 timmar även på grund av att Isabelle fortfarande inte är kontaktbar. Vi går runt på sjukhuset och sätter oss och fikar mm. Vi kommer som sagt tillbaka efter några timmar och då har Isabelle fått utslag över hela kroppen. Där efter blir allt bara suddigt....
Dom tar Isabelle och springer med henne till akutrummet. Jag hinner höra att dom ska ta ryggmärgsprov på henne. Men dom måste skynda sig så någon bedövning hinns inte med. Allt bara rasade samman och jag pallade inte att vara i samma rum när detta gjordes. Som tur var så var Johan stark i denna situation och klarade av att hålla fast Issa när dom tog provet. Jag hörde hur hon skrek och grät när jag stod utanför i korridoren. Jag kan inte beskriva i ord hur ont det gjorde i mig....
Ut kommer dom sen och säger att hon ska läggas in på intensiven. Jag frågar vad det är för nått hon har och dom svara mig att dom tror att det är någon bakterie. Följdfrågan är om den är farlig och svaret jag får är att det kan vara det.
Uppe på intensiven kopplar dom in Isabelle i slangar och nålar. Hon är fortfarande så gott som medvetslös och bara ligger där. Jag frågar igen vad det är för bakterie som hon fått och svaret denna gång är att dom inte vet men att dom har skickat blod på odling.
Jag och Johan fick ett föräldrarrum och sköterskorna säger åt oss att gå och sova. Dom lugnade oss med att hon inte blir lämnad 1 sekund och att dom väcker oss om det skulle vara något.
Dagen efter när vi står vid Isabelles sängkant så kommer en överläkare upp till oss... jag kommer aldrig glömma hans ansikte. Jag hör när han pratar med en av sköterskorna och han säger " ja, typiskt meningokocker utslag"
Jag hade aldrig hört talas om detta och såg ut som ett frågetecken. Han förklarade att det är en bakterie som är väldigt farlig. Man får antingen hjärnhinneinflammation eller blodförgiftning. Isabelle hade fått blodförgiftning och det är farligast på grund av att det kan gå väldigt fort. Från första symptom till bara några timmar senare kan det vara försent. Så han sa att det var väldigt tur att vi hade kommit in så snabbt.
Jag frågade återigen om det är livshotande. Svaret jag får då var " Igår var vi rädda för hennes liv, men idag kan vi säga att hon kommer att överleva"
Vet inte riktigt vad som gick runt i mitt huvud efter detta... Jag var glad över att hon skulle överleva samtidigt som jag fick panik över att ingen sagt något om att det kunde vara detta. Jag hade i så fall aldrig lämnat hennes sida natten innan när vi gick för att sova. Allt var bara så omtumlande!!!
Vi blev kvar på intensiven i nästan en vecka innan vi blev förflyttade till en avdelning. Isabelle blev sakta men säkert bättre men började halta så det vart mycket undersökningar brevid detta för att undersöka om bakterien satt sig i skelettet.
När hon väl var så pass bra att hon orkade göra lite saker så fick vi lite sjukgymnastik för benet och så tillbringade vi många timmar i det fina rehabrummet barnsjukhuset har för inlagda barn.

Alla tog så bra hand om oss på sjukhuset och dom blev nästan lite som ens familj... och allt stöd vi fick av vänner och familj är obeskrivligt. En gång när jag kollade min telefon så hade den fått en blackout på grund av att jag fått så många telefonsamtal och sms. 

Det är många frågor som har snurrat runt i mitt huvud efter detta... tex. vad hade hänt om vi fick den kvinnliga läkaren som ville skicka hem oss?
Hon var iallafall upp till oss på intensiven och kollade hur det var med henne när hon hört talas om detta. Och jag såg tårar rinna ner från hennes kinder så hon kanske har lärt sig en läxa att inte ta det snabbaste beslutet.

Men en sak som jag har lärt mig iallafall, det är att ALLTID lita på magkänslan man har som mamma!!!!!


Bilder från intensiven:






Utslagen kvar men på bättringsväg... här i ett av rehabrummen.


Sommarkläder

Fick lite smått panik när jag kom på att inte barnen har några sommarkläder som passar... Och vi ska åka om 3 veckor.
Så kvällen har till största delen gått ut på att surfa hem några klänningar, toppar, sandaler mm.
Måste nog göra en lista med allt som ska packas, köpas mm till resan så att man bara kan bocka av sen när det är fixat.
Ett barn gör mycket packning.... men två barn gör trippelt så mycket =)

Nu ligger Issa och sover, utan blöja =)
Mille ligger i Johans knä och har slumrat till. Dags att lägga han i sängen tror jag.
För oss vuxna blir det chips, dip, fanta och premiären på Robinson.

