Snö

Här hemma i Bollnäs är det jätte mycket snö... Issa var ute och lekte med morfar imorse. Dom åkte pulka och hade roligt. Issa försvann nästan i morfars trädgård pga av all snö =)
Vi åkte sen ner på stan och handlade lite presenter till Åsas små under Julie och Rio. Vi passade även på att kika in till Anna-Maria så vi fick träffa lilla söta Neo. Vi fick jätte fina kläder till Mille som Neo haft när han var lite mindre. Det var meningen att vi skulle åka hem och vila lite innan vi skulle fortsätta till Åsa som skulle bjuda på middag men vi blev kvar lite längre än beräknat hemma hos Anna-Maria så fick bara åka hem och packa om väskan lite och fara vidare....
Issa och Rio lekte jätte mycket sen när vi kom fram. Dom jagade varandra så gott som hela tiden. Det är allt en rolig lek det för dom små. Men tyvärr slutade det hela med att Issa ramlade och slog sig på näsan. Hon vart så ledsen så att hon knappt kunde prata. Det hela vart värre med när hon inte hade sovit någon middag också så klart. Så vi packade ihop oss och åkte hem efter det.
Nu sitter vi här i soffan och tar det lugnt. Pojkarna (eller ska jag kalla dom männen) sitter och kollar på hockey (pust) så jag satte mig här framför datorn så länge.
Imorgon ska vi nog åka upp till Bolleberget (den lokala skidbacken) och åka lite pulka. Det ser jag fram emot!! Åsa med barnen skulle nog också följa med. 




 

Framme

Nu är vi framme i Bollnäs.... Har nyss ätit god mat hemma hos pappa.
Resan har gått jätte bra och vi har bara behövt stanna en gång med barnen.
Issa satt och kollade på Pippi Långstrump och Mille han sov mest hela tiden förutom dom två sista timmarna.

Jag känner inte av njurstenen idag men har värktabletter med mig ifall att.

Bilder från bilresan:


Issa kollar på film



Pigg kille sista biten

Never ending story...

Ja då är jag hemkommen efter ÄNNU ETT akutbesök!!! Fick tillbaka smärta och trodde urinblåsan skulle spricka... Fick hjälp snabbt och dom tog mig på röntgen på en gång. En 8 mm stor sten har jag som sitter kvar. Herregud hur kan jag ha sådan otur??! I en månad har den suttit där och jag hade ju min vanliga tid för röntgen imorgonbitti för att kolla att den försvunnit... så händer detta dagen innan =(
Jag sitter här nu och har tvingat i mig en smörgås klockan tre på natten för att jag ska kunna ta min sista pencillintablett för dagen. Den missades då jag var på sjukhuset. Daniel var så underbar att han skjutsade dit mig och var där med mig hela tiden även fast han börjar jobba klockan halv sju imorgon bitti. Johan fick stanna hemma med barnen och han ska köra så långt imorgon så jag vill gärna att han är pigg då.
Jag borde sova nu men tröttheten har gått till en gräns då jag inte kan somna. Jag får se till att sova hela bilresan upp till Bollnäs imorgon.
Det var tur i oturen att det hände idag och inte imorgon när man sitter i bilen.

Jag ska göra ett försök att sova nu... om inte annat så får jag ligga och gosa brevid alla mina tre älsklingar (barnen sov visst i vår säng när jag kom hem)

Packa, packa

Jag hann inte blogga något igår så jag ska försöka sammanfatta gårdagen ganska kort...
Elina och William följde med mig, Mille och Issa till öppna förskolan här i Eklanda. Väldigt trevligt där med liten sångstund och god fika. Vi fortsatte sen hem till oss och hängde ett litet tag. Issa vart lite ledsen sen när dom åkte hem och tjatade om William i några timmar efteråt, även fast hon var blyg för dom nästan hela tiden när dom var här =)
Mille var pigg igår och ville knappt sova något alls, fram till kvällen då man hade kunnat göra vad som helst med honom utan att han hade vaknat. Han var sitt rätta jag inatt med och sov hela natten.. hoppas att han tar sitt förnuft till fånga och fortsätter med det =)

Idag så stressade jag ner på stan efter jag lämnat Issa på dagis. Hittade en liten present till lilla Julie som vi ska träffa för första gången nu på Torsdag. Väl hemma så har det bara varit tråksaker så som packa, tvätta och nu är det dammsugningen kvar bara. Men hur mycket extra packning kan Mille åstadkomma egentligen?! 
Miljonen är nu nybadad och sitter och dreglar på min näsa och Issa hon är uppe på sitt rum och leker.
Imorgon bär det först av till Sahlgrenska där jag ska röntgas och sen packar vi in oss i bilen och far till Bollnäs.

Jag kommer nog inte blogga så mycket under tiden där uppe utan bara njuta av mina nära och kära. Men vi får se om jag kan slita mig bort ett tag någon kväll och uppdatera. Sen lovar jag att knäppa massa kort som jag lägger upp när vi kommer hem.

Så hejdå Göteborg... syns på Söndag!!!!

Glömde

Glömde bort att berätta att Mille skrattade på riktigt för första gången igår kväll...
Han har gjort underbara leenden jätte länge men igår när jag hade honom liggandes på mina smalben och lyfte upp dom så att han "flög" så gav han oss ett riktig skratt. Det var supermysigt!!! Synd bara att inte Issa var med och hörde det.

