Bilder


Isabelle tittar på handbollsmatch. Svårt att se vem pappa hejjar på med tanke på mössan ;)


Så här fin var Mille vid frukostbordet ihelgen...


Isabelles fina teckning

Påskvecka och syskonkärlek

Imorgon är det sista heldagen innan påskledighet. Ska bli jätte skönt och vill helst hinna hitta på massa roligt med barnen =).
Idag slog jag nog rekord på hur mycket man kan hinna med från att hämta barnen på dagis till att de ska lägga sig.... Tvätta, vika tvätt, damma, byta sängkläder i allas sängar, dammsuga, tvättat fönstren, tvättat ur ugnen... Kan bara säga att Johan satt i soffan och bara skakade på huvudet åt mitt städspeedade sätt =).
Men vill man bara ha det roligare sakerna kvar till helgen är det bara att sätta igång.

Vi har även fått tag på en ny skräddare som vi ska träffa imorgon för att måtta min klänning. Hon kunde inte säga något pris än men kunde lova att inte det skulle vara så oacceptabelt dyrt som den förra skräddaren var. Och det bådar ju bara gott =).


Nu till det bästa av allt...

Mille har blivit så otroligt fäst vid Isabelle. De har såklart alltid älskat varandra men han visar verkligen att han ser upp till henne nu. Han härmar allt hon gör, är han ledsen så är det hon som ska trösta (mamma och pappa kommer i andra hand), behöver han hjälp så sträcker han ut handen till henne för att visa att han behöver henne.
Så underbart att se! Syskonkärlek!!





Dop och planering

Slutet på denna har gått i ett (som vanligt). Jag har hunnit lämnat in brudklänningen hos en skräddare som höftade lite på måtten, tog mer betalt en vad klänningen kostade så jag har även hunnit tagit tillbaka min klänning från skräddaren för att leta upp en ny! (Läs klänningen är kvar hos henne men ska hämtas på Måndag)
Jag är lite smått nervös nu när jag märker att det är många som inte ger sig på bröllopsklänningar. Men förhoppningsvis så får jag tag på en annan skräddare i helgen.

Idag ska vi på lilla Emilias dop. Och får oss samtidigt en smygtitt på vår festlokal (till bröllopet) dukad och färdig då det är samma som dopet hålls i =).
Och ikväll ska jag och Johan ta tag i saken och börja organisera och planera inför den stora dagen som närmar sig med stormsteg. En och en halv månad kvar!

Lite mer uppdatering och bilder kommer förhoppningsvis ikväll. Så håll utkik!

120 mil senare

I Lördagseftermiddag böjade resan upp mot Värmland. Den började inte så bra med lokfel, strömfel och inkörning på fel perronger 2 ggr. Men 2 timmar senare än tänkt så rullade jag in i rätt samhälle =).
Det blev god mat och ett glas vin på kvällen med min syster.
Söndagen börjades ganska tidigt med att vi hämtade upp farmor och Rebecca (systerdotter) klockan nio i Karlstad. Det börjde snöa under resans gång och blev värre och värre. Som värst var det självklart under matchen som spelades i Uppsala. Så tråkigt för de som spelade och tyvärr förlorade Bollnäs med 1-3.
Halvlekarna fick delas upp i kortare och flera omgångar för att försöka få bort så mycket snö som det var möjligt till.
Så efter 2 timmars riktig kyla och våta ända in till kroppen så började vi bege oss mot bilen och hemresan till Kil igen. För att strö lite mer salt i såren så kom 3 Hammarbyare som såg oss kämpa upp med farmor i rullstolen uppför den stora backen i snön, satte på farmor guldhatten och körde upp henne =).

Men trots allt var det en underbar resa med familj och massa vänner som jag hann träffa under dagen. Och trots förlust så var det bra kämpat att bara ta sig till SM-final!