Stor tjej...

Nu har Isabelle varit blöjfri i snart 1år, förutom på natten. För någon dag sen så tyckte hon att hon var en sådan stor tjej efterson hon fyller 3 år i sommar och att det var dags att även vara blöjfri på nätterna. Sagt och gjort så gick hon och lade sig utan blöja igår kväll. Jag satte henne på toaletten halv sovandes när jag kom hem från jobbet vid elva tiden igår kväll. Hon kissade och somnade gott om. När hon vaknade var hon HELT torr!! Så himla duktig.
Det kommer säkerligen hända någon olycka någon gång men vi är oerhört stolta att första försöket gick så himla bra. Så nu säger vi hejdå till blöjor för gott. Eller det kommer ju givetvis bli ett antal blöjköp till fast bara till lilla Mille så klart =)


Imorse klockan sex gick Johan upp och gav Mille mat. Jag låg kvar i sängen och slumrade till en timma. Slog på tvn och låg och drog mig lite extra efter det.  Tänk vilket helt annat perspektiv man ser saker i nu. Lyx nu för tiden är att ligga och dra sig i sängen till halv åtta på morgonen. Det hade jag knappast tyckt för 3 år sedan!

Vi har haft en bra Lördag annars... God frukostbuffé nere på stan och sen gick jag en rundvandring och letade bikini till vår utlandsresa. Ska bli så himla roligt och skönt att få komma bort och förlänga sommaren lite granna =)
När vi var nere på stan idag så såg vi en lite bebis som bara var några dagar gammal. Då vart Mille helt plötsligt stor. Och han är bara 3 månader. Tänk vad mycket som händer utvecklingsmässigt med dom små på så kort tid...

Älsklingarna som växer alldeles för fort...



 









Oh no!!!

Jag hade nyss blivit färdig i köket efter lite matlagning när jag och Issa bestämde oss för att Mille skulle åka lite flygplan... Jag lyfte honom som vanligt upp i luften och han skrattade och tyckte det var roligt. Men den här gången så slutade inte flygturen som den brukar göra... Just när Mille är i luften över mitt huvud så kräks han en enorm mängd. Och självklart hamnar allt i mitt ansikte och hår! Det var verkligen en sådan stund man bara ser i American funniest home video.
Issa vart lite förskräckt först och sa " Oj, vad hände mamma?" tills jag lättade upp stämningen efter 5 sekunders chock och började skratta. Då tyckte hon att det var minst lika roligt!

Så nu är jag nyduschad och ombytt och hoppas inte på några fler kräkattacker mot mig =)
Fick ett kort knäppt på detta med men tänker spara er den hemska syn... =)

Arg på mig själv...

Jag är arg på mig själv för att:

* Jag inte kan strunta i att bädda sängen en morgon...

* Jag inte kan strunta i disken innan jag går och lägger mig en kväll...

* Jag inte kan ligga i sängen och dra mig när jag får tillfälle...

* Att jag ska försöka få så mycket saker gjorda samtidigt...


Mitt nya löfte till mig själv är att försöka strunta i dessa onödiga ting ibland. Vem bryr sig om att vår sång är obäddad eller att det står några glas i vår diskho? Bara jag!! Och varför ska jag må dåligt av det? Varför kan jag inte passa på att ta en sovmorgon när jag har chansen istället för att gå upp och plocka och dona?
SKÄRPNING på mig själv!!!

Morbror Daniel på besök...

Det vart inget dagis för Isabelle idag. Daniel (gudfar) kom och åt frukost med oss. Sen gick dom två ut och lekte i 3 timmar. Dom kom in helt rosenröda om kinderna och med Tom & Jerry kex. Det hade visst blivit lite picknick med =)

Jag och Mille passade på att leka i babygymet och hänga tvätt...
Idag har Mille varit sin vanliga gamla solstråle igen. Han har skrattat, pratat, sprattlat och varit helt underbar hela dagen!

Johan kom hem med färgglada plastmuggar från Ikea till Issa. Jag undrade vad vi behövde dom till medans Issa inte har släppt taget om den blåa muggen på hela eftermiddagen =) Tänk vad en liten mugg kan uppskattas av de små!
Jag fick också en liten sak (namnsdagspresent)... chokladkolor, mums!

Lägger upp lite bilder från dagen, tyvärr så glömde jag lägga in Daniels bilder på datorn från när dom var ute och lekte. Dom får ni se en annan dag.