Amerikansk brunch

Jag och Johan fick sovmorgon idag då Issa sov borta inatt. Vi tog det bara lugnt och gick och småplockade mellan duschning och sminkning (för min del). Vi mötte sen upp farmor, Nena och Issa på hotell Liseberg och åt en god amerikansk brunch. Issa njöt i fulla drag då brunchen till stor del innehåller goda sötsaker =) Hon vräkte i sig några pannkakor och fick sen lite försent lördagsgodis i form av småkakor. Vi satt där i några timmar och hade det Söndagsmysigt.
Johan skulle sedan upp till sin kompis M i Lunden så jag hängde på och tog mig en liten promenad kring Redbergsplatsen. Gick sen upp och mötte dom hos M och möttes av en skrattandes Issa som åkte omkring i en träkorg runt i hela lägenheten som M drog =) Hon tyckte sen att det var så roligt där så hon hade helst stannat kvar...

Issa ville inte gå och sova ikväll. Det var det ena med det tredje som hon försökte med. Hon hade ont i magen, tappat nappen, var törstig och så frös hon några gånger med =) Men nu sover hon allt sen ett tag tillbaka.
Jag själv har nyss kommit hem efter en promenad här i området med Helena. Funderar på om jag ska knäppa på filmen Benjamin Button (som jag tänkt kolla på hur länge som helst) eller Changelin. Vi får se... varje gång jag tänkt göra det så slutar det med att jag somnar brevid min Mille "miljonen" Wikman Svensson. Och känner jag Issa rätt så brukar hon vakna och komma in till oss någon gång på natten när hon haft det svårt att somna så då får jag snusa på båda mina små troll.



Väldans pill i munnen

Ja som ni kan se på bilderna så är favoritsysselsättningen att pilla i munnen nu för tiden:






Nena på besök

Ja Johans moster Nena är på besök från Tyskland. Så ikväll så vill farmor och Nena låna Issa. Hon kommer sova över där och bara få bli bortskämd =)
Issa har varit ganska blyg för henne dom andra gångerna dom träffats (har ju inte blivit jätte många gånger då hon bor i Tyskland) men igår så var det bara hon som gällde! Hon är superlycklig att få åka dit och det är roligt, speciellt för Nena.
Jag, Johan och Millkillen vi ska bara äta chips, godis, pencillin och kolla på melodifestivalen.

Annars idag så har vi varit och tagit vår obligatoriska lördagsfrukost på stan. Mums gott var det!!
Mille han sov så gott i sin vagn förutom när vi skulle äta så klart. Tänk att det alltid är så att han ska vara vaken när man själv ska försöka få i sig lite mat. Men han vill väl inte missa en sekund av nått som kan vara av intresse. Sen när mamma ska gå sin runda och kolla på kläder somnar han gott, det är inte lika intressant =)
Riikka kom sen förbi och hälsade på en sväng. Issa bjöd som vanligt på pärlor och thè med sina små kaffekoppar. Jag undrar vad hon tänkt att det är för matträtt dessa pärlor. Men de har blivit lite av en favvorätt iallafall.

Det blir av att vi åker upp till Bollnäs nästa helg. Så nu måste jag ta och hitta lite välkommen-till-världen presenter till Julie och självklart grattis-till-att-ha-blivit-storebror present till Rio.

Mille har verkligen fått rätt dygnsrytm nu... lite för mycket till och med. Han är så trött och sover på kvällarna att han knappt får i sig av sitt sista mål. Vilket resulterar i att han är hungrig vid halv fem på morgonen. Så har det varit dom senaste tre dygnen. Men jag ska inte klaga. Det är bara jag som är bortskämd. Och vad är det att klaga om egentligen om han sover så gott som hela kvällen och vaknar till vid halv fem, vill ha mat och somna om igen.
Han har börjat dregla mycket med och tar sig i munnen precis som om det skulle klia. Tänder på gång redan??!!
Plutten min växer så fort....


 Tack så mycket Anna-Maria för den fina bloggen!!

TGIF

Ja nu är det äntligen Fredag och en hel helg framför oss, synd att den brukar gå så fort bara.
Som jag har skrivit tidigare så har vi haft lite otur den senaste tiden med sjukdomar och njursten mm. Och då ska jag tillägga att vi inte brukar vara dåliga. Men idag fick Johan komma hem från jobbet efter bara en timma för jag fick en akuttid på vårdcentralen. Jag vaknade vid fyra inatt och hade ont i magen, lite som njursten fast inte lika smärtsamt. Jag fick panik och var rädd att det skulle vara njursten igen så jag sprang upp och tog smärtstillande som jag hade kvar sen sjukhuset. Det gick över efter en halvtimma ungefär men jag ringde vårdecentralen iallafall på morgonen. Kom dit och farbror doktorn berättade att jag fått urinvägsinfektion, antagligen orsakad av njurstenen. Men efter denna pencillinkur så ska vi vara tipp topp igen kan jag lova!!!!
Issa var så gullig imorse när jag sa att jag skulle till doktorn igen...

Issa: Åh nej, mamma ont i magen igen. Måste träffa doktorn!
Och så blåste och pussade hon på min mage... det är så vi gör på henne när hon har ont så det faller sig ganska naturligt att hon tror att det ska hjälpa på mig med =)

På eftermiddagen tog jag och Mille vår efterlängtade promenad med nya barnvagnen. Vi är supernöjd med den!
Vi tog oss en sväng in på plantagen och handlade lite fina blommor.
Issa fick lite egen tid med pappa. Dom satt och lekte med thekopparna och hon matade Johan med pärlor som var väldigt god mat i hennes underbara fantasi =) 


Mille vaken i sin nya vagn...


Och sover 10 minuter senare...


