Helg

Vi var så trötta allihopa igårkväll efter en intensiv vecka med mycket jobb. Jag somnade strax efter klockan nio =).
Isabelle sov över hos mormor. Det ryktades om att hon hade fått gått och plockat de hon ville ha inne i leksaksaffären, valt middag och fått en stor påse lördagsgodis (fast det var Fredag). Mamma ringde efter hon hade somnat och var så glad över att få mysa med henne. Och det tar inte stopp idag... För idag vill farmor ta henne på teater. Hon har tur hon vår lilla prinsessa som har hela helgen fullbokad med massa roliga saker. Själv får vi inte se skymten av henne förräns imorgon. Men det är bara oss det är jobbigt för. Isabelle pratade jag nyss med i telefonen och hon var högt uppe i skyarna av lycka =).

Igår kom jag på att jag kanske skulle kolla om tentaresultatet hade kommit. Nervöst gick jag in på hemsidan och såg klart och tydligt att den hade gjort det. Kände att jag inte riktigt vågade öppna och se resultatet då jag inte gått på en enda lektion då jag jobbar plus att vi låg sjuka hela veckan inna tentan så mycket plugg vart det inte. Men hör och häpna... JAG KLARADE DEN! Nu är det bara exjobbet kvar sen är jag färdig till våren!!

Skolorna öppna igen

Idag börjar vardagen för Johan och barnen igen. Taken är besiktigade och skottade så nu får vi hoppas att inte flera tak rasar samman av all snö.

I eftermiddag ska vi iväg på middag och film (Snabba cash) med jobbet. Himla trevligt och jag har längtat och väntat på att få gå på denna.
Veckan har gått i rusande fart och imorgon är det redan Fredag. Tiden går fort när man har roligt =).

Nu måste jag lunka iväg till jobbet.

Ha en bra dag!

Snöoväder

Johan är inne på sitt andra lediga dygn från jobbet. Skolorna är stängda pga all snö och is som ligger på alla tak.
Barnens dagisfröken ringde idag och berättade att vårt dagis kommer vara stängd imorgon med. Vi får hoppas att Johans jobb kommer hålla stängt en dag till så att vi slipper lösa den situationen.
Det här kommer vara en sådan vinter som alla kommer komma ihåg och prata om flera år efter.

Jag hade några presenter liggandes i köket idag när jag kom hem. 2 fina handdukar, 2 fina badlakan och en megatjock bröllopstidning. Jag har en underbar fästman som oftast vet när jag behöver lite extra kärlek och omtanke =).

Efter 1 veckas sjukdom, sovandes borta för att slippa smitta, några nätter på soffan, en natt i gästrummet så ska jag äntligen ta och krypa ner i sängen och få sova bredvid min kärlek.

Avslutar med ett mor och dotter samtal som vi hade i duschen idag:

- Mamma, vet du?! När jag kom ut ur din mage då sög jag på den där!
- Den där?? Jaha, du menar bröstet?
- aaaa... Och sen var det Milles tur. Han sög på den där. (Hon pekar på det andra bröstet)
- Så du och Mille hade ett varsit bröst?
- Jaaa. Och nu äter vi riktig mat. Men mjölk dricker vi ju fortfarande mamma. Fast komjölk...
Och när pappa kom ut ur din mage...
- Men pappa kom inte ut ur mammas mage. Han kom ut ur farmors mage.
- öhhh, ok. Ja men då drack han inte mjölk från dina sånna där.



Vi lever...

Men knappt det känns som. Isabelle kräktes igen Torsdagnatt och mådde sen bra. Jag trodde i Lördags att allt var över då det gått några dagar. Riikka kom hit för lite melodifestival och gotta. I Söndags åkte vi ner till Bröllopsmässan och sög in alla tips mm inför vårt kommande bröllop. På eftermiddag kom Jenny (min syster) med familj från Kil och hälsade på snabbt då det var nere i gbg för att rensa ur en lägenhet. Det var då jag började känna mig lite konstig. Sen tog det inte lång tid innan jag låg på toaletten själv resten av kvällen. Jag vill bara gråta och gör det verkligen snart. Nu är jag rädd att någon i familjen ska få det igen plus att det går på dagis nu med. Jag har inte sovit på en vecka och har inte nerver kvar för att genomgå detta en gång till!!