Milles favorit position... att stå!



zzzzz

Sitter här och tvingar mig att hålla mig vaken. Har ju som sagt bara sovit ca. 2 timmar natten som var. Orsaken till att jag håller mig vaken är att jag håller på att budar på en tröja på Tradera.  Auktionen slutar om 4 minuter som tur är =)

Det blev ingen Skåneresa... men mamma kommer och hämtar Issa på Måndag och tar med henne hem till Skåne istället. Lagom till jag ska in på operation. Blir nog roligare för Issa att vara med henne några dagar istället för en mörbultad mamma... Dom behöver lite egen tid med varandra också när dom bor så långt ifrån varandra. Issa längtar väldigt mycket iallafall. Hon ska gå och plocka stenar på stranden hela dagarna säger hon =)

Jaaaa..

Resan bokad... Tunisien vart det, 12 April!

Trött men glad...

Det vart tillslut 1 timma och 45 minuters sömn inatt...  Johan kunde fixa så att han lämnade Issa på dagis som tur var!

Förmiddagen bestod sen av besök av Jasmin, lite lunch och ett telefonsamtal från Nina...
Tiden rann iväg och helt plötsligt var det dags att hämta Issa på dagis. Det har varit lika fint väder idag så vi tog oss en promenad dit.
Väl hemma sen så stannade vi ute i 1 1/2 timma. Issa cyklade, sopade och plockade stenar på vår garageuppfart medans jag plockade ordning lite i garaget. Det var en sådan härlig känsla att få vara ute på sin egen gård och leka. Slippa hålla ögonen efter bilar och Issa hela tiden. En riktig "Svensson" känsla, och jag älskar det! =)
Nu vill jag bara börja göra iordning i rabatten.

Johan ringde från jobbet tidigare och frågade om jag föredrog Spanien, Turkiet, Marocko eller Tunisien... Som det ser ut nu så åker vi utomlands den 12 April. Ska bli så härligt!! Så nu får vi åka ner och fixa pass till Mille någon dag snart.


Hjälp

Vet inte vad det är med Mille inatt... han är ju dålig men nu har han varit gnällig och gråtit HELA natten. Tycker jätte synd om honom samtidigt som jag skulle göra allt för att få sova lite nu. Har varit vaken i 22 timmar och börjar känna lite smått panik över att jag ska upp med Issa om 2  1/2 timma.
Men men det är bara att bita ihop. Imorgon är en ny dag och Mille kan förhoppningsvis återgå till att sova på nätterna som han gör annars.

Åhhh...

Vad härligt vädret är idag!! Jag tog Mille i bärselet när vi åkte till Issas dagis. När vi lämnat av henne så tog vi oss en promenad hem. Det blev 40 minuters njutning av våren =)
Mille han sover så bra i bärselet, ja han skulle nog kunna sova igenom en hel dag om han satt i den hela tiden. Så nu har vi nyss kommit hem och han har inte vaknat än. Jag ska passa på att förbereda middagen lite och sen blir det lite städning tyvärr. Ska jobba ganska mycket denna vecka så jag känner att detta är den enda dagen att göra det på. Och är man pedant som jag är då får man skylla sig själv att man väljer dammsugaren istället för solen =) Får se till att vara ute lite extra länge sen när vi hämtar Issa igen.

Lite sommarbilder på Issa:













Ännu en ny vecka

Vaknade upp klockan 6 imorse och möttes av en grå och tråkig dimma utanför fönstret. Det gjorde ju en inte piggare, men efter en dusch så vaknade jag till lite. Mille vaknade en halvtimma efter mig och var på gladare humör än gårdagen. Förkylningen är dock kvar och han får inte i sig lika mycket mat...
Jag har inte riktigt bestämt mig än hur vi ska göra med Skåneresan. Ska ta mig en funderare på jobbet ikväll. Nästa vecka är det operation med så då funkar det inte så bra att åka.

Vi  beger oss inte ut något idag när Mille är sjuk. Issa har kollat på en film nu på morgonen och sitter just nu med sina leksaker. Mille han sitter och halvsover i mitt knä.


Issa vill inte vara med på några kort idag men här kommer lite bilder från morgonen på Mille


Mille med lite överdrivet uppspända ögon tack vare blixten =)


Vår

Ja idag kan man verkligen säga att våren var på besök...
Jag trotsade min sjuka, hängiga kropp och följde med familjen på en promenad ut i solen. Issa gick med en upphittad pinne som var förtrollande rolig medans Mille låg och sov  i babybjörnen. Knappt att man tro det är sant men Mille har blivit smittad av mig och Johan så nu har han fått världens förkylning. Hur länge ska denna karusell snurra runt med våra sjukdomar?! Kan någon dra ut elsladden på den åt oss?
Solstrålen har inte varit på sitt bästa humör idag tack vare detta, stackaren!!

