Förlåt...

För den dåliga uppdateringen!

Vilken helg vi har haft. Helgen började med fredagsmys, popcorn och chokladpudding för barnen.
I Lördags sov Mille och Issa hos farmor och vi hade fest hemma. Det skulle egentligen vara schlagerfest men då inte Sverige gick vidare så blev det spelkväll istället. Vi hade jätte roligt och grannarna hade skoj bara av att se oss dansa till bra musik här hemma i vardagsrummet =).

Söndag och morsdag, fick självklart jag välja vad vi skulle hitta på. Det blev frukost på stan och sedan hämta upp barnen för att åka på Liseberg. Det var premiär för i år och lagomt mycket folk för att det skulle vara hanterbart att stå i köerna till karusellerna. Det blev självklart Isabelles favoriter Rabalder (lilla berg och dalbanan) och Flumeride som blev succé.


Eftersom det var ett tag sedan jag uppdaterade denna blogg så har många av er inte fått veta att jag nu är klar med skolan! Vi hade vår examination i Onsdags och nu är det bara diplomeringen kvar i Juni.


Mille har börjat pratat mer och mer. Han försöker ofta härma massa ord som man säger. Han gör även ett väldigt roligt läte när han ber om hjälp. Det låter lite som en grymtande gris eller liknande. Det han försöker säga är att han tar i så mycket men lyckas ändå inte. Med andra ord - Kan du hjälpa mig?

Isabelle utvecklas också mycket. Man tänker inte lika mycket på alla framsteg dom gör när dom blir lite äldre tråkigt nog. Hon blir 4 år nästa månad men hon känns lite mer som en 6 åring på många sätt. Lillgammal kan man allt säga =).


Vi har fått lite bilder från bröllopet som vänner och familj har knäppt. Jag bjuder på några tills vi fått de riktiga bröllopsbilderna.












Och sen lite bilder på veckorna som gått:






Vi tog oss en cykeltur till Sisjön



Isabelle är hos farbror doktorn med öroninflammation


Mille klädd för bröllop. Ipoden han håller i hamnar sedan i ett badkar fullt med vatten.




Årets första dopp

Helgen har bestått av riktigt högsommarvärme så vi packade ihop lite picknick, drog med grannen och cyklade upp till Sisjön igår.
Vattnet var redan varmt där så barnen tog av sig kläderna och började sakta men säkert bada lite, titta på fiskar och springa omkring runt det underbart vackra landskapet som är där.
Jag var rätt sugen själv på att bada, men eftersom jag legat sjuk halva veckan så kändes inte det som en bra idé.
Efter några timmar började jag känna av i kroppen och blev lite svimfärdig så vi packade ihop oss och åkte hem. Johan tog  fram vattenspridaren istället medans jag fick lägga mig och sova ett tag.

Kvällen bestod sedan av besök från Riikka och grillning, film och chips.

Idag åt vi frukost ute och började sedan dona lite på altanen. Mille somnade framåt halv elva och jag passade på att sitta i solstolen för att få lite färg på min vinterbleka kropp.
När han sedan vaknade packade vi på barnen på cyklarna och cyklade in till avenyn.
Vi träffade upp Mariella och åt lite lunch och glass för att sedan trampa hemåt igen. Äventyret blev en cykeltur på sammanlagt cirka 2 mil och det var så skönt. Mina armar är lite brända av solen som gassat på bra medans vi cyklat.


Jag ska lägga upp lite bilder senare ikväll om jag inte somnat med barnen... (Cykelturen satte sina spår i min fortfarande sjuka kropp)

På tre dagar...

* Har Issa fått världens göteborska, så mycket att vi skrattar härligt vaje gång hon pratar.

* Har Mille fått sig klippt en ny frisyr av pappa sin... Så nu för tiden går han omkring i mohikanfrisyr. Och jag måste erkänna att han är ursöt i den.

Bröllop!

Vilken dag... Vilken lyckad dag!

Morgonen började med att vi skjutsade Issa till morfar (som bodde på hotell) och Mille till mormor. Jag, Åsa och Riikka intog hotellrummet som jag och Johan hade bokat till bröllopsnatten och drack champagne och gjorde oss iordning till lite fnittrande. Vid lunch regnade det ganska mycket men jag brydde mig faktiskt inte så mycket. Det betyder ju ändå tur om det regnar lite på bruden =).
Men så fort det var dags att åka till fotograferingen så slutade det regna och uppehållet höll sig hela dagen.

