Fin helg!

I Fredags sov barnen hos sin farmor vilken innebär att jag och Johan hade en myskväll. Film, tacos och chips. Riikka var även här och mös med oss. Men jag var trött efter veckan och somnade tidigt. Fast det gör inget, bara tanken på att få ligga kvar i sängen på morgonen och sappa lite på tv:n är guld värt! Jag vaknade inte förrän halv nio och var så utvilad som man bara kan vara. Självklart tog vi oss en frukost på stan på vårt gamla vanliga ställe. Personalen var lite besvikna att inte barnen var med medans vi njöt av att kunna dricka kaffe/thè utan att springa efter nyfikna små troll =).
Vi hämtade upp barnen på Världskulturmuseet där de var slipade på sina kulturella sidor. Hur skönt det än är att få vara barnfri någon gång ibland så är det alltid skönare att få hem dom sen!
Till kvällen svirade jag om från mina myskläder till lite anständigare kläder och träffade upp lite vänner hemma hos Riikka där vi drack hemmagjorda mojitos och skvallrade ikapp.

Idag har vi varit på Ikea för att inhanda sängbord och fina lampor till. Johan var duktig och monterade ihop allt medans jag städade. Tålamod är inte min starka sida så det detta med skruvar, mejslar, hammare, spikar få min kära fästman stå för. Och det blev fint!





Och vår alldeles egna Byggare Bob hjälper pappa att montera.



Framåt eftermiddagen har jag börjat känna mig lite hängig och krasslig men jag hoppas att allt är bortfluget när väckarklockan ringer fem imorgon bitti.


Mer gnäll och gråt än vanligt

Barnen har testat vårt tålamod rätt bra idag... De var väldigt trötta efter dagis båda två och fick sådana härliga utbrott för minsta lilla. Allt från att Issa inte kunde gå hem till en kompis och leka till att hon måste tvätta händerna.
Mille fick jag bära under hela matlagningen. Man får se det positiva i allt... Det positiva i denna situation är att jag har blivit proffs att skala potatis med en hand och samtidigt bära en 1 åring med den andra handen/armen.
De sken sen upp mer och blev glada efter badningen men fick fortfarande gå och lägga sig tidigt.
Johan läste saga för Issa och Mille (läs Mille lekte mer med boken än lyssnade) och när Johan sen gick och la Mille så ropade Issa upp mig. Jag skulle sjunga morfars favorit, Trollmors vaggvisa. Sen ville hon somna med sin utklädningshatt på... Det fick hon och när vi gick in för att knäppa av lampa för ett tag sen så såg hon ut så här =)







Bilder



Gör egen pizza...


... medans Mille äter något konstigt.


Mille är less på att vänta på oss när det är dags att gå ut så  han underhåller sig lite framför tvättmaskinen.


De bästa vi har!


Söndag - Sysslornas dag + Brudklänning beställd

I Fredags var jag och provade brudklänning igen. Jag hittade en som satt jättefint men den kostade alldeles för mycket. Så ikväll slog jag till på den första klänningen jag såg som jag avgudade. Den här.... Beställd och klar =). Nu får vi bara hoppas på att jag har mätt rätt och allt.

Riikka ville ha Isabelle en heldag för sig själv och mysa lite. Så igår var de iväg och åkte skridskor. Issa berättade glatt att hon hade fått massa kakor med och var så klart överlycklig över detta =). De hade haft en fin dag och tjejen var trött när hon kom hem på kvällen sen.

Johan fick en sovmorgon idag. Självklart vaknade Mille redan klockan sex så vi var uppe och plockade lite och förberedde sedan en underbar frukost till oss alla lagom till de andra hade vaknat.
Mille var så rolig medans vi sedan gick och dammade av huset. Jag gick och nynnade på en låt. Han gick efter mig hack i häl och härmade mig med låten. Och han lyckades perfekt. Jag hörde precis att det var samma låt som jag sjöng... Vår lilla musikaliska prins som även dansar jämt och ständigt. Igår när vi var på stan en sväng så charmade han alla inne på VeroModa. Mille ställde sig i mitten av affären och började visa upp sina danssteg. Jag fick tillslut med honom till utgången, men precis när vi skulle passera kassan springer han iväg till samma ställe och börjar dansa igen. Och han njöt för fulla muggar av all uppmärksamhet han fick =).