Märkte att vårt kylskåp började bli ganska tomt när jag öppnade det imorse när det var frukostdags. Så vår promenad slutade på 421 och Ica Maxi där det inhandlades mycket gott.
Därefter tog Johan med sig Issa på handboll och jag och Mille lade oss i soffan och kurerade oss till lite gamla avsnitt av The Hills på MTV.

Jag har sen några timmar tillbaka funderat på om Jag, Mille och Issa ska åka ner till mamma/mormor i Skåne och hälsa på. Och när jag får för mig något så vill jag göra det på en gång. Har kollat lite biljetter, både buss och tåg men har inte riktigt bestämt mig än om det är den rätta veckan att göra detta på. Mamma sa att hon gärna vill ha kvar Issa sen hos sig i ett par dagar när vi åker hem. Kan vara roligt både för Issa och henne. I så fall tar vi bilen ner på helgen och hämtar upp henne igen.

Mor/dotter dag forts...

Här kommer lite bilder från gårdagen...


Bussen in till stan...


Popcorn, nam nam...


Noah var ju också med.... barnen lyriska över allt gott som står på bordet


Inne i biosalongen...


Mamma, du står lite ivägen...


Bion slut och vi är på väg hem... Men godiset är inte uppätet än så det gör inget.



Gårdagen var mysig och Issa tyckte filmen var bra, tror jag iallafall =)
Spöket Laban fick kokosbollar till lunch så när vi kom hem gick hon upp på sitt rum och "bakade" kokosbollar precis som honom...
Det vart ingen middagsovning igår så hon somnade sött strax efter sju. För oss fortsatte kvällen i schlagerns tecken.


Mor/dotter dag

Nu är det äntligen Lördag och min och Issas mor och dotter dag har börjat.
Kläderna är på och tänderna är borstade... snart går vår buss in till stan.
Ska knäppa massa kort på dagen som jag lägger in senare idag.


Fredagkväll

Vi tog oss ner på stan idag och träffade Daniel och Oliver... Vi började så klart med en obligatorisk fika på vårt vanliga ställe.
Issa skulle så klart inte sitta i vagnen som hon aldrig vill nu för tiden... spring i benen kan man allt säga att prinsessan har =) Istället fick hon dra Oliver i hans vagn, vilket är en stor hit!  Problemet är bara att hon för det första är så lyrisk att hon får dra vagnen att hon kollar bakåt på oss hela tiden för att försäkra sig om att vi ser detta, istället för att hålla blicken på vart hon kör. Och för det andra att hon är lite för kort för att se vart hon kör. Men Daniel tar detta med ro och hjälper henne när det behövs svängas =)
Hon fick även klappa polishästar som gick och strosade på stan...







Det var meningen att vi skulle köpa hämtmat ikväll för vi orkade inte laga någon mat. Men varken jag eller Johan orkade gå och köpa mat så det slutade med färdig fryst fiskgratäng och varma mackor... Det började med att vi skulle slippa stå i köket men slutade med att jag stod och gjorde champinjonstuvning till varma mackor. Bakåtvänd lathet eller vad man ska kalla det =)


Smög in till både Issa och Mille och tog kort när som sussar...

       


Biobiljetter bokade

Nu är biobiljetterna bokade för Spöket Laban imorgon... Jag längtar nog lika mycket som Issa =) Har bokat biljetter ganska långt till höger i salongen med tanke på att det kan bli ett och annat kissbesök på toaletten med dom små =)
Issa hon går och säger:
"Mamma, vet du?! Laban är ett snällt spöke!"
Söt trollet mitt...
Malin syster/moster och Noah systerson/kusin ska också följa med. Morgondagen kommer bli super!!

Idag känner jag mig verkligen utvilad... jag brukar kliva upp sex på morgonen när det är vardag annars. Bla för att Mille brukar vilja äta sitt första mål mat då och för att Issa ska iväg på dagis vissa dagar. Men imorse fick jag sovmorgon ända till kvart över åtta. Tänk vad så lite skillnad kan göra mycket!

För tillfälligt sitter Issa och kollar i sin barnkartbok och pekar ut Göteborg där hon lärt sig att vi bor och Skåne där mormor bor =)
Mille har nyss fått besök av John Blund och ligger och drömmer så sött...

I eftermiddag bär det av till Sahlgrenska för att lämna lite prover för den kommande operationen.

