Ullared

Innan vi åkte till Ullared imorse så kollade Issa på Alfons Åberg (eller Alfons Blåbär som Issa säger). Hon har aldrig sett det innan, vet inte varför för det var en av mina favoriter som barn. Men tyckte att det passad alldeles utmärkt nu när hon och Alfons är som ett radarpar.... JAG SKA BARA!!!
Så idag när vi var och shoppade så berättade hon att Alfons alltid säger att han ska bara och hans pappa ropar att han ska komma hela tiden. Precis som det låter hemma hos oss =).
Det är roligt att höra sina egna ord i Issa ibland. När vi ropar på henne när det är middag eller nått så skriker hon från ovanvåningen "Ni behöver inte tjata 1000 gånger!" Det finns massa, massa saker som hon sagt under veckorna som bara är hysteriskt roliga men så glömmer man tyvärr bort det innan man hinner skriva ner det.

Nu har vi kommit hem från Ullared iallafall. Några tusen kronor fattigare men många saker rikare. Ny DVD, kläder, ansiktkräm-rengöring, smink, våffeljärn plus massa andra saker.
Barnen var väldigt duktiga under tiden vi vandrade runt. Kan nog säga att det var topp 3 under våra shopping eller mathandlingar. För annars måste jag medge att de inte alltid lyssnar och går vid vår sida....



Dags att somna själv

Som jag skrivit många gånger förr så har Mille varit lite mer bortskämd när det gäller att sova och somna med oss... Issa somnade själv och i eget rum redan vid 5 månaders ålder. Nu är Mille 8 månader och dags för honom att kunna somna själv i sin säng med. Det blir lite annorlunda när man har två små barn, med alla rutiner och allt. Huvudsaken för oss för att vi ska orka allt är att han har sovit hela nätter. Och det har vi haft tur med sedan han var 5 veckor.
Det blev en hel del gråt för Mille och en hel del springandes upp i trappor för oss. Men vi (läs jag) var stark. Johan är mycket bättre på att koppla bort det jobbiga. Men så efter cirka 40 minuter somnar han och sover gott resten av natten. Det är jobbigt när de står där i spjälsängen med sina hundögon och gråter. Men det är bara att vara stark =).

Nu har vi ätit frukost och ska ta och bege oss till Ullared. Otroligt att jag fick med Johan dit. Första gången sen vi blev tillsammans.


Åhh vilken natt...

Mille har hållit oss vakna hela natten. Han har bara gråtit och gnällt sovandes och vaken... Hoppas det inte är öronen igen!
Jag och Mille gick upp tidigt i morse och nu ligger han och sover i vagnen. Vi tog oss en promenad i friska luften efter nattens bravader. Jag ska ta och bombadera honom med koksalt och kolla om natten blir bättre, ifall det är tryck mot öronen som gör det.

Nu ska jag ta och fixa lite frukost åt oss. Det bästa med att ta tidiga morgonpromenader är att frukosten blir så himla god efter =).

Förkylning

Ja så var det dags för Mille att bli förkyld... stackarn är helt täppt i näsan och kryper omkring här som världens dreggelman för han måste ha munnen öppen för att andas. Det är som snigelspår runt hela golvet.

Vi har haft en mysig dag med lunch på stan men Mariella. Pannbiffar, potatismos och kantarellsås blev det. Åhh, jag bara älskar kantareller, eller svamp över huvudtaget. Ska försöka hitta något bra svampställe här i krokarna så att vi kan åka ut och plocka. 
Issa ville följa med farmor hem sen så huset är lite tystare än vanligt. Men det kan vara ganska skönt nu när Mille är trött och hängig.
Innan Mille satte på sig pyjamas så klippte jag hans naglar. Han är lite speciell vår son för han tycker nämligen det är jätte roligt! För varje nagel som ska klippas så skrattar han.... =)



Inhandling till höst och vinter

Det har hunnits med en del shopping de senaste dagarna. Både till mig och barnen. Det är så gott som bara vinterkläder kvar nu för barnens del... Man tycker det är vansinnigt när man kollar på overaller till Mille som växer ut sina på 3 månader. De flesta kostar närmare 700 kronor om man inte vill ha en fleeceoverall. Rena rånet! Han kommer börja gå och leka i snön denna vinter så en sådan overall känns inte aktuell.
En tripp till Ullared hade varit behövligt nu innan vintern känner jag...

