Familjen på besök

Så nu har både min pappa och bror kommit... vi tillbringade gårdagen med ett eftermiddagsdopp i Askim och sen var det mat hemma och ner på Storan för att ta en öl med Lennart och Marianne. Trevligt värre!
Idag åkte vi ut till Smarholmen och tillbringade dagen i vattnet.

Mille han försöker krypa mer och mer... tyvärr lyckas han inte fullt ut, utan blir smått irriterad istället när han inte lyckas komma fram =)
Pratade med syster idag med. Issa hade det jätte bra med dom där borta i Strömstad. Det hade skett en liten olycka igår när hon sprang på grus, men efter lite tvättning och plåster i pannan och på knät så var det hela bra. Imorgon kommer hon hem och det ser vi fram emot allihopa här i huset nu... det är inte ofta (aldrig!) någon av barnen är borta mer än ett par timmar bara, så nu saknar vi henne!

Nu är det dags för kvällsdopp på smittska udden som gäller, sen lite godis och film kanske...

Mille ställer sig upp...

Jag har glömt bort att berätta att prinsen sen en tid tillbaka reser sig upp till ståendes nu för tiden... Och fort går det!


Omöjligt att få bra bilder när båda barnen hoppar omkring... men roligt har de =)




Sen var det dags att sätta sig ner =)




Idag har vi tillbringat dagen på stan. Vi åt god Brunch med Mariella/farmor och Ida och Jenny (Johans brorsbarn) som är nere i Göteborg och jobbar med U-21 EM. Flickorna fick gå och jobba direkt efter maten och vi strosade omkring i värmen. Jag hittade världens finaste kläder på rean på Zara till Issa. Är det någon som har missat deras barnkläder så kan jag varmt rekommendera!!!

Issa sov hos kusin Noah inatt. Dom har haft det jätte bra och lekt och sprungit omkring medans moster Malin har sprutat vatten på dom. Hon ska även följa med dom imorgon och sova i husvagn i Strömstad i 2 dagar. Det kommer bli tyst och tomt här hemma då, eller morbror Marcus kommer ju ikväll och morfar imorgon så det kommer nog jämnas ut lite =)

Båda barnen är fortfarande vakna. Issa somnade i bilen på vägen hem från stan så hon är jätte pigg. Mille han somnade i bilen när vi var och handlade ni ikväll så han kommer säkert vara vaken 1 timme till. Men vad gör det...

Nu inväntar vi bara Marcus som vi hoppas komma snart!

Två dagar sen...

Men så kan det gå när man njuter av solen och värmen =). Vi har badat, varit hos grannen och druckit ett glas vin i solen, haft Riikka på besök mm. Med andra ord, toppen dagar!

Idag har vi dock inte haft tid att ligga på stranden utan klockan ringde sex imorse och då var det dags att pallra sig upp för att hjälpa mamma att flytta. Inget vidare i högsommarvärme... men vi var ganska så smidiga så det gick på 3 timmar allt som allt. Sen var det bara dags att hämta barnen hos syster, åka till Hornbach och inhandla lite trädgårdsgrejor, åka hem och göra färdigt baksidan (det blev jätte bra!), tvätta fönstrena, damma. Nu är det bara storstädningen kvar men det gör jag innan vi ska möta upp Mariella imorgon för lunch.
Sen på kvällen kommer min bror och pappa hit. Ska bli jätte roligt och det är första gången de är här i vårt nya hem...

Och imorgon ska jag äta frukost på vår nya härliga altan!!! =)


 


Som en liten tonåring

Vi här hemma har fått lite försmak om hur det är att ha en tonåring... Det vill säga att de aldrig är hemma, utan bara ska vara ute och leka med kompisar. Det är knappt så att man får in henne till middagen. Jag klagar inte... tycker det är jätte bra att vi fått turen att bo så här i hus så att barnen bara kan springa ut och leka med sina vänner!