Längtar lite...

Fick nyss mitt schema för mina studier till hösten... Jag har ett år kvar när jag börjar i Augusti. Och jag längtar faktiskt lite till det börjar. Även fast mina under förgyller mina dagar nu när jag är mammaledig =)

Jobba ikväll

 Johan har bivit sjuk så han är hemma från jobbet idag. Så när Mille hade vaknat och ätit så åkte babybjörnen på och vi två tog oss en liten morgonpromenad i det fina vädret. Dock så försvann solen ganska snabbt och nu snöar det istället.

Jag har lagt Mille på magen i babygymet nu på morgonen... nästa sekund jag kollar dit så har han vänt sig på rygg. Om och om igen. Han gillar verkligen inte att ligga på mage =)
Johan hade legat och kollat på mig och Mille igår kväll när vi låg och sov. Han sa sen imorse att vi hade lika ögonlock... Jag måste säga att det är första gången jag hör den likheten .
Issa kom också in till vår säng runt 5 snåret imorse. Hon är inne i någon period nu när hon vaknar varje natt och kommer in till oss. Mysigt, men ack så trångt =)

Jag och Issa ska iallafall ha en mor/dotter dag på Lördag och gå på bio. En 40 minuter lång Spöket Laban film är det som ska ses. Det ska bli jätte mysigt och roligt att bara umgås vi två för en stund! Det blir massa popcorn och varma chips, precis som det ska vara. Får se om man hinner äta upp allt inom 40 minuter bara =)

Ikväll ska jag iväg och jobba... ska bli roligt! Och om det slutar snöa så kanske det till oc med bli en promenad dit.


Huuaa...

Nu är kvällen äntligen här med lite egen tid för sig själv...
Det behöver man verkligen för att ladda om batterierna för nästa dag. Vissa dagar är jobbigare och TROTSIGARE än andra. Jag vet att det är helt normalt att 3 åringar (2 år och 9 mån) är trotsiga ja om nästan onormalt om dom inte är det. Men när man är mitt upp i det så kan det verkligen suga musten ur en. Dom är experter dom där små liven på att testa gränser...
Det är konstigt det där hur man fungerar som förälder. Man är så himla trött, arg, ledsen och allt som har med känslor att göra när man har en jobbig dag med sina barn. Men 1 timma efteråt så har man "glömt" bort hur jobbigt det var. Man måste, eller det ligger i naturen att man gör det för att man ska orka föräldrarskapet.
Så var det idag... Issa lyckades testa både min och Johans tålamod ett  x antal gånger, men sen innan kvällen var slut så låg vi och gosade framför Bolibompa som om inget hade hänt.
Vi är nog lite bortskämda och ovana med denna situation också. Issa har tidigare alltid varit världens snällaste och lugnaste lilla flicka så det är klart att det blir lite ovanligt. Hon är fortfarande världens bästa tjej, men med lite större vilja bara =)
Man brukar säga att tjejer är värre än killar med. Kan jag faktiskt förstå om man tänker hur det är i tonåren ;)
Men det återstår att se... Om så där ca. 2 år och 6 månader när Mille är lika gammal =)

Hur som helst så har jag suttit och läst på familjelivs hemsida ikväll om allt möjlligt. Det kan vara roligt ibland och man kan verkligen fastna i timmar i forumet där. Allt från växtkurva till potträning... you name it! Hur som helst så hittade jag en rubrik som löd TROTS HOS 3 ÅRING!!! Efter jag läst där så kan jag i god ro gå och lägga mig ikväll med vetskapen att vi verkligen inte är ensamma om detta =)




Godmorgon

Vi är uppe med tuppen, eller iallafall jag och Mille... Han har nyss ätit och var inte vidare trött efter det. Så nu sitter vi och kollar på godmorgon tv och Mille sitter och skrattar åt konstiga ljud som jag gör. Han blir även helt galen frustrerad om han inte får tugga på mitt finger =)


Godmorgon


Nybadad goklimp...


Issa är ute och går med Malte sommaren 08


Tisdag...

Efter vi lämnat Issa på dagis tog jag och Mille en promenad till Elina och William. Dom bjöd på god lunch innan vi begav oss till babyrytmiken. Vi var lite sena och fick gå en liten raskare promenad dit, hann inte hämta andan riktigt innan jag fick skynda mig att hämta Issa. Babyrytmiken varar en halvtimma och efter det har jag bara ca. 20 minuter på mig att ta mig till dagiset.  Mille var så klart hungrig mitt i rytmiken så det vart inte så mycket rörelser för vår del utan mest lite sång samtidigt som Mille sög gott på flaskan.
Väl hemma så tog jag och badade barnen så nu är dom rena och fina...