Svängde även förbi Ikea och inhandlade säkerhetssaker till kökslådorna.
Hann knappt bara hem igår så bar det av till jobbet.

Nu ska jag ta och försöka leta upp någon festlokal till bröllopet.... håll tummarna!

Milles första steg!

Igår när jag sitter i skolan så skickar Johan sms med himla roligt information... Mille tog 2 steg! Duktig liten kille!
Han har de senaste dagarna börjat stå själv mer och mer. Lite feg än, men det kommer nog inte dröja många månader innan han springer omkring här, vår alldeles egna bästaste 8 månaders kille på denna jord!



Någon som är sugen på banan?!


Lillplutten vid frukostbordet...

Tenta igår, Besök hos Nina idag

Igår hade jag min första tenta för terminen. Jag hade sådan huvudvärk när jag cyklade hem... Inte så konstigt kanske. 6 timmars tenta, inget mat eller dryckintag, överarbetade hjärnceller. Kan bara sluta på ett sätt. Nu får vi bara hoppas att det gick bra!
Jag ringde sen mamma och bjöd henne på middag. Sen satte vi oss ute på balkongen i kvällssolen och avnjöt några glas vin. Lagom avslappnande!

Idag efter vi lämnat Issa på dagis så åkte jag och Mille till Nina. Hon ska ha bebis, är beräknad om en vecka. De har en underbar tid att se fram emot!
Vi åt lunch och tog igen lite prat som missats under senaste tiden...
Johan fick en liten egentid här hemma (förutom damningen som jag tvingade på honom=)).

Nu är det städ på schemat. Ett tråkigt men nödvändigt måste.

Söndag

Brunchen på Soho med Mariella, Nena och Flaco var jätte god. Och det var jätte roligt att träffa Nena och Flaco. Dom bor i Tyskland så det händer ju inte så ofta.
Eftersom alla i Johans släkt är spansktalande så försöker de alltid att prata lite extra spanska med Issa och Mille. Det har aldrig fallit Johan naturligt att göra det hemma, även fast han talar fytande, så de är inte så haj på det. Ganska roligt att se hur barnen reagerar på det... Issa hon kan ibland nicka lite blygt när hon fattar eller tror att hon fattar vad som sägs. Annars kollar hon bara lite blygt och säger "Jag vill inte prata spanska". Hon är ganska så införstådd med att det finns olika språk då det även pratas mycket engelska här i släkten med (systers man är engelsk). Mille han förstår så klart inte grejen än så han skrattar bara mest åt allt som sägs =).

Vi satt nog där i nästan 2 1/2 timme och barnen började tillslut bli rastlösa och trötta så vi begav oss hemåt. Väl hemma så var det JAG som somnade.... Vi vuxna behöver tydligen också sova middag =).

Nu är det bara att öppna ett excelark och börja plugga igen... Imorgon är den stora dagen. TENTA!

Mardrömmar

Inatt vaknade jag flera gånger av att jag hade mardrömmar. Slängde vilt med mina armar flera gånger (enligt Johan). Det är jobbigt när man har kvar känslan efter drömmen när man vaknar. Känslan som om allt hemskt hade hänt.
Men men... nu har jag varit vaken flera timmar, då Mille var pigg redan klockan 05:30, så allt hemskt är som bortblåst!

Nu ska vi göra oss iordning och åka på Brunch med Mariella och Johans moster med hennes man från Tyskand.

Plugg bestyr

Idag har hela dagen gått åt att plugga, eller nästan hela dagen iallafall. Först åkte jag till Elina (tog vår gamla Ciao moppe) och där satt jag i 2 timmar. Åkte sen hem och satt ytterligare i 3- 4 timmar. Johan har underhålligt barnen med diverse klosstaplande, cykling, lekpark och så...
På Måndag är tentan och nervositeten har smugit sig på med stormsteg. Var det så här det kändes att plugga?! =)

Mille sover nu, Issa ligger och kollar på Emil i Lönneberga, Johan sitter och spelar World of Warcraft och jag har belönat mig med lite godis, popcorn och en hyrfilm.