Issa smyger upp ur sängen ibland och plockar på sig lite saker hon vill ha liggandes brevid henne. Denna gång var det två träfigurer och två böcker som fick äran. Så här hittade vi henne när vi skulle knäppa av lampan... hon har somnat mitt under läsningen av "Brunos födelsedag" =)

En burk och kaffe...

När saker och ting i ditt liv nästan har blivit för mycket för dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig.
När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den med golfbollar. Han frågade sen sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde i sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två kaffekoppar som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrummen som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
"Nu" sa proffesorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påminns om att den här burken representar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat.
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid  och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt  för dig. Så var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först, sakerna som betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand."
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Proffesorn log. " Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv känns så finns det alltid plats för fika med en vän."



Väldig fin tanke tycker jag......

Lite av varje

Idag började vi dagen med återträff med föräldargruppen, alla fick killar förutom en familj. Vi föräldrar hade matat våra barn fulla med mat innan vi kom dit så bebisarna var glada och pigga...till 3 timmar efteråt då började alla bli ledsna på löpande band. Lite domino effekt över det hela =) Men det var himla roligt att se!

Efteråt hämtade vi vår nya vagn.. Jippie!!
Hade tänkt att ta en premiär promenad på kvällen men syster yster ringde och ville ha hjälp med flytten. Dom har köpt radhus ute i Tuve. Så vi gjorde oss snabbt iordning och tog bilen ut dit. Noah och Issa lekte som vanligt och hade jätte roligt medans vi andra sprang i trapporna =)
Vi har precis kommit hem så Issa kom i säng senare än vanligt och hon slocknade på en gång. Mille sitter här i mitt knä och bloggar med mig.

Sofie på besök

Idag har jag gjort jätte mycket....hmmm, nej jag har bara legat i soffan och varit sjuk. Men gud vad skönt det är att få göra det ibland!
Johan fixade med jobbet så han både kunde lämna och hämta Issa på dagis...
Mot kvällskvisten så kom kära Sofie hit efter jobbet, hon åker tillbaka till Bollnäs redan imorgon. Det var jätte roligt att träffa henne igen och förhoppningsvis så träffas vi nästa helg igen om vi nu tar oss upp till Bollnäs. Det var första gången även för henne att träffa Mille. Hon trodde att hon skulle få ett litet knyte i famnen som bara ligger och sover. Men Mille var pigg och glad och skulle vara med. Bär man honom mot axeln så stretar han upp hela ryggen och huvudet så att han inte missar något roligt att se. Han gav Sofie ett skratt det första han gjorde.
Issa njöt för fulla muggar av att vi fick besök lagom till läggningsdags. Sofie fick inte en lugn stund, Issa var ett energiknippe och skulla ha all uppmärksamhet av henne =)


Sofie och Mille





Ond cirkel

Jag tog en liten bloggpaus igår för jag var inte vidare pigg... fick feber framåt kvällskvisten. Allt har bara gått i en ond cirkel i denna familj nu när det gäller feber och halsont.
Iallafall så var vi nere på stan igår och träffade söta Kattis. Det var första gången hon träffade Mille. Han var dock lite trött så han sov hela tiden =)
Vi hann bara in genom dörren hemma så ringer en tjej från föräldrargruppen som undrar om jag vill följa med på en promenad. Vi klädde på oss igen och tog en promenad på 1 1/2 timma... jätte skönt!
När vi kom hem sen så började jag känna mig hängig och Mille var övertrött, han tog igen allt sovandet på stan och var vaken i flera timmar sen. Han skrek och skrek och inget hjälpte. Så tillslut tog jag fram min goda vän babybjörnen. Där gick jag sen fram och tillbaka även backandes genom huset för lite variation ibland. Han somnade tillslut och sov som en sten resten av kvällen och natten. När jag stod och borstade tänderna sen så kom jag på mig att jag stod och vaggade fram och tillbaka av ren reflex även utan barn i famnen =)

Idag blir det soffan som gäller. Johan börjar en timma senare så att han kan skjutsa Issa till dagis när jag är sjuk.

Öppna förskolan

Vi var för första gången på Eklandas öppna förskola idag. Vi kom mitt under sångstunden, som jag inte visste att dom hade. Jag skulle diskret försöka klä av barnen och sätta oss i ringen. Det skulle ha funkat jätte bra om inte Issa hade fått för sig att vi hade hamnat hos doktorn. Alla satt ungefär 3 meter från ingången där vi stod och klädde av oss. Det första Issa säger (HÖGT) när vi kommer in är:

Issa: Nu är vi hos doktorn!
Jag: Nej vi är ju på öppna förskolan gumman (med ett stelt leende mot dom andra föräldrarna)
Issa: Nej mamma, nu är vi hos doktorn. Mille komma ut ur magen.... plupp, plupp!

Ja hon är allt rolig lillstumpan och alla där var jätte trevliga och vi satt och pratade med några mammor och pappor efter sångstunden. Vi stannade lagom till att det var dags för barnen att sova middag. Och vi har ju bara 30 meter hem därifrån så det vart ingen ansträngande promenad idag.
Både Issa och Mille har pratat med mormor idag. Issa skulle visa henne vart hon bodde på kartan, via telefonen funkar inte jätte bra men det gör inget för mormor fattar vinken iallafall. Mille han gurglade fram några ljud han med. Morfar han ringde med idag men då var Issa för insatt i Bolibompa så hon var inte lika pratglad tyvärr...

Sofie, en vän från Bollnäs hörde av sig idag och sa att hon var på väg till gbg med jobbet. Så henne ska vi ta och träffa i veckan... supermysigt!

Lång promenad...