Jag och Johan satt och pratade om att det nog är roligt för Issa att börja på gymnastik eller nått nu när hon har så mycket spring i benen. Jag googlade lite och hittade familjegymnastik. Föräldrar och barn har roligt tillsammans och hoppar, klättrar, hänger, rullar, balanserar på ett lekfullt sätt. Låter väldigt roligt och mycket bättre vart det när jag läste att det var på Söndagar på en skola här i Eklanda. Så på Söndag ska vi prova på det tänkte vi.

Nu bäddar Johan rent i sängen, jag ska dammsuga och sen lägga rena barn i rena sängar. Underbart!!

Titt-ut

Jag introducerade titt-ut leken för Mille idag... vilket var väldans populärt!! Hans skrattade så sött!! Synd att vi inte hittar vår ganska så nya filmkamera. Dags att rota fram den någonstans nu...

Vaccination

Idag fyller Mille 3 månader och då var det även dags för första vaccinationssprutan. Barn födda efter september förra året får nu också pneumokockerspruta (hjärnhinneinflammation) vilket är jätte bra. Issa fick vi gå till en vaccinationsklinik och betala för den.
Sprutan är lite större än den "vanliga" sprutan så han grät lite mer när den kom. Men som den snälla storasyster Issa är så höll hon honom fint i handen och tröstade... Så nu har han två små söta plåster på varje ben. Dom kan bli lite sjuka efter vaccinationen men vi hoppas att vi slipper det. Inget än iallafall. När Issa fick dom så märkte vi redan efter några timmar att hon vart febrig.

Vi åkte sen direkt hem och började laga lunch. Malin ringde när vi precis hade kommit innanför dörren och frågade om vi var inne i stan och ville ta en lunch. Typiskt att hon inte ringde en halvtimme tidigare när vi var i gbg.
Efter maten somnade Mille och Issa satte jag på en film åt ihopp om att få vila lite själv. Ibland är det allt underbart att bara få ligga på soffan och ta det lugnt.

Imorgon ska Issa på dagis och jag funderar på att gå med Mille på babyrytmik...

Handboll

Idag var det premiär för Milles första handbollsmatch... det blir nog ett antal fler när han har en pappa som brinner för denna sport! Issa tycker också det är roligt att gå på handboll. Det är bara mamman i denna familj som tycker det är så där roligt =) Följer med mest bara för att det är mysigt att vara hela familjen.

Jag stod och lagade mat redan klockan 10 imorse för jag var hungrig och för att slippa göra det efter handbollen. Gjorde goda biffar, sås och egen klyftpotatis. När det var dags att äta middag sen ikväll så var det bara jag som tyckte det var gott... Johan och Issa är så överkänsliga mot stark mat (hade chilikorn på potatisen) så dom åt knappt nått. Det är tacken det =)

Issa har för övrigt uttökat sitt ordförråd med inte allt för fina saker...
"Dumma dig" som hon lärt sig från dagis, säger hon själv iallafall. Vet inte vart annars det skull vara heller. Och sen ordet "käka". Johan brukar ofta säga tex. "ska vi sätta oss och käka mat nu?" Och det har Issa tagit efter märkte jag idag när hon sa "Jag vill inte käka lunch nu"
Jag tycker det ordet är så fult... Så nu är det bara att försöka rensa bort dessa  ord och lägga in några lite finare i ordförrådet istället =)



Smygknäppte ett litet morgonkort...


På handboll...




Nu...

Hem till Riikka och kolla på hennes nya lägenhet, kolla på melodifestivalen och ta ett glas vin.
Familjen stannar hemma även fast jag försökt få med dom. Men Johan trivs bäst i sina mysbyxor ikväll =)

Hemkommen från jobbet

Jag har nyss kommit hem från jobbet nu... har varit ganska skönt att få komma hemifrån och göra liten "vuxenarbete". Och det är ju inte helt fel att ha många bra vänner på sin arbetsplats heller =)

Tidigare idag så åkte Jag, Issa och Mille till syster/moster Malin och systerson/kusin Noah. Issa och Noah lekter som vanligt hela tiden. Dom älskar verkligen att leka tillsammans! Malin passade på att gosa lite bebis och förbereda sig på sin lilla nya bebis som är på väg.
Vi tog bussen dit. Man kan verkligen säga att vi har flyttat helt åt skilda håll... det tog oss 1 timma och 10 minuter att åka dit. Det är längre än vad det tar att åka mellan Bollnäs och Gävle =)... inte lika många mil men massa bussbyten och väntetider.
Johan kom som räddare i nöden och hämtade upp oss efter jobbet sen så vi slapp ta bussen igen...