Idag tog vi oss ut till Delsjön och badade... underbart varmt. Dock lite för varmt för Milles del som har varit lite kinkig.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen om några timmar bege mig ner till Linné och äta med mina gamla klasskamrater.


Sol, sol, sol

Ja självklart var vi ute i Smarholmen idag med. Fast dagen till ära  följde Helena, Can och Mattias med oss. Väldigt trevligt!
Det blev nog lite mycket för Mille för redan efter att bara ha varit vaken två timmar så blev han supergrining och trött. Somnade på min axel sötnosen.  Han har sedan resten av dagen och kvällen fortsatt att vara trött. Det finns tyvärr inte så mycket skugga att sitta i där ute så imorgon ska vi bege oss till Delsjön istället med Malin, Adam , Noah och Meela.

Vi sålde även vår syskonvagn idag. Issa åker aldrig vagn längre så den gör ingen nytta i vårt garage. Och då kan vi ta pengarna och köpa utemöbler och till stenläggningen på baksidan istället.

Nu ska jag ta och förbereda lite matsäck för morgondagen och sedan krypa ner och kolla på film...

Badat i havet

Sommaren är här! Vi följde med Johan till daglägret som han jobbar på 3 veckor på sommaren. Dom håller till på Smarholmen och jag och Issa har varit trogna följeslagare sen hon kom till världen. Och detta är så klart Milles första år att hänga på =)

Medan Johan busar, spelar fotboll, badar, skäller, paddlar kanot med barnen som han jobbar med så ligger vi vid stranden och plaskar. Och några av arbetskamraterna till Johan vill gärna leka med Mille och Issa så ibland så har man lite gratis hjälp =) För jag kan säga att det inte är så himlans lätt att ha två småbarn med sig själv på stranden. Men två veckor kvar sen så har Johan semester och vi har flera veckor tillsammans!!

Vi har sagt hela tiden att vi ska strunta i vår baksida denna sommar... men nu är vi i full gång och har klippt häckar, tagit bort staket, använt högtryckstvätt på plattorna och lagt fogsand mellan. Planen är att vi ska ta bort den del det är lite rabatt och lägga stenar så vi har lite större plats att röra oss på. Det kommer bli jätte bra. Och som tur är så kommer min lillebror till helgen så man kan kanske sätta han i lite arbete ;)
Issa passade på att leka med granntjejerna och de hade jätte roligt... plötsligt kommer hon och gråter som bara den. Då hade hon bränt sig på brännässlor. Det var första gången hon gjorde det och hon var så ledsen stackaren. Men efter lite frysta grönsaker på benet så var det full fart igen.
Mille  har verkligen blivit mammig. Så fort han får syn på mig medans han leker så vet han inte om han ska skratta eller gråta... en blandning av "Vad glad jag är att se mamma/åh vad jag har saknat  mamma, ta upp mig!" Vi hade jätte roligt han och jag på gården idag och sjöng, dansade, snurrade och kollade på när pappa arbetade hårt med häcken =)

Imorgon ska det bli ännu varmare så jag ska ta och packa ordning en liten strandväska ikväll så att vi bara kan klä på oss och åka med Johan imorgon bitti...

Lite bilder från dagen:



Mille stormtrivs i sanden och ville helst stanna kvar där hela dagen


Issas första dopp för i år...






Issa citat vid middagsbordet ikväll

"Det är du och jag mamma mot världen, med moppen!"

Kalas för hela slanten!

Vilken bra dag vi har haft... Det kom närmarne 30 personer till Issas kalas idag. Grannar, vänner och familj.
Vi dukade upp på framsidan med bord och öppnade garaget och hade där bord med all fika och mat. Ställde fram leksaker till barnen plus att Issa fick TUSEN till leksaker som det lektes med.
Johans halvbror Johan(ja han heter samma sak =)) med fru och barn var också nere i Göteborg i helgen så de kom också. Det blir inte allt för ofta man träffas så det var jätte roligt att dom var här!