Trevlig Lördag på er!

Hårfrisören

Jag har varit sugen på att färga håret mer åt det mörkblonda hållet. Och nu när hösten börjar närma sig tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle. Jag blev jätte nöjd!


(Bilden gör att det ser blondare ut än vad det är)

När jag kom hem så sprang Issa fram och ville känna på håret. Hon sa att jag var jätte fin, och det är väl det som räknas =).

I förmiddags så ville Isabelle följa med när Johan skulle till tandläkaren. Kändes tryggast om jag och Mille följde med också. Annars vet man väl inte hur det hade slutat med en pigg 3 åring som vill åt alla tandläkarverktyg och en Johan som inte kan röra sig ur tandläkarstolen. Hon satt snällt genom hela tandläkarbesöket i samma rum som Johan, förutom en enstaka gång när hon kom ut till mig i väntrummet och ville ha lite vatten. Ja vad ska man säga... De små liven roas av lite konstiga saker ibland =).


Dålig uppdatering

Men så går det när man är i tröttaste laget...
Malin (syster) kom förbi med barnen igår. Vi bjöd på lunch och hon bjöd oss sen tillbaka på middag. Johan och Mille stannade dock hemma medans jag och Issa följde med dom ut på Hisingen. Jag behöver väl inte skriva att Noah och Issa lekte gärnet för det vet väl alla som läser denna blogg att de alltid gör när de träffas, förutom de gånger när de är som syskon och bråkar om vilka glas de ska dricka ur och vem som ska hoppa på studsmattan först mm =).
Vi om hem vid halv åtta på kvällen. Jag gjorde iordning Issa för natten och hon somnade... Jag själv låg och kollade på TV och tänkte kolla på en film. Men jag hann ligga i sängen i 7 minuter sen sov jag.... Inte i piggaste laget!

Idag ville inte Mille sova sin första middagsvila alls. Han somnade inte förrän efter elva, ungefär två timmar senare än vanligt. Men han hade roligt iallafall. Hela sömnrytmen blev lite förskjuten. Det gjorde inte så mycket för det är allt roligt att han höll sig vaken även fast klockan slog över 18:00... =)

Issa hemma

Igår hade jag mina spenderarbyxor på... Allt från tandläkare, kläder, Ikea mm inhandlades och fixades. Jag är inne i en inredarperiod och tycker det är jätte roligt!! Jag älskar att hålla på i hemmet!

Isabelle kom hem från Astrid Lindgrens värld igår. De kom hem ganska sent och hon hade inte tid med tandborstning, duschning och absolut inte tid att lägga sig. Hon hade alldeles för mycket att berätta! =)
Nu är det skönt att ha henne hemma efter en hel helg borta...

Snart ska jag ta och öppna mina skolböcker och plugga lite...

England

Pratade nyss med Jenny (syster). Vi har bestämt oss för att åka till London för en weekend i September... Kollade upp Ryanair och hittade biljetter för oss båda tur och retur. Priset hamnade på ynka 174 kr för oss båda!!! Man kan inte fatta att det är så billigt! Ikväll ska planet bokas och sen är det bara att leta upp hotell...

WIHHOO!!!


1 årskalas

Imorse när jag vaknade så orkade jag knappt hålla ögonen öppna. Jag jobbade igårkväll för första gången på hela sommaren och sen när jag kom hem låg vi och kollade på en film. Vi somnade nog inte förrän vid halv två på natten och det är jag INTE van vid så kvällstrött som jag är =). Mille vaknade som vanligt vid halv sju imorse så det var bara att ta på sig morgonrocken och leka sig pigg.

Efter lunch tog jag och Mille oss en promenad och stannde till vid en lekpark och gungade lite. Tanken var väl att Mille sen skulle somna ganska så fort i vagnen men så blev det inte. Istället grät han så gott som hela vägen. Han var supertrött men för nyfiken för att sova. Han hann sova 10 minuter innan vi var framme vid vår slutdestination, hos Elina, Fredrik och William. Johan mötte upp oss där då han kom direkt från fotbollsmatch. 
Lilla William hade sitt 1 årskalas idag. Ett väldigt trevligt sådant. Det blev fika, presentöppning, lekar och videohälsningar. Vi tackar och bockar för en väldigt trevlig eftermiddag!!