Alla fyra klädde oss varmt och tog en lång promenad ner till Mölndals bro i förmiddags. Väl där nere så var det  bara Hemköp och Willys som var öppet, så vi gick och satte oss och åt en god lunch istället. Benen orkade inte riktigt med att gå hem sen, inte Issas tålamod att sitta i vagnen så lång tid igen för den delen heller. Så vi tog bussen hem.

Väl hemma så har vi rullat på golvet, gått skottkärra, jagat varandra och lite annat smått och gott... Nu har Issa fått lite ro och sitter och kollar på film.
Mille var lite grinig igår när vi skulle gå och lägga oss. Nu på dagen så har han varit sitt rätta jag igen, lite tröttare bara.

Här kommer lite bilder...


Mille lånar Olivers vagn...










Kärlekens dag!

Vi började dagen med en god frukostbuffé med farmor Mariella, Yasmin, Daniel och Oliver... Issa såg en bild på Måns Zelmerlöv i tidningen och trodde det var Johan.
Mätt och belåtna drog vi oss hem efter några timmar. Jag somnade nästan på en gång och sov säkert i 2 timmar, jag är less på att vara sjuk nu. Och framför allt så vill jag att mina små under ska få hålla sig krya! Mille har blivit snorigare och kommer säkerligen åka på halsont efter mig snart. Som om inte han har haft det tilräckligt jobbigt sista veckan...Issa har iallafall börjat gå åt rätt håll med hostan och förkylning.

Nu till kvällen har vi köpt hem massa gott och ska kolla på melodifestivalen. Måste ju se Måns aka Johan sjunga ikväll =) Jag har tänt massa ljus, plus tänt dom fina ljuslyktorna jag fick av Johan idag. Barnen ska gå och lägga sig snart, eller iallafall Issa. Mille blir nog vaken till sista målet som är om någon timma. Sen ska jag bara ta och mysa med mannen i mitt liv!



Kram på er alla på kärlekens dag!



Dagen i korthet...

Vaknade upp av halsont... haft det några dagar men inte så ont som jag haft idag.
Fick ett sms av Jasmin som undrade om jag ville ha besök av henne och hennes barn William och Felicia. Och det är ju ett erbjudande man inte kan tacka nej till =)
Dom hade med sig en nybakad sockerkaka som smakade mumma...
Johan tog med sig Mille på stan och Issa hade sin sista inskolning på dagis idag, så där satt jag ensam utan barn och hade besök. När hände det senast?

Ikväll har vi bara tagit det lugnt och försökt kollat på Let´s dance... gick inget bra. Tycker verkligen inte att det är ett roligt program. Jag har mellan danserna försökt googlat mig fram till ett par VILA jeansleggings men hittar inga (eller det är ett par speciella jag vill ha =) )
Issa och jag sjöng bä bä vita lamm för Mille ikväll och han bara flinade och försökte sjunga med så gott han kunde =)

Nu väntar jag bara på att få veta om vi kan åka upp till Bollnäs sista helgen i Februari... hoppas!!!



 


Parlino tomten...

Dom delade ut Parlino tomtar på stan idag... Johan tyckte det var en hemskt bra idè att ta hem en till Issa trots dess fula design =)

Ja och det blev en hit!! Så här sover hon ikväll...



Vackert väder!

 Malin (syster) ringde mig på förmiddagen och frågade om jag ville möta upp henne och Noah (systerson) på en lunch... vi hade inget planerat, eller egentligen så hade jag bestämt med Helena (jobbarkompis) att ta en promenad men hade inte hört något ifrån henne så jag tackade ja. Insåg sen efter några timmar när jag tagit upp min mobil att jag haft den på ljudlöst och Helena hade ringt två gånger... ooppss! Men vi kanske ska ta en kvällspromenad ikväll istället.
Iallafall så träffade vi Malin och Noah och gick och åt på Åhléns i nordstan. Noah ville följa med oss hem sen och leka med Issa så vi packade in alla barnen i bilen och åkte hem.
Och dom har verkligen haft roligt tillsammans idag. Dom har hunnit med lekparken, bokbussen, lekt med Issas alla leksaker, hoppat i soffan, dansat, byggt kojor av kuddarna... ja ni förstår. Det var en trött Noah som Johan skjutsade hem sen...
Jag och Mille passade på att ta en promenad i det vackra vädret som vi haft idag medans de andra var i lekparken.

Jag har även försökt smöra för mamma att hon ska ta sig till gbg i helgen och vara lite barnvakt så att jag och Johan kan hitta på något på alla hjärtans dag. Som ni säkerligen förstår så är det svåra inte att få henne att sitta barnvakt, utan det är att få henne att åka dom 40 mil eller vad det är för en kväll =)

Det funkar tyvärr inte att lägga in bilder idag... vet inte vad som är fel. Dom kommer en annan dag istället.





Dagen som gått...

Jag skulle hämta Issa på dagis idag så jag passade på att åka ner till Mölndal och strosa omkring lite. Elina och William mötte upp oss, vi tog oss en jättegod sopplunch och pratade om allt som har med mödraskapet att göra. William åt en hel banan och jag försökte truga i Mille hela sin flaska.... allt gick inte i men godkänt blev det iallafall. Annars har han ätit jätte bra idag vilket känns skönt.
Efteråt tog vi oss en promenad mot dagiset...