Johan, Katarina och deras tvillingar Ida och Jenny


Emma, Jimmy, Maja, Anders



Andreas och Hans


Daniel med kompis och mamma/mormor


Noah på Issas nya sparkcykel, Anders, Pontus, Alicia och Mariella i bakgrunden


Självaste födelsedagsbarnet på sin nya gunga

Några av sakerna Issa fick idag var Sparkcykel, gunga, griffeltavla, målarsaker och massa, massa fler fina leksaker.

Vädret vände en kort stund när det var dags för tårta så då flyttade vi in i garaget och sjöng. Issa blev blyg när alla sjöng för henne så klart så hon gömde sig i pappas famn =)








Det fattades några nära och kära till Issa som underbara Riika och Nina men dom kommer i veckan och grattar lilla prinsessan....

Efter att alla åkt hem så stannade våra granntjejer kvar och lekte med Issa och Mille... Johan och Johan (vår granne som även han heter Johan) gick över till baksidan och klippte vår häck och tog bort staketet runt altanen. Det blev jätte bra, mycket öppnare!

Jag avslutar med en liten prins som försöker lära sig krypa


rna/hitta plats för dom.


Isabelle 3 år!

Idag är det en stor dag för vår lilla prinsessa. Vi väckte henne sjungandes och med hennes stora present på sängen.  Hon blev lite blyg och gömde ansiktet bakom händerna... Men när hon sen öppnade sitt stora paket och såg att det var en studsmatta så gick det fort. Äta frukost, klä på sig, borsta tänderna och sen fort ner till hallen för att sätta på sig skorna. Hon fick till och med ropa att vi skulle skynda oss och det har nog aldrig hänt!
Efter lite studsande tog Johan och Issa och åkte lite moppe och köpte sig lite glass på vägen hem...
Eftersom hon fyller år idag så har hon fått välja vad vi ska äta till middag. Det blev fiskpinnar och potatismos... självklart svarade jag med ett påklistrat leende på läpparna. Inte min favvorätt om man säger så =)

Isabelle har  börjat prata lite engelska.... Hon kallar oss mummy och daddy ibland  och svarar med yes eller no ganska ofta. Det kommer fler och fler ord hela tiden... Det lönar sig att Noahs pappa är engelsk =)


Vi har börjat rensa lite i garaget och då hittade jag lite fina gamla tavlor som jag fixade till och målade ramarna vita.  Det ärså roligt att pyssla!!

Midsommar

Köket är färdigt... efter uttömda klisterburkar över golvet, några tapetrullar för mycket och cirka 12 timmar sammanlagda tapetserartimmar =) Fint blev det, men jag ska aldrig mönstertapetsera ett kök med massa vinklar igen! Tack och lov hade jag Daniel som ställde upp.

Igår kväll så hängde jag hemma hos Riikka och vi kollade på den nya Wallander filmen. Det är så skönt att komma bort till någon kompis så där, även fast det bara är för att kolla på film.

Idag har vi varit hemma hos familjen Dove... Körner, Thomas och Kalle har kommit från Bollnäs för att fira midsommar i götet dom med. Issa och Mille fick presenter så klart =)
Världens godaste mat bjöds det på och alla blev supermätta så vi orkade knappt röra på oss sen...
Jag och Johan kände oss trötta efter veckan så vi åkte hem redan vid nio snåret. Vi vill vara pigga imorgon med när prinssesan fyller år. Då ska det upp och sjungas i ottan =)




Gårdagen

Vi bestämde oss för att följa med pappa ut på hans jobb på Smarholmen igår... Jätte fint där ute, men lite för blåsigt igår.
Issa sprang runt och spelade lite fotboll, kände på vattnet, spelade spel och byggde med klossar. Mille han charmade alla i vanlig ordning...