Eftermiddagen har annars tillbringats med dammsugaren och storhandling på Ica Maxi. Skönt att ha det gjort!

Räkna med Babar

Jag har börjat jobba lite tidigare på morgonen nu för att därmed sluta tidigare och hinna hem och se familjen lite om kvällarna. Morgonpigg som jag är gör det absolut ingenting, men jag måste erkänna att till och med jag har haft det lite jobbigt att gå upp nu när det är så mörkt.
Idag mötte familjen upp mig på Frölunda Torg för att strosa omkring i affärer lite. Det är lite skönt att göra en liten avstickare så i vardagen än att bara åka hem och stressa med mat och allt annat.

Inskolningen har fortsatt gått bra. Idag sov Mille där för första gången och han hade somnat fort. De hade även varit ute och lekt en stund och då hade han bland annat hunnit att utforskat buskarna och sprungit omkring och lekt själv och med andra barn. Men självklart med fröken i sikte =).
Mille har blivit otroligt pappig nu. Johan kan inte mer än att lämna rummet förrän han springer efter gråtandes. Lite skönt måste jag säga samtidigt som det känns lite konstigt och tråkigt att inte jag är lika populär längre ;).

Vi, Isabelle och jag har precis haft en mysig stund framför nattsagan. Ikväll blev det "Räkna med Babar". Jag är helt torr i munnen efter allt räknande. Inte nog med att hon ska räkna allt som ska räknas utan sen ska allt räknas om och lägga till allt som finns med i bilderna .... Och sen efter det ska vi räkna om allt IGEN fast på engelska =). Hon börjar få ett ganska hyfsat engelsk ordförråd nu.


Imorgon efter jobbet ska jag möta upp mamma på stan för lite provande av bröllopsklänning igen. Sen följer hon med mig hem för att ha Fredagsmys med oss.






Tisdag

Inskolningen har gått bättre denna vecka. Johan har lämnat honom själv och Mille har bara varit lite ledsen i början för att sedan övergå till glad ganska snabbt igen. Fast han låter inte sin fröken gå många steg bort från honom. Inte ville han heller sitta själv medans lunchen serveras, utan ska sitta i knä på fröken och äta. Men som sagt, det går iallafall bättre än förra veckan och om några veckor kommer nog allt vara precis som det ska.



Det var skönt att komma tillbaka till jobbet igår efter förra veckans inskolning. Jag trivs så bra och lär mig nya saker hela tiden. Nu ska jag bara ta tag i pluggandet till tentan som kommer i februari med. Men det är lätt att hitta andra mycket roligare saker att göra när kvällen infaller =).



Mille har börjat göra roliga saker med tungan. Han hade en period när han var runt halvåret då han gjorde likadant. Utsträckt tunga så fort han ska prata eller låta. Ser himla roligt ut...
En annan sak som är rolig, är att han ibland tänker lite upp och ner eller vad man ska kalla det. När jag eller Johan vinkar hejdå och går NER för trappan så tror han att han kan gå efter oss, fast UPP för trappan.
Trappa som trappa antar jag =).





Inte vilken helg som helst

Igår var det den stora dagen då jag provade brudklänning för första gången i hela mitt liv. Jag tog med mig Riikka som stöd i det hela =). Det kändes så overkligt när vi kom in i butiken... Efter att ha tagit några intressanta klänningar gick vi in i omklädningsrummet. Där var det underkjol som skulle på och en av butiksbiträdena var med oss hela tiden för att hjälpa mig av och på med alla klänningar. Det blev en del ok, nej, nja och sen den sista som åkte på var perfekt. Fast bara modellen, detaljerna på klänningen var jag inte supernöjd med, så nästa helg blir det till att kika lite igen.
Efteråt blev det lunch och ett glas vin. Vi blev sittandes i några timmar och bara pratade innan vi begav oss hem till mig för ombyte och snabbmys med barnen, sedan vidare hem till Riikka för lite vinkväll.