Mille somnade som en stock när vi kom hem. Inte så oväntat kanske... han hade en del sömn att ta igen efter dagen.


Pratade med Malin i telefonen med. De hade anlänt till Astrid Lindgrens värld och Issa hade det jätte bra!


Bilder från lekparken:












  

Mille på upptäcksfärd

Varje gång Mille ger sig ut på krypande upptäcksfärd så hittar han så klart alltid något som man inte få pilla på. Vi har aldrig tagit bort saker varken med Issa eller Mille. Vi har tyckt att de ändå ska lära sig vad man får och inte får leka med. Hur som helst, så när Mille försöker sig på att leka med blomjorden i blomman, ta tag i ljusstakar mm så börjar han klappa händerna varje gång man säger "Nej, Mille. Den får du inte leka med!".
I förrgår så satt jag och mamma på golvet och lekte med honom... Han kröp runt och hittade blomman. "Nej, Mille. Inte blomman!"... Han börjar klappa händerna. Han kröp vidare och hittade en stor ljusstake. "Nej, Mille. Inte ljusstaken!"... Han börjar klappa händerna. Han kröp till dvdn... "Nej, Mille. Inte dvdn!"... Han börjar klappa händerna.
Jag och mamma kunde knappt hålla oss för skratt när han med sin busiga blick försökte flirta in sig hos oss när han hade varit busig =).

En annan sak han gör nu är att visa hur stor han är. Fast på sitt egna lilla sätt... Frågar man honom hur stor han är så sträcker han inte upp sina egna armar och visar själv. Utan han tar tag i våra händer så att vi ska dra upp och sträcka på hans armar.


Fredag med godis och popcorn

Igårkväll satt jag och renskrev en hel kurs från förra året. Tanken är att jag ska renskriva varje kurs så att man blir lite uppdaterad efter året som mammaledig innan ekonomistyrningskursen börjar i September. Jag kan inte annat än att medge att jag tyckte det var lite roligt att få sitta och skriva lite. Dock så märks det att man inte suttit i skolbänken på ett tag för jag har helt plötsligt börjat skriva som en kråka och handen var helt slut när jag var färdig =).

Mamma/mormor kom förbi idag och åt lunch med oss. Jag lyckades slänga ihop en thaigryta med kyckling som jag blev otrolig stolt över. Den var så god att till och med mamma ville ha mitt hopkok på recept =).
Issa var på sin sista inskolninsdag idag och det har gått jätte bra. Nästa vecka börjar det som vanligt och blir det 15 timmar upplagt på 3 dagar nu när Johan är pappaledig.
Mille har haft fullt upp med att leka hela dagen. Både med mig, pappa, mormor och granntjejen som kom förbi på förmiddagen.
Issa sa redan igår att hon ville stanna kvar hos farmor när vi var där igår. Det gick inte då farmor skulle jobba idag så de bestämde övernattning idag istället. Så nu har Johan skjutsat över henne dit och Mille har somnat för kvällen. Jag och Johan ska kolla på någon film och äta massa godis och popcorn. Inget plugg, inga nyttigheter utan rent av frossa!! =)

Kyrkan bokad

På elva rasten idag ringde jag Onsala kyrka... Nu är det officielt. Den 15 Maj klockan 17.00 blir det bröllop! Nu är det bara resten av alla förberedelser kvar så som klänning, ringar, festlokal, blommor, mat, inbjudningskort mm kvar =). Men nu när kyrkan är bokad så känns det mer verkligt!

Efter skolan idag så var vi och hälsade på Mariella/farmor som kommit hem efter sin 3 veckors semester. Hon hade med sig massor av saker till barnen... Kläder, regnkappa, jacka leksaker, tofflor. Vi hade en del påsar med oss hem med tanke på att vi också var och handlade.
Mille han stormtrivdes med att komma till farmor och ha massa outforskad yta att krypa på. Hade inte tid att sova ens så han somnade som en stock i bilen på väg hem.