Snöovädret har inte gjort det bättre. Skottat och skottat men knappt fått ut bilen iallfall. Bussarna och tågen går inte. Nu vill jag ha sommar och sol!!

Så positiv är jag idag... Men vem orkar hålla skenet uppe efter allt som har hänt?!

Magsjukan fortsätter

Isabelle vaknade Tisdagnatt och mådde inget vidare bra. Hon var jätte duktig och ganska stolt över sig själv efter varje toalettbesök.
Jag tog med mig Mille för att sova över hos mamma/mormor så att han slipper få den då han redan är dålig på annat vis. När vi skulle möta upp henne på centralen igår så började han kräkas. Trodde det var för att han satte i halsen men sedan två timmar senare efter kvällsmat hemma hos mamma hände det igen. Sen var det slut och han somnade efter ett tag och sov hela natten. Vi får hoppas att om det var magsjuka att han kom lindrigare undan, annars får vi bara vänta något dygn till och se ifall den slår ut. Håll tummarna för vår familj här nere i Göteborg.
Jag och Mille sover borta ett dygn till men har stadig kontakt med familjen hemma =). Vi är ovana att sova utan varandra. Speciellt när vi är i samma stad.

På Lördag ska jag och Johan gå på bröllopsmässan och då vill vi vara friska. Jag och Mille sover borta ett dygn till för att vara på den säkra sidan. Mille river och slänger med alla mormors saker här hemma. Jag springer efter och säger till. Han fortsätter bara fast nu med liiittee mer förstånd då han säger: "aj, aj, aj" på allt han tar på =).

Mamma/mormor är på jobbet. Även jag har suttit framför datan här och kopplat upp mig till mitt jobb under tiden Mille har sovit. Han är inne på sin andra vila idag och det händer aldrig att han sover så mycket så man märker att han fortfarande inte är kry.

Nästa vecka får allt ta och vända. För nu vill jag inte vabba mer på ett bra tag framöver!

Iväg till doktorn med Mille

Direkt när jag kom till jobbet imorse så ringde jag upp barnmottagningen för Milles hemska hosta och det illalåtande rossliga när han andas. Vi fick en tid redan klockan tio och eftersom Johan inte får vistas bland folk 48 timmar efter magsjukan så kom han och hämtade mig på jobbet så att jag kunde följa med Mille upp. Johan satt snällt i bilen och väntade =).
Doktorn hörde att han var väldigt pipig i luftrören så att han fick andas in lite Bricanyl i några omgångar och lite recept utskrivet.
Mille blev bättre och jag åkte tillbaka till jobbet. Nu hoppas vi på att han ska få sova bättre inatt. Jag kollade på klockan sista gången tre natten till idag och då skulle jag kliva upp två timmar senare. Han hostade och grät så gott som hela tiden. Som tur var vaknade han inte av min väckarklocka utan sov vidare iallafall en timme till imorse.

Semlor har flödat in i huset idag. Jag kom hem med några från jobbet som blev över och Johan hade köpt några till oss också. Men det är Fettisdag så vad gör det =). Men det är mandelmassan som är godast!







Nu väntar vi bara på telefonsamtal om den efterlängtade tillökningen i familjen som vankas snart hoppas vi!!


Min fobi

Herren i huset har kommit hemsmygandes med min STÖRSTA fobi... Magsjuka!!!
Det började i Lördagskväll, lagom till vår ensamma stund tillsammans. Nu går jag omkring här och tänker och funderar på om jag inte mår lite illa hela tiden.
Mille har fått Issas gamla bakterie och hostar och snuvar som bara den. Imorgon ska vi ringa barnmottagningen så att han kanske kan få någon hostmedicin som hjälper honom att sova om nätterna.
Ja ni förstår väl att jag inte hann plugga så mycket alls denna helg till tentan jag hade idag. Men jag tog det med ro... Klarade jag den inte idag så är det bara att göra om den. Inte mer med det =).