Vi beställde en ny vagn igår, äntligen kommer jag kunna ha en normalstor vagn när jag är ute själv med Mille.
På tal om promenader så var jag och Mille uppe och gick en morgonpromenad klockan halv sju imorse... dock bara en halvtimma ungefär men lagom för att komma igång på morgonkvisten. Johan blev lite chokad när jag kom hem och väkte honom och berättade att jag redan varit ute och promenerat =)

Nu på kvällen så har jag och Issa haft lite egen mamma/dottertid innan läggdags. Vi badade och hade väldigt roligt med sputa-vatten-med-munnen krig i badkaret... Nu ligger hon och sussar skönt.
Jag köpte en bok till Issa idag. En bok om hur det är att bli storasyster och skildrar eventuell avundsjuka som kan uppstå när det kommer en ny bebis in i familjen. Det var en ganska mysig bok, och den kan vara bra att ha och läsa lite då och då även fast hon inte visar någon avundsjuka än.


Några lite äldre bilder på Issa:




Issa 4 månader


Issa 6 månader... Världens gulligaste lilla troll


Första gången hon åker pulka (6 månader)


Issa 1 år...


Röd näsa

Ja Issa kom hem med en sårig näsa och panna... hon hade ramlat av gungan på dagis. Stackars lillplutten! Nu ser hon ut som renen Rudolf.

Det känns som om det har varit rena semestern dom här senaste 2 veckorna. Johan har varit med Issa på inskolningen på dagis så har han tagit ut lite pappadagar eller jobbat kortare dagar. Jag har haft hur mycket tid som helst över! Hur kunde jag tycka att jag hade lite tid över innan Mille kom till världen?! Det har iallafall varit super skönt att kunnat tagit det lugnt och inte stressat omkring här varje morgon.

Vi pratade med barnmottagningen idag. Dom sa att om Mille åt dåligt idag med så skulle vi komma in för undersökning imorgon. Men jag tror vi klarar oss... Mille har ätit mycket bättre dom senaste 3 målen. Och inte nog med det så försökte Issa även utvidga hans meny idag. Jag kom in i vardagsrummet och ser att hon försöker mata Mille med ost...

Jag: Vad gör du gumman?
Issa: Jag bara mata Mille ost...
Jag: Nej det får du inte göra, han är för liten än. Han får bara dricka mjölk.
Issa: Ja när han stor, då mata ost!



Tisdag morgon...

Idag var det en trött Isabelle som vi fick väcka. Hon hade gärna sovit vidare om hon själv fick välja...
Hon kom in till oss inatt, tror att hon vaknade av sin hosta som fortfarande sitter kvar.

Mille han sov ju som sagt i sin spjälsäng för första gången inatt. Han somnade utan problem och jag fick väcka honom sen vid halv åtta i morse. Klart att man blev stolt och allt som hör där till, men samtidigt lite förvånad och egot lite skadat kanske att han sover så bra utan mig brevid =)

Vi pratade med BVC idag om att han fortfarande äter för lite varje måltid. Hon tyckte att vi skulle ringa till barnmottagningen på vårdcentralen. Så nu inväntar vi ett samtal från dom... får se om vi får åka dit och kolla upp honom, om inte annat så hade det varit skönt att få väga honom iallafall.

Annars så är det en tråkig städdag som väntar för oss, dammsuga, moppa och damma... bläh!

IHM, Lunch och annat trevligt

Idag så träffade jag Elina, en klasskompis från IHM och hennes lille pojk William. Vi åkte och hälsade på i skolan lagom till klassen hade lunch. Vi passade även på att ge våra pluttar mat innan vi själva skulle äta. William är lite äldre än Mille så han har lyxen att få äta annat än mjölk nu för tiden. Vi tog oss sen över gatan i Gårda och åt en god fläskytterfilè.
Vi hade turen att barnen sov hela tiden och även så gott som hela promenaden hemåt sen... lyxigt när man får äta i lugn och ro!

När vi kom hem sen så väntade Riikka på oss, hon svängde förbi efter jobbet innan det bar hemåt.

Nu på kvällskvisten så har jag pysslat och målat om lite krukor... ganska mysigt att pyssla ibland måste jag säga.
Issa satt och hade Mille i knä efter middagen samtidigt som hon kollade på Bolibompa. Så ser jag henne ge honom en puss och säga "gosefis".... Man kan inget annat än att smälta!

Vi bar över Milles spjälsäng till vårt sovrum idag. Han har sovit i sin vagninsats eller i vår säng annars. Men nu har jag nattat honom i sin riktiga säng för första gången. Vi får se om han sover där till han ska ha sista målet mat eller om han vaknar lite emellan.



Stolta föräldrar!

Mille tar sin antibiotika som om det skulle vara god mjölk... även fast den har något av världens äckligaste smak!
Han är piggare idag (än så länge) och skrattar bara han får syn på mig. Känns skönt att äntligen få en liten glimt av hans rätta jag.
Issa har varit en duktig och snäll storasyster, hon har gett många kramar och pussar till Mille. Lite för mycket ibland, svårt för lillstumpan att förstå att han behöver sova mellan varven med =)
Jag själv somnade runt halv åtta imorse och vaknade vid tio igen, så det har inte blivit mycket sömn på två dagar nu. Efter akuten i fredags så åkte jag och jobbade så man hann inte sova så mycket då heller. Och det syns på mig kan jag säga. Har nyss kommit ut ur duschen och Johan fällde en kommentar om att han tyckte att jag var fin ( Då satt jag i mysbyxor, blött hår och vit som ett spöke). Väldigt gulligt och snällt tycker jag men man kan ju börja undra hur jag såg ut innan duschen då =)


Åh jag fastnade för låten "snälla, snälla" igår i melodifestivalen... otroligt vacker!

Hemma igen...