På eftermiddagen kom Daniel hem till oss och vi började tapetsera. Men herregud vilken tid det tar med mönsterpassning och alla vinklar och lister man har i ett kök! Vi har hunnit lite längre än halvvägs och jag ska sticka ner och köpa fler rullar nu (det räckte så klart inte) och sen kommer Daniel någon gång efter åtta. Förhoppningsvis så är vi färdiga strax efter lunch, för då hade jag tänkt att blåsa av framsidan med en högtryckstvätt.
Ja ni ser, det är mycket att dona så här innan midsommarafton =)


Bilder


Johan läser...


Dags att doppa huvudet... mmm, vatten tänker Mille...


... och försöker med all sin kraft sträcka sig lite så att han kan plaska med händerna




Dopbarnet, mamma, pappa, gudmor Anna-Maria


Bästa vännerna och deras barn


Familjen Wikman (morbror och morfar längst bak)


Och lite senare blev det lite fest hos Åsa... Glömde tyvärr bort att ta kort så hem kom jag med 2 ynkliga foton. Så tjejer, var det någon annan som lyckades med fler kort så skicka gärna =)




Varför lät jag morfar knäppa kort med sin kamera?

Ringde nyss pappa/morfar och frågade om han kunde överföra dopbilderna...

"Hej, kan du överföra bilderna?"
"Ja, det kan jag väl... Hur gör jag det då?"
(Just ja, min pappa är ju den mest otekniska på denna jord)
" Men skicka dom över msn bara... alltså du loggar in, öppnar en konversationsruta och drar över bilderna bara"
"aaaa, det var så länge sen jag gjorde det här jag så jag kommer inte ihåg hur man gör och  jag vet inte om jag kan lägga över dom på den bärbara" 
"Klart att du kan lägga över dom på den bärbara"
"Ja, jag ska bara försöka hitta sladden... ringer om ett tag"


Varför lät jag morfar ta kort med sin kamera? =)

Bilder från bilfärden


Vi hade ju som sagt en lite lyxigare bil nu när vi åkte upp. Och det var inte bara vi vuxna som tyckte om det betydligare större utrymmet och bekvämligheterna inte... Nej med inbyggda tvapparater och dvd:er, jämfört med bärbar dvd som vi brukar ha med oss annars, så blir resan väldigt mycket häfigare för de små med.



Issa gör tummen upp medans hon kollar på film...


Mille blir lite avis och hoppar till Issas plats så fort vi stannat till för matpaus på McDonalds =)

Fortfarande öroninflammation

Milles öron har fortsatt att rinna även fast sista kuren var för en vecka sen. Vi fick en bokad tid på akuten och det visade sig att inflammationen var kvar. Han har haft lite mer "elaka" bakterier och kåvepeninet har inte bitit på dom så nu har vi fått ett starkare pencillin som förhoppningsvis ska göra prinsen frisk.

Jasmin, William och Felicia kom på besök idag och vi tog oss  till 421 för Jasmin ville shoppa upp lite av sina skattepengar =) Även jag hittade lite, bla skor till Issa för ynka 49 kronor på rean och ett linne för samma summa till mig själv. Jag älskar rea!!
Medans Johan och Mille sen åkte på akuten så planterade jag blommor och Issa lekte med tjejerna på gatan. Hon avgudar verkligen granntjejen här och hann knappt äta någon middag för hon skulle ut och leka med sin kompis.
Vi hann även med att gå och köpa fina tapeter till köket. Tänkte att jag skulle börja sätta upp de redan ikväll men som den nybörjare på tapetsering som jag är så fegade jag ur och ringde Daniel istället som kommer och hjälper mig på Onsdag =).

Jag lovade ju mig själv att inte glömma att packa ner filmkameran innan vi skulle åka upp till Bollnäs... Och självklart gjorde jag ju inte det. Problemet var bara att vi glömde bort att filma... Ja, ja vi har massa kort snart iallafall =)

Helgen förbi

Ja helgen har gått jätte fort.... Dopet igår var jätte fint och en av låtarna vi sjöng älskar jag, "du vet väl om att du är värdefull".  Johan läste en del av inledningsbönen så att det blev lite extra personligt. Det var bäst att inte kolla på mormor/gammelmormor som är lika blödig som jag är för då hade jag nog mest bara gråtit =).  Efteråt åkte vi och hade mottagningen på prästnäset.
Isabelle har även hon fått presenter denna helg som kläder, prinsesskrokar och läkarkit. Så nu går hon omkring och ska lyssna på hjärtat hela tiden.