Nio igår morse var jag tillbaka på kontoret, några timmars söms kortare men en massa minnen rikare.
Och ni kan bara tänka er vad underbart det var att få komma till dagis och hämta upp mina våra underbarna barn och träffa dom efter nästan 2 dygn utan dom.
Kvällen tillbringades med bad, mys framför Bolibompa och en och annan puss och kram =).

Oj...

Kom nyss på att det var ett tag sen jag uppdaterade... Förlåt!

Barnen har nyss kommit i säng denna Fredagskväll. Jag och Johan är trötta efter veckan så vi ska, så fort den äldsta av våra små under somnat, äta hämtmat och godis. Jag har inte riktigt fått in fredagskänslan än för jag kan inte släppa jobbet än. Lite kvar att göra innan jag tar helgen =).

Ni som har varit uppmärksammad, så gick Bollnäs till SM-final och på Söndag är självaste matchen.
Jag tar tåget upp till Kil och min syster imorgon för att vi sen ska bila upp tillsammans till Uppsala för att hejja på dom allihopa. Det ska bli jätte roligt för familj och massa vänner från Bollnäs ska dit. Lite konstigt att man möts upp i Uppsala bara så där över dagen för att kolla på en match när man annars bor 65 mil ifrån varandra =).
Tåget åker sedan tillbaka till Göteborg 06:00 på Måndag morgon och då bär det av till jobbet på en gång.
Tanken var att jag tänkte ta med mig Isabelle för att få lite egen tid med henne. Men efter tusen olika tankegångar om hur jag skulle lösa allt så blev det att hon fick stanna hemma istället. Matchen är alldeles för livlig för att jag vill att hon ska vara med på den och sen skulle det inte gå att ta med henne till jobbet på Måndag heller för den delen. Tråkigt men det kommer fler tillfällen...

Nej nu ska jag ta tag i allt jobb här så att jag kan njuta riktigt med min älskling de sista timmarna av kvällen!








Ikväll gäller det Bollnäs

Gårdagen tillbringades först på jobbet (såklart) och sen träff med examensgruppen hemma hos Elina.
När jag väl kom hem så sov barnen och när jag gick och lade mig så flirtade jag lite med Johan så att jag fick ha Mille i vår säng.
Idag tog jag igen detta genom att åka till jobbet tidigare så att jag kunde åka hem tidigare. Jag kom hem så pass att jag till och med kunde hämta dom på dagis. LOVELY!

Nu har vi ätit middag, barnen ska gå och sova, jag ska iväg och träna, sen blir det till att hejja på Bollnäs då det är den avgörande matchen för att komma till SM-finalen. Så alla som läser detta innan åtta ikväll... Håll alla tummar och tår och hejja på min kära lillebror!!


Picknick och mormor på övernattning

Vilket vårväder vi har haft i Göteborg i helgen. Vi startade Lördagen men att förbereda varm choklad, fika och varma kläder för att sen bege oss till stora lekparken här i Eklanda för att ha lite picknick. Barnen var glada och njöt för fullo av solen och den härliga luften. Eller det kanske var vi vuxna som gjorde det. Mille och Issa njöt nog mer av själva lekparken och den goda fikan =).
Kvällen tillbringades med god mat och melodifestivalen. Mamma/mormor var här med och sov över hos oss.

Idag tog vi oss en tripp ner till stan med Mariella/farmor och åt lunch på El Corazon. Mumsigt!

Mille har de senaste veckorna ökat sitt ordförråd med ytterligare två ord... Nämligen Issa och Bompa (Bolibompa). Syskonen har verkligen roligt ihop nu för tiden och man märker att Mille är stor kille nu som kan vara med på storasysters bravader. Hela eftermiddagen idag har de sprungit efter varandra och lekt, tagit två små plastglas och fyllt med vatten (ca 10 ggr) som de sedan drack upp sittandes på första trappsteget upp till övervåningen. Isabelle har i lekarna fortfarande storasyter rollen i sig och berättar för Mille vad han får och inte får göra, att han ska sitta ner när han dricker, att det inte är någon fara när hon stänger in sig på toaletten för att kissa när Mille står utanför och är ledsen över att hon försvann mm.
Våra små underbara troll!!