Ja då har vi nyss kommit hem från ännu en natt på akuten...
Mille fick tillbaka sin feber och var jätte hängig igen, klockan var runt 22:00 så vi bestämde oss för att Johan skulle stanna hemma med Issa så hon slapp en natt på akuten. Jag och Mille kom in runt 23:30 och fick ett eget rum på en gång tack och lov... Vi fick en underbar sjuksköterska som uppvaktade mig med thè och Mille med koksalt att andas in via mask hela natten. Hon hade även släkt i Bollnäs och Edsbyn. Världen är allt liten.
Läkaren kom sen in efter bara 3 timmar denna gång, men undersökningarna tog några timmar dom med. Det var att lyssna på hjärta och lungor, ta febern, kolla öron, hals, vikt, snabbsänkan, urinprov plus att han skulle ligga och andas in koksalt ett tag. 
 Resultatet blev öroninflammation. Snabbsänkan var även lite för hög men det kunde vara pga av öronen.
Det  "roliga" är att hon säger att blir han inte bättre i sitt allmäntillständ under dagen imorgon tycker jag att ni kommer in igen.
Men hur många dagar ska han vara annorlunda i sitt allmäntillstånd?! Jag har sagt till dom att han har varit dålig i 3 dagar nu... igår tyckte dom att 2 dagar var för mycket och tyckte absolut att jag skulle stanna kvar på akuten med honom. Nu 3:e dagen så tycker dom att det är allvarligt så vi får komma in på en gång men tycker ändå att vi ska komma in ytterligare en gång till imorgon om han inte blir bättre.... Vad ska dom göra imorgon då? Ta tempen och be oss komma tillbaka på Måndag?!

 Mille har varit så slö och trött så han har sovit igenom hela natten och ALLA undersökningar...
Under urinprovet så skulle jag försöka få Mille att kissa i en mugg... jag satt beredd hela tiden i en timma. Ingenting kom, tillslut så kom vår sköterska in och sa att vi skulle försöka ge honom lite mat så att han skulle börja kissa. Just när jag tog bort muggen för att börja ge Mille mat så började han kissa.... på sjuksköterskan!  Så där satt hon dyngsur, men hon fick räddat lite till urinprovet iallafall =)

Ja nu är det bara att åka och hämt ut Milles antibiotika om några timmar och ge lite extra alvedon mot smärtan... sen håller vi alla tummar som finns att lillskrutten ska bli bättre och att vi slipper ytterligare ett dygn på sjukhus.

Nu får Johan ta över här hemma för nu ska jag äntligen gå och lägga mig!!!

Akuten

Mille vart inte bättre och åt så gott som ingenting tillslut, så vi fick rådet att åka in till Drottning silvias barnsjukhus. Först när dörrarna slogs upp där på akuten så vart man på en gång påmind från den hemska sommaren 07 när Issa vart så dålig av meningokocker så dom inte visste om hon skulle överleva.
Vi fick komma in till en sköterska på en gång och hon försökte ta prover så gott hon kunde på lillkillen... inte det lättaste för henne stackaren. Vi fick sen sätta oss i väntrummet och vänta, vänta och vänta. Efter många timmar gick vi och frågade hur lång tid det var kvar ungefär, då var det fortfarande 10 patienter före! Klockan var då nästan 22:30. Jag gick efter ytterligare ett tag fram till en sköterska och rådgjorde lite med henne om man inte kunde ta och åka hem och kanske kunde återkomma imorgon bitti om han inte blivit bättre.... hon tyckte absolut inte detta eftersom barn under 3 månader inte ska ha feber, och absolut inte i 2 dagar. Jag kände mig bara dum och hon fick mig att känna mig som världens sämsta mamma bara för att jag hade haft den tanken.
Vi satte oss ner och väntade och väntade igen. Det kom in fler och fler patienter, även en ung kille som hade fått i sig lite för mycket alkohol så han låg och spydde hela tiden. Vi fick tillslut nog och pratade med en annan sköterska. Hon tyckte däremot att vi kunde åka hem och bara kolla så att inte febern steg till 38,5. Hon sa det som även jag hade påpekat, att det är nog bättre ni åker hem och avvaktar än stannar kvar och blir smittad av något annat skit.
Så nu är vi hemma och ska gå och lägga oss... jag ska ta tempen på Mille någon gång under natten men nu behöver hela denna familj lite sömn. Och så vi hoppas att min älskling blir fri från denna feber till imorgon så vi slipper åka in igen...

Mys i soffan...

Ja ikväll bli det godis och soffmys som gäller. Johan och Issa har redan tjuvstartat sockerruschen med semlor.
Det är som sagt inte riktigt Milles dag idag... just nu går jag omkring med honom i bärselet för det är det ända som lugnar honom för tillfället. Febern är fortfarande kvar och jag har nu på eftermiddagen fått känna av att jag inte sovit så mycket inatt. Jag somnade på soffan och sov i nästan 3 timmar,  Johan satt på övervåningen med barnen. Otroligt skönt , men man blir nästan yr när man vaknar upp efter en sådan lång eftermiddagsvila. Gud vad jag är tacksam över att jag har barn som sover på nätterna!!!

Idag var det för övrigt Issas första dag som vi lämnade henne själv under inskolningen. Det hade gått jätte bra, förutom att hon är väldigt blyg så hon hade inte pratat så mycket. Men det kommer släppa ganska fort om jag känner lillskrutten rätt. När vi hämtade henne så satt hon och gjorde pärlhalsband igen... jag känner på mig att jag kommer få köpa ett extra smyckeskrin för alla fina halsband hon kommer komma hem med =)

Imorgon ska jag hoppa in och jobba, ska jobba 07-15.30. Förhoppningsvis så hänger inte fukten i luften lika mycket imorgon så att man kan cykla dit.