I gårkväll så samlades vi i "gamla gänget" hemma hos Åsa och hade tjejfest med sminkparty. Det var verkligen en lyckad kväll som slutade med utgång... Synd att vi, eller snarare jag, inte bor närmare mina bästa tjejer!


Tyvärr så har jag inga kort från dopet än, morfar har dom på sin kamera och ska skicka över dom så fort som möjligt.

Bollnäs

Vi kom fram redan vid 22 tiden igår och resan gick bra... Vi har en lyxbil (stadsjeep) under denna resa med inbyggd tv och dvd med hörlurar och hela kittet. LYXIGT!!!

Idag har vi varit på stan med Åsa och sen hem till mormor för middag och sist men inte minst träffat prästen och gått igenom dopet... Nu ikväll sitter vi här hos pappa och ska äta goda mackor, kanske ta oss ett glas vin och längta till morgondagen.

Väntan...

Nu har jag lämnat Issa på dagis. Jag sa åt henne att busa lite extra eftersom det var sista dagen =). Jag sitter bara och väntar på att få åka... Tänk vad tiden går sakta när man bara väntar och väntar.

Om 8 dagar fyller Issa 3 år. Kan tänka mig att det blir till att fira henne lite nu i Bollnäs med eftersom inte de kan vara här när den riktiga dagen är. Tänk vad stor hon är nu... helt ofattbart!! Och inte vart hon mindre när Mille kom till världen heller =)

Ska uppdatera så mycket som möjligt under helgen, tiden är knapp där uppe men något inlägg ska nog hinnas med...


Tyst i huset...

Barnen sover sen klockan sju, Johan är på fotboll (Sverige-Malta) och jag sitter här och vet inte riktigt vad jag ska göra...  vika tvätt, äta något gott, påbörja en bok, ta fram mina IHM böcker, dammsuga nedervåningen, sätta på diskmaskinen. Ja listan kan göras lång, men jag tror att jag bara hoppar in i duschen och sen kyper ner i sängen och kollar på lite tv =)

Prästen ringde idag med... Han verkar vara en trevlig och lugn prick (en av de yngre enligt Rolf) och vi ska träffa honom på Fredag för att gå igenom dopet lite. Det kommer bli ett litet och mysigt dop. Bara de närmsta i släkten, förutom Åsa och hennes familj då, men hon är som en syster så det räknas som släkt =)
Måste komma ihåg att ta med filmkameran, måste komma ihåg att ta med filmkameran, måste komma ihåg att ta med filmkameran... måste komma ihåg att läsa dett imorgon!

Godnatt!


Påminnelse till mig själv

Att när Mille är 15 år, ska jag tänka tillbaka och komma ihåg att jag tyckte han var URGULLIG när han låg och sov och lade små pruttar =)






Godmorgon!

Åhh jag är såååå pigg idag!!! Fick sova ända till halv åtta, Johan ändrade tid så han börjar inte förrän tio.
Jag har även kommit ikapp med mina sysslor så idag är det bara att sticka och handla det sista till Mille (finskjorta och byxor) och sen packa till mig och barnen.  Men tack ändå Riikka för att du ställer upp... Lovar att svälja stoltheten över att jag ska fixa allt själv och ringa dig nästa gång det behövs =)

Idag är det näst sista dagen för Issa på dagis, sen ska hon vara hemma hela sommaren med oss!!! Ska köpa något som hon kan bjuda på imorgon tänkte jag...


 


Mille 6 månader!!

Grattis min lilla prins... Idag är du hela ett halvt år!!!