Issa har varit/kommer vara med om mycket roligt denna vecka. Igår Liseberg med moster, imorgon sova hos farmor, Lördag till Måndag bär det av till Astrid Lindgrens värld med hennes andra moster. Fullspäckat schema för lilla prinsessan. Vi kommer inte se henne på hela helgen så det kommer bli tomt här hemma. Hon däremot kommer att ha fullt upp med roliga saker så hennes helg kommer nog att gå väldigt snabbt.


Onsdag och heldag i skolan

Jenny, min syster från Värmland är här i Göteborg på besök med sambo och deras son. De kom igår kväll och kikade förbi en sväng... De skulle på Liseberg idag och frågade om Issa ville följa med. Självklart skulle hon det. Så idag efter inskolningen hämtade de upp henne och for iväg. De ringde för ett tag sen och berättade att det var ganska lugnt på Liseberg så de hade åkt väldigt mycket. Även Rabalder, barnvarianten av Balder, och Issa hade varit lite rädd först men det hade gått bra. De höll på att äta lite nu och skulle stanna kvar och åka ett tag till. Kan tänka mig att jag får hem ett trött men glatt barn sen =).

Själv har det varit heldag i skolan idag. Lite frustration till och från när datorn inte gör som man säger, så nu ska jag (läs Johan) installera Excel 2007 åt mig istället för min 2003 variant...

Mille han har krypit runt, runt här hela eftermiddagen med något i handen. Är det inte en bil så är det en åsna, lekdammsugare, plastleksak eller något annat som glider fram längs golvet...

Imorgon väntar heldag i skolan igen.

Länge sedan det publicerades bilder

Så varsågoda!!



Issa provar glasögon på rean


Som jag berättade några inlägg tidigare så är Issa väldigt rädd för Lisebergskaninerna... Så här gömmer hon sig varje gång hon får syn på en!


Mille flyter omkring i vattnet


En nyklippt kille (som alltid blir suddig på bild då han aldrig numer sitter still)


En förvånad (?) Issa när hon är hundvakt åt Malte


En av de populäraste sysselsättningarna här hemma nu för tiden, att köra omkring med bilar!

Johans minne

Det är ofta man får frågor (och frågar själv) från andra föräldrar om hur ens egna barn var i vissa åldrar.

Jag börjar se ett mönster i att Johans minne inte är det bästa... När vi får frågan om Issa var mycket sjuk som liten tex så säger han att hon aldrig varit sjuk. Jag rättar till svaret och berättar om den gången hon var magjsuk, hade hög feber med feberutslag och att hon varit förkyld någar gånger. Normalt men klart att hon varit sjuk....

För några veckor sedan träffade vi en mormor som berättade att hennes barnbarn sov mellan klockan 23:00 och 11:00, alltså tolv timmar. "Oj, vad länge utbrister Johan". Jag nämner ingenting medans vi står där utan frågar Johan sedan när Mille brukar somna " Vid 19:00" svarar han. "När vaknar han?" frågar jag. "Mellan 06:00-07:00"... "Hur många timmar är det då?" frågar jag... "12.... men det lät så länge när hon sa det"

Nu när jag satt och bloggade så ropar Johan från köket " Visst hade vi en hjälm på Issa när hon var bebis, för att hon slog huvudet så mycket?"
Jag bara rynkar på pannan och säger " Vi har väl ALDRIG ens haft en tanke på att skaffa en hjälm till henne. Hon slog nästan aldrig huvudet!"

Vart  får han allt ifrån karln min... =)

Målning och träff med mormor

Johan lämnade Issa själv på dagis för första gången igår (ja första gången på det nya dagiset). Allt gick bra med lämningen, man märker att hon är ett "vant" dagisbarn. Började leka på en gång och inte nämnt oss en enda gång under de timmarna hon var där.
Under tiden Issa var på dagis så passade jag på att måla färdigt våra hyllor i vardagsrummet, och sedan var det tänkt att jag skulle sätta mig och plugga när Johan hade hämtat Issa och tog med barnen på stan. Problemet var bara att jag hade  kommit in i en målaranda kan man säga... det var två små figurer som satt på varsin axel och bråkade om vilken sak som skulle vinna - fortsätta måla eller börja plugga. Argumentet "Lika bra att du målar färdigt allt så att du kan slänga rollern. Du är ledig imorgon med och kan lika gärna plugga då" vann såklart... Så här satt jag med TV:n på och målade för fulla muggar.
När familjen kommer hem så frågar han hur det har gått... "Jo det har väl gått bra" svarar jag... "Har du fått plugga lite eller?"... "Nej, jag har målat hela tiden. Fast mellan torkningarna så satt jag och grät till ett jätte sorgligt program"....