Igår passade jag på (läs förskingra tankarna från magsjuka) att möblera om vardagsrummet. Mille sprang omkring runt möblerna och Issa passade samtidigt på att diska och göra rent på diskbänken. Efter ca en halvtimme med disktrasan i högsta hugg hör jag henne säga för sig själv: "Jag blir så arg! Det är så dammigt och dammigt hela tiden!"
Hmmm... undrar vart hon fått det ifrån ;).

Jag och Mille ligger nere i soffan nu för andra natten i rad. Vi har lämnat Johan uppe på övervåningen för säkerhetsskull. Mille somnade för en halvtimma sedan men har redan vaknat 3 gånger av den förfärliga hostan. Jag sitter brevid med min laptop och klappar honom på huvudet i förhoppning av att det känns bättre för honom.

Alla hjärtans dag middag

Isabelle blev inte bättre, snarare sämre och har fått vara hemma från dagis i 2 dagar. Det märktes idag då hon var rastlös och full av energi när hon åter är frisk. Mille har dock åkt på samma hosta och nu får vi bara hoppas att han slipper feber och allt det där som Issa hade.
Vi åkte ner hela familjen på stan idag och lunchade. Shopping hann vi såklart med också ;). Därefter åkte vi hem till Mariella (farmor) där barnen ska sova inatt. Jag och Johan står just nu och lagar middag, lövbiffsrullader med mögelost och potatisgratäng. Ikväll ska vi fira Alla hjärtans dag en dag för tidigt. Jag har fått present med. Massa Lush produkter så att jag kan ta hand om mig själv lite extra. Johan tyckte jag behövde det. Undertbart!

Egentligen skulle jag behöva plugga till tentan, men ikväll ska vi bara rå om kärleken!

Kvalitetstid med barnen

Dagen har varit jätte bra (förutom de sista timmarna in på sen eftermiddag). Malin, Noah och Meela kom till oss redan vid sju imorse och åt frukost med oss. Sedan bar det iväg till öppna förskolan. Issa och Noah underhöll sig alldeles själv med pärlor, bilar mm. Medans jag och Malin underhöll Mille och Meela. Mille skulle prompt åka rutschkana så gott som hela tiden och sprang som en tok upp och ner för trappan till den.
Jag och Isabelle hann även göra ett varsit kärlekskort till pappa med. Klipp, klistra och helt plötsligt hade vi två fina kärleksgåvor =).
Sedan tog vi bussen tillbaka till Eklanda och åt lunch. Familjen Dove stannade kvar till klockan halv fyra och efter det började Issa och Mille bli trötta. Jag tog upp dom för ett bad för att lätta på smilgroparna lite. Allt gick galant, till Mille för för sig, efter att jag tagit upp honom för att sedan ta upp Issa, att ta tag i toalettborsten och snurra runt med den i badkaret. Av ren reflex så skrek jag till Issa "Skynda dig upp!!"" Issa ställer sig fort upp och är beredd att hoppa ur badkaret... Då kommer jag ju på att hon måste duscha av sig nu när vattnet mer har blivit avloppsvatten så jag skriker då "Nej, kliv inte upp. Du måste duscha av dig!!" Hon tittar lite förvirrat på mig medans jag tvålar in och sköljer och säger sedan skrattandes "Vad gjorde Mille?! Han är bara för tokig!!"

Jag fick sedan försöka sjunga, dansa, ställa tusen frågor till barnen för att de inte skulle somna innan middagen.
Isabelle mår inte hundra nu och hostan har blivit värre nu för några timmar sedan och det märktes då hon var helt slut redan vid fem. Vid halv sju bad hon om att få lägga sig. Och ni som har barn vet ju att det inte händer så ofta ;). Hon ropade bara en gång innan hon somnade in och då var hon lite orolig över att hon skulle nosa (nysa) i sömnen. Vi får se hur natten blir och om det blir något dagis imorgon.

Jag har nyss jobbat ikapp allt som skulle göras på jobbet idag och ska bara ta det lugnt resten av kvällen och njuta av lite doftljus.


Lillebror på besök

Idag hade vi turen att få träffa Marcus (min lillebror) en snabbis. Han är här med bandylaget och ska möta Kungälv imorgon. Tyvärr kan vi inte åka och heja på bror och Bollnäs imorgon =(.