Dagen har gått i ett... Inget intressant, fortfarande samma stress över att hinna med allt innan Torsdag. Fick dåligt samvete över att barnen behövde sitta inne medans jag höll på med "vuxensaker" så jag packade snabbt ihop oss innan lunch och gick till lekparken. På vägen hem så fick jag ett sms av 3 där det stod att jag ej betalt min faktura. Förvånad och nervös gick jag in på internetbanken plus att jag ringde kundtjänsten och kollade. Som jag trodde så var den betald och klar. Ringde sen 3 ( ca 6 ggr) då samtalen bröts hela tiden, behöver nog inte säga att mitt tålamod redan där inte var på topp. Möttes tillslut av en arrogant tjej med dryg stockholmska som inte alls fattade min förvåning över att de inte fått in pengarna  " aassåå, va ee dee du inte fattar egentligen?! Vi har inte fått in dina pengar!! "
Där brast både mitt tålamod och mitt humör. Sade både det ena och det andra till henne och slängde sen på luren. Ringde tillbaka till banken som snällt gav mig idnummer på betalningen. Åter i 3:s kö fick jag sen prata med en trevlig pojk som skickade ärendet vidare och återkom 3 timmar senare med ett ursäktande och förklarade att de hittat pengarna och att det var deras system som det hade varit fel på... Haha där fick du din lilla dryga stockholmare =)

Fick sen cykla ner på jobbmöte och sen skynda mig hem igen för mormor satt barnvakt medans och hon behövde vara hemma en viss tid. Har dessutom bytt ca. 16 blöjor idag... Antibiotikan gör sitt på Milles mage kan jag säga. Han har inte ont iallafall. Och ikväll var sista kuren.

Nu är det sängen för mig som gäller... Ja jag vet, klockan är bara åtta. Men jag tror inte att min kropp mår speciellt bra nu med tanke på att jag har hållt på att svimma 2 gånger, har muskelknutar fulla ryggen av bärandet av barn, djävulens humör från stressen och glömt bort att äta något förutom de 2 knäckebröden imorse, thèkoppen på mötet och den klubba jag sitter och slickar på nu så tror jag att sömn är den bästa medicinen.

GODNATT!!!


PS. Jag kan lova er att jag är på betydligt bättre och positivare humör imorgon =)




Tillfällig stress...

Återkommer när jag har tid över =)

Mille ligger i sitt egna rum...

För första gången ligger nu Mille i sitt alldeles egna rum. Allt är som vanligt, det vill säga att han sover lika bra som vanligt (peppar, peppar)... förutom att jag funderar på att ta in honom till mig när jag ska lägga mig ;)
Mille har nog alltid varit redo för detta tillfälle... det är bara mamma som måste växa in i det nu =)

Annars så har jag gjort 2 av sakerna som ska göras innan vi åker till Bollnäs och har dop... Nu är det bara 998 saker kvar!

Skit dag!

Idag är en sån dag jag bara vill krypa under täcket.... Jag har TUSEN saker som skulle behöva fixas här innan dopet. Jag känner mig otillräcklig och stressen sköljer över mig med en puls på 190.
Johan är borta varenda dag/kväll denna vecka och kan inte hjälpa till med mycket så just nu.
GAAHHH!!! Jag tror jag struntar i allt snart och packar våra väskor upp till Bollnäs med bara ett par strumpor!

Just det, SKIT DAG!!

Sår på lilla knät...

Issa började helt plötsligt klämma fram några krokodiltårar medan jag stod och värmde lite mat...
" mamma, jag har ont!"
" Har du ont? Vart då?
säger jag och kollar lite förvånat på henne.
" Här" säger hon och pekar på knät. "Du måste tvätta det med papper och vatten."
" Men det där såret fick du ju igår... Du har ju inte haft ont på hela dagen"
Issa kollar på mig och försöker klämma ut några extra krokodiltårar...
" Men då måste du nästan gå upp och lägga dig och vila lite då om du har så ont"
" Ja kom, följ med mig upp"  säger Issa.
Vi gick upp för trappen och hon lade sig på vår säng i 5 sekunder... tills hon hade glömt bort allt om det lilla, lilla skrapsåret som gjorde så "HIMLA" ont tidigare.