Denna ursäkt till att jag inte hade öppnat ett excelblad och pluggat istället under torkningstiderna lät mycket bättre i mitt huvud än när jag öppnade munnen =)....

Inatt sov Mille dåligt igen... Det börjar bli lite av en vana nu för tiden tycker jag. Det märks på Mille att han är tröttare än vanligt, men också på mig och Johan som är vana vid nattsovande barn. Men denna drömperiod är väl förhoppningsvis över snart.

När vi var färdiga imorse så satte jag och Mille oss på bussen och åkte ner på stan för en träff med mamma/mormor. Det blev lite fika och vandring på stan. Men regnet öste ner så det fick oss att åka hem efter ett tag.


Helgen

Mille vaknade redan klockan 04.45 igår morse... Han hade tappat nappen och jag hittade den inte så han hann vakna till ordentligt innan en ny napp kom till undsättning.
På grund av den tidiga uppgången så var vi färdiga för stranden redan vid nio och åkte i förväg och paxade platser åt våra grannar. Vi har turen att en av våra grannar kan VARENDA strand här så vi har fått prova många nya badplatser de senaste dagarna. Första gänget kom lagom sen till vi skulle ta vårt första dopp och resterande kom ett tag efter. 

På eftermiddagen så sitter  Mille med Issa uppe på hennes rum och får tag på en av hennes kritor och börjar tugga på. Det gick inte att ta miste på vilken färg som kritan hade... för hela Mille var täckt av gul färg sen. Eller inte bara han utan även Issas matta och golvet var full med färg.Tur att det är barnkritor som är lätta att tvätta bort. Mille var överlycklig över sitt lilla bus....

Vi var bjudna på  40 årsfest hos ännu en granne sen på kvällen. Det bjöds på god mat, goda drinkar och väldigt trevligt sällskap!
Barnen hade knappt tid att äta utan sprang omkring hej vilt och lekte. Mille var trött eftersom han hade passerat sin läggningstid ganska rejält men han var som en liten solstråle iallafall. Vi försökte några gånger att lägga honom i vagnen men han somnar aldrig där när det är tid för att lägga sig för natten. Sova middag älskar han att göra i vagnen men när det kommer till kvällen så är det bara en säng som gäller =).
Jag själv hade sen några veckor tillbaka bestämt att träffa Helena och Anna. Så efter några timmar så begav jag mig ner till Vasastaden där vi satt resten av kvällen.

Imorse när jag vaknade så ropade jag upp Issa till sovrummet...

-" Issa kan du komma upp till mamma?"
- "Vad vill du mamma?"
- "Jag vill kramas lite"
- "Vill du kramas?"
- "aaa"
- "För att du älskar mig!"

Lill skrutten, vad gooo hon kan vara =).


Dagis, bad, grillning

Johan tog med Issa på inskolningen idag... Jag och Mille tog oss en morgonpromenad. Hann bara hem så var det dags att börja laga lunch åt barnen. Tiden mellan frukost och lunch går alltid så fort.
Issa och Johan kom hem strax efter elva och efter att prinsessan ätit upp en av hennes favoriträtter (min fiskgryta) så tog vi bilen ut till Sisjön och badade. När vi kom fram upptäckte jag att jag hade glömt min bikini hemma så jag fick sitta och titta på när de andra plaskade omkring. Det såg skönt ut iallafall... Mille tog sig även ett dopp, inte ett så populärt dopp som den lilla badkruka han är, men det går framåt =).

Det blev en kortis på stranden för vi var bjudna på grillning hos grannarna på eftermiddagen. De flesta på gatan var samlade och smaskade korv i värmen... Härligt!

Barnen somnade supertidigt även ikväll... Det kommer nog mamman och pappan i denna familj också att göra efter en helt perfekt Fredag.