Dagis har stängt imorgon så jag kommer jobba hemifrån. Det kan vara skönt för barnen, eller iallfall Isabelle, att få vara hemma imorgon för hon har åkt på en förkylning. Hon har alltid en liten hes röst men nu låter hon som Rikard Wolff eller någon ;).

Mille har nu fått en ny säng (växasäng) som vi monterade upp ihelgen. Han rör sig så mycket så han kan inte sova i spjälsängen längre. Men eftersom han bara är 14 månader så vill vi inte att han sover i den i sitt rum förrän vi är stupsäkra på att han hanterar den bra. Sängen fick vi av grannarna och den är superfin. Den ska bara målas vit men det väntar vi med ett tag när vi lyckas få lite tid över här hemma. Och han är så otroligt söt när han ligger där i sin nya stora säng...

Brudklänningen kom igår! Den såg inte exakt ut som jag trodde men den var fortfarande jätt fin. Min syster ska bara få hjälpa mig lite att sy in den så att den sitter perfekt =).

Nej klockan går och jag måste hinna med lite jobb innan sängen kallar! Godnatt!!




Lördag med kalas och melodifestival

Barnen vaknade upp oförskämt tidigt idag. Men det är bara att le och se glad ut, för det är dom som bestämmer ;).
Medans jag och Johan har tagit tag i det tråkiga sakerna som tvätt mm så har Isabelle och Mille haft bla en konsert inne på Isabelles rum. Trummorna har det spelats på och mikrofonen har gått på högsta volym. Mille älskar att sjunga i den. Ja, den julklappen får vi tacka morfar med familj för, den är verkligen poppis (hos barnen).

Vi har ett ganska fullspäckat schema idag. Först ut så blir det till Barnens hus för att köpa present till Isabelles kompis P som sedan bjuder på kalas.
Kvällen kommer tillbringas hemma hos (min) mamma som bjuder på mat medans Melodifestivalen kommer gå på TV.

Klänningen är på väg

Jag möttes av ett väldigt trevligt mail när jag kom hem från jobbet idag. Det stod:
Dear customer,
We have shipped your items today (Wednesday 3 February ,2010), and it is our pleasure to serve you.

Wiihhoooo!!! Hoppas bara att den passar nu =)



Idag när jag hämtade barnen på dagis så var de ute och lekte i snön. Mille sprang det första han gjorde till mig medans Issa sprang bakom husknuten och gömde sig =). Det är lite av hennes signatur, att gömma sig alltså. Så fort vi får besök hemma av någon hon tycker om eller ser fram emot att träffa, så skyndar hon att gömma sig innan de har hunnit få av sig ytterkläderna för att de sedan ska leta efter henne.

Eftersom Johan alltid börjar senare och slutar tidigare än mig så är det alltid han som till 99% hämtar och lämnar barnen på dagis. Och när jag väl får tillfällena att hämta, som idag, känns det verkligen skönt. Att få den tid med barnen på det stället de tillbringar sina dagar på. Att de stolt får visa upp allt de gjort under dagen, sina teckningar som de drar fram ur sin låda, korten som hänger på väggen ska visas, träffa deras kompisar mm.
Ja det är en ovan situation för mig att varken hämta eller lämna ofta nu för tiden och jag kommer ta vara på de tillfällena jag får.





Ensam hemma

Jag ligger här i sängen och kollar på TV. Sängen har varit min vän de senaste 16 timmarna och Johan har styrt skeppet helt själv för det mesta det senaste dygnet... Det hängiga och olustiga känslan jag hade i Söndags ville inte ge med sig och jag fick åka från jobbet någon timma tidigare igår för kurera mig hemma i sängen.
Idag ska jag försöka ta mig upp till affären för att handla ingredienser till broccolisoppa. Måste få i mig någon mat och då kanske soppa är den rätta rätten...

Det är extremt ovanligt att man är hemma själv i sitt hus när man har familj. Och det känns lite konstigt måste jag säga. Att bara ligga här och inte göra någonting i några timmar innan alla kommer hem igen. Jag längtar efter dom, för här hemma trivs jag bäst när det är liv och rörelse. Men nödvändigt att bara få vara när man är krasslig.




RSS 2.0