Inskolningen i Fredags gick bättre för Mille. Jag lämnade honom 20 minuter själv med fröken de första jag gjorde. Han grät men slutade efter ett tag när fröken distraherade med lite rutshkanor och leksaker. Denna vecka är det Johans tur att vara med honom under inskolningen medans jag går tillbaka till jobbet.

Noah har varit på besök här hela dagen. Isabelle och han har lekt järnet och hennes rum såg ut som tredje världskriget =). Mille tycker också det är roligt när de andra håller på och springa omkring och leka. Han försöker hinna ikapp och skrattar glatt när det springer mot honom.

Barnen ligger nerbäddade sen ett tag tillbaka. Issa med två gosedjur, två snuttefiltar och en porslinshund bredvid sig i sängen =). Jag och Johan ska titta på film och äta lite gott.

Det går väl sådär...

Med inskolningen för Mille. Han vet mycket väl vad som händer, förmodligen för att han varit med och lämnat Issa på dagis i 1 års tid nu. Han bara gråter och gråter, även fast jag är där. Fröknarna har försökt med lek, fruktstund, sång mm men lika ledsen kille vad man än gör. Imorgon ska jag iallafall lämna dagiset 30 minuter så det är bara att hoppas att det blir bättre när han inte ser mig.

Idag efter inskolningen så åkte jag och Mille till skolan för att möta upp min exgrupp för lite planering. Det kommer nog gå galant detta även fast jag har heltidsjobb under hela denna sista termin (peppar,peppar ta i träd =)). Nu ska jag bara försöka få tid till att plugga inför tentan vi har om några veckor.

Kvällen igår och idag har tillbringats med jobb som jag har tagit med mig hem nu när jag har inskolning. Mycket, mycket att göra nu för tiden och ögonen går snart i kors. Men jag ska bara göra liiiiteee till innan jag tar kvällen.


Idag börjar inskolningen

Idag är den stora dagen då Mille ska börja på dagis. Tyvärr är han fortfarande sjuk så det blir mest bara att kolla runt i lokalerna (som vi redan känner till utan och innan) när Johan lämnar av Issa. Och imorgon när det hela börjar på allvar så får vi hoppas att han mår bättre. Jag och Johan delar på inskoningen rakt av, som vi alltid gör med allt (föräldrarledighet mm) så att båda får vara med om de stora sakerna i våra barns liv lika mycket.

Natten har varit sisådär... Mille blir aldrig rolig på natten när han är sjuk. Ligger och vrider och vänder sig, gnäller och verkar mest bara känna sig obekväm. Det är jätte synd om honom. Johan fick ta över vid halv tre inatt så båda har väl fått cirka 3 timmars sömn var. Det är inte pigga föräldrar som kliver upp idag. Inte Mille för den delen heller... Issa som skulle kunna sova igenom en jordbävning är nog den som kommer stå för energin idag =).



Lokal bokad

Ännu ett steg närmare till att bli man och fru... Lokalen är bokad!
Sen hamnade vi i en liten bröllopsplaneringsrush och har kollat på meny, porslin, gjort en att-göra-lista, beställt inbjudningskort mm. Nästa helg ska jag ta och bege mig ut på stan för att prova bröllopsklänning. Jag vet vad jag vill ha och ska beställa den men vill gärna prova någon liknande för att se om jag passar i den.