Förlåt för dålig uppdatering...

Men veckan har varit hektiskt.... på ett bra sätt så klart. Men nu har jag några minuter över för uppdatering så här 05:45 på morgonen =).

Mille fortsätter sitt  vakna-tidigt-period och hinner somna innan lunch på dagis tack vare det. Men det funkar bra det med och huvudsaken är att han klarar av det. Det har verkligen blivit en helomvändning på honom gällande dagis. Från att bara gråta vid inskolningen så lyser han upp som en sol och enligt fröknarna är han på strålande humör. Till och med att han fick ta storasyster i hand och dra med henne in till lekrummet vid lämning då hon inte riktigt hade vaknat än.

Isabelle är också i en liten period. En period då hon ska somna-med-mössor-på-period. Allt från handbollsmössor, bollnäs bandy (som för övrigt är i semifinal) mössor, pannband mm. Hon har fått för sig att hon får håret i ansikte hela tiden. Sen får man springa in och ta av henne dom när hon somnat. Och då får man även passa på att ta bort allt annat som ligger i sängen med som hon hämtat... porslinshund, böcker, bilar, smycken. Vilka ideér dom har =).

Nu ska jag äta lite frukost innan jag beger mig. Dagen har att erbjuda jobb, träning, bandymatch på TV... Heja, heja lillebror!!

Lite videofilmer från när Issa är 12-18 månader

Tyvärr så går det ej att lägga upp filmerna på bloggen så ni får klicka er fram på länkarna istället.



http://www.youtube.com/watch?v=w5-_P6k0bk0

http://www.youtube.com/watch?v=9W7IdGsxMWc

http://www.youtube.com/watch?v=CsqxsMUS-3o


Bilder från förr













Vår helg

Ni ska bara veta vad underbart vi hade det i Lördags på St Jörgen. Från att vi checkade in till klockan var halv sju gick vi omkring i spaanläggningen och doppade oss i isvakar, värmde oss i bastun, fotbadade, simmade både inomhus och utomhus, bubblade, smörjde in oss i olika produkter... ja you name it! Sedan korkade vi upp lite rödvin och kollade på melodifestivalen. Skitlåtar som gick vidare...
Efter den så tog vi hissen ner en våning (jag vet, en våning kunde vi lika gärna gå, men man är inte på spa för att anstränga sig ;))och fortsatte att ta ett glas vin i den fina loungen. Somnade sedan utmattade och glada. Dagen efter åt vi lite frukostbuffé och fortsatte sedan att utnyttja spaavdelningen och denna gången hade vi turen att få vara med på en tysk basturitual. Hett var det kan jag lova.

När vi kom hem och hade hämtat barnen så börjar telefonsamtalen med Anna-Maria (min moster som bara är 1 år äldre än mig). Hon hade börjat få värkar. Så efter ett antal telefonsamtal och ytterligare cirka 7 sms under natten som berättade händelseförloppet så kom äntligen lilla söta Stella ut! Som vi har väntat och längtat! Nu vill jag bara åka upp till Bollnäs för att träffa underverket. Det var en stolt "gammelmoster" som åkte till jobbet imorse =).


Min telefon är inne på lagning (touchscreen är inget att rekommendera) så jag har en gammal telefon så länge. Jag och Johan satt och kollade igenom korten och hittade massa kort och filmer från när Issa var mindre. Vi satt med ett leende på läpparna medans vi bläddrade igenom alla. Och om jag hinner ska jag bjuda på några senare ikväll.