När vi kom fram till kyrkan började jag få lite puls. Jag frågade ut prästen flera gånger om vad det var vi skulle säga, medans hon lugnande försökte få mig att fatta att det bara är att säga efter henne. När det var 7 minuter kvar innan vigseln skulle börja så trampade vi ut hela gänget och inväntade kyrkoklockorna. Åsa och Andreas (brudtärna och bestman) gick in lite före för att ställa sig på sina platser. Johan gick in när kyrkklockorna började ringa och jag kom in med min pappa när musiken satte igång.
Det var mäktigt och jag vågade knappt titta på någon för då skulle jag börja gråta. Och de hade min pappa redan lyckats fått mig att göra när han såg mig för första gången och fällde tårar.

Själva akten gick bra och brubuketten fångades av de ogifta tjejerna utanför kyrkan (Sofie fångade den självklart =)).
Barnen åkte sedan hem till oss med vår granne som passade dom under natten.

Vi kom upp till festlokalen där välkomstdrink och välkomsttal hölls innan det var dags att slå sig ner för middag.
Maten var jätte god och resten av kvällen bjöds på tal, sjungande tal, möhippedans, bröllopsbingo och fest hela natten lång.
Jag och Johan kom hem till hotellet klockan sex på morgonen, lyckliga och glada.

Tack alla som var med och gjorde vår dag alldeles underbar!!!

Bilder kommer så fort vi fått dom från fotografen...

Akta dig...



När jag kom hem idag så fick jag mig en överraskning, en himla bra överraskning. Jag stod och färgade håret innan jag skulle iväg på spraytanning och Mille kommer efter mig in på toaletten. Plötsligt hör jag "Akta dig" jätte tydligt och rent. Det var lilla prinsen som sjöng lilla snigel. Det var debut på två-ord-irad-mening. Så nu går han omkring här och säger "akta dig, akta dig, akta dig"....


Nyvakna barn som tittar på Bolibompa


Riikka har nyss åkt hem efter att ha varit här och hjälpt mig lite. De andra sover och jag sitter och beundrar min nya bränna som jag fick på 1 minut (bokstavligen).

Imorgon kommer lillebror och Anna-maria med familj. Ännu ett tecken på att det verkligen snart är dags.
Berättade jag att sa fel på genrepet igår förresten?! Ja och då var det bara jag och Johan som var där!




Pust!

Jag är så trött. Det har blivit sammanlagt 8 timmars sömn sedan i Torsdags... Hälsosamt? Skulle inte tro det!
Igår var jag hos Elina och satt det med det sista med exjobbet, cyklade hem runt halv ett på natten. Hann så gott som bara hem när Mille vaknade med fruktansvärda öronsmärtor och grät hysteriskt egenom hela natten fram till halv sex. Väckarklockan behövde jag med andra ord inte använda.
Johan stannade hemma med honom, jag åkte till jobbet och sen möttes vi upp vid lunch för att åka till läkaren, äta lunch och ha genrep i kyrkan.

Nu har prinsen fått pencillin och ska må bra snart igen får vi hoppas. Han var dock ganska rosslig långt ner i luftvägarna så vi skulle få en remiss till läkaren för att kolla upp det.

Genrepet gjorde mig plötsligt nervös... Det känns så overkligt att det bara är 4 dagar kvar!! =)

Jag somnade på eftermiddagen medans jag satt med datorn i knät och jobbade. Johan skjutsade upp mig till sängen och sedan vaknade jag vid halv åtta. Nu har jag fortsatt jobbat lite medans Johan har somnat med barnen.
Det blir sängen på en gång nu för i morgon fortsätter det. Då blir det jobb, spraytanning, hårfärgning och allt som ska fixas utseendemässigt inför den stora dagen... Hektiskt, hektiskt!

Möhippa

Ja helgen blev inte lugn! Jag hade mina aningar om att möhippan skulle vara igår men Johan var duktig på att förvirra mig. Vi var nere och åt frukost på Fröken Olsson och efter det skulle Johan gå in och köpa en kaffe på Cappucino. Vi stod i kassan när jag plötsligt hör ett gäng tjejer börja sjunga "All you need is love" och reser sig upp från ett bord. Jag får lite panik och fattar på en gång att det är mig dom är ute efter. När jag tittar närmare så ser jag alla mina underbara vänner. Tårarna börjar rinna när jag ser att Åsa har kommit ner från Bollnäs och Jenny från Kil. Det värmde verkligen att få ha dom med!