Imorgon hoppas vi på sol, strand, hav, solskyddsfaktor och en och annan fikastund någonstans här på västkusten. Kvällen har vi uppbokad med goda grannars sällskap och födelsedagskalas...

Torsdag och Fredag

Torsdagen tillbringades i 8 timmar i skolan med Excelkurs. Det är mycket man märker att man inte kan när man väl sitter där. Och denna kunskap kommer komma väl till nytta ute i arbetslivet. På kvällen träffade jag Sara, det går ibland lite för lång tid mellan gångerna, men ack så trevligt när vi träffas =).

Skulle även ha heldag Excelkurs på Fredagen med men fått göra uppgifterna hemma då Issas första inskolningsdag på nya dagiset var. Och även fast Johan kunde ta med sig Mille dit så tycker jag att all fokus ska ligga på henne när det är första dagen, varav jag stannade hemma.
Därefter drog jag och Issa med alla andra  tjejerna/mammorna/fruarna på gatan och badade ute i Fiskebäck. Det är otroligt härliga och roliga grannar vi har fått här i Eklanda.

Issa somnade redan klockan 18:00 igår kväll. Inskolning och massa bad tar ut sin rätt sen på kvällen, men jag kan inte ens komma ihåg (om hon någonsin gjort det) när hon somnade så tidigt. Mille somnade kort därefter och jag hade en mysig filmkväll medans Johan var ute och firade en kompis somm fyllde år.

Skolstart

Då var dagen kommen. Dagen som kändes så avlägsen förnågra månader sen när vi nyss flyttade in här i huset och Mille var nyfödd. Tiden går så extremt fort!!
Men dagen har varit bra... Jag kom hem med ny energi, även fast jag bara var där och presenterade mig idag. Den energin som lätt försvinner efter ett tag när man varit hemma. Känna sig vuxen, umgås med vuxna, göra vuxna saker... Och känslan som man får när barnen blir överlyckliga när man öppnar ytterdörren efter några timmar borta är alldeles underbar!

Vädret är som vanligt.... regn, regn, regn! Vi gick och hyrde film till Issa. Hon fick välja den alldeles själv, eller nästan alldeles själv. Hon valde först några filmer som redan vi har hemma. Så efter några "Nej den har vi hemma, nej den har vi hemma" så hittade hon filmen Bambi som hon ska kolla på strax.

Dagen i korthet

* God frukost
* Dagliga småplocket i huset
* Jag tittar på film medans Mille sover middag, Johan busar med Issa
* Lunch
* En sväng till ICA Maxi
* Mellanmålsbakning (scones)
* Johan tittar på fim medans Mille sover middag, jag busar med Issa
* Middag
* Lek, duschning och läggning av barnen
* NU... 4 avsnitt av entourage!!


En helt perfekt och lugn sista dag innan skolan börjar imorgon... Jag såg på mitt schema att jag bara går 5 dagar denna månad (jag har redan gjort en kurs som påbörjas nu) så det blir verkligen en lugn start. Men hade dock tänkt att plugga upp det som man inte har använt på ett tag nu under mammaledigheten.

Lite sömn

Det blev lite sömn för mig och Johan inatt. Mille har gnällt hela natten... Precis som han gjorde när han hade öroninflammation. Inte för att jag tror att det är det som spökar nu, utan snarare en period när det är mycket drömmar som dröms.
Idag är min sista lediga dag innan skolan startar imorgon. Får se hur vi utnyttjar denna dag... 

Snuttefilt.. vad är det?

Jag gick för att knäppa av Issas nattlampa nu när somnat... Det här hittade jag i hennes säng:

3 pussel
1 bok
1 sångbok
1 smyckeskrin
1 halsband som hon höll i handen

Vanlig snuttefilt, duger inte det?! =)

Kungsbacka för hela slanten

Inatt vaknade Mille till av att han hade tappat nappen... Jag hörde hur han gnällde och jag suckade till som man lätt gör när man blir väckt mitt i natten. Sen hör jag hur han säger "papp,papp.. mamm, mamm". Första gången han ropar på en så där mitt i natten och då kan man nästan inte bli mer än lite lycklig, även fast det enda jag ville var att sova vidare =).