St Jörgens spa

Om några veckor fyller Johan år. Men den helgen har vi fått turen att gå på lilla Emilias dop så istället firar vi honom imorgon. Och detta kommer att ske på fina St Jörgen. Det ska sparitualas, badas, bubblas, bastas, mysas. Dagen efter är det sen utcheckning vilket innebär att man hinner ner till spaavdelningen lite innan man äter den underbara hotellfrukosten. Underbart, eller hur?! =)

Jag har varit duktig och tillbringat min fredagskväll på gymmet. Och nu ska jag med gott samvete sätta mig i soffan och äta lite smågodis. Imorgon medans Johan lämnar Isabelle och Mille hos farmor ska jag äntligen få prova yoga i 38 graders värme i 60 minuter... pust! =)

Daniel och Karin har varit förbi en sväng och ungåtts med barnen och Johan medans jag varit på jobbet.
När jag kom hem så var Mille lite grinig men blev på bättre humör snabbt och rev ur alla DVD filmer ur lådan, sprang omkring och sa "hej,hej,hej,hej" när han låtsades prata i telefonen med tvdosan, lekt med julgranskulan (som hittades under soffan efter julen) och som numer både är en boll och enligt Isabelles fantasi hennes hjälm (?!) när hon låtsas åker omkring med sin bil här inne när hon är på väg till sitt jobb.

Mille har även en otroligt söt liten grej för sig när det vankas morgonvälling. Han ställer sig och väntar på att man ska värma den i micron, sen kollar han upp på oss och väntar på att vi ska räkna ner. När vi väl räknat ner till noll och micron piper så stampar han av lycka (samma stamp gör han när han ska dansa fint) och spänner hela kroppen och ger av ett glädjetjut. Det är lika underbart att se varje morgon!


Nu väntar godisskålen... Godnatt!

Gårdagens Isabellecitat vid middagen:

- " Mamma jag är såååå mätt!!"
- "Ja men du behöver inte äta mer för du har ätit jätte mycket fiskgratäng redan."
- Ha ha ja verkligen mamma... det där var ingen barnlek!"


Gevalia - När du får oväntat besök

Dagen har varit så bra!
Den började med ett jätte bra och roligt seminarium på jobbet med helt fantastisk god turkisk buffè. När jag sedan kom hem så hann vi inte mer än att äta middag innan det ramlade in folk här. Andreas med föräldrar kom för att sälja Andreas motorcykel (som står i vårt garage) och mitt i detta stampar även Daniel och Karin in på oväntat besök. Jag älskar oväntat besök! Nu för tiden ska det alltid ringas eller smsas innan man hälsar på. Allt blir bara så överraskande roligt när det blir oväntat =). Tyvärr var jag precis på väg ut genom dörren för ett spinning och core pass. Men jag hade turen att de stannade kvar till jag kom hem plus liten stund till.

Dagis ringde igår vid lunch och berättade att Mille var dålig i magen. De och vi vill inte ta några risker då de går magsjuka där så det var bara att åka och hämta barnen. Han är pigg och äter så det är nog snarare tänderna som spökar, hoppas vi! Men vi blir hemma resten av veckan med dom. Johan idag, jag imorgon och Johan på Fredag igen. Tur nog kan jag koppla upp mig hemifrån och jobba, det behövs nu med allt detta vabbande den senaste månaden.

Och till helgen tycker jag allt det ska komma upp lite bilder på denna blogg. Det var ett tag sen!

Träningsdags

Nu har jag äntligen gjort det... köpt årskort på gymmet. Idag var första dagen jag var där. Det blev spinning och core med min kära granne. Och nu ska detta hålla i sig 3 gånger i veckan. Absolut inte mer för det hinner jag inte.

Mille hade varit väldigt trött på dagis idag och somnat mitt i maten. De hade lagt honom och sedan låtit honom äta vidare efter vilan.

Idag är det Måndag och det känns bra efter en helg i kungsbacka för shopping, Ikea och mys framför melodifestivalen.
Isabelle var på strålande humör när vi hämtade upp henne igår och hade massa att berätta. Johan och Issa var iväg på handboll medans jag, Mille och Yohanna gick i Kungsmässan =).
Vid middagen sen så var lilla prinsessan så uppspelt och munnen gick i ett så maten kom i andra, eller snarare tredje hand för hennes del.

RSS 2.0