Skrutten dålig

Mille och Isabelle sov över hos deras moster med familj igår då jag och Johan var bortbjudna på födelsedagsfest. Det var jätte roligt, framförallt att jag och Johan fick göra något tillsammans utan barnen och att festen var jätte lyckad!
Tyvärr så ringde Malin imorse och berättade att Mille inte sovit på hela natten, hade feber, var jätte hängig och ville inte alls äta. Vi klädde på oss och hämtade barnen. Han var så ynklig stackaren när vi kom. Sa inte mycket och orkade inte göra så mycket annat än att bara ligga i famnen. Väl hemma så har han fått i sig mycket vätska och orkat med att gömma sig under filten för att leka tittut, inte så mycket mer... Han ligger och sover nu och vi hoppas att han snart tillfrisknar då vi ska börja med inskolningen i veckan.


Till något roligare: Som det ser ut så har vi hittat vår festlokal till bröllopet! Vi kommer undan med ynka 1500 kr och då får vi den hela helgen... Jag återkommer senare ikväll efter att vi har varit och kollat på den


Fredag

Dagarna på jobbet går så fort, man är helt inne i det man gör plus massa ny information. När jag går hem halv fem så känns det nästan som jag bara varit där halvdag, och det är väl bra =).
När jag kommer hem så hör jag Isabelle skrika från ovanvåningen medans jag fortfarande klär av mig ytterkläderna: "Mamma är hemma!! HEJ MAMMA!!"
När jag går upp för trappan står Mille och hänger på grinden för att försöka se en glimat av mig och låter som en uppspelt hund. Barnen är på strålande humör och glada över att få berätta vad de har varit med om under dagen och jag bara njuter för det finns inget underbarare sätt att komma hem till!

Idag är det första dagen jag ska sköta mig själv på jobbet, håll tummarna =).
Ikväll blir det filmkväll här hemma. Med massa underbara vänner...

Trettondagsafton

Och ledig mitt veckan... Inte nog med det så har det snöat och blivit alldeles vitt här på västkusten. Lite för kalla vindar men vi tog oss ut en sväng och åkte pulka. Sedan hem för att fixa lite i hallen och en ny "dörrmatta" så att man kan gå in utan att snön smälter och det blir alldeles vått i hela hallen, tvätta lite medans barnen åt lunch för att sen få lite varm choklad.
Rena lyxen att få vara ledig så här mitt i veckan och kunna greja och fixa och umgås med barnen.

Jag jobbade halvdag igår (dagen innan röddaglyx) så jag hann båda med att ta en sväng om skolan och sedan kom Nina och hennes lilla bebis Emilia som är 4 månader gammal förbi på en fika.
Isabelle hade sin första dag på dagis och hon hade haft det jättebra. Det var nog roligt att få träffa alla kompisar igen. Med sig hem hade hon en teckning till Mille. Det var en sträckgubbe som föreställde Mille och i luften flög massa ballonger. Superfin!!
Till kvällen ville hon kolla på Nicke Nyfikens jul. Det var där, innan filmen började, som det visades en jordglob på tv:n och som hon sa det helt lyckade meningen: "Varför är det en bollkarta på tv:n?" Det är bara helt underbart vilka ord som kommer ur barns mun ibland. Och det är ju helt rätt med!

Mille springer bara omring här hemma och är lycklig hela dagarna. Tjuter ut glädjeskrik och är bara allmänt glad. Härligt att se då han varit förkyld ett bra tag och inte varit gnälligare än vanligt under jul och nyår. Men nu är vår glada kille tillbaka. Hans hår har växt ganska mycket och han är så söt där när han tittar fram under sin lugg. Och när han är nyvaken och hans läppar är lite uppsvällda och större än vanligt (han har ärvt mina fylliga läppar) är han bara så fin och go så att man bara vill pussa ihjäl honom. Johan och någon annan (kommer inte ihåg vem) tycker att han är lik Nicke Nyfiken =).

Första dagen gjord

Nu har jag hunnit vara hemma några timmar efter jobbet. Det var första dagen idag. Möttes av en jättefin orkidee på mitt kontor som välkomstpresent. Huvudet är full av information som det alltid brukar vara när man kommer till ett nytt ställe men det kommer nog inte ta lång tid innan man har rutinerna inne.
Jag har verkligen dragit vinstlotten denna gång!!