De klädde ut mig och hällde direkt upp ett glas vin då de trodde att jag skulle protestera mot vad de hade i uppdrag för mig. Sen höll det igång hela dagen. Jag började med att få gå in i affärer och låta som olika djur för att få "vinna" en nalle om jag hittade rätt djurläte.
Efter det så stod vi och dansade i kompassen i några timmar till en speciell dans, där jag även skulle få med mig 5 personer att göra denna dans med mig.
5 st tvättlappar från kalsonger från okända män skulle klippas och även fotografier skulle tas med mig och lite olika saker och personer.
Vi hade superroligt och alla uppdrag klarades med bravur!

Sen bar det av till mamma för lunch och lite till vindrickande. Efter maten låste de in mig på toaletten medans de ställde fram olika saker som var och en av hade köpt som var ett minne av mig. Därefter skulle jag gissa på vilken det rätta minnet till den rätta personen var och även förklara historien bakom.

Klockan var redan runt sex snåret efter detta och då gjorde vi oss iordning för restaurang. Men innan vi gick hemifrån så fick vi lite olika instruktioner för det var nämligen dags för lite murder and mystery spel. Detta pågick sedan under hela restaurangbesöket.

Vi åt jättegod mat och drack goda drinkar, skrattade och hade roligt. Vi tog sedan en taxi till avenyn och nattklubb där kvällen avslutades sent på natten.
Och jag fick ha med mig min underbara Åsa hem för en natt, en frukost och en kopp kaffe innan det var dags att skjutsa henne till tågstationen idag. Men nu är det bara 5 dagar kvar tills jag får träffa henne och alla andra igen!


Här kommer lite bilder från dagen:



















Hemma i gbg

Vilket otroligt roligt dygn vi hade i Helsinborg! Först ut när vi kom fram var lunch och sedan konferens som komikern Jan Bylund höll i. Jag skrattade så jag hade ont i magen och tårarna flödade många gånger.
Vi begav oss sedan till hotellet för ombyte och drink i loungen. Sedan var det dags för middag och underhålling och avlutningsvis nattklubb. Tyvärr så skadade jag min fot i alldeles för höga pumps så grabbarna på jobbet har bärt omkring mig mellan hotell och tåg idag, köpt linda så att jag kunde linda in min lilla fot och bärt bagaget åt mig. Det är tur att jag har världens bästa arbetskamrater. Foten känns lite bättre och jag hoppas att jag slipper halta på bröllopet. Och ni kan ju tänka er att det blev några skratt extra idag när jag kom sittandes på någons rygg in på centralstationen med en vit tubsocka i storlek 40 någonting på foten.

Johan och barnen hade haft det bra här hemma.
Vi var trötta allihopa idag. Städningen uteblev både på grund av foten och trötthet och maten lagades på grillen bredvid oss. Men det är Fredag så det känns lite mer ok då =).

Nu blir det film med foten i högläge!

Helsingborg

Jag arbetade hemifrån idag då Issa fortfarande är sjuk. Hon vaknade några gånger inatt och fick sova på en madrass i vårt rum. Jag lade mig brevid henne för hon sov så oroligt. Tyvärr är inte madrassen så bred så jag fick ligga på ett dubbelvikt överkast =).

Min nya fina resväska som jag och Riikka hittade på loppis ikväll (en riktigt gammal, brun i riktigt skinn) är packad och klar inför resan till Helsinborg imorgon. Det ska bli trevligt att komma iväg på lite roliga saker med jobbet och träffa de andra från koncernen.

Sov gott!




Varför bryta ett mönster?!

