Ett strejkande Spanien

Vi har haft några otroligt roliga och fina dagar i Barcelona.
Resan började med att vi tog fel hotell när vi kom fram. Vi var ganska förvånade över att vi inte stod med i deras bokning och blev ganska nervösa. Efter en halvtimma förstod vi att vi tagit fel på namn och kunde glatt gå till vårt hotell med en påse chips, vin, öl och massa ölkorv för att förbereda oss för en god middag ute.

Vi har hunnit se en hel del av staden. Tyvärr lite för lite promenader för min smak, men har man en man som är fascinerad av tunnelbanan är det bara att bita ihop =).
Vädret har varit bra hela tiden och vi hann även med en dag på stranden. Maten bestod av Tapas varenda dag med patatas bravas som en bestående tapas del.

Shoppingen blev ej så mycket som jag hade hoppats för kvällen innan vi reste fick vi ett mejl från Ryanair att de ej kunde ta incheckat bagage då Spanien skulle strejka dagen vi skulle åka hem. Det vi absolut inte kunde ana hände dock sista kvällen. Ryanair hade hela tiden sagt att de skulle flyga som vanligt fast bara med handbagage. Tisdag kväll får jag ett sms från dom att planet är inställt. Vi föröskte ringa till dom men de hade stängt. Vi var ut på deras hemsida med hopp om att de kanske lagt ut någon information eller fixat fler flyg, då de endast flyger två ggr per vecka till Barcelona.... men ingenting! Det var inte många timmar vi sov denna natt och ställde sedasn klockan på sju för att ringa dom dagen efter. Men det var omöjligt att få tag på dom. Vi kollade på alla alternativ och bolag och beslöt oss sedan för att bara åka till flygplatsen för att chansa på att hitta något.
Problemet var bara att hela samhället strejkade. Ingen buss, tunnelbana, taxi eller dylikt fick åka. Och jobbade man (som vissa gjorde) fick de bilarna eller affärerna förstörda av demonstranterna. Det var ett helt klart ett oroligt Barcelona vi begav oss ut i denna dag och vi var lite rädda att behöva gå mitt i dessa kravaller.

Tillslut kommer det fram en man och frågade om han skulle skjutsa oss för en slant till flygplatsen. Men det var väldigt viktigt att vi sa att Johan var hans kusin ifall vi blev stannade.
Väl på flygplatsen så var så gott som alla gater, informationsdiskar mm stängt. Det var klottrat överallt på väggarna om strejk.
Vi hittade en öppen incheckningsdisk som gick till Oslo. Johan plockade fram sin Laptop... och som tur var fanns det biljetter kvar på flyget. Vi bokade men kunde inte fortfarande inte veta att planet skulle gå förrän man var uppe i luften.

Vi kom fram till Oslo och tog oss in till staden, hittade en buss till gbg och kom hem sent inatt/tidigt imorse. Lite smått förvirrande av vår hemresa och sista dag i Barcelona men otroligt glada över att få se våra små ögonstenar!

Men även fast det blev ganska turbulent sista dagen så har vi haft en jättefin och härlig resa i vackra Barcelona!

Kommentarer
Postat av: Christina

Ojdå! En händelserik resa med minnen ni garanterat kommer att komma ihåg :-D

2010-10-01 @ 10:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0