Johan behövde åka förbi sitt jobb i Kungsbacka idag och hämta upp sina saker på jobbet då han ska vara pappaledig nu. Hela familjen följde med och det hela slutade med en heldag där. Inte på jobbet då utan i själva Kungsbacka. Vi åkte förbi Onsala kyrka där vi funderar på att gifta oss. Johan har bara berättat för mig hur vacker den är så nu fick jag äntligen se den. Och den var vacker.... På Tisdag ska vi ringa och boka. Bara att hoppas att datumet är ledigt!

Issa har sina funderingar då det har varit en del dop nu i kyrkor så hon frågade mig om det här var Meelas kyrka. Jag försökte förklara att det var allas kyrka, men att Meela döptes i en annan. För några veckor sedan så var vi även förbi Johans pappas minneslund. Issa och Mille hann tyvärr inte träffa sin farfar och medans vi var vid minneslunden så berättade vi att han låg där. Att han var gammal och fanns uppe i himlen och att man åkte hit om man kände att man ville träffa honom. Issa nickade och höll med.... sen säger hon " Nej, farfar är inte här!". Inte lätt att förstå när hon inte kunde se honom.


Vi hann även med Freeport, där det mest bara fanns struntsaker och sen en tur till Kungsmässan. Johan kom på att han hade biljetter till fotboll ikväll, fråga mig inte vilken match, så han tog med sig Issa till Gamla Ullevi. Nu har hon även fått uppleva sin första stora fotbollsmatch. Även fast hon trodde att hon skulle på handboll hela tiden.
Jag och Mille duschade och kröp ner i pyjamas och mös med en flaska välling. Han somnade utmattad redan vid kvart i sex... och vaknade en timme senare jätte pigg! Han har bara sovit middag så gott som en gång idag så det blev lite fel för honom. Jag kröp ner med honom och försökte få honom att somna om, men det var lönlöst. Efter 30 minuter gav jag upp. Då hade han av uttråkning pillat mig i ögonen, dragit mig i öronen och håret, försökt äta upp min axel, vinkat till sig själv, klappat händerna, försökt krypa iväg och ställt sig upp ett x antal gånger... Vi får hoppas på sovmorgon imorgon då =).

Liseberg (en liten stund iallafall)

Jag och Johan började gårdagen med en god frukost nere på stan innan vi hämtade upp barnen.
Issa hade varit duktig och hjälpt mormor med mycket... lekt med Mille medans hon lagade mat, slängt sopor mm. Båda hade somnat snällt (Mille först) vid halv åtta, åtta tiden.
Väl hemma så kom Daniel förbi med Malte. Daniel skulle hjälpa till att jobba utanför Ullevi och sälja biljetter så vi var hundvakt åt lilla Malte. Issa hon gick omkring och satte på koppel hela tiden på hundstackaren och drog med han upp på sitt rum... Där satt de två och lekte med Issas leksaker resten av kvällen =). Mille han kröp efter Malte så fort han fick syn på honom.

Idag så började vi dagen med att äntligen lägga lite extra fogsand mellan våra plattor som vi lade för en månad sen. Inte det roligaste att göra så det har blivit att vi har dragit lite på det. Men nu är det gjort!
Sen bar det av till Liseberg. Herregud vad folk.... vi orkade inte stanna kvar så länge då det till och med var 40 minuters väntetid på barnkarusellerna. Vi köpte oss istället en glass och strosade omkring. Vår lilla prinsessa vill ALDRIG åka vagn, men ska vi till Liseberg så måste den med. För hon är livrädd för Lisebergskaninerna och vill alltid hoppa upp i vagnen och gömma sig under filten när de går förbi. Och mycket rikitgt, när vi går förbi kaninhuset idag så skriker hon efter filten, som tyvärr inte vi hade med oss. Hon fick ta Johans tröja istället... Och där satt hon gömnd tills vi gick därifrån =).
Därefter så gick vi förbi tant Ulla (vår gamla granne från när vi bodde in the city) och hälsade på. Hon blev lika glad som alltid och var chockad över vad barnen hade växt på några månader. Mille och Issa fick med sig varsin porslinshund hem =).


RSS 2.0