Liseberg

Vi mötte upp farmor Mariella utanför Liseberg klockan halv elva idag... JC Decaux hade öppet två timmar bara för sina kunder idag och utdelning på lite goodiebags med smått och gott, även utdelning på årskort. Inga köer till karusellerna på hela två timmar!! Himmelriket! =) Vi stannade självklart sen när de sedan öppnade för resten av allmänheten.
Issa är ju så stor nu så hon får åka massor... Vi började med Flumride och den var en stor hit för lilla prinesssan. Fick åka den både en och typ sex gånger till sen =) Hon visade stolt upp sitt åkband varje gång vi åkte något.
Jag och Johan fick också chans att åka de större attraktionerna som Balder, Kanonen och den nya Hanghai...

Vi har haft en perfekt Söndag....













(Kolla Issas blandade känslor som visas i detta ansiktsuttryck när vi åker ner för högsta backen på Flumride)



Kalas

Vi har nyss kommit hem efter att ha varit hos grannarna på kalas. Jätte trevligt och de är verkligen härliga allihopa här på gatan...
Issa var lite blyg i början men det släppte ganska fort och sen har hon lekt med grannbarnen hela kvällen. Jag blev varm i hela kroppen när jag gick hem med Mille och såg henne springa omkring uppe på stora stenen med de andra. Man kan nog inte ha det bättre än så här med barn längs hela gatan.

Mille han har verkligen börjat försöka ställa sig på alla fyra nu. Men än så länge så kommer bara benen halvvägs upp och rumpan rakt upp i luften =)

Imorgon vankas det Liseberg... Jiippiiee!!

Resultatet av att ha för många bollar i luften samtidigt...

Jag har stått och förberett lite för middagen ikväll. Mille blev hungrig och jag ställde mig och tvättade händerna, skulle sen gå och smörja dom... Tog flaskan och sprutade ut lagom mängd kräm och började gnida in händerna. Det konstiga var att den luktade så konstigt och blev väldigt kletig. Började fundera och kom på att det var hårgelè som jag hade smort in mina händer med =) 

Köpte en ny barnmatsvariant från Nestlè som är ångkokt... super tycker jag eftersom näringen håller sig kvar mer i maten. Mille älskade den vi provade, sjötunga med potatismos och morötter. Har tyvärr inte hittat så många olika maträtter än...



Vila och gosa, vad är det?

När jag såg att Mille var på väg att vakna efter vilan så la jag mig brevid honom (han låg i soffan) för att jag tyckte att han kunde gosa lite när han var nyvaken... Han vaknade, kollade på mig, kollade runt i rummet, fick syn på tvdosan och satte sig upp för att leka. Allt gick på 5 sekunder.... Gosa, vem har tid med det? =)


Ikea med Jasmin

Jasmin kom på besök i morse. Vi satt och drack lite the och pratade medans vi väntade på att Mille skulle vakna...  Sen drog vi oss till Ikea. Inhandlades inte så mycket, utan mer lite praktiksa saker som tex. lådor till Milles leksaker, påslakan till barnen och lite vaser och blommor. Vi bestämde att vi ska ta oss en tripp till Ullared i Augusti med och shoppa. Jasmin och jag var där när jag var höggravid med Mille och då handlade jag bara för ca.1600 kr men fick med mig hela Ullared kändes det som. Och då är det billigt =)

Ikväll har Isabelles himmelsäng även satts upp... Har tjatat på Johan i 5 månader att han ska sätta upp den. Han har bara mumlat att "ja jag måste bara ringa och kolla med Daniel om det räcker med den och den pluggen i de här taken". Jag har då målat upp en bild av att vi måste låna en borr och greja, tills jag då ikväll ser Johan skruva i en plugg, skruv och sen var det klart. Allt gick på två minuter och där står jag och bara gapar och inte riktigt fattar varför han har väntat 5 månader på detta?! Han bara skrattade och fattade nog inte heller riktigt varför det inte har blivit gjort...
Men som jag säger till grannarna när de berättar och visar alla väggar de har slagit ut och satt dit "Ja min karl är ju inte så händig va" =)
Men han är den bästa ohändigaste karl man kan få tag på.