Isabelle var vaken halva natten inatt. Hon klagade och grät på att hon hade ont i örat. Efter ett tag hade hon ont i munnen, handen, magen, ja överallt så vi visste inte riktigt om hon verkligen hade ont eller om det bara var något hon hade fått för sig. Vid fem imorse tog jag tempen som inte visade någon feber, gav henne en alvedon och sen somnade hon in igen i pappas armhåla. Jag tog bussen till jobbet och Johan väcket henne runt sju. Hon hade inte ont längre och var pigg så Johan beslutade att hon kunde gå på dagis, men sa till personalen att de skulle ringa om det hon verkade ha ont eller nått.
Det tog två timmar innan de ringde... Issa hade då gråtit sen strax efter lämning och hade tillslut somnat på soffan (?!). Johan åkte och hämtade henne och märkte på en gång att hon var dålig. Han fick lyfta in henne i bilen och åkte till Drottning Silvia (Jag hade försökt få tag på tid på vårdcentralen utan att lyckas få en inom de närmsta timmarna).

De kom fram och Johan tyckte att det var lite obehagligt hur hennes allmäntillstånd var för det påminde mycket om när hon hade meningokocker. Inne i undersökningsrummet så gjorde sköterskan den vanliga kontrollen och upptäckte att hon hade lite för hög puls så det fick undersöka henne vidare innan läkaren kom in. De fick också veta att hon hade haft meningokocker och började då undersökte varje ärr hon fått från den hemska tiden, kollade varenda led, nacken, benen mm och även en specialist.
Det var ingen fara med Isabelle utan det hela slutade med öroninflammation och halsinfektion. Men sjukvården kan man inte klaga på! Jag tackar dom för den noga kontrollen och vården. Gratis och allt! Männsikor klagar att de får stå i väntrummet och vänta så länge innan de får träffa någon... Ja, det har vi fått göra många gånger med. Men man får aldrig glömma att det finns andra barn som är mer akut sjuk och som måste gå före. Utan denna vård vi har hade Isabelle bara blivit 1 år och 2 veckor gammal! Fy för denna hemska tanke!!

Vi har det faktiskt bra i Sverige, glöm aldrig det!

1:a och 2:a maj

Johan var trött efter sin Tysklandsresa igår, och garaget är fullt med öl och vin. Jag har varit på stan varje dag denna helg för att inhandla det sista till bröllopet. Och nu har Isabelle och Mille fina kläder till den stora dagen.
Riikka komöver och höll mig sällskap igår kväll. Vi lagade god mat och kollade på film (Brothers, en mycket bra film!).

Igår när jag och barnen satt på bussen in till stan igår så började Issa prata om vår familj. Så här löd konversationen:
- Mamma, när jag kom ut ur din mage så var det bara du, jag och pappa.
- Ja det stämmer
- Och sen kom Mille. Så nu är vi fyra stycken. Men jag vill att vi ska vara så här många. (Hon tar upp handen och visar fem fingrar)
- Tycker du Issa... Men jag tycker att vi har det bra nu när vi är fyra stycken. Då har jag och pappa mycket tid bara för dig och Mille.
- Men mamma! (Issa tittar på mig som jag skulle vara lite korkad) Jag kan ta hand om bebisen!!
- Jaha kan du det! Men då kan du skaffa dig en alldeles egen bebis när du blir vuxen?
- Jaaaaa! Och den måste också sitta still när man åker buss.



Idag är det Söndag och vilket väder vi har fått! Vi blev bara tvugna att åka in till stan även idag för att äta frukost på uteservering och njuta av solstrålarna och värmen.
Johan hittade även skjorta så nu är hans outfit komplett med.
Barnen har sedan varit ute så gott som hela dagen medans mamman i huset har tagit hand om de tråkiga delarna och städat.


P.S Mille har provat gått på pottan några gånger idag med. Dock har det inte kommit något än. Han har mest gått omkring och pillat sig på snoppen och trivts med att vara bljöfri för ett tag. Och än så länge tycker han att det är roligt att sätta sig där D.S




Kissat på pottan!

Det var en stor dag för vår 16 månaders lilla pojk igår. Isabelle och Mille var på dagis då Issa blev kissnödig. Hon sprang till toaletten och Mille följde efter. När Issa satte sig på toaletten satte sig Mille på pottan, fast med byxorn på. Fröknarna passade då på att ta av honom byxorna och se vad som hände. Mille satte sig igen... Och kissade!
Hur duktig är inte Mille på en skala?! Stolta föräldrar! Och pottan har självklart åkt fram här hemma med. Så nu ska vi passa på att låta honom gå titt som tätt hät hemma med.

RSS 2.0