Mill-killen sjuk...

Ja usch nu fick Mille feber igår kväll... han sov så gott som hela tiden och den lilla tiden han försökte vara vaken grät han. Han åt knappt nått heller...
Jag har inte sovit så bra inatt, Mille har sovit som en stock, men jag har varit på min vakt och sett om han visat minsta lilla tecken på att han skulle ha vilja ha mat.  Jag väckte honom iallafall för en timme sen så han skulle få i sig lite vätska när han är så varm... lite gick ner. Vi får se hur det blir under dagen, när dom är så små så måste man vara väldigt vaksam hur dom äter och absolut allmäntillståndet. Men vi hoppas att det blir bättre under dagen.

Jag fattar inte att jag försöker sova... resten av familjen ligger uppe och sover medans jag har duschat och ligger nu och kollar på godmorgon tv...

Lekparken

Vi har nyss kommit hem efter en mysig tur till lekparken, jag älskar verkligen dessa stunder när hela familjen tar sig ut. Det behöver inte vara stora saker utan det räcker som sagt bara att gå tillsammans allihopa till lekparken.  Vi fortsatte sen att promenera genom Eklanda. Det är verkligen ett fint område vi bor i =)

Det är roligt hur barn skiljer på olika saker, som Issa nu när hon bytt dagis.  Vi har förberett henne ganska länge nu på att hon ska börja på ett nytt dagis. Så nu när jag säger att vi ska gå till dagis nu för tiden så är hon väldigt noga med att påpeka " nej nya dagiset " . Så för henne är ordet dagiset det gamla dagiset...
En annan sak som är viktig för henne är när hon ställer en fråga, då måste man svara ja! Om man råkar svara mmm så ställer hon om frågan. Och det händer ju ibland att man sitter lite i andra tankar och svarar mmm istället... och så här kan det låta då:

Issa: Mamma, är Mille hungrig?
Jag: mmm
Issa: Mamma, är Mille hungrig?
Jag: mmm
Issa: Mamma, är Mille hungrig?
Jag. Ja!!!


Jag har försökt att förklara för henne att mmm är detsamma som ja men hon nöjer sig inte med detta =) Rätt ska vara rätt...


Issa leker med sina leksakspluggar och ser plötsligt ut som Freddy Kreuger (stavas det så) i sötare form =)


Mille sover i sin spjälsäng



Vår lilla hantverkare...


Lunchdejt med Nina...

Ja idag var vi ner i Mölndal och träffade Nina... vi åt jättegod thaibuffè. Vi fortsatte sen att strosa omkring lite.
Vägen dit var inte lika rolig. Innan vi skulle möta upp Nina så skulle jag hämta Issa på dagiset. Och jag fick då för mig att prova en ny skogsväg som jag hade fått tips om... Så här kommer några råd till mig själv nästa gång jag får för mig samma sak:

* För det första, ge dig inte ut själv på en ödslig skogsväg när du vet att du tycker det är läskigt!
* För det andra, ge dig inte ut på en skogsväg när du inte vet hur mycket uppförsbackar det är. Och framförallt inte när du gjort dig iordning för en gång skull. (Det vart ganska varmt och svettigt där i backarna med tvillingvagnen)
* För det tredje, ge dig inte ut på en skogsväg där du inte hittar. Och framförallt inte när du har en tid att passa.

Johan ringde mig (han var med Issa på inskolningen) när det var 20 minuter kvar innan vi skulle vara där. Då hade jag just lämnat skogsvägen och kommit fram till ett villa område. Jag hade ingen aning om vart jag var men området var väldigt mysigt =). Som tur var hittade jag ut ganska snabbt och hann i tid, jag var till och med 10 minuter tidig...

Nere på stan så hittade jag jätte fina reakläder till Issa och Mille, plus att jag hade turen att få ett par fina baggyjeans till Issa för halva reapriset som inte riktigt var meningen =)
Och även jag fick en liten present. Issa hade gjort ett fint halsband till mig på dagiset. Det hade fina pärlor med figurer som elefanter och äpplen på... det ska jag ha på mig när jag ska vara extra fin =)

Vi orkade inte med någon promenad hem sen så vi tog bussen. Men även här måste jag ge mig själv ett råd till nästa gång:

* Åk inte buss med en stor vagn runt tre tiden när alla skolungdomar slutar och hoppar på tre hållplatser efter och för ett massa liv just när Mille är på väg att vakna och är hungrig. Det slutar med att dom tror att dom har större rätt att åka denna buss och skriker "flytta vagnen" och "köp en mindre vagn". Du kommer då tro att du kommer vara den vuxna i detta tillstånd men icke... du kommer skrika tillbaka, men tack och lov i lite mildare form som "SLUTA SKRIK"




MVC och BVC

Mille var lite grinig igår kväll så jag hade inte riktigt tid att blogga...
Vi tog oss en lång promenad från oss ner till MVC och BVC... det tar ca en och en halv timma, det var jätte skönt och nu ska jag ta promenader hem varje gång jag lämnat Issa på dagis om morgnarna.
Iallafall så har vår lilla kille växt som han ska och nu väger han 5335 och har växt hela 1 1/2 cm på drygt en vecka så nu är han 58 cm lång. Alla är så fascinerad över hur stark och med han är... det började i väntrummet på BVC där mammor satt och kollade in honom och sa att de tyckte att han var så duktig för att vara 8 veckor. Sen inne hos läkaren så nämnde hon också hur otroligt pigg, stark och med hon tyckte att han var... Vår lille skrutt!!
Tråkigt nog så har han åkt på Issa hemska förkylning så nu har han börjat nysa och hosta... usch! Men han är pigg och hostar väldigt sött iallafall, ifall man ska se något positivt med det.