Utvilad

ÅHH vilken skön natt.... Mille har varit som vanligt och sovit hela natten utan några problem. Han har nog haft ont ett bra tag för han har strulat till och från i 2 veckor. Men inatt fick vi sova som vanligt och vi är utvilade och glada =)
Mille blev överlycklig redan efter första kuren och kunde knappt sitta still och bara skrattade här igår kväll, det var underbart att se!!
Och medicinen  var inga problem denna gång heller att ge.... han får kväljningar av västkustgryta men suger i sig kåvepenin (som smakar något av det värsta man kan tänka sig) utan några som helst miner. Han är rolig han =)

Nu är det bara 8 dagara kvar till vi åker upp till Bollnäs för dop. Vi har även planerat in en tjejkväll hemma hos Åsa på Lördagkväll som jag längtar efter. Wiihhooo...


Öroninflammation igen...

Det har inte varit magen som har spökat för lilla Mille... I eftermiddags så började det forsa ut var från höger öra. Vi blev beordrade att åka in till barnakuten redan ikväll eftersom trumhinnan var sprucken och då är det en öppen kanal. Det gick snabbt och smidigt... 1 timme ungefär allt som allt. Så nu är det ännu en pencillinkur som väntar den unge herren. Inte konstigt att han skrek som han gjorde inatt stackaren! Grannen i huset snett mittemot hade till och med hört honom.
Isabelle var den perfekta storasystern och höll Mille i handen och skötte om honom. Hon är bara för goooooo =)

Ikväll blir det tidigt (hoppas jag)... Allt som allt så har jag fått 6 timmars sömn dessa två nätter. Och jag ber till gudarna att Milles öron kommer kännas bättre redan efter första dosen. För vi har båda sömn att ta igen.




Kaotisk natt...

Mille har haft en otroligt jobbig natt... Han har skrikit och gråtit på ett sätt som jag aldrig har hört honom gjort förut. Han vaknade vid elva  och höll sen på till 4 på morgonen. Jag och Johan turades om att gå omkring, vagga, försöka lägga ner honom mm. Sen somnade han tillsut i min famn.
Jag tror att han hade ont i magen då vi har börjat byta ut ersättningen mot välling på kvällen och hans mage reagerade ganska hårt på det verkade det som. Han gjorde sen i morse ett stort nummer 2...
Issa har som tur är inte hört ett knyst och sovit gott hela natten, men vi andra är jätte trötta.
Mille sover redan middag för andra gången idag och jag har hållit mig vaken med disktrasan, dammsugaren, moppen och tvätten. Nu är det iallafall skinande rent här hemma.

VARMT!

Det går knappt att sitta ute om man inte ligger nere vid någon sjö eller hav så att man kan svalka sig... Vi har tillbringat dagen hos Malin i skuggan i gräsmattan medans ungarna har plaskat i poolen. Barnen hittade en liten stig mellan granngårdarna där borta som blev lite som en lite grotta för dom. Fantasin har varit på högvarv då de både har hittat ett och annat spöke, troll mm där inne... =)

Kvällen har jag tillbringat med en 2 timmarspromenad med Riikka. Hade hoppats att barnen skulle sova när jag kom hem, men icke. Issa sov sen middag och Mille har lite ont i magen så han ligger och gnyr i sömnen stackaren.
Det är så varmt på övervåningen så att man inte kan sova. Igår kväll fick jag ta med mig Mille ner på soffan, öppnade altandörren så att lite frisk luft kom in och sen somnade vi gott båda två. Han blir så otroligt varm när han sover. Kudden och han är genomblöta varje kväll nu när det är så varmt...

RSS 2.0