 Imorgon väntar dagis för Issa efter julledighet och på Torsdag börjar även Johan jobba. Inskolning för Mille börjar inte förrän nästa vecka så det blir lite att pussla ihop denna vecka. Barnen kommer inte bara att ha samma dagis utan även vara på samma avdelning. Ska bli intressant att se hur de kommer vara mot varandra och om de kommer att umgås mycket i dagismiljö.

Ikväll till godnattsaga valde Isabelle en ny bok som hon fick i julklapp. Problemet var bara att den var på tyska (från släktingarna i Tyskland) och jag fattar inte ett dyft. Några ord kan man snappa upp men jag fattade iallafall att den handlade om Vivaldi och de fyra årstiderna. Så med min dåliga fantasi så började jag hitta på en saga men hjälp av bilderna. Isabelle tyckte lyckligtvis att den var bra och nöjde sig så. Boken hade även en skiva med hans musik. Så hon avslutade sin kväll liggandes i sängen, lyssnande på klassisk musik =).

 


Julen utrensad

Igår passade vi på att rensa ut julen. Fast det var inte meningen att vi skulle göra det denna helg, men vi tog tillfälle i akt då vårt busfrö vid namn Mille lyckades välta hela granen!
Isabelle tyckte det var lite tråkigt och stoppa ner tomten i lådan och berättade hur mycket hon tyckte om honom samtidigt som hon kollade ut genom fönstret och såg små snöflingor falla ner. "Titta vad mycket det snöar. Fast det är lite snö. I Bollnäs är det mycket snö. Nu är det jätte många timmar kvar till nästa Julafton."

Vi var även händiga och förnyade Isabelles rum med omöblering och nya vägghyllor. Resultatet blev jättebra och nu får hon även plats med alla nya julklappar =).

Kvällen tillbringades med Yohanna som kom till oss och sen en sväng på stan.

Efter frukost och lunchbestyren idag så tog vi oss en långpromenad i kylan. Uppfriskande och härligt... Dock inte lika härligt för Issa som började gråta efter halva vägen och höll sedan på tills vi kom in genom dörren hemma.

Helgen har gått fort och imorgon vankas det jobb. Litte pirrigt då det är första dagen men jag längtar och tror att detta kommer gå galant.

Gott nytt år!

Jag och Johan började dagen med en sovmorgon. Behövligt då jag inte somnade förrän klockan 4 natten innan. Har aldrig hänt innan då jag är otroligt kvällstrött. Men fullmånar kanske kan påverka oss människor iallafall...
Sedan blev det frukost på stan och lite byxshopping (Både jag och Johan hittade två par byxor var), inhandling av nyårsmat och sedan åka och hämta barnen.


Vi hade en supermysig nyårsafton igår. Bara Jag, Johan, Mille, Isabelle och Mariella. Vi orkade inte med några andra aktiviteter och passade på att fira helt själva. God mat (oxfilè med ungagratinerad potatis med fetasost, honung, olivolja mm). Vi vuxna var sedan proppmätta medans barnen självklart orkade efterrätt. Sedan blev det lite julklappsutdelning igen. Julklappar som Riikka kom med dagen innan och lite mer julklappar från Tyskland som Mariella fick ta med sig från Tyskland där hon firade Julafton.
Issa och Mille var vaken senare än vanligt men orkade såklart inte till tolvslaget. Och vi kände inte att det var någon vits att väcka dom heller. De sov egenom alla raketer och smällare och vaknade imorse klockan åtta respektive halv 10.
Vi vuxna åt lite snacks och inväntade fyrverkerierna. Det blev en väldigt vacker syn från oss då vi har bra vy mot områdena vid havet och som tog detta på största allvar.
Det här är en tradition som kommer hålla i sig tror jag!

 

2010 kommer bli ett bra år tror jag:

* Nytt jobb
* Studierna blir färdiga
* Bröllop
* Ännu ett år av att se våra underbara barn bli större och utvecklas till fina individer
* Tillskott i släkten
* Äventyrliga resor


Gott nytt år kära vänner och familj!!!

 


RSS 2.0