Idag är det inskolning och sen lunch med Nina i Mölndal som gäller...

Vi hörs sen!


Funderingar framåt kvällskvisten...

När man får sitt andra barn är man mer lugn än med sitt första. Man oroar sig inte lika mycket första gången dom blir sjuka, att dom äter tillräckligt mycket, hur det är att resa ensam med dom, hur mycket dom måste äta för att ersätta ett helt mål mm.... visst dyker många andra frågor upp som tex. ger jag Issa tillräckligt mycket uppmärksamhet nu när hon inte är ensam osv. Och säkerligen kommer "gamla" orosmoment komma tillbaka någon gång men på det hela så är man mycket lugnare.
Är det därför jag känner mer ångest över att bebistiden går så fort förbi? Med Issa så var varje utvecklingssteg så viktigt och jag såg fram emot det så himla mycket... SJÄLVKLART så är det underbart varje gång Mille visar något nytt han aldrig gjort och tar ett steg längre mot  att vara en liten människa istället för bara att vara bebis. Men samtidigt så njuter jag verkligen av denna bebistid så mycket!

Tycker också att det är alltför många människor som vi håller kära och som håller oss kära som bor så långt bort och inte kan vara med oss till vardags.... men så är det när man har familjer på olika håll, och gångerna man träffas blir det lite extra speciellt istället!
Och nej, jag har inte alls lust att flytta tillbaka till Bollnäs. Jag älskar mitt liv, mina vänner och familj jag har här. Men lika mycket älskar jag alla andra som är kvar där uppe och som betyder väldigt mycket.


Mysig eftermiddag

Mille låg en lång stund i babygymet idag och skrattade åt mig medan jag vek tvätt... jag kan tydligen vara väldigt rolig bland rentvättade kläder. Han skiner upp med hela ansiktet, jollrar och ser helt bedårande ut! Annars vaken tid så ska han helst stå upp och kolla runt...
Issa är som sagt fortfarande förkyld och har en hemsk hosta och jag vill inte att hon ska smitta Mille, ganska oundvikligt, men man kan göra så gott man kan iallfall. Hon vill ju vara och pussa på Mille som vanligt så klart.

Imorgon blir Johan hemma hela dagen från jobbet, han ska följa med Issa på inskolningen medan jag ska på återbesök på MVC, och en timme efter det ska Mille på sitt första läkarbesök på BVC. Imorgon blir även Mille 8 veckor!!!


Mille skrattar åt mig...


och skrattar...


och skrattar...


Milles favorit sysselsättning


Issa sitter och räknar...


Mille sover sött i pappas knä...



Inskolning

Nu har vi kommit hem efter första dagen av inskolning... fick ett bra första intryck och Issa pratade redan om att träffa sina nya kompisar på vägen hem. Men hon var som vanligt lite blyg när fröknarna pratade med henne, hjärtar mitt =)
Det här dagiset är ju ett temporärt dagis som har öppnats för dom som inte fått någon plats i mölndals kommun, och kommer att finnas fram till den 3 Juli. Sen i augusti så får vi vår kära plats här i Eklanda. Mille han var duktig och sov även fast ljunivån var hög av lekar och information...
Issa är fortfarande förkyld men humöret är ganska på topp iallafall.

En vän till mig berättade att det fanns ett barncafè inne i gbg... hur har jag kunnat missa detta?! Där fanns allt man skulle kunna tänka sig när det gäller barn och mat... även kokade nappar!! Så glada grodan (tror jag det hette) snart kommer vi någon dag och kollar läget...

Nu ska vi ta och sova middag och drömma om pappa som vi saknar här hemma nu när han är på jobbet...

Bilder mm...

I Fredags träffades jag, Jenny och Sara hemma hos Sara och lagade tacos... lite (eller mycket) tjejsnack hann vi med också.  Det var 5 år sedan vi träffades tillsammans men när vi satt där kändes det som det var igår. Synd bara att Jenny måste åka tillbaka till Norge idag. Men vi hann träffas en sväng idag med, dom kom förbi här med pizza vilket var väldigt uppskattat för jag kände verkligen inte för att laga middag och Johan var i Borås på hockey.
Annars har helgen flytit på med besök av Riikka, körslaget där Bollnäs vann och så har vi även träffat Yasmin, Daniel och Oliver.


Issa har blivit alldeles förkyld och hostig, lagom till inskolningen på nya dagiset imorgon. Håll tummarna att hon är bättre imorgon.
Ikväll ska jag  lägga både Issa och Mille i vår säng så hela familjen kan mysa... jag kommer nog att ångra mig efter halva natten när man vaknat flera gånger av att det är alldeles för varmt, har fått några händer och fötter i ansiktet ett antal gånger, haft Issa halvliggandes på mig samtidigt som Mille ligger och snusar under min arm. Men vad är lite mindre sömn jämfört med det bästa man har liggandes alldeles tätt intill sig...


Synd med dom röda ögonen








Mille provar stolen...






Ett tag sen...

Ja nu var det några dagar sen senast... men jag har fått order av moster Anna att lägga upp lite bilder. Så jag ska försöka ta mig i kragen ikväll och lägga ut lite. Men först besök av Jenny och Sara och lite god pizza....

En trött Jossan igår i ett gott försök att använda ordspråk i telefon med min mamma:

Jag: Ja det kan jag inte slå under bältet med...
Mamma: vaddå? du menar sticka under stolen med?
Jag: Ja just ja, så heter det....


RSS 2.0