Ikväll sover Issa med farmor och har det bra, så jag ska faktiskt försöka att gå och lägga mig lite senare. Kan vara skönt att bara få vara hemma lite efter jobbet med innan man ska krypa ner i sängen. Sen ska jag även smöra till mig en liten sovmorgon imorgon =)


Operationstiden är bokad nu, 24 mars ska det ske....


Jippie!!

Fick brev av överläkaren.... njurstenen ska tas ut!!! Tänk att man kan bli så glad av att få bli opererad.

En dag med morbor Daniel...


Först var vi och lämnade Issa på dagis och sen var vi och träffade morbror Daniel. Vi tog en god (och billig) frukost, det lönar sig att vara stamgäst ibland =)
Var ganska kallt på morgonen men sen så klarnade det upp och vart härligt vårväder. Det var så skönt att få komma ut lite i friska luften igen efter några dagar inomhus när man varit sjuk.
När vi sen hämtade Issa igen så sov hon fortfarande middag. Hon var så trött... inte konstigt när hon var vaken sen 05.30 imorse. Hon som annars brukar vara en riktig sjusovare om hon bara vill.  Dom hade även varit ute i skogen och lekt. Var nog nyttigt för Isabelle "energiknippet"  Wikman att komma ut idag med =) Just nu håller hon på och går omkring och sjunger på sånger från dagissamlingarna dom har på mornarna. Snart dags för henne att krypa till sängs...

Mille hade ont i magen eller nått inatt så han låg och bufflade i sömnen i tre timmar... det känns idag kan jag säga. Ska hoppa i ett härligt bad och sen kolla på lite lipstick jungle.
Annars har han varit på ett toppen humör idag. Han är inte svårflörtad den herren. Det räcker med att kolla på honom så smilar han med hela ansiktet.


mnnbvfqqh.¨¨ymgg,gfdsasDZXVBM-     (godnatthälsning från Issa)

Lite bilder...


Mille på upptäcksfärd...


Och Issa ville göra likadant =)


En trött Mille hemma hos morfar

Utveckling

Om 5 dagar blir Mille 3 månader. Idag började han försöka greppa saker. Först sin napp som jag hade i handen när han satt i mitt knä och sen sina spöken laban i babygymet. Han försökte också försöka fånga en laban i munnen medan han vände sig, såg väldans roligt ut!! =)
Det har hänt mycket på bara två dagar nu. Två viktiga steg mot att bli en stor pojke =)

Issa stannade hemma från dagis idag så just nu så sitter vi och kollar på Pippi Långstrump och tar det bara lugnt på morgonkvisten. Frukosten uppäten, tänderna borstade men inte så mycket mer. Jag sitter fortfarande i min pyjamas och kommer nog inte hoppa ur den på hela dagen. Ska iallafall ta reda på den otroligt stora mängd tvätt vi tvättade igår.

Kväller

Issa var lika trött som oss andra ikväll. Hon var trött och grinig redan klockan 17.00 idag, somnade 18.30. Mille har fått i sig (lite) mat nu och jag måste vara vaken några timmar till så att han förhoppningsvis äter lite till innan natten.
Jag är fortfarande sliten efter akutbesöket igår då dom först proppade i mig 3 piller plus en spruta mot smärtan. Vilket inte hjälpte utan tillslut gav dom mig morfin. Sen dess känns det inte som mina ögon vill eller måste vara lika som jag.

Imorgon är det dags för Johan att börja jobba igen. Han har varit hemma i två dagar nu för att jag inte har varit vid mina sinnesfulla bruk pga njurstenen. Men imorgon börjar vardagen igen. Får se om Issa ska gå till dagis eller om hon får stanna hemma med mig och Mille. Hon får bestämma själv när hon vaknar imorgon.

Borde lägga upp lite bilder men det får vänta till imorgon eller nått =)

Nu är vi tillbaka från BVC... Mille hade gått upp i vikt. Planat ut lite men fortfarande uppåt. 5830 gram och 62 cm lång. Så skönt att veta!
Han var lite irriterad i öronen som kunde bero på den gamla öroninflamationen och det kunde vara därför han inte åt så bra. Men vi skulle spraya nezeril några gånger per dag och kolla om det blir bättre.

Utveckling

Idag vände sig Mille från mage till rygg för första gången... och inte bara en gång, utan två!! =)
Duktig kille!!!!! =)

Hemma

Ja nu är vi äntligen hemma!! Det var en ganska tung resa igår... Mille som inte ville äta och som jag tillslut tvångsmatade honom med sked. Det hela slutade med att han kräktes upp allt... Vi har fått en extra tid hos BVC idag så att vi kan kolla om han gått upp i vikt, det var även en läkare där idag med som kunde ta en snabbkik i hans öron ifall det är dom som spökar fortfarande. Jag ställde väckarklockan inatt så att vi kunde gå upp och ge han lite mat med kortare mellanrum.
Issa hade iallafall det bra på resan tillbaka. Hon satt och kollade på Pippi Långstrump och tvingade mig och Johan att sjunga Pippi Långstrump låten sista biten innan vi var hemma =) Vi kom hem vid 22:00 och var väldigt trötta allihopa. Det kändes som väskorna som kom flödandes från bilen aldrig skulle ta slut... Men efter mycket uppackning och betalandes av räkningar som jag hade glömt bort att ta med mig upp till Bollnäs så var det direkt ner i sängen. Jag försökte kolla på filmen Changeling men hann bara till introt på filmen innan jag sov =)
Men sammanfattningsvis så har vår resa vart toppen med pulkåkning, fest, besök av gamla vänner, även besök av vänner som det inte var så länge sen man träffade, släkt och fint underbart (kallt) väder!!

Just nu håller vi på att tvättar massa kläder, det vart en del tvätt denna gång vi var ute på. Sen bär det av till BVC och efter det är det storhandling på schemat. Jag älskar att gå att storhandla med min vagn på Ica Maxi =) Kanske inte alla som delar denna roliga hobby med mig =)

På väg hemåt

Var till akuten igår... Jag behöver träffa en kirurg och det har dom inte här på Bollnäs sjukhus. Men dom ville ta urinprov och att jag skulle träffa en distriktsläkare iallafall. Skulle det vara något så skulle jag flyttas 10 mil till Hudiksvall. Jag satt och väntade i 2 timmar och gick sen och frågade hur lång tid det skulle ta. Då var läkaren inte ens i byggnaden utan ute på ett fall. Då tog jag med mig mitt svar på urinprovet (som inte var jätte bra, blod och vita blodkroppar) och åkte därifrån. Jag väntar till jag kommer tillbaka till Gbg istället. Som sagt så kan dom ändå inte göra så mycket här ändå. Sköterskan tyckte att jag skulle stanna kvar men jag har fått nog av alla sjukhusbesök så det står mig högt upp i halsen!! Längtar tills vi är hemma nu så att jag kan vara lugn och veta att hjälp finns till hands om det skulle vara nått.

Så nu håller vi på att packar det sista och ska snart bege oss hemåt....

Tråk Söndag

Ja nu har hela helgen rasat förbi.... Vi har hunnit göra ganska mycket under tiden vi har varit uppe här i Bollnäs.
I Fredags så åkte Johan, Issa och pappa/morfar upp till Bolleberget och åkte pulka. Jag fick tyvärr stanna hemma med Mille för jag kände av min njursten. Det var jätte fint väder så det vart en lyckad dag för dom.
Igår (Lördag) så kom Vickan, en gammal kompis som jag inte träffat på 6 år hit från Ljusdal. Det var så roligt att träffas igen!!! Och vi hade mycket att ta igen och prata om =) Nu får vi hoppas att hon kommer ner till Gbg i vår. På kvällen sen så var vi på 30 årsfest. Anna-marias sambo fyllde år och det var en överraskningsfest. Barnen var med dom med en sväng. Issa lekte så mycket att hon var dyngsvettig när det var dags att åka hem =)

Mille har börjat äta dåligt igen... fattar inte vad det kan vara. Nu vill jag bara att allt ska återgå till det normala. Vi ska snart till BVC för vaccination så då får vi iallafall väga honom.

Idag så var det meningen att vi skulle åka hem men jag har fått feber och måste åka in till sjukhuset ifall det är min njursten som spökar. Dom sa senast jag var in att jag måste komma tillbaka ifall jag får feber. Både jag och Johan är trött och slitna idag. När det ena barnet somnar så vaknar det andra =) Det är tur att morfar tycker om att leka hela dagarna =)
Nej nu måste jag ta och sticka till sjukhuset så att det blir gjort...
Jag återkommer med domen sen.

Lite bilder från dagarna i Bollnäs:


Morfar och Issa skottar snö


Åker pulka på Bolleberget








Korvgrillning





Inbäddad i snö i morfars trädgård